Svokra vôbec neberie do úvahy, že by som mohla byť chorá alebo mať nejaký zdrav. problém, každú chorobu len zľahčuje.
Pred dvomi rokmi mi operovali koleno, aktívne som športovala a mala som úraz. Svokra samozrejme XX reči čo to je teraz za módu aby sa mladý operovali, určite to nemám také vážne a čo budem robiť v starobe, len vymýšľam určite by som ešte vydržala. Po operácii mi nepomáhala vôbec, aj keď som sa doma zvierala v bolesti musela som čakať kým príde muž z práce a donesie mi lieky lebo svokra odmietla a to býva pár metrov od lekárne. Stále mala reči, že sa mám dať už dokopy a som mladá už som mala byť v robote atď.
Strašne sa dožadovala návštevy u nás, chcela prísť aj so svokrom na obed, tak sme sa dohodli a prišli lenže prišla chorá stále hovorila, že to má len alergiu atď. Ja som tehotná hneď dva dni po návšteve som dostala teplotu, zostala som bez hlasu, doteraz mám zapchatý nos, no týždeň som bola mimo úplne chorá. Keď muž spomenul svokre, že som od nej zostala chorá tak hneď spustila, že to nemám od nej to mám z toho, že sa slabo obliekam a čo to tak prežívam určite mi nič není, muž jej povedal svoje a pár dní sa neozvala.
Teraz som na rizikovom tehotenstve samozrejme to je výmysel dnešnej generácie aj keď mi bývalo v prvom trimestri zle tak len zbytočne vymýšľam a nemôže to byť také zle
Ale teraz seklo svokru a žiada od nás pomoc. Jediné čo som zatiaľ spravila je, že som po mužovi poslala sobotu obed, keďže sama nevládze navariť. Lenže dnes už šiel svokor do roboty a odomňa svokra žiada starostlivosť kým je sama doma. Ja sa moc do toho nehrniem ona nám nikdy nepomohla keď bolo treba, keď som mala nejaký zdrav. problém len to zľahčovala, manžel tiež vraví, že tam nemám chodiť. Ja si nechcem pokaziť s ňou vzťahy. Čo by ste spravili na mojom mieste išli by ste jej pomôcť alebo by ste sa zachovali rovnako ako ona? Ďakujem za rady
isla by som jej pomoct podla rady : Robte inym to, co by ste chceli, aby oni robili vam .
Poslala obed, dala doniesť špinavé prádlo aby som ho oprala, poslala muža nech im nakúpi. Upratať môže aj svokor aj riady umyť po robote. Keď je so svokrou veľmi zle, nech sa nechá svokor vypísať na OCR, ma na ňu nárok a mala by to byt ich prvá voľba.
Max obed by som jej poslala. Nech sa nepovie že nič, ale tam by som nešla,máš čo so sebou robiť ak si na rizikovom a tebe nikdy neprišla pomôcť. Ma muža,nech sa on stará
Tu predsa nejde o to, že ty sa zachováš ako ona. Ja nie som zástanca toho, že ty mne urobíš zle, tak urobím zle aj ja tebe. Tu ide o to, že ona má manžela a ten jej ako prvý má pomôcť. Ak chodí do práce, nech si zoberie očr. Ak z nejakého dôvodu nemôže alebo nechce, nech jej v ďalšom rade pomôžu jej deti. Ak si doma na PN, tak jej môžeš poslať obed, to by som urobila každý deň. Ale napríklad domáce práce má urobiť jej muž, veď je to aj jeho domácnosť.
ak si na rizikovom tehotenstve a nemáš zakázané nejako sa extra namáhať isla by som. To, že je ona pi*a neznamená, že nou musís byť aj ty. Mna osobne by to "zahrialo pri srdci" ze som pomohla. Budes mat z toho dobrý pocit. A ked sa tam nebudes citit dobre, potom druhykrát by som už nešla.
"Ja si nechcem pokaziť s ňou vzťahy". Taký vzťah, aký máte momentálne je celkom o ničom, žiaden rešpekt k tebe. Ja by som nič nerobila, možno pochopí a prehodnotí svoj postoj
Ste tehotná. Na rizikovom.Nemôžete sa namáhať Počúvajte manžela. Nechoďte tam. Môžete jej pomôcť tým, že navaríte i pre ňu a ked príde svokor z roboty domov, príde pre stravu ku Vám. Viac nič. Karma ju dobehla...
@jennky13 áno, lenže je iná siutácia.. na rizikovom... a.. nevďak, ohováranie svokry. Netolerovala by som.
Nemate ziaden vztah, takze si nemas co pokazit. Muz ma pravdu, ty tam nechod. Daj jej vediet ze v pripade potreby nech vola synovi. Ako nechat robit so sebou ako s jojom, no pardon. Tu nejde o ziadnu pomstu, ale proste odtial potial.
Aký máte so svokrou vzťah? Podľa mna žiadny. A obzvlášť, keď si na rizikovom, by som sa na tvojom mieste nenamahala. Z nejakého dôvodu na rizikovom si a tým dôvodom určite nie je, aby si svokre robila supprort a babysitting.
Ja by som jej pomohla čo by mi rizikové tehotenstvo dovolilo. So svojim svedomim nech sa žije ona.
To že navarim obed aj cez týždeň a pošlem im som jej ponúkla hneď v sobotu, keď som povedala nech pošle špinavé veci tak povedala, že svokor ešte zvládne zapnúť práčku. Lenže potrebuje zazimovať kvetinky a povysávať poupratovať lebo veď to sú "ženské" práce preto sa tam dva krát nehrniem
@jennky13 keď je na rizikovom, zrejme je PN a ani nemá vychádzky, ak má, tak nie na opateru svokry. Keď je na rizikovom, predsa nebude svokru zdvíhať z postele a z WC. Ani ak by svokra mala len 50 kíl, toto nie je práca pre tehotné. Tu nejde iba o to, že svokre donesie čajík k posteli.
Aj ženské práce vedia robiť chlapi.... teraz svokra situácia donúti.... Nemôžete sa namáhať, máte dosť doma práce, treba aj oddych... Ak pôjdete počas vychádzky.... a svokra sa preriekne niekomu ( telefonuje isto).. aby nenarobila nepríjemnosti. Svedomie máte čisté. Navariť je tiež veľká pomoc. Viac by som neriešila.
Za zimovat kvety zvládne aj svokor. Keď nie, no tak zamrznu. Hádam stará pani chápe, že dezitejsie je jej budúce vnúča ako blbé muškáty za oknom. Povysavať, poutierat prach zvládne aj starý pán. Keď nezvládne, tak povysavane nebude. Mala ho to už dávno naučiť. Je to jej chyba, že si ho včas nenaucila. Nič, naozaj nič z tých prác nie je takých, kde by si sami neporadil. Keď bola moja svokra seknuta, tak aj do vane jej pomáhal jej syn. Pretože je chlap. Takže ak treba aj takúto asistenciu, musia si oni poradiť. Bud pomôže svokor alebo pomôže tvoj muž.
@viestta treba jej občas pomôcť aj vstať a otočiť. Od syna to nechce lebo hádam sa nebude má wc vyzliekať pred synom. Od svokra to tiež nechcela lebo veď je v robote a ja doma a mám čas lenže ona má 80kg a neuvedomuje si, že ja ju nedvihnem.
Ty určite nikam nechoď, si na PN máš byť doma. Svokor na OCR a po práci tam môže zbehnúť muž a spraviť čo je neschopný svokor.
Ma muža nech sa o nu stará on. Ty si na rizikovom nie ? takže by si mala sedieť doma s vyloženými nohami a nie dvíhať 80kg preboha...No neviem ale podľa toho čo píšeš s nou nemáš žiadny vzťah takže si nemáš čo pokaziť. Ak sa niečo stane bábätku potom čo? Svokra ti povie akurat tak že dnešné ženy nič nevydržia a že si za to.môžeš sama.
Záleží, či ju máš rada. Ak nemáš, nešla by som. Ak máš, tak potom áno.
A povedala by som jej, že si to vymýšľa, že ju nemohlo seknut, lebo ešte nie je taká stará 😂
No tak nech sa prestane okunat, a nech sa prekoná. Áni moja sa nevyzliekala pred synom. Do vane jej pomohol v župane, zavrel dvere, ona sa osprchovala, keď skončila dala si župan a pomohol jej von. Nahá sa pred ním neproducirovala. To isté WC. Odprevadil na WC oblečenú v zupane, zavrel dvere, stiahla si gate, otvoril, pomohol jej sadnúť a zas ju nechal samu. Toto zvládne aj syn a svokor ju už hádam niekedy nahú videl, takže tam vôbec nechápem prečo sa obsieraju.
Maximalne by som jej poslala navarene. A isto by som sa s nou na rizikovom nenadrapovala, nebudes pre jej hanbu predsa riskovat. Upratat jej moze jej muz, on jej slubil v dobrom aj zlom.
Nerozumiem tomu prečo sa má nevesta starať o svokru ,však svokra má manžela,ten môže oprať ,navariť ,nakúpiť a aj lieky doniesť.Prve sa stará manžel o manželku,manželka o manžela,potom rodič o dieťa a dieťa o rodiča
Nič v zlom,ale ona vymýšľa. Pred synom nie, svokro v robote, čo na Tom že si tehotná, a máš sa s ňou naťahovať,no nie.
A povysavat a zazimovat kvety nie je nejaká robota čo musí byť hotová a bez nej bude zle. Navaris a ak tak poperies,ak to svokor nezvládne a ostatné aj keď nebude ,svet sa nezrúti.
nerieš, ja by som povedala že zdr.stav mi to nedovoľuje a nech si to porieši svokor a hotovo
nešla by som...nech jej muž ide na očr