Pomáhajú vám muži v domácnosti?

6. okt 2024

Ahoj ženy, len ma tak zaujíma. Pomáhajú vám muži v domácnosti? Občas uvariť, upratať, postarať sa o deti? kamarátka bola po zistení že môj muž to robí veľmi šokovaná. S jej mužom sa stále o tom hádajú, ale on to berie ako samozrejmosť postarať sa oňho, o domácnosť a o ich diet’a bez toho aby jej akokoľvek pomohol.

anjelicek26
6. okt 2024

Môj robí všetko v rovnakej miere ako ja, sú to naše deti a nás dom, nie len moje a on chodí na návštevy 🤔

biba_18
6. okt 2024

ano. ale už sme spolu vyše 30 rokov 😂 takže som si ho vycvičila…

petamich
6. okt 2024

Nepomaha 🙂 on sa aktivne podiela na starostlivosti o svoje dieta a udrziavani domacnosti, v ktorej zije (nie som zena v domacnosti a ani platena gazdina a ani opatrovatelka, nevidim dovod, preco by to malo byt cele na mne). Takze dieta v zasade 50/50 a v domacnosti to mame podelene.

biba_18
6. okt 2024

ale nie, napríklad varím ja aj periem, ale zvyšok robí a niektoré veci nerobím zase ja…

deti95060810
6. okt 2024

áno, prečo nie.
včera umýval riad a 4 ženy v dome na mobiloch a notebookoch.

lubossi
6. okt 2024

Mne sem tam manželka s niečím pomôže. Napr zdvihne nohy keď kolo nej vysávam 🤣

stellarstar
6. okt 2024

Pomáha, keby niečo poprosím ho.

andrea_82
6. okt 2024

Moj muz dnes varil obed. Byvame v dome, takze su tak nejak prirodzene rozdelene ulohy, on robi tie chlapske prace okolo domu, ja upratujem a vacsinou varim. Maleho opatrujeme spolu, kupeme spolu, nema problem ho nakrmit. Iba prebalovanie mu nevonia. 😁

autor
6. okt 2024

@andrea_82 a komu vonia? 😁😁

miska1997
6. okt 2024

Nie nepomáha, podieľa sa rovnako na svojej domácnosti ...

barju
6. okt 2024

Sme svoji 5 rokov a predtým bol zvyknutý sa sám o seba postarať, takže nemá problém pustiť práčku, vyvesat prádlo, ozehlit, navariť, ja napr vôbec neutieram prach, iba manžel. Dieťa ešte len čakáme, tak budem dúfať že sa na tom nič nezmení a nebude očakávať že keď som celý deň doma a malým, tak bude full servis.

pieksamaki
6. okt 2024

Ano....50/50...okrem upratovania...to nevie....nemá system

hradnapani
6. okt 2024

Spolupodiela sa 🙂 nebolo ho treba ani nutit, ani vycvicit, nastastie dosiel vychovany z domu

mamamasama
6. okt 2024

Ja pomáham jemu. Dnes som nepohla ani prstom a urobil všetko, vrátane starostlivosti o krpcov.

lucia13022023
6. okt 2024

Jasne ze áno. A nie je to pomoc, je to jeho povinnosť. Je to aj jeho byt, jeho dieťa...je tak vychovaný, nic som mu nemusela ukazovať, nútiť ho, vychovávať, meniť ho.. Co nevedel, naučil sa za pochodu a teraz máme systém.

andrea2323
6. okt 2024

Ja som na materskej a makáme obaja ako šróby, ešte hádam ďalšie dve ruky by sme potrebovali 😂 ráno pred robotou vstáva s malým o 5:30 a dokedy ide do práce, tak si pospím, čo je pre mňa najväčší dar 🙏🏼☺️ ja by som sa s prepáčením na chlapa, čo nič nerobí, vysrala.. čo je on zemepán a nohy len hore? 😁 normálne ma to vytočilo

mandzula
6. okt 2024

Pomahat moze prist sused, muz sa stara o svoju domacnost rovnako ako ja. Vari kazdy den, pranie, zehlenie, upratovanie od neho nevyzadujem, chcem len, aby nerobil neporiadok. Inak to vsak vsetko zvlada. Chodi na tyzdnovky do nasej druhej domacnosti, kde aj uprace, operie si.

sandrasstini
6. okt 2024

Ano, nakupuje, uvari, uprace tak isto ako ja. Ale mam kamosky co ich muzi nevedia ani zapnut pracku a mycku nikdy nevylozili, pridu domov a lahnu na gauc, takze su aj taki. Ale co poznam povacsine muzi funguju rovnako ako zeny. Ja som povedala ze gazdinou na sto pro budem iba ak budem doma a to bude moja hlavna praca

sisska96
6. okt 2024

Jasne. Ja taktiež pracujem min. 9 hodin denne .takže nesedim len doma. Keby som nemala prácu a som doma celý deň, tak by som mohla všetko urobiť

jamimo
6. okt 2024

Nepomáha, nemusí... Lebo? Spolupodieľa 👆 sa na chode domácnosti. Býva tak isto ako ja, stravuje sa tiež a toaletu používa tiež. Tuleniu chorobu nemá a nie je Pán tvorstva so zlatým zvoncom medzi nohami. 🤭 Kamarátka si zjavne našla vadný kus a ona je multifunkčný domáci spotrebič. Načase prevychovať 🚩

zuzanka.zuzu
6. okt 2024

domácnosť máme podelenú podľa mojich obľúbených a neoblubenych činností 😁 dieťa 50/50

autor
6. okt 2024

@jamimo ďakujem že ste ma takto na večer pobavili 😂😂

tiezjedna
6. okt 2024

"postarať sa o dieťa"... toto ma vždy pobaví😎

nikha2809
6. okt 2024

Môj robí všetko čo ja, deťom sa venuje viac ako ja, lebo ho to baví skladat si nonstop s nimi lego a pod 😃 okrem varenia, variť môj muž vôbec nevie, takže to je na mne, ale tak cez týždeň sa každý niekde najeme tak varím max.raz do tyzdna

cukroska
6. okt 2024

Stále dookola tie isté diskusie...

autor
6. okt 2024

@cukroska veď ich neotvárate ak vám to vadí

doriiis
6. okt 2024

Pomáha a dokonca niektoré veci robí iba on.🤷🏻‍♀️

beata_k
6. okt 2024

To by nebola diskusia keby sa tu nechytalo za slovicko pomahat. Zeny, ved kazdy vie ako je to myslene. To autorku musite stale na napominat, ze nepomaha, ale podiela sa? Ved uz je to trapne.
K teme. Ano, pomaha. Zvacsa vari lebo ja to robim nerada. Aj o deti sa stara.

viestta
6. okt 2024

Autorka, muz nikdy doma nepomaha, podiela sa na jej chode a na vychove deti. Pomoct moze susedovi, svokrovi, kamaratovi, detom s domacou ulohou... ale nie zene s domacimi pracami a opaterou o deti.

michaela789
6. okt 2024

Áno, zúčastňuje sa. Ale klamala by som, keby som tvrdila že si sám od seba oblečie plášť superhrdinu a valí bez zaváhania. Predsa len, máme tri deti, on chodí do práce, okolo domu a ratolestí sa motam hlavne ja.
Takže keď treba, poviem mu a on ide a urobí. O deti sa postará s pár uisťujúcimi otázkami (toto sú koho slipy, koho ponožky, kde má prostredný gate od pyžama...). Vie uvariť, vie oprať, vie povysávať, vytrieť, umyť riad, všetko tak isto ako ja a aj to robí - keď mu poviem, že to má vziať na seba. Nepretekame sa tu, že kto skôr stihne utrieť prach, väčšinou to proste robím ja. Ale hocikedy sa mi nechce, pípnem a ide on bez pindov a reptania.