Je podla vas normalne, aby isiel dospely zenaty muz v pondelok poliat babku na prikaz otca???
Ano, je nenormalne, ze dospelemu to nenapadne samemu a musi mu to otec prikazovat.
@dadis dotetaz nechodil,iba ked boli maly
Tak ho zle vychovali. Babku pozriet na sviatky by mal sam od seba.
ak babka čaká a je zvyknutá tak určite áno.
@mondolina necaka ani nie je zvyknuta
Podľa mňa to je divné, je to sviatok pre deti,resp malých chlapcov. U nás v rodine nik nechodí ,,šibať,,ani polievať dlhé roky lebo sú už dospelí.
@edien presne aj ja si to myslim
Podľa mna je to normálne ísť cez sviatky pozrieť babku a popri tom ju akože vyšibat. Určite ku nej nechodi cez rok bežne hocikedy na návštevu. Babka by sa určite potešila. Len je smutne , že je to na prikaz otca, mal by to urobiť sám od seba. A len tak na okraj , tak ako sa muž chova ku svojej mame resp možno aj ku babke je odrazom toho ako sa raz bude chovať ku tebe. Keď si váži mamu a má s ňou pekny vzťah , tak tak bude mat tiež uctu k tebe. Keď ju má za slúžku a kuchárku tak aj teba bude po vaše tak brat lebo tak bol naučený z domu
U nás sa chodieva "polievať", resp. popriať príjemné sviatky stále. Nechodia len deti.... Robí to môj muž 35r, môj otec 56r a aj dedko po osemdesiatke, kým ešte žil. A dostali odo mňa vždy aj čokoládové vajíčko. U nás v rodine to zvláštne nie je.
@lala123 s babkou je dvakrat do tyzdna takze podla mna celkom casto
@lala123 a sme spolu dost dlho,prezili sme si vselico takze s tymto s tebou nesuhlasim ze ako sa sprava k mame tak sa bude aj ku mne
a čo ti teda teraz prekáža?
ono mne skôr pripadá divné že to vadí jeho manželke že na šibačku chce ísť jej muž niekoho vyšibať....tam nejde ani tak o to, niekoho obliať, či vyšibať, ale je to jednoducho zaužívané pozrieť v tento deň rodinu či známych...a samozrejme je to dobrovolné, nie povinné, ale ak sa muž raz rozhodne ísť niekoho na šibačku pozrieť, určite by som sa nad tým nepozastavovala...a už vôbec nie ak ide o rodinu...aj keby išiel len s najlacnejšou voňavkou a symbolicky niekoho oblial
Sviatky sú o rodine, tak ide k babke
A tvoj muž chce ísť či nie ???
A ano je podľa mňa normálne, ak CHCE ísť dospelý ženatý chlap "poliať" babku.
Ale nie je normálne, že dospelému zenatemu chlapovi niečo otec prikazuje, nech sa to týka čohokoľvek, a on čo posluchne jak psík ? Keď nechce ísť tak nech nejde a otec sa môže aj na hlavu postaviť.
A ak to vadí tebe, tak tomu nechápem. Aby som ja riešila, že muž má ísť o tri dni na chvíľu za babkou, nech ide pre mňa za mňa aj pol dediny poliať keď chce, dnes je sviatok máme doma pohodičku a nechcelo by sa mi riešiť také somariny.
Vzdy zalezi od vztahov a zvykov ake mate v rodine.
U nas v rodine bolo zvykom (som z Kosic z mesta), ze chlapi, otcovia, dedkovia sli pooblievat a vysibat zeny z rodiny, ktore boli s dievkami doma. Posledna sa oblievala babka 🙂 a poobede okolo 15h sme sa vsetci u nej stretli, zajedli, porozpravali a sli domov. Su to krasne spomienky a snazime sa to preniest aj do nasej s manzelom.
Babky to maju rady 🙂 Dokonca moj dedo, ked este zil, chcel, aby som ho prisla oliat na velkonocny utorok 😃 Mne to bolo trapne, ale tak mal z toho velku radost ☺️
Čo je u teba dosť dlho ak sa mozem opýtať? A keď je s babkou dva krat do týždňa tak dupľom určite čaká, že ju príde pozrieť aj na veľkú noc
Ak muz chce ist je to normalne, ak ist nechce, aj to je normalne. Nie je normalne, ak ktokolvek (ano, aj partner/partnerka, manzel/manzelka) zasahuje do rozhodnuti, ktore su vylucne v kompetencii niekoho ineho. Sem rozhodne patri navsteva pribuznych.
Tak ked nevie mlady muz,co sa patri,tak asi ano,je to normalne,ze mu to musi otec pripomenut
Jeeejha,veď ako ti tu píšu, nech ju len ide pozriet, a popriat príjemné sviatky. Nemusí ju ani vyšibať ani obliať. Mňa už 5rokov nikto nepolieval, a som rada,lebo som vždy potom chytila horúčky, a sople a kašeľ 🙄
Príde niekto, dáme káve, pokecáme, dám im vajíčka a hotovo 😀
Ale určite, je úplne na ňom, či pôjde alebo nepôjde, a v konečnom dôsledku je to len a len jeho rozhodnutie 😁
@edien U nas sa chodi symbolicky. Navstevujeme sa,chlapi nas navonavkuju,posedime,podebatujeme. Kazdy ma ine zvyky. Poznam rodiny,kde vodou oblievaju dospely chlapi. To nie je len sviatok pre deti. To polievanie ma urcitu symboliku,aby sme boli zdrave a krasne. Uz ako to kto pojme je jeho vec.
Moj chodi stale, kazdy jeden rok. Mna to hneva, ako dieta sme Velku noc travili niekde odcestovani a mne to chyba. Rada by som sla na 3 dni k moru napriklad, nadychat sa moraskeho vzduchu. Ale kompromis je nemoznu, svokor na tom trva. Obieha sa cela rodina, len k nam nejdu, lebo ja som hned dala jasne najavo, ze oblievanie a pod. neprichadza do uvahy. Ale uz to aj manzela trochu hneva, lebo niektora rodina (mladsi) si dovolili nerespektovat tradicie a ist niekde k moru a na pobyt v horach. Tak verim, ze aj my raz pojdeme 😅
Aj keby tam co robil, ide k vlastnej babke a nie do striptizoveho klubu. Si cudna, ze tuto navstevu tak dramatizujes.
A čo ti na tom vadí, že by išiel poliať babku ? Nechápem....
Na prikaz otca nie ale moji bratia cca 35- 40 a aj s mojím mužom 40 , babku idú poliať 😄 a dostanú po čoko vajci 😄😄😄😄
Je to slušnosť,babka sa poteší,"akože" ju vyšibe.Je to normálne.