Pomoc doma pri rodičoch

16. júl 2024

Dobrý deň prajem,chcem sa opýtať ako to majú mladí ľudia pri rodičoch,byvala som s priateľom ale teraz som na tri mesiace doma kvôli tomu že idem pracovať za ním do Rakúska a ešte si tam prácu zháňam ,doma stále upratujem ,jednak aj týždenne upratovanie,chodím každý deň do obchodu ,upratujem po otcovi ( myslím tým že ide do práce ,neumyje riad atď,uteráky po ňom zbierame ..) toto všetko robím ja a mama vari aj to nie každý deň ,mne to nevadí že to robím ,robím to rada ale keď som povedala kamarátkam v mojom veku (20+) tak sa čudovali že oni by určite po svojom otcovi každé ráno neumyvali riad atď.tak sa chcem opýtať či je to normálne alebo proste by som to robiť nemala ? Aj keď mi to nevadí ?

tramtada31
16. júl 2024

Tak náš ocino bol super v tom, že upratoval a aj stále upratuje (po sebe tiež). Aj keď nás už v sobotu ráno o 8mej budil s čerstvými rožkami za zvuku vysávača, dnes to viem doceniť u chlapa, že sa mama dobre vydala😀 asi, keby som bývala s našimi, tiež niečo pomôžem, predsalen je to služba, že ti dovolili u nich opäť bývať a nemuseli.

thirstymonk
16. júl 2024

Je to úplne normálne. Keď bývaš s rodičmi (z akýchkoľvek dôvodov), mala by si pomôcť s chodom domácnosti. Ja som tiež pomáhal všade, aj s riadmi, aj som vysával, aj na záhradke som ryloval atď atď...

stellarstar
16. júl 2024

Áno je to normálne, ja žijem v at a každé 2 m chodím domov k rodičom a vieš čo? Mame upratujem, pomáham pri varení, chodím na nákupy atď otcovi pomáham v záhrade kde treba. Ja by nevedela predstaviť nič nerobiť a nechať sa obsluhovať

bullinka
16. júl 2024

Ak dobre chápem, bývaš s rodičmi. Nechápem preto, čo by na to malo byť zle, nenormálne. To skôr tvoje kamarátky sú čudné, keď doma nič neporobia. To,že sú dospelé neznamena,že sa vyprdnu na domácnost rodičov, ak tam stále bývajú. Kokos... Normálne ma to rozčúlilo...

domka222
16. júl 2024

Mne príde zase čudné, že po 20 ročných ženách upravujú rodiča, keďže sa tvária, že upratať doma je fuj

melanta
16. júl 2024

To vážne ženy? Vážne je normálne upratovať po dospelom chlapovi, ktorý nie je schopný po sebe odložiť veci? Podľa mňa nie je ani náhodou. Ženy nie sú slúžky. Ak má dotyčný dve nohy a dve ruky, veci po sebe si odložiť vie. Jedna vec je pomoc rodičom, bežné upratovanie, nákupy, to je v poriadku a považujem to za normálne, že to autorka robí. Prišla na 3 mesiace k rodičom, aby nemusela platiť bývanie, takže je normálne, že sa podieľa na chode domácnosti. Ale zbierať po otcovi veci normálne nie je. Na druhej strane, zrejme žena si ho tak naučila, tak dcéra to nezmení.

letfenixa
16. júl 2024

@melanta súhlasím. Upratovať, nakupovať, práca v záhrade,..., to je normálne. Ale zbierať za niekým jeho bordel nie je.

titla
16. júl 2024

Tak podla mna dost zalezi od toho, ci pracujes a podielas sa na financovani domacnosti alebo byvas (hoc i docasne) zadarmo u rodicov. Ked to prve, tak by som nerobila servis, ale je normalne podielat sa na chode domacnosti. Ked to druhe, tak je za mna prirodzene v takej situacii co najviac odbremenit rodicov, hlavne ked ta zivia.
Moj otec bol typ chlapa co po sebe pohar do dresu neodlozil (podielal sa vsak na chode domacnosti inak). Takze ked som po VŠ ostala par mesiacov bez prace a vratila som sa z internatu byvat k rodicom, tak ano, robila som doma full servis - upratovala som, prala, zehlila, chodila na nakupy, varila, vybavila co bolo treba - posta, urady, proste vsetko. Rodicia chodili do prace, sestra na VS a brigady. Ja som bola doma, zivili ma, nemala som inu pracu, nemala som dieta. Domacnost mi zabrala par hodin, po zvysok dna som mala volno. A prislo mi to prirodzene a spravne.

tanyan
16. júl 2024

Každá domácnosť je iná a v každej nájdeš niečo, čo je pre jej členov úplne prirodzené a tebe by sa to zdalo prinajmenšom zvláštne. Pokiaľ si ty s tým ok, tak nerieš a pokojne rob tak ako cítiš. Akurát by som tie detaily nerozoberala mimo domácnosť.

tanyan
16. júl 2024

@melanta Keď toho pána "nevychovala" jeho matka a ani manželka, tak dcére sa to ťažko podarí zmeniť.

januska12323
16. júl 2024

Závisí od toho čo pre teba znamená "upratujem po otcovi". Ak všade necháva bordel a ty to máš zbierať a upratovať to nie je okej. Ak si po sebe odloží jedlo kam patrí a riad do drezu len ho neumyje to je v pohode, umyjem svoj tak ten jedne tanier navyše mi nevadí. Môj otec je takýto, ale zase na záhrade robí len on tam zas nemusím robiť ja kým to nie je nutné. Ty si musíš určiť ako to u vás je a čo ti už nevyhovuje.

tiezjedna
16. júl 2024

som jediná, ktorej príde tá otázka úplne stupídna?? Pýtaš sa, či máš robiť niečo, čo robíš a nevadí ti robiť to???😨

0silvia0
16. júl 2024

Mam 20 rocnu dceru, ktora je doma na prazdninach. Ked ma chut, uprace, ked je hladna, si uvari. Rozhodne by som nepodporovala zbieranie riadov po otcovi, nakolko nemame doma takeho neandertalca ktory po sebe nechava riady a uteraky. Ani nechodi denne do obchodu, robime nakupy raz tyzdenne.
Cize ako niekto poznamenal, kazda rodina ma svoje pravidla a vlastne fungovanie.