Pomáha vám manžel so všetkým?

lenkaviki48
22. jún 2024

Ahojte neviem si rady s manželom. Každý deň upratujem sama a všetko po každom. Už mi to naozaj ide na nervy že doupratujem a za chvíľu je to zase tam kde predtým. Manžel tvrdí že to je moja starosť. Už som aj raz neupratovaka celý deň či niekto si to všimne. Bolo mu to jedno čakalo ma to aj tak.. neviem ho naučiť upratať so po sebe. Je veľmi agresívny posledné obdobie a všetko musí byť po ňom, je to na psychiku. Má má iba za slúžku...

gaia14
22. jún 2024

Bolo to tak od zaciatku ci sa nieco zmenilo v poslednej dobe? My sme si to hned nastavili ked sme sa zostahovali ze sa podiela na chode domacnosti, kedze obaja chodime do prace a nosime peniaze. NIektore veci si chcem robit sama, lebo si to spravim po svojom, ale inak si delime hocico. A teraz v 9tom mesiaci tehotenstva mi sa zapaja uz aj do toho kedze nevladzem. Jasne ze nechava po sebe bordel, ale necha si dohovorit a ked treba, poprace.

really8
22. jún 2024

@lenkaviki48 nepomaha, spolupracujeme.

lenkaviki48
autor
22. jún 2024

@gaia14 predtým aspoň niečo spravil umyl riad alebo zem. Teraz vôbec nič. Čím viac sa snažím tým to je horšie

lenkakravcova
22. jún 2024

@lenkaviki48 manžel tvrdí, že je to tvoja starosť. To znamená že on ťa za to platí? Živí?
Alebo si len povedal, že v ostatnom pôjdete pol na pol (a robíš inak tak ako on v práci?)

minenkak
22. jún 2024

@lenkaviki48 môj muž mi nepomáha a prečo by mal,normálne upratuje doma , nakupujete,vaňu mi nachysta, keď prídem z práce a je mi zima.A keď nemám náladu nespravím doma absolútne nič a najbližších pár týždňov nespravím doma absolútne nič,už bol aj upozornený,že žiadne také dlho v práci aby stíhal všetko doma porobiť

doriiis
22. jún 2024

A keď si sa vydávala,tak bol milý,zlatý ,nápomocný?
Akeho si si vybrala,takého mas

simona1306
22. jún 2024

ja tu budem asi sama s takym nazorom, ale nie moj muz mi pravidelne doma nepomaha .... ja sa staram o dom zvnutra, varim , periem a vlastne vsetky tieto domace prace ... manzel sa stara o dvor a dom zvonka ... jasne, led vidi ze nestiham a mame kopu riadu tak to sprace do umyvacky alebo sem tam navari ... ale ja to od neho ani neocakavam, ja mam rada svoj poriadok .... ale, nech to dam na pravu mieru, od kedy mame dcerku, tak sa jej venuje kym si ja spravim svoju robotu .... neziadam od neho, aby este aj popri svojej praci , praci okolo domu a venovaniu sa malej behal s mopom alebo stal za sporakom

kitycat
22. jún 2024

Deti uz su?

lucia851
22. jún 2024

@lenkaviki48 môj manžel uprace pomáha mi

stanulienkat
22. jún 2024

So vsetkym "pomaha", okrem varenia. Nakupuje, perie(pracka), umyje riady, naplni+vyberie umyvacku, zehli, vysava....dieta do +zo skolky a skoly, robi desiate.....OCR....
Ako normalny partner, manzel, otec.
Som za to vdacna, viem, ze mnohe to tak nemaju. Hnidu by som doma neakceptovala a nikdy ani nechcela.

januska12323
22. jún 2024

Prečo by si mala odkladať veci po ňom? Je nesvojprávny? Vydržala by som týždeň a každý večer mu tie veci drbla do postele.

cukroska
22. jún 2024

@lenkaviki48 tak muži to berú tak,že ak je žena doma na materskej napríklad tak to berú automaticky. Veľmi veľa poznám takých,že proste krd je doma a on robi živí rodinu má sa o všetko postarať žena. Alebo aspoň o tú väčšinu. Ak pracujú obaja musia sa zapájať obaja. Alebo si rozdeliť úlohy. Tak veľa mužov má iné myslenie a radi sa prispôsobia situácii "mama hotel "ak ich to už raz žena naučila.

marca12
22. jún 2024

Moj robi vsetko okolo domu,takze ho nenahanam,aby vnutri upratoval. Ale zakladny poriadok spravi okolo seba. Nalozi,vylozi umyvacku,prezlecie postele,da prat,vyvesia. A ked ja nestiham,napr.ze som dlho v robote a nakopi sa toho doma a potom somrem,ze mame bordel. Nikdy mi nepovie,ze je to moja starost. Vzdy pomoze aspon s niecim. Nie je to zienka domaca 🤭ale nema problem porobit.

dusankomoj
22. jún 2024

Raz tu Viesta napísala krásnu vetu s ktorou na 100% súhlasim: manžel nepomáha,ale sa spolupodieľa! Tak to má byť v normálnom vzťahu.

deti95060810
22. jún 2024

odpoveď na tvoju otázku - áno mne manž. pomáha úplne vo všetkom. keď sme mali malé deti tak bežne napr. umýval okná. Moja mama to síce troška ťažšie niesla, ale zvykla si.

zuzanka.zuzu
22. jún 2024

určite si treba urobiť s týmto zlatíčkom aspoň 2 deti 😎

elzu
22. jún 2024

Uz jen z toho obratu „pomaha vam manzel?“ se mi dela husi kuze. Jak jako pomaha? To je to snad moje rodina? Muj dum? Moje decka? Moje domacnost? Ne, mne teda manzel nepomaha. Muj muz totiz dela vsechno stejnou mirou jako ja pro nasi spolecnou domacnost, dum a rodinu.
A krom toho mi dava prostor se realizovat.
Ale takovych chlapu je malo, a ja za to vdecim jeho mamince a tatinkovi, kteri takto zili uz v dobe totace.

Problem je totiz v tom, ze pokud to ten chlap nema v sobe, nebo pokud ho k tomu nevychovali v rodine, tak ho tomu zadna manzelka nenauci.

Proto doma vychovavam dva muzske feministy a jednu silnou zenu. Doufam, ze se mi to podari.
Spolecnost jeste porad nepostavila zenu muzi na rovne misto. Vidime to v rodinach, platech, pracovnich podminkach, socialni podpore, dokonce i v tom priblblem sportu…ale vsechno zacina doma, takze
je to z velkeho dilu na nas, na rodicich, co za decka posleme do sveta.

minenkak
22. jún 2024

@lenkaviki48 mňa tak teraz napadlo,môj foter doma nespraví nič ,ale že nič,iba sadne za stôl a čaká jesť, ani tanier neodprace a moja mamina keď ho chce nasrať,tak mi zavolá v nedeľu poobede a sa má spýta, že čo som varila,no a ja už viem ,že mám odpovedať,že čo ja , môj muž varil, že fotra ide roztrhnúť

minenkak
22. jún 2024

@deti95060810 inak toto je sranda,že matky žien to zle znášajú,u nás to bola svokra, že chudáčik jej syn

lakebabe
22. jún 2024

@lenkaviki48 nepomáha, lebo tu žije a takisto robi bordel ako ja , takže upratuje aj po sebe.
Keď sa robí týždenne upratovanie on robí jedno poschodie ja druhé. Inak by som zblbla z tolkeho upratovania. Keď sme nemali ani jeden čas volali sme pani na upratovanie. Tak isto okná umyva raz on raz ja kto si najde čas.
Cez deň keď som doma len ja tak si periem, zehlim , varím sama ale keď je doma a vidí smeti automaticky vezme vysávač a povysava.
Neviem si predstaviť robiť všetko sama

nevenka
22. jún 2024

Ja uz mam po krk tych slovickareni, pomaha, podiela sa...kazda vieme, co sa tym mysli. Ze chlap sa chyti roboty aj v domacnosti a nevyvaluje si zadok.
Ja od malicka hucim do deti, ze za sebpu si maju spratat (v ramci moznosti a veku), neviem, ci na najstarsieho ide puberta, ale on akosi casto "zabuda". Ale uz aj 3,5 rocny si pekne po sebe odnasa, sprace, spodare do kosa na pradlo, tanier na linku...toto ma naucit mama, nie manzelka. Bohuzial, neporadim, ako ho to naucit.
Len sa tak zamyslam, kam sa vytrati ta zamilovanost, ucta, snaha druhemu sa zapacit a zrazu je zena sluzka, nechapem...

stankot
22. jún 2024

@lenkaviki48 moj mi dokonca pomaha zavarat uhorky marhule uvari nedelny obed.Ja tiez pokosim,nanosim drevo,pohrabem travu.

hopsas
22. jún 2024

@lenkaviki48 príliš sa snažis. Aj môj muž si myslel že ja rada upratujem zehlim varím periem nakupujem a ze teda mi nebude kaziť radosť. Raz som skrátka prestala so všetkými domácimi prácami. V dome bol bordel ako nikdy predtým. Skoro dva týždne som sa ničoho nedotkla. Keď už nebol jediný čistý tanier tak pochopil.

natalka13
23. jún 2024

Co kazdy den upratujes?

babulkomale
23. jún 2024

@lenkaviki48
Pomáhať chodí cudzím, doma robí všetko čo treba. Nemusím ho prosíkať, za tie roky zbadal čo treba.

babulkomale
23. jún 2024

@nevenka zamilovanosť sa vytratí s vyprchaním hormónov zamilovanosti. Ďalej je to už len pre zrelých, pretaviť zamilovanosť do lásky a úcty.

siska53
23. jún 2024

@lenkaviki48 hej, mam to podobne...vecne nema kedy... Stale ma vela roboty. Obcas vylozi/nalozi umyvacku. Raz za neviem ako dlhy cas nieco uprace, daku policku alebo opere, ci si po sebe vynesie pohare dane kde-kade. Ale stale len, ze mame bordel. Pritom ja kazdu chvilu daco robim, vynasam, utieram. Len tiez som zamestnana, chodim do prace...

lujza123
23. jún 2024

@lenkaviki48 myslím si ze zmeniť niektore veci je takmer nemožné. Ste spolu už dlho, ste manželia.
Chlap je odporný, agresívny, zneužíva ťa. Ty si zas velmi submisivna, bojíš sa ho a zrejme si na ňom príliš závislá, psychicky aj finančne.

Ked chceš zmenu musíš zmeniť svoj postoj. Nikdy si ta druhý nebudú vážiť ked si nevážiš ty sama seba. O tom to je. Musíš si uvedomiť ze to ako a s kým žiješ je tvoja voľba, tvoje rozhodnutie a jedine ty sama to môžeš zmeniť. Ak budeš chciet

Darmo sa pýtaš či iny muži pomáhajú.
Jasne ze áno, v normálnych zdravých vzťahoch existuje deľba prace, dvaja ľudia sa miluju a nezneužívajú jeden druhého, neponižujú ho a nerobia si z neho otroka.

No a potom sú vzťahy choré, patologické kedy si dvaja robia navzájom zle a v takejto tragédii dobrovoľne ziju a vychovávajú deti. Aj takýchto je bohužiaľ dosť.

zuzulka558
23. jún 2024

Jasne a práve nám varí nedeľný obed 🥰 dnes sme si dali oddych doma

lujza123
23. jún 2024

@lenkaviki48 už si chcela odísť, skús znova nabrat odvahu. Neboj sa toho krízového centra, pomôžu ti, poradia. Kľudne skús aj iny kút slovenska, nielen tam u vás. Napríklad u nás v Trenčíne je takéto centrum úplne nové, čisté, fakt pekne byty.

Neboj sa ho opustiť, dokážeš to a ešte môžeš prežiť krásny život.

https://www.modrykonik.sk/forum/rozvod-a-sudy/chcem-podat-ziadost-o-rozvod-ako-zacat-2/