Pomóc - svokra

Včera o 06:57

Nebudem vam vedieť všetko vysvetlit lebo to by bol veľmi dlhý článok na čítanie , skúsim to skrátiť , žijeme v Košiciach mame pol ročnú dcérku (prvé a jedine vnúča) , svokrovci žijú vo Zvolene tak asi viete že to nie je na skok. Od kedy som otehotnela jej preplo začala sa chovať ako by sa ona išla stať matkou , všetko čítala a učila sa ako keby na materstvo ako strihať nechty atď. Kontrolovala ma cez telefon ci mám ponožky na nohách lebo prechladnem. Nemajú žiadny život žiadne hobby len jediného syna a vnúča , každý deň by chceli volať, a čo mi vadí ešte viac že dosť často k nám chcú chodiť , teraz chcú prísť po 3 týždňoch … povedala som mužovi že ako si ich naučí tak ich bude mať , ak by od začiatku nastavil nejaké “pravidla” že každé 2 mesiace tak by mi to nerobilo problém ale oni pravidelne každý mesiac sa k nám dotrepú a mne to už lezie na nervy lebo viem že svokra nie je psychicky v poriadku a je narušená nonstop len že malej je určite zima , furt sa pýta či kakala , každý deň si neodpustí otázku “a kakuškala už?” A nonstop s tou zimou mi už tiež lezie na nervy , potom ten tón hlasu ako hovorí k nej , no proste je toho veľmi veľa ale nebudem to tu písať všetko to sa ani nedá , no naserie každý deň s niečim vždy plačem potom od nervov po telefonáte , rozhodena som z nej každý deň aj cez mobil , nechcem aby chodili k nám každý mesiac ale ja nemôžem povedať mužovi že nenavidim jeho matku tak ako to vyriešiť inak sa už obesim …. Potom aj muž nadáva že tiež sa neteší že prídu že tiež z toho nie je nadšený ale keď sa ho spýtajú či môžu tak povie “samozrejme kedykolvek môžte” namiesto toho aby povedal aby nechodili tak často , ide ma poraziť už naozaj

domka222
Včera o 07:09

Keď prídu, prídu na deň, dva,alebo týždeň? Sa pozri na to z inej strany,keby tvoj muž zakazoval tvojej rodine prísť. Bola by si s tým ok? Tak sem tam nezodvihni,nemáš čas. Už si povedala svokre,že
ťa jej nadmerná starostlivosť obťažuje, či si len ticho?

lizatko1009
Včera o 07:10

preboha zena, ved sa tešia, aj ty raz budes babka a potom si spomen, ked najdes takeho zata ako si ty. a 3 tyzdne je malo? naj raz za rok 🤔

lukbe
Včera o 07:12

Presne tak, telefón nemusíš vždy zdvihnúť, keď budu reči, povedz, že si robila to a to, že ťa to práve ruší. A áno, muž musí nastaviť pravidlá. A to rozprávanie, na to mozes upozorniť aj ty, ze má s dieťaťom rozprávať normálne.

lubkovaandrejka
Včera o 07:12

Ja ti neviem...na jednu stranu mi pride svokra trochu premotivovana,no na druhej strane,ja ju chapem,ze ak ma jedineho syna a jedine vnuca, tak sa o nich zaujima. Mne sa zas nezdá vela,ze k vam pridu raz mesacne...ved jej skus povedat (miernejsie), co ti vadi.. len mne z toho popisu pride,ze ta svokra vytaca uz len tym,ze existuje.

hyta
Včera o 07:14

Z tvojho príspevku cítiť, že svokru neznášaš. Mne návšteva raz za mesiac príde v norme. Je to prvé vnúča, tak je pochopiteľné že je happy. Záleží ako dlho sú u vás? Čo sa týka tých poznámok, ber to jedným uchom dnu, druhým von. Ty si matka, urobíš si všetko podľa svojho. Keď sa svokra stará a zaujíma je zle, keď sa nezaujíma je opäť zle. Čo sa týka častých telefonátov povedz, že sa staráš o malú a nemôžeš tak často komunikovať. Všetko si treba vedieť povedať otvorene.

melanta
Včera o 07:17

Tvoja mama ako často chodí pozrieť vnúča a teba? Lebo ak ti vadí svokra raz mesačne, mala by aj mama. Je taká istá babka.

fajnova

Preboha, strašná zloba ide z teba. Chudáci svokrovci, veď ti nič zlé neurobili a malú milujú. Až mi smutno zostalo..

dskjhfdlkdjhl

Pises, ze svokra nie je psychicky v poriadku, ale z Tvojho prispevku by som to iste mohla povedat o Tebe-places po jej telefonate, chces sa obesit. Si normalna?

caroline_
Včera o 07:20

chapem ta, ale tu musi zakrocit tvoj muz,uz nie je maly chlapec aby mamicke na vsetko pritakaval

sonula
Včera o 07:23

Kks co vam tie svokry urobili? A preco nutite chlapov any to vyriesili? Vy nemate usta aby ste si s nimi sadli a porozpravali? Fakt neviete komunikovat?

melanta
Včera o 07:24

S mužom sa dohodni, že keď raz mesačne prídu, nech im zabezpečí ubytovanie mimo vás a nech prídu každý deň len na bežnú návštevu. A ak s nimi nechceš byť, nech je s nimi a dieťaťom vtedy muž, alebo im ho daj do kočíka a pošli ich na prechádzku a ty si zatiaľ niečo porob, oddýchni, choď s kamoškou na kávu. Ale hlavne vyhľadaj odbornú pomoc, psychológa, lebo reči že sa obesíš robia psycho z teba a nie zo svokry. Evidentne potrebuješ nájsť vnútorný pokoj. Pretože ako je písané vyššie, ide z teba neskutočná zloba. A urob to aj pre svojho muža. Pretože raz od teba odíde - presne kvôli tomuto si muži nachádzajú milenky a opustia ženy - že majú doma neurotičku.

jaond19
Včera o 07:25

@lizatko1009 a to babke dava pravo sa k nej spravat ako k nesvojpravnej debilke ktoru treba kontrolovat a ku ktorej sa hocikedy mozu drzo nasackovat??? Potom len prerastá ta nechut voci svokre ked je sukromie mladej rodiny doslova znasilnovane....
Autorka, narovinu si sadni so svokrou v sukromí na kavu a uprimne jej povedz co ti vadí a ci by to nemohla zmenit. Ze nepotrebujes kontrolne telefonaty ani vychovu nadialku, nie si otrokom mobilu. A na navstevach sa dohodnite taktiez v rozumnej miere, (zvlast ak u vas aj prespávajú).

Nehnevajte sa, ale to ze oni maju jedineho syna a jedine vnuca im nedava pravo narusat niekomu zivot sprostym sposobom ako to podaktore babky robia, teror cez mobil napriklad. Takto sa buduju vztahy?? Akurat tak nevrazivost medzi nimi.

lizatko1009
Včera o 07:26

@jaond19 kazdy ma iny vztah, optiku... mne by moja nevadila vôbec, aj keby chodila kazdy tyzden ale tam je vztah 🫡

melanta
Včera o 07:28

@jaond19 sčasti s tebou súhlasím, ale je tu jedno veľké ALE - autorka nenapísala, ako je to s jej mamou. Pretože často tu čítať, že mama chodí každý deň a to je v poriadku, ale svokra je zlá, lebo chce chodiť raz za mesiac. Lenže pre dieťa sú obe rovnaké babky. A za ďalšie, autorka je dospelá a má už dokonca dieťa, takže by sa mala ako dospelá chovať - ak je schopná písať na koni takéto neurotické výlevy, mala by vedieť si so svokrou sadnúť, vysvetliť jej, čo a prečo cíti, čo jej vadí a navrhnúť riešenie, aby všetky strany boli spokojné.

tiezjedna
Včera o 07:29

No neviem autorka, chápem, že polročné dieťa je maličké a že máš rada svoj kľud. Tomu rozumiem. Ale že svokrovci prídu raz za mesiac, to mi nepríde zas také peklo. Ja by som skôr zapracovala na vlastnej asertivite a nehádzala všetko na manžela. Keby na mňa svokra nastúpila s ponožkami alebo podobnou chujovinou, tak by som sa jej s úsmevom, ale dôrazne spýtala, či si myslí, že som vadná a neviem sa obliecť... Podobne aj voči malej. Nie drzo, ale rázne a tak, aby pochopila koľká bije. Raz budeš ešte za starostlivú babičku možno vďačná, tak si tie vzťahy nepokašli kvôli malichernostiam. Len nastav hranice.

crystal333
Včera o 07:30

Zas tá istá téma, ta istá situácia do bodky , tie isté rady . A možno to píše aj tá istá osoba.

jaond19
Včera o 07:34

@melanta nenapisala, ale vztah so svojou mamou budujes od malicka. Kdezto svokra je cudzia teta a ak tam nie su sympatie odzaciatku, tak tomu taketo maniere len uskodia.... viem o com hovorim. Pred 15 rokmi som bola pre tu moju len cudzia flandra, co myslis, ako mi bolo ked chodila k prvemu vnucatu na navstevu? Telefon som jej nedvihla ani raz.... Chcelo to cas, nic nasilu, uprimny rozhovor.... Teraz ma vnucata tri, rada ju doma pohostím, odveziem, doveziem....

bielasovicka

Vďaka bohu za moju nevestu🙏. Autorka, myslim ze dosť preháňas

caroline_

@sonula lebo ten muz je jej syn,je to blizsi vztah,skor sa tam da nieco vyriesit

thereisabear
Včera o 07:37

Mne by návštevy tak často nevadili. Ak ti prekážajú každodenné telefonáty, nech to vybaví manzel. Ty choď zatiaľ do sprchy, navar, poprechádzaj sa alebo využi ten čas inak.

simona92101
Včera o 07:39

Zeny,pisete ze navsteva raz za mesiac je ok.ale autorka pise,ze byvaju daleko,tak predpokladam ze k nim chodia na viac dni,nie na hodinovu navstevu.a to vie dost narusit sukromie,zvlast ak sa spravaju takto a nedaju dychat

melanta
Včera o 07:40

@jaond19 aj ja som pre moju prvú svokru bola mladá zasraná fľandra z chudobnej robotníckej rodiny. Ale ako ty, našli sme si cestu. Lenže tá cesta sa nehľadá spôsobom neurotických výlevov. Na to je potrebné mať poriadok v hlave a to autorka evidentne nemá.

rachel36a
Včera o 07:46

Aj ty raz budeš svokra, a som zvedava ako by sa ti páčilo, keby si vnuca mohla vidieť len pár krát do roka

lizatko1009
Včera o 07:46

@simona92101 ak cestuju kilometre, co bt mohli niekedy ani oni, tak snad nepridu na otocku🤷

autor
Včera o 07:59

Nemám silu a energiu vysvetľovať , poviem len toľko že keby som napísala všetko tak ani jeden zlý komentár by nebol na moju osobu to je po prvé , po druhé : nie ani moja mama nechodí častejšie , a po tretie : môj muž nemá voľný každý víkend , a keď konečne má voľný víkend že môžme byt spolu ako rodina tak zavolajú jeho rodičia či môžu prísť a on povie že áno … nemienim sa zakaždým deliť o naše vikendy ktoré sú mi vzacne

autor
Včera o 08:01

Prepáčte ale kde je malé bábätko , a kde nemá rodina spolu každý víkend voľný tak tam by sa naozaj nemalo chodiť každý mesiac

autor
Včera o 08:03

A áno znenavidela som ju keď som otehotnela sa to gradovalo stupňovalo stále viac a viac , a verte že keby ste si prechádzali tým všetkým a vypočuli veci ktoré počúvam každodenne ja tak tiež by ste ju nemilovali. To je jedno to je nepodstastne , žiadam len o radu ako to vyriešiť aby nechodili každý mesiac 🙏🏻

sima234
Včera o 08:05

Tak buď taká odvážna ako si tu a povedz mužovi, že nenávidíš jeho mamu a nechceš, aby k vám chodila.

autor
Včera o 08:07

@sima234 on tiež nechce aby chodili každý mesiac , aj jemu to vadí

lizatko1009
Včera o 08:07

a ine víkendy mas co ak nemate ziadne volne víkendy? niekto vikendy aj pracuje a zije, ak sa potrebujes tvojmu zhnusit a hormóny este uraduju, tak pokracuj