Pomáha vám partner s domácnosťou?

28. jún 2020

Ahojte, pomaha vam vas partner s domacnostou, ked on sa stara o vsetko okolo domu?
Mam pocit, ze nic ine nerobim, len varim a upratujem a varim a upratujem a stale dokola. Uz mi to leze na nervy, najradsej by som utiekla niekde, kde by som aspon tyzden nemusela nic robit.

pribinak
28. jún 2020

Deti do domácich prác podľa veku tiež treba zapájať.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
s_a
28. jún 2020

Áno, pomaha a tiež robí okolo domu, aj ked nie stále, lebo veľa roboty tu nemáme, ale ked mi bolo zle niekoľko týždňov v tehotenstve, tak aj navaril, upratal, porobil co treba..

autor
28. jún 2020

@perdulka7 mate dom ci byt?

daganov
28. jún 2020

čo to znamená stará sa o všetko okolo domu? To je široký pojem, môže to byť kosenie trávy raz za týždeň a výmena žiarovky, ale môžu to byť domáce zvieratá, veľká záhrada, nedokončená prístavba, na ktorej pracuje. Nepíšeš, koľko máte detí, ako sú staré, či chodíš do práce, kde je zamestnaný muž a pod. Je to len výkrik do tmy.

daganov
28. jún 2020

my máme dom a?

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
syslik81
28. jún 2020

navar na dva dni ... nauc deti nech si po sebe upracu a rovnako manzel ... ked sa jeden den nepovysava ci neutre prach dom sa nezruti a spina neutecie.... treba si uzivat rodinu a nielen domace prace.. predpokladam ze mus nieje kazdy den v zahrade ci nebeha okolo domu ..zastrajkuj ak mas pocit ze robi malo.. nechaj mu deti a chod do mesta na kozmetiku vlasy , kavu s kamosmi ... sprav si svoj zensky den ..

simsalabim
28. jún 2020

Suhlasim s
@perdulka7 . Manzel sa podiela na domacich pracach, ale myslim, ze viac ich robim ja a deti. Su take, ktore castejsie robim ja a take, ktore castejsie robi on. Napr. varim castejsie ja, ale varieva aj on. Mame dom a malu zahradu - v nej toho robi viac on - ale aj preto, lebo ho to bavi. Ak by ho to nebavilo, mali by sme nizkoudrzbovu zahradu, takto v sebe realizuje svoje Micurinske sklony.

janinah
28. jún 2020

a čo ti bráni vypadnúť niekam a oddýchnuť? ja keby som aspon jeden víkend v mesiaci nevypla kdesi,tak už som dávno na psychiatrii...a nie,nerobí doma skoro nič,robím ja a deti,on už nie,je to pracujúci dôchodca,nič od neho nechcem,ale robí na veľkej záhrade,tak to má fyzicky celkom dosť,nepotrebujem,aby mi ešte podlahu zmýval...skôr ho naháňam do relaxu.

zuzap33
28. jún 2020

Aké veľké máš deti? Zapojiť do domácich prác podľa veku. V desiatich rokoch vie aj chlapec povysavat, vyniesť smeti, umyť dlážku, vyvesit prádlo, prezliecť periny, upratať detskú, utrieť prach, pomôcť v kuchyni. Moji 11 a 14 každý víkend na striedačku aj poumyvat wc, kúpelňu. Ako naučíš tak máš.

symoneta
28. jún 2020

A deti máš aké veľké?

iriska13
28. jún 2020

...deti mám z domu už, manžel je doma , nakupuje všetko, čo treba, navarí, kým som v práci a pomôže aj všetko ostatné , čo ho poprosím...na mne je riadenie, pranie, žehlenie....neskutočná pomoc pre mna....

lenicka298
28. jún 2020

My bývame v dome a mame aj dosť veľkú záhradu. S prácami vo vnútri ako je varenie, upratovanie, pranie, zehlenie mi chlap nepomáha vôbec. Práce okolo domu ma nastarosti zase on. Keďže robí od 7 do 19 každý pracovný deň, tak chcem aby sa po práci kúsok venoval malej a oddychol si, tak to od neho ani nevyžadujem. Ja som ale tip, že do mojej kuchyne nepustím nikoho 😀 On ma zase vadi, že načo upratujem a varím každý deň, že si mam oddýchnuť. Máme jedno dieťa s ktorým som momentálne na rodičovskej a popri tom občas pracujem z domu. Nam to takto zatiaľ vyhovuje a navzájom sa dopĺňame. Keď treba, tak nemam problém napríklad pokosit, alebo on ist na nákup, zobrať malú von, vyniesť smeti....

mariejenka
28. jún 2020

Moj teraz vari obed, ja som na koni😄😄robime vsetko spolu, obaja sme zamestnani, ja sa chystam na materskú dovču,tak o chvilku mam fraj od roboty,ale okolo domu napr.kosim travnik, lebo ma ro baví, on varí,napecie lebo ho to bavi...alebo ide s 4 rocnym von,ci sa hraju...
Len si treba odkomunikovať svoje predstavy,a skĺbiť do reality.to ako to maju ine zeny s ich manželmi,co sú uplne iní ako ten tvoj muž...to Vam dvom nepomôže,vy si musíte zosúladiť vasu domácnosť/dom/práce

eliska13
28. jún 2020

Kde sa žije, tam sa stále vari a upratuje😊všetko záleží kedy Ti chodí domov, čo robí okolo domu stavia plot, strihá stromy, pili drevo?moj chodí domov neskôr okolo 18 aspoň vyloží umývačku, vezme von psa, vonku popolieva nemáme závlahy, cez víkend povysava umyje dlážky, nevarí, ale chodí do obchodu často, určite robím na 80% veci doma viac ja a syn.Ale zase, keď poviem nech prezlečie prádlo či vyvesia spravi, ale väčšinou, kým príde je spravené.To by mi nevadilo, ale určite by som chcela, ale by sa viac menoval deťom, ak máte....neupratuj vela iba najnutnejšie nestojí to za to

majamat
28. jún 2020

moj okolo domu nerobi, lebo dom nemame a doma? vysyva 1x tyzdenne, ale uz aj dcera mu pomaha, cize ani evysava vsetko,a ko v minulosti, vynesie odpad castejsie ako ja, umyvacku vyklada castejsie ako ja,a le to je tak vsetko. samozrejme ked som v praci, dcere da najest, urobi s nou ulohy ( teraz ani to nemusi,lebo nedostabvaju ),navyse ja robim a aj pocas karatneny som robila naplno, on mal niektore tyzdne volno a aj teraz ide do roboty obycajne len 2-3x za tyzden.
tiez som z toho unavena. este aj ked opravit neco treba, tak chce odo mna,a by som niekoho zohnala. hroza. vynimocne ho osvieti a urobi nieco viac. a chlap mojej sestry este horsie.

autor
28. jún 2020

Nemame deti, nedari sa nam....on robi z domu, ja teraz pocas korony tiez....uz by som chcela dieta, kedze to je to co by ma naplnalo, nie blba korporatna praca.... Robi pristavbu ale nie je tam stale, on si to vymyslel, je to jeho konicek. Baby, som len nejaka uz vypluta, unavena, hlava ma uz niekolko dni hrozne boli a ked som zbadala smuchu na umyvadle, tak ma to uplne rozhadzalo, lebo si pripadam, ze stale dokola to iste upratujem...Tak to na mna dolahlo. Som od pol 7 hore, aby som stihla upratat (tak hlbkovo, niekto to robi v sobotu) a este dosmazam rezne, dokoncila som vyvar, prilohu a salat....a proste zasa cela kuchyna zapratana, aj ked ju upratujem pocas varenia...az sa mi chce plakat. Ale v pohode, uz som to predychala, vyliala to zo seba

hettinka
28. jún 2020

Nie nepomáha. Robíme spolu a prácu si delíme. Ak on robí vonku, tiež väčšinou idem s ním a pracujeme spolu. Varíme na striedačku, upratujeme spolu aj s deťmi. Nie je to MOJA domácnosť, kde by mi mal niekto pomáhať. Je to NAŠA spoločná domácnosť.

autor
28. jún 2020

Ako ja rada upratujem, pustim si hudbu a idem...ale posledny tyzden som sa k nicomu nezmohla, nic nespravila, nevladala sommnejako a ted to na mna pockalo

hettinka
28. jún 2020

Žeby to vyšlo s tým dieťaťom...???

queen_mary
28. jún 2020

Kks 😅 tak to pockaj ked pridu deti 🤣

deti95060810
28. jún 2020

máme dom, a v pohode mi pomáha.... Napr. včera maľoval chodbu, ešte si po sebe aj upratal....ani neviem že maľoval, nič som nemusela.... 😉

autor
28. jún 2020

@deti95060810 no ja som musela upratovat po takychto pracach

@queen_mary Nj

autor
28. jún 2020

@hettinka pochybujem

karolinakr
28. jún 2020

Upratovať treba, ale domace prace bohužial nie su zmyslom mojho života.Už len ked si vezmeš, že 90% života straviš upratovanim, to je hrozna predstava.. Netreba to preháňať.Ja som od rana na balkone, opalujem sa a pijem kavu, mam tam knihy, poliala som kvety, stihla upiecť koláč taky 20min.budem cvičiť a ešte na kupko asi.Fakt to nepreháňaj

bodkolienka81
28. jún 2020

Chodte na AI dovo, si zacyklena..

daganov
28. jún 2020

problém je úplne niekde inde, prečo ste zatvorený doma? Vypadnite niekde do prírody, vykašli sa na upratovanie, doľahol na teba stereotyp

mmoni89
28. jún 2020

Mame 3deti 6, 4 a 11 mesačný , veľký dom , záhradu..ja s detmi upratujem -to znamena ja 😁muž sa stará O záhradu. Varí cez víkend On ja cez týžden.

autor
28. jún 2020

@mmoni89 no, aspon mas deti a nemusis riesit pracu, ktora ta nenaplna:( tiez uz by som rada sla na matersku