Ahojte baby. Mam na Vás prosbu..kamoška sa mi nedávno zverila s veľkým problémom a prosila ma o radu avšak ani sama jej neviem v tomto poradiť čo je správne...preto sa obraciam aj na Vás aký mate na to názor a ci sa zhoduje s tým mojim..
Kamoška je vydatá 3 roky a s manželom sa poznajú 7 rokov...na prvý pohľad vyzerali ako ideálny par dlhší čas mali problémy splodiť dieťa avšak teraz sa im to zadarilo a je už v 8. Mesiaci tehotenstva..no nikto nečakal, že za ňou príde jej manžel a oznámi jej ze ju podvadza..najhoršie na tom ze ju podvadzal s chlapom...rok a pol sa s ním tiahol a dokonca sa jej priznal ze bol do neho skutočne zamilovaný zatiaľ čo ju mal rád..avšak si uvedomil ze tu chce byť pre ňu a pre svoje dieťa...no je pravda ze nebyť jeho milenca tak on by sa k tomu ani nepriznal a chcel to s nim dokonca ďalej ťahať aj počas toho co by sa im to dieťa narodilo...na povrch vyplavalo aj to ze mal sexuálny pomer s ďalšími štyrmi chlapmi počas toho co už bol s nou...avšak som si istá ze jej manžel nie je gay keďže má za sebou aj par vzťahov so ženami...myslite si ze po tomto všetkom je možnosť na odpustenie a pokúsiť sa ten vzťah naštartovať alebo by sa mala rozviesť? Chcela by som jej poradiť ale ani sama netuším čo jej na to povedať...dik za každú radu
@lila65 nevera je nevera, je uplne jedno ci s piatimi zenami alebo piatimi muzmi. Tu je na odpustenie asi uz neskoro, nech sa v pokoji rozidu a plnohodnotni rodicia mozu byt aj bez manzelstva.
"rok a pol sa s ním tiahol a dokonca sa jej priznal že bol do neho skutočne zamilovaný zatiaľ čo ju mal rád" myslím, že to hovorí za všetko... ten vzťah nemá význam... a oznámiť manželke vo 8. mesiaci tehotenstva, že ju podvádza... no comment
@lila65 za mňa jednoznačne rozvod
myslím, že každá odpoveď od odpustenia po rozvod je správna... každý má latku tolerancie nastavenú inde... záleží len na tom, ako vysoko ju má nastavenú tvoja kamoška... dokáže sa zmieriť s tým, že ju manžel dlhodobo podvádza? dokáže sa zmieriť s tým, že ju podvádza s chlapmi? z tvojho popisu sa zdá, že ani on sám ešte nie je riadne zaradený.... chce byť aj tam, aj tam.... na to ako žil doteraz, žeby odrazu začal sekať dobrotu?
Ten muž je nezodpovedný k svojmu dieťaťu. Nevie co chce a pritom plodí dieťa! Aký bude jeho vzťah s ním, ked ani k nej nebol dlhodobo čestný? Toto nie je scenár telenovely! To dieťa s tým bude musieť žiť. Takého muža by som viac nechcela ani ako otca pre svojho potomka.Nezohrava rolu, či podvádzal s mužom/ženou.
Jej manžej je gay. Byť homosexuálom neznamená, že nedokáže fungovať pri ženách. Niektorí fungujú, len im to ide ťažšie. Každopádne to pre neho nie je novinka, určite o tom vedel. Manželka je v takomto prípade len zásterka a nástroj, ako sa dostať k dieťaťu. Tiež je to spoločensky akceptovateľné usporiadanie. V prípade akejkoľvek nevery by som sa okrem iného bála aj sexuálne prenosných chorôb. Zatiaľ to vyzerá, že telesné tekutiny si tu točilo minimálne 6 ľudí, ak predpokladáme, že sexuálni partnerí manžela nemali súbežne aj iných partnerov. Osobne tam nevidím žiadne možnosti. Ja by som nežila s mužom, ktorého nepriťahujem a nikdy priťahovať nebudem. Niektorí ľudia žijú svoj život, akoby mali minimálne tri životy, a ten jeden si kľudne zničia. Ja by som chcela byť pre niekoho žiadúca. Chcela by som, aby ma môj manžel miloval a nie "mal rád", nie som pes. Za mňa by bol klasický rozvod, s určením styku, výživným na seba aj na dieťa. Aj mne to znie ako nejaký námet na knihu, avšak potom som si spomenula na prípad, kedy sa v našom susedstve udialo niečo podobné, akurát homosexuálne zameraná bola manželka a deti už vlastne dospelé.
a nie je bisexuál ? raz sa mu postaví pri mužovi, inokedy pri žene, podľa toho kto sa mu zapáči.
kamoška sa sama musí rozhodnúť, či chce byť s neverníkom a trtkošom na plný plyn, alebo radšej sama. ked už doteraz mal 5x neveru, myslí si že od zajtra bude verný iba jej ?
je úplne promiskuitný, a vôbec nezáleží na pohlaví. niektorým ženám to nevadí, je im jedno že ich chlap sexuje ako králik, kade chodí, niektoré sa rozvádzajú len pre virtuálnu neveru.
len ona vie, kde má hranice, kde má svoju hrdosť a či jej nebude vadiť, ked to praskne a ona bude hlavnou postavou sexuálneho škandálu. toto by u mňa neprešlo ani náhodou, ale to som ja a nie ona.
Baby dik za rady...ja som jej chcela taktiež poradiť skôr ten rozvod...avšak aj tak to bude nakoniec na nej..mam z nej pocit ze je momentálne nalomena s nim ostať keďže momentálne on seka dobrotu robí pre ňu všetko..a dokonca sa vyjadril ze ju chce začať znova milovať..neviem ja si myslím ako ste niektoré napísali ze toto už je nezvratitelna situácia..bojím sa že keď s ním ostane tak v tom vzťahu bude trpieť
@lila65 a k tomu "a dokonca sa vyjadril ze ju chce začať znova milovať" - znamena to, ze aspon slubuje, ze uz jej bude verny?
Podla mna je to skor na rozvod. Nevera s piatimi partnermi za 7 rokov - tak to je viac nez dost. A ak ho pritahuju viac muzi ako zeny, tak ju podvedie zase.
Mozno teraz "seka dobrotu" len preto, aby to neprasklo, aby sa to o nom nedozvedeli vsetci znami.
A kamoske prajem vela sil, bude ich potrebovat, nech uz sa rozhodne akokolvek.
@bratislavcankanm jasne, sľubuje jej ze už to nikdy neurobí...
Ale aj keby to už nikdy neurobil môj osobný názor na to cele je tak ako si sama napísala nebolo to jednorazové a nebolo to s jedným...do posledného sa bol schopný aj zamilovať mne to hovorí za všetko
Tu už ani nejde tak o mieru tolerancie a schopnosť odpúšťať ale skôr o hrdosť a hodnoty kamošky...a tie boli posliapane úplne
@lila65 povedz kamoške že ostať s debilom čo ju podvádza s inými gejmi je vrcholne nechutné,ktovie či nedonesie aj pohlavné choroby a ona trúba ešte rozmýšľa že bude s ním spať a sexovať,len aby chuda neostala sama s dieťaťom?...to nieje pre ňu dostatočná potupa ?či to že to nieje ženská ju upokojilo a odpustí?
@lila65 Začne milovať? To sa dá? To mi príde ako podľa hesla, "horí mi pod riťou, tak ti všetko nasľubujem". Pretože ak to praskne v rodine, v práci... no tak to má chlap problém, pretože naša spoločnosť takto tolerantná nie je. Nebojí sa že príde o ženu, bojí sa že príde o status heterosexuálneho, usporiadane žijúceho manžela. A to je v dnešnej dobe napríklad pre zamestnávateľa, či obchodných partnerov stále bonus. Je to však nefér voči žene, pretože ona by v prípade, že by so toto dozvedela pred otehotnením určite zbalila kufre sebe, alebo jemu. Toto bol on neho hnusný podraz na tvoju kamarátku.
Takze jej muz je bisex alebo posadnuty si sexualnymi experimenami ona mu podla toho nestaci a ani stacit nebude.to je prve ci sa s tym zmierni.po druhe odpustat neveru a k tomu opakovanu....nech sa kamaratka zvazi ci to dokaze z celeho srdca alebo len haoko.zabudnut ha ponizenie sa neda tu zdoraznujem hovorim o odpustani.ked nedokaze a trapi ju to casom ju rozoziera psychicky takze tahat ten vztah dalej nema zmysel lebo skodi vsetkym zucastnenim jej muzovi dietatku.ale manzelstvo odjakziva nie je len o sex a o laske. Je to aj hispodarsky aj spolcensky zvazok dvoch ludi na zivot a na vychivanie potomstva. V tom zmysle sa da nad tymi kauzami sa nadzniest.to je moja teoria.zo srdca by som pivedala ze musi to byt bezcitne hovado ked so svojim priznanim vyckal kym jeho zena bude vo vysokom stadiu tehotenstva.uff!
Ja som jej odporučila nech počká pokiaľ sa dieťa narodí...počkať tak 2-3 mesiace pokiaľ to bude ustálené a nech odíde...akurát neviem ci toho bude schopná no je to už len na nej...myslím si že ostavat s chlapom ktorý ju celý čas len podvadzal..a tváriť sa ze na to všetko zabudne je len klam.
Má možnosť od neho odísť a nájsť si v živote niekoho kto ju bude skutočne milovať a nie sa už do konca v živote trápiť...to bol môj názor na situáciu
@lila65 odísť môže hocikedy, vyhodiť ho môže hocikedy, podať návrh na rozvod hocikedy - pondelok, piatok, streda, december, marec, február - úplne jedno aký je deň či mesiac.
ani teraz sa nemusí vyhovárať na brucho, skôr to zvládne ako s miminkom v kočíku. to už je na jej kedy rozhodnutí, len načo predlžovať túto agóniu...
od teba by bolo pekné, keby si jej bola oporou ...
Dokonca také veci jej prezradil ze s tým chlapom do ktorého bol zamilovaný to "robili" aj u iných doma dokonca priamo v ich posteli...ako toto keď mi hovorila tak sa mi žalúdok obracal a keď si pomyslím žeby bola s nim schopná možno ostať...silná káva..ale tak podporím ju v každom prípade
Ale ďakujem baby za rady uvidíme ako s tým už ona naloží a ako sa rozhodne
Jednoznačne koniec a nech bude šťastná a zdrava pokial ju nenakazil nejakým svinstvom ...radšej byt rozvedená a spokojna ako žiť tak
@lila65 no podla mna ci to bola zena ci muz je to jedno podviedol ju a spravy to zasa aj ked nie hned ale casom istotne.Ona mu uz vzivote verit nebude vzdy tam bude nedvovera.Aj ked povie ,ze nebude bude tomu ver.Je tehotna takze ja buda nej by som porodila a podala ziadost o rozvod nema vobec zmysel ,zet takto.Dieta potrebuje vyrovnanu matku nie neaku trosku co si bude stale predstavovat kde je jeho otec.Ci nesiel za neakym ci neakou.Podla mna koniec a hotovo zivot ide dalej ona budee matka a moze mat este kludne rodinu.Ja som ties sa rozviedla nebolo to lahke a ties som mala dieta .Teras mam novu rodinu a dalsie 2deticky.Nech nedrzi vstah kvoli tomu ,ze maju spolu dieta to nema zmysel.
@libawet toto ma napadlo ako prvé je to hrozne nezodpovedne spať s toľkymi mužmi a zo svojou ženou ktorá je tehotná a ešte v takom vysokom štadiu a on mal pomer 1,5 roka načo si urobil dieťa aby schoval svoju orientaciu suhlasim s tebou úplne na testy a samozrejme rozvod ved to je bez komentára
Kamoske nezavidim, toto riesit pocas posledneho mesiaca tehu je na plac 😞
1.neodchadzala by som, ani neziadala o rozvod
2.ihned by som ziadala o jeho i svoje testy na vsetky mozne choroby (najma kvoli dietatku)
3,dala by som si podpisat manzelovi vyzivne na seba,dieta,majetkove vysporiadanie a styk s dietatkom v pripade rozvodu z dovodu jeho nevery- ak on naozaj chce byt verny a chce zostat s rodinou - podpise tam ze sa vzdava bytu a podpise aj velkoryse vyzivne a podobne. Ak to po.erie, kamoska bude mat aspon nieco vyriesene.
4.navrhla by som mu sexuologa - z dovodu vysporiadania sa s vlastnou sex.orientaciou...
Drzim paste...
...a samozrejme sex.abstinencia a nechat sa maximalne hyckat.
Cas ukaze...
@lila65 zo skúseností viem, že žene je s chlapom zle, bez chlapa ešte horšie. 😃
V tomto náročnom období sa jej bude hodiť živiteľ, opatrovateľ.
Odísť môue vždy, vracať sa je ťažšie a teraz je bohužiaľ extrémne zraniteľná fyzicky, psychicky, čo sa týka samostatnosti i schopnosti sa uživiť.
Ja naozaj hovorím - nie za odpustenie, ani za vieru v spoločný život do smrti, ale za danie šance - aby manžel urobil všetko čo pri sobáši sľúbil. Keď sa ona pozviecha finačne - fyzicky - pracovne - môue sa rozhodnúť.
Takto by potrestala viac seba.
za mna jednoznacne rozviest sa a dieta by som nedala po nom napisat teda ani otcovstvo by som mu nepriznala...aky vzor do buducnosti bude mat toto dieta :(
nič už nebude také ako predtým, ak ju podvádzal ROK A POL! je to dosť dlhá doba na to aby vedel čo chce a čo nechce, neodpustila by som ani za BOHA!možno sa len hľadal a preto im to neklapalo, možno časom príde na to, že je gay. Nemohla by som byť s takým chlapom.Líhať si s ním do postele. Vychovávať dieťa...ktovie kde je pravda, možno si uvedomil, že ako gay nebude mať nikdy dieťa tak teraz je mu už aj ona dobrá, však keď je jeho tak nech sa stará, to mu nik nemôže vziať,ale ako to vysvetlí o pár rokov tomu dieťaťu? ak s ním ostane v spoločnej domácnosti a budú fungovať ako manželia a zrazu BUM zasa si dakoho nájde, evidentne bol veľmi nespokojný keď to urobil. A čo sex?taká dôležitá vec! Ja by som si to radšej sama robila alebo hľadala iného..budú sa iba trápiť
Fúha, tak toto by ma odrovnalo. Sama neviem. No nebolo to prvý raz a predpokladám, že časom by mal takéto úlety zasa. Som zvedavá, čo baby napíšu, aj preto som komentovala