Pomoc od svokry

liptacka81
8. apr 2013

Ahojte, chcela by som nadhodiť večnú tému, o svokre. Začala som chodiť do roboty, deti chodia do škôlky a svokra nám popri tom pomáha s deťmi keďže mám pohyblivú pracovnú dobu. A keď prídem domov tak mám upratané, poustielané a všetko prádlo vyžehlené. A dnes len tak nadhodila, že keby vedela zapnúť práčku tak by mi aj oprala. Som z toho na nervy nechcem aby to robila aj som jej to slušne povedala ale ona to nepochopila, poradte mi. prosím

sisaha
8. apr 2013

@liptacka81 posli ju ku mne, ja si to budem vazit... 😉

sissy27
8. apr 2013

@liptacka81 a máš upratané, poustieľané a vyžehlené nie dosť dobre? 😅 nakoniec, neupratuje len po tebe, ale aj po svojom synovi a po svojich vnúčatách - dopraj jej a uži si to...ja neznášam, keď toto raz za 100 rokov spraví u mňa moja mama (nie tak vo veľkom, nedávam jej šancu, ale sem tam sa jej podarí dostať do kuchyne), lebo to robí s podtextom "nemáš to dosť dobre, si neschopná a tak to musím spraviť ja" - ak to robí svokra touto formou, tak nech berie deti zo škôlky k sebe a ty alebo muž ich tam prídete vyzdvihnúť, ak to robí naozaj úprimne v snahe pomôcť a robí to dobre, tak nech sa realizuje, možno by som ju usmernila, že toto takto a toto inak... 😉

tremonti
8. apr 2013

Aj ja si ju objednavam🙂 preco ti to az tak vadi?

liptacka81
autor
8. apr 2013

ja viem, že je to v pohode mať upratané, ale toto je každý deň, a ja to skôr beriem, že je to náš byt naše súkromie a ona je ako by som to povedala pedant na všetko a bojím sa, že to raz povie aj ona mne, si neschopná. Ja mám svoj systém ako si upratovať skladať veci a keď upratujem deťom veci aspoň viem kde sú a teraz mám v tom chaos. Neviem kde mám veci, včera som ich vybrala z práčky dnes sú ožehlené. 😝

sashabb
8. apr 2013

@liptacka81 sorry baby ale nechápem tieto príspevky, prečo ti to vadi, prečo si to nevážiš a pod. Mne osobne by to vadilo maximálne! To, že pomôže s deťmi ok, veď je to ich babka nech ich rozmaznáva nech sa venuje. Ale pokiaľ by mi išla do takýchto vecí, že by mi ustielala postele, prala, žehlila tak to by mi vadilo a moc, nakoľko je to takpovediac moje súkromie.

@liptacka81 skus povedať manželovi, aby jej to povedal, že ti to je nepríjemné, resp. že si takéto veci chceš robiť sama. Alebo ako bolo písané vyššie, nech berie deti k sebe.

soldi
8. apr 2013

@liptacka81 ja Ta uplne chapem, my ked ideme s muzom na dovolenku, tak sem nabehne svokra so svagrinou a vsetko vygruntuju. ako, na jednu stranu je to fajn ale na druhu, presne ako pises:
je to zasah do sukromia
veci su inak nez si zvyknuta
plus pocit vlastnej neschopnosti.

takze teraz, ked sme boli naposledy, muz im jasne povedal, ze nech sa nicoho nechytaju. nastastie ho posluchaju 🙂

skus to riesit tak, ze jej napises zoznam, co potrebujes urobit. viem, ze to je trosku divne, ale mozno sa chce len citit uzitocna a pomoct 🙂

liptacka81
autor
8. apr 2013

Veď už aj on jej to naznačil, zatiaľ to skúšame slušne, srandovne, ale jej to nedošlo. Mne vôbec nevadí že mi pomôže s detmi, alebo že príde a vyvetrá v byte keď tu celý deň nie sme, ja ju rada pozvem na kávu pokecám si s ňou ale toto upratovanie, ... jednoducho mi to vadí a chcela som vedieť čo by ste robili vy, bojím sa že teraz je toto a zajtra, o týždeň si dovolí viac a dopadne to horšie, veď mali by predsa existovať nejaké hranice či nie?

soldi
8. apr 2013

@liptacka81 no a je nejaky problem, keby si jej povedala, ze mila svokricka, velmi by ste mi pomohli, keby ste zajtra urobili toto a toto.a proste vyber cinnosti, s ktorymi ked ich urobi, Ti vazne ulahci zivot 🙂
moja svokra rada vari, takze vzdy ked tam ideme jej zavolam a poviem na co mam chut a ona mi to urobi 😵
najprv mi to bolo trapne, ale casom som prisla na to, ze jej to urobi radost a ja si pochutim, takze je to obojstranne vyhodne 🙂

liptacka81
autor
8. apr 2013

@soldi presne tak je to moje súkromie a možno nie som vždy pohotová hned si to upratovať ale je to môj spôsob života to som ja, veď inak spolu vychádzame. Pred 1,5 rokom som chcela isť do roboty, vtedy povedala, /aj keď bola doma na dlhodobej maródke/ že oni nemajú čas sa starať o deti vtedy ešte chodili do roboty ale pritom vedela, že ide do dôchodku aj svokor. Keď som teraz šla do roboty tak svokor povedal, /sú už na dôchodku/ že si skoro obaja našli brigádu vtedy ma skoro porazilo lebo s deťmi mi slúbili, že mi pomôžu je to také ako na hojdačke. Inak ju mám rada, vychádzame spolu ale neviem prečo z tohto upratovania mám zlý pocit.

xlucia
8. apr 2013

@liptacka81 rozpravaj so svokrou narovinu. mne osobne by toto tiez nevyhovovalo, uz vobec je pre mna nepripustne, aby ustielala manzelsku postel. nehrozi, ani keby osm mala dolamane ruky

xlucia
8. apr 2013

@liptacka81 zly pocit mas, lebo ti narusa sukromnie

maria117
8. apr 2013

@liptacka81 mozno je jedna z tych,kt nevedia len tak sediet a musi nieco robit. Skus jej "vymysliet" nejaku inu cinnost, napr nech nieco usije/upletie/uhackuje pre deti al cosi pod...

baryana
8. apr 2013

@liptacka81 mas pravdu, ze je to take narusenie tvojho sukromia. ale skus to brat tak, ze je to len docasne, kym deti trochu povyrastu. ved nebudes stale potrebovat pomoc s detmi. tak si zatial vychutnaj tu "pohodu" . 🙂 ber to tak, ze svokra to nemysli urcite zle, ked ti tak gruntuje. ona to mozno berie zo svojho pohladu, ze jej v takom case nemal kto pomoct. tvoje domace prace si este uzijes, a budes spominat na tieto casy, ked si mohla prist z prace domov a vylozit si nohy 🙂 🙂 tomu ver.

sisaha
8. apr 2013

@liptacka81 spytam sa ta inak. Bola by si uplne v pohode, keby si prisla z prace a doma by si nasla vsetky hracky rozhadzane, povytahovane sufliky, rozhadzane veci, plnu vylevku riadov, neozehlene kopy pradla? Kazdy vecer by si sa tesila takemuto bordelu, ked by si potom musela vsetko toto robit sama? Alebo sa vies nejaky cas nad tym ze ti pomaha zehlenim, ustlanim a poupratovanim povzniest? nemyslim si totiz ze by to robila donekonecna...Ja osobne by som bola na prasky z toho, ze by mi zacala druha šichta po praci..

vevinaaa
8. apr 2013

@liptacka81 mne by toto tiez vadilo a velmi,podla mna mas nato pravo,ved ide do vasho sukromia, by ma zaujimalo keby ty robis u nej to iste ze jej upraces,ozehlis,poukladas veci a ona ich nenajde ze sa v tom strati akoby sa to pacilo jej...ja by som ju tak nenechala 🙂 necitila by som sa dobre 🙂 mas pravdu s hranicami 🙂

mirage
8. apr 2013

@liptacka81
Ja som presne taka ista, mam skvelu svokru, milu, ochotnu, nezasahuje do nas. Ked sa mi vsak starala o deti, tiez mi strasne vadilo, ze som si nasla upratane, ozehlene atd. Dost sme sa koli tomu sekali, poprosila som ju aby to nerobila, uplne mi staci ze sa mi stara o deti. ROKY trvalo, kym sa to zlimitovalo na to, ze uprace len detsku a detom pouklada oblecenie. Cize len vysvetlovat, prosit atd, a stale dookola 🙂

Mne proste vadi ked mi robi v mojom dome moje veci.

Moja mamina je uplny opak, aj keby lezali na bielom gauci blatove topanky, sadne si na opacny koniec a necha ich tam 😀

jankastubka
8. apr 2013

Nam svokra nastastie neupratuje, ale chapem co mas na mysli. Mne napr prekazalo ked nam nakupila jogurty, sunku, syr a pod, a to sme zatial sami s manzelom. Ja viem, ze to tiez mysli v dobrom a mala by som si to vazit, ale ked viem, ze si to dokazeme kupit aj sami, ked chodime autom do obchodu a ona este nakupy nosi v rukach. Tak mi to pride zbytocne, akoby sme sa nevedeli o seba postarat.

zuzanockamt
8. apr 2013

@liptacka81 no hned by som brala a to nemam ani pohyblivu pracovnu dobu a iba jedno dieta 😀

jankastubka
8. apr 2013

@mirage presne moja mama je zase presny opak svokry v tomto.

marta83
8. apr 2013

Mne by to tiez nevadilo praveze by som si to vazila, ze nesedi na zadku ale ze pomaha

maznacik007
8. apr 2013

@liptacka81 posli ju k nam beriem okamzite, ja mat taku svokru tak bozkavam zem kade chodi ...

acer11
8. apr 2013

zamkni izby 😀

kokazm
8. apr 2013

Mne by to sakramensky vadilo. Ja budem mať radšej bordel, ako keby mi mala prísť mama alebo svokra upratovať. Ja keď mám bordel niekde, hovorím tomu "organizovaný bordel", tak to má byť a nik mi s tým nesmie hýbať, lebo potom sa v tom nevyznám :D :D :D :D Mne vadí, keď aj muž upratuje, lebo keď ide niečo vziať, presne vie, kde to u nás je, ale keď to má ísť uložiť, tak už zabudol, kde to bolo a uloží to tam, kde je najviac miesta. Dcéra si upratuje svoju izbu sama a má ju stále peknú a tiež podľa svojho uváženia organizovanú . Ja si myslím, že každý si má domácnosť, prípadne izbu riadiť sám. Ak to niekomu nevadí, tak kľudne, nech si pustí upratovať hocikoho. Je to na každom, každý má inú povahu.

paela
8. apr 2013
lufa11
8. apr 2013

ak by som ju o to sama nepožiadala, tak by mi to jednoznačne vadilo!!!! Ak budem raz svokrou, tak by mi bolo trocha trápne hrabať sa v nevestiných veciach. Ona je tam gazdiná, tak ja na to nemám právo - jedine ak ma o to požiada. Toť môj názor 🙂

ajka30
8. apr 2013

no, mne svokra pomoze, obcas ozehli, ale to ju musim poziadat. Cakame druhe a necitim sa najlepsie. Najviac ma nastve, ze dojdu aj so svokrom povarovat maleho, svokor spi 3 hodiny na gauci a ona sa hra s malym. Keby sa s nim chvilu pohral dedo, ona by mi mohla volaco pomoct. Takto mi tu svokor akurat kazi vzduch 😠
Ustielanie postele by som ale od svokry nezniesla, ani zehlenie spodneho pradla a vrcholne nenavidim, ked mi lezie do kredenca. No, zial, velakrat ked odchadzaju nechaju porozhadzovane hracky a papiere a ceruzky, co sa hrala s malym, tak nakoniec ja musim upratovat po nich. 😠

kikulienka19
8. apr 2013

Nechaj ju tak, nech upratuje 🙂 ušetrený čas venuj deťom.

lufa11
8. apr 2013

@kokazm super si to napísala 😀 😀 😀

maznacik007
8. apr 2013

@paela vies ako ja nemam ziadnu podporu ani z jednej strany .... a veru co by som za to dala keby niekto zobral decka do kina, do ZOO listky zaplatim alebo nebodaj na noc spat, ci keby som raz nemusela varit v nedelu a isli by sme na obed...
a taky luxus ze vratit sa z prace alebo odinakial... a mat upratane deti v richtigu a ze aj oprane ... 😵 ja som sa vratila z nemocky po operacii a akurat som tak mohla ist varit 😀 😀 😀 ked som prisla ... 😝

kokazm
8. apr 2013

Ináč teraz ma napadlo, že svokra chodí druhej neveste upratovať. Ale to švagrinej vyhovuje. Tvojej svokre by to mal povedať na rovinu muž. Ale tak, aby sa jej nedotkol, predsa, musí to byť zlatá a ochotná žena. Pekne zaďakoval za všetko, povedať, že si ju vážite, že stráži deti, že ostatné ale porobíš ty, lebo minule si nevedela nájsť to a to. Mne sa stalo smrteľne vážne toto: Mama mi chodievala premieňať postelnú bielizeň a nevedla som jej vysvetliť, že ja si to chcem porobiť sama, že spálňa je taká izba, kam nemá kto čo druhý chodiť.. Raz spala so mnou dcéra, bola chorá, mala zapchatý nos a dýchala ústami. Tiekli jej sliny. Na tmavobordovej plachte to vyzeralo po uschnutí ako mužský ejakulát. Mama išla prezlieť periny, stiahla plachtu, a zbadala to, začervenala sa a viac nám periny neprezliekala. Muž sa cítil hrozne trapne, no v konečnom dôsledku sme si vydýchli a do dnešného dňa máme s upratovaním pokoj.