Pomoc pre vnúčatá

dedkobabka
29. okt 2017

dobrý deň.píšem ako starý rodič a prosím o pomoc.
mám štyri vnúčatá.otec teda môj syn ich nechal.narobil na slovensku obrovské dlžoby a ušiel do čiech a tam žije s ďalšou.dve deti máme v náhradnej osobnej starostlivosti.a dve deti aj s matkou žijú v ostrave.nemajú kde bývať nemajú čo jesť.túlajú sa z ubytovne na ubytovňu.my už si ich nemôžeme zobrať nakoľko už teraz máme stiesnené priestory.
prosíme,veľmi prosíme niekoho kto by ich mamu zobral do podnájmu.najlepšie z okolia žiliny alebo bytče.
prosím pomôžte.
ďakujem.

deti95060810
29. okt 2017

@dedkobabka keby ste žiadal detské oblečenie tak to ešte by sa dalo....ale podnájom?
skúste napísať na Ľudiaľudom.sk

deti95060810
29. okt 2017

@dedkobabka to čo ste napísal tu, napíšte do skupiny Bytča....Tam skôr niečo nájdete , možno niekto bude vedieť o niečom.....

dedkobabka
autor
29. okt 2017

@deti95060810 ďakujem

nelinka2009
29. okt 2017

@dedkobabka krizove cenyra a kontaktujte aj obec

andrbeata
29. okt 2017

@dedkobabka Podnájom im nepomôže, oni potrebujú riešiť situáciu ako celok. Pokiaľ nemajú čo jesť, tak podnájom by asi sotva utiahli. Je potrebné kontaktovať štátne orgány, ktoré navrhnú riešenie.

beky1813
29. okt 2017

A z coho by ten podnajom akoze platili? Ci cakas, ze si niekto len tak nastahuje k sebe niekoho cudzieho? Treba sa obratit na krizove centra, obec a pod.

nelinka2009
29. okt 2017

@beky1813 a mozno im ho babka pomoze zaplatit...

beky1813
29. okt 2017

@nelinka2009 to by v tom pripade bolo lepsie, aby si stari rodicia rovno nasli vacsie byvanie a byvali tam vsetci spolu, deti by boli aj s matkou a mama by mohla ist do prace a postavit sa na nohy

sense
29. okt 2017

Napiste do ludialudom.sk, tam ich situacia bude preverena...nepisete ako stare su deti, co robi matka deti...treba sa obratit na krizove centra...ma z coho ten najom platit?

dedkobabka
autor
29. okt 2017

@beky1813 moja zlatá.nepotrebujem tvoj sarkazmus.myslím že to nie je tvoja starosť.keď nevieš rozumne poradiť nepokúšaj sa zapájať do toho čo ti je absolútne cudzie.ja myslím že toto je fórum kde ľudia píšu len pre to že všetky možnosti už vyčerpali a toto je ich posledná možnosť.
ver mi keby som vedel ako to tu vyzerá ani by som sem nepáchol.
vďaka tým ktorý to myslia úprimne.
a ty moja zlatá keď sa chceš vypísať a zviditeľniť zabrdni do niekoho iného.

beky1813
29. okt 2017

@dedkobabka sarkazmus? na to, ako si dala vela informacii, som ti poradila dostatocne. A ak si cakala, ze si tu ludia vypytaju cislo uctu a budu posielat, tak si na zlom mieste.

dedkobabka
autor
29. okt 2017

po tej tvojej rade a uštipačnej poznámke odhlasujem sa z tohto fóra.
si neskutočne sebecká .nech sa ti v živote aj tak darí.

deti95060810
29. okt 2017
andrbeata
29. okt 2017

@dedkobabka
@beky1813
Myslím, že útokmi si nikto nepomôže a nepomôže to ani deťom. Informácií o deťoch, bolo naozaj veľmi málo, takže pomôcť tu v tomto momente snáď nevie nikto.
Mne tiež nie je jasné, že pokiaľ tie deti už ani teraz nemajú z čoho jesť a nemajú kde bývať, tak ako utiahnu podnájom?! Podnájom je tiež určitý záväzok pre matku a podnájmom sa nič nevyrieši. Zato, že budú mať strechu nad hlavou, ešte možno nebudú mať čo jesť, príp. sa ľahko môže stať, že ich po niekoľkých týždňoch odpoja od elektriny, či plynu a potom ako ďalej?!
Píšete, že boli vyčerpané všetky možnosti, čo je pre mňa dosť nepochopiteľné. Keďže momentálne žijú v Ostrave, tak je možné predpokladať, že matka tam má určité zázemie, príp. majú niečo, čo ich k mestu viaže. Neviem, aké staré sú deti, ale zrejme navštevujú predškolské, alebo školské zariadenie a z Bytče, príp. zo Žiliny by sa im do Ostravy ťažko dochádzalo.
Mne sa zdá celá situácia mierne zamotaná, takže osočovať niekoho, za sarkazmus nie je na mieste. Problém je nutné začať riešiť na úradoch a nie na fóre, nakoľko podnájom je len bod istoty a nič viac.
Pokiaľ má matka súdom zverené deti, kolízny opatrovník zrejme zistil podmienky v akých budú deti žiť a pokiaľ by jej podmienky boli až tak extrémne nevyhovujúce, že sa musí nutne niekde túlať s deťmi, súd by matke deti nezveril.
Pokiaľ, požadujete od niekoho pomoc je potrebné zverejňovať presné informácie a popis danej situácie.
Prajem Vám, aby sa Vaše problémy doriešili k Vašej spokojnosti a hlavne v prospech detí.

cacianka
30. okt 2017

@dedkobabka no nehnevaj sa ale @beky1813 nenapísala nič také poburujúce aby si na ňu takto vyletela. lebo podľa tebou napísaných info odpovedala veľmi triezvo. nemôžeš očakávať od verejného fóra že ti všetci budú iba pritakávať, hladkať ego alebo čo.
ak nevesta teraz nemá z čoho nakúpiť jedlo, tak z čoho by platila ten podnájom , ak by ste ho platili vy tak to môžete platiť aj to jedlo.
ale tro je asi také slovenské že pohrýzť ruku ktorá ide pomôcť ...
a ak sa chceš vyhrážať že sa odhlásiš, je to tvoja slobodná voľba, tak ako slobodne si sa prihlásila. skôr ako si napísala svoju tému mala si si prečítať niekoľko strán aby si bola v obraze, a nie teraz vyskakovať a urážať kto nespieva pesničku akú chceš počuť (neponúka zadarmo bývanie ...)

0silvia0
30. okt 2017

@dedkobabka tak ja už ničomu nerozumiem, ale mne sa poznámka od
@beky1813 vôbec nezdala sarkastická, skôr pragmaticko-rozumná. Mne sa to ako riešenie práve páčilo. Som prekvapená, že najlepšie riešenie z celej diskusie si označila ako útok na teba.

triciachloebrody
31. okt 2017

A co ten nepodareny synak @dedkobabka ? Co keby sa ten zacal starat o deti co narobil ???

pieksamaki
31. okt 2017

@dedkobabka
Takto nepise slusny clovek.