Pokazený vzťah

berty152
27. júl 2013

Patrí podľa vás do vzťahu to že manžel (ktorý pracuje v zahraničí),hocikedy pre mňa nedostupný deň-dva?A vždy ma na to pripravenú odpoveď-zabudol si mobil v kamarátovom aute,nešiel mu zapnúť,nemal signál...Nebolo to raz.Navyše neposiela mi na chod domácnosti peniaze-teraz aktuálne 4 mesiace a pred tým hocikedy ako sa mu chcelo- či nepravidelná sumu,a jeden mesiac poslal druhý nie.KeĎ sa s ním snažím porozprávať že toto sa mi nepáči-odpinká ma že zase sa chcem hádať.Už toľkokrát som rozmýšľala o rozvode,ale veľmi sa bojím že to nezvládnem.Asi som si prestala veriť-hlavne sa bijím že nedokážem synovi zabezpečiť to čo bude treba,aj keĎ už teraz je to hodne skromné (robotu nemôžem riešiť pretože som zaviazaná starať sa o deduška).Pár ľudí z blízkeho okolia čo vie o mojích problémoch len točia hlavou že prečo som ešte v takomto vzťahu-no ja stale verím v manželovu nápravu.Navyše je mi ho trochu aj ľúto-nemá okrem nás žiadnu rodinu a čo má nestíka sa s nimi.Neviem už ako ďalej to riešiť-pretože ako som písala každá snaha o rozhovor zlyhá........Proste mu neverím už ani v bežných veciach-všetko čo mi hovorí tak si myslím že ma klame,možno v niektorých ani neklame-neviem-už toľkokrát som ho prichytila pri klamstve,že to už ani nepočítam.Ja len že názory užívateľov na moju diskusiu mi možno pomôžu niekam sa presunúť ☹

22mia
27. júl 2013

toto by som ja nikdy netolerovala,ze sa mi neozve den dva... :( a plus ti neprispieva...,no naco ti je taky chlap?? len na pritaz!!!!ten pravy ta este len zrejme caka...

xlucia
27. júl 2013

@berty152 veris v jeho napravu, neveris mu uz v beznych veciach.... tak ako teda? a vztah uz nemate, zijete po kazdej stranke kazdy osve, treba to riesit, hlavne kvoli synovi
rozhovor nepomaha, treba konat.... 😉

kaktusik007
27. júl 2013

@berty152 navrh na sud - vyzivne na syna a na teba ako manzelku -- predpokladam, ze tam robi legalne.....
toto nie je normalne....
rozvod by som neriesila - potrebujes riesit peniaze a ked tie nemas v manzelstve, ako rozvedena ich uz duplom mat nebudes

berty152
autor
27. júl 2013

@xlucia ano zle som sa vyjadrila,chcela by som mu verit a chcela by som pokracovat v nasom vztahu a,ale nerobi nic pozitivne-velmi si prajem aby pochopil co straca a nejako tomu zabranil-citim sa strasne ponizena-do nasho vztahu som dala vsetko-uz sme sa mali rozvadzat a obaja sme nejakoo zabojovali,ale vidim ze to nikde nespeje 😠

aristka
27. júl 2013

tak ako napísala
@kaktusik007 a mám pocit,že v zahraničí tlačí peniažky do inej ženy...

berty152
autor
27. júl 2013

@kaktusik007 ved toto sa bojim ano robi tam legalne ale povedal ze na syn si splni co ma,ale mne neda ani cent-a ze ked bude treba da vypoved a bude robit len brigadnicky aby mu nemali z coho urcit-neviem ci by sa tato vyhrazka dala pouzit na sude.Bojim pretoze ja mam na dedka 200 e netusim kolko by mu urcili na syna-proste bojim sa ze tok nezvladnem-asi ma pochopi len clovek co je v podobnej situacii.

berty152
autor
27. júl 2013

@kaktusik007 to vyzivne na syna a mna to si myslela este pocas manzelstva?ci po rozvode?

janinah
27. júl 2013

napíš si na papier pozitíva aj negatíva vašho vzťahu,čoo ti vyjde? ešt eby som si položila otazku aký je vzťah otec-syn a ak o ničom,tak niet čo riešiť...dokedy sa takto chceš trápiť? si mladá...osobne by som nikdy pre nijaké peniaze nepustila muža sameho do sveta,buď všetci alebo nikto,takto sa rodiny rozpadavajú razdva 😒

berty152
autor
27. júl 2013

@janinah ano mas pravdu ale mna tu "drzi "dedko-v zivote by som si neodputila supnut ho do starobinca a muz si nevedel najst v okoli pracu a ta ponuka zo zahranicia prisla po pol roka nezamestnanosti

stefit
27. júl 2013

Ahoj, ja citim, z toho co si tu povedala, ze Ta klame, mozno ma iny vztah v zahranici.. aj podla toho ako sa k tebe sprava......je to krute, ale myslim, ze je to tak..bodaj by som sa mylila..Ovela lahsie sa vhupne do vztahu mimo domova...clovek je sam, potrebuje niekoho s kym by travil cas.... a zdoveril sa..Ano , peniaze by si mala riesit, ale moze ta oklamat aj v tom, ze nema pracu, alebo ze robi len na part-time... Ako si povedala, ze pri tej teme,ta len odpinka...je vidiet, ze mu to lezie na nervy,myslim, ze sam nevie co dalej...Ale cas ukaze, neboj sa, ci tak, alebo tak, ani on nebude dlho shopny takto na dve strany fungovat ...

janinah
27. júl 2013

@berty152 no niekedy si musíš vybrať,či dedko či manžel....a starobince sú dnes celkom dobré aj starostlivosť aj vybavenie/ale len niektoré,to je fakt/..na tvojom mieste ak ti na manželovi ešte zaleží,tak dedkovi najdem dobrý starobinec a idem so synom za mužom do zahraničia,aspoň mu to skus navrhnuť a uvidíš ako zareaguje

berty152
autor
27. júl 2013

@stefit vazim si taketo nazory ako si napisala aj ty-lebo v podstate si vyjadrila moje myslienky-len mne je tak tazko ze chcem sa vyzalovat,postazovat a potom napiswm hatlaninu.Ano ked je doma -tolkokrat som ho prosila nech je ku mne uprimny a co ved by sme neboli jediny keby sme sa rozviedli,ved sa to stava,mozme byt priatelia a on vzorny otec ,ale vzdy ostane nervozny a povie ze mu leziem na nervy s tym,ze on chce len nas a bla,bla.....

kaktusik007
27. júl 2013

@berty152 samozrejme ze pocas manzelstva
hned v pondelok by som sla na sud a dala navrh na vyzivne a na zverenie dietata do tvojej starostlivosti... kludne si zaziadaj okolo 25% z jeho cisteho prijmu na dieta a na seba si to vycisli ze kolko ma penazi on, ked vsetko poplati, kolko mas penazi ty, ked vsetko poplatis a ta suma aby bola plus minus rovnaka (kedze je v zahranici, je logicke ze ma vacsie vydavky, takze ak to bude ze ma o 200 eur jeho "polovica" viac ako tvoja, je to v pohode)

ak by si potrebovala pomoct s pisanim navrhu na vyzivne na manzelku ci na dieta v ramci manzelstva, daj vediet - riesila som to 🙂

kaktusik007
27. júl 2013

@berty152 k tomu ze da vypoved --- pri urcovani vyzivneho sa moze brat aj tzv. pravdepodobny zarobok, to znamena, kolko by zarabal v ramci toho kde byva, ake ma schopnosti a kolko zarabal dovtedy... toto sa pouziva v pripadoch, ked chlap sa necha dobrovolne prepustit zo zamestnania alebo ma iba fakt smiesny prijem, casto kvoli tomu, aby mu sud dal mensie vyzivne....
ina vec je, ak by ho zamestnavatel prepustil lebo rusi miesto - to by boli objektivne dovody... ale len tak obycajna vypoved neobstoji 🙂

berty152
autor
27. júl 2013

@kaktusik007 ok ozvem sa,len mi povedz,mozno niekomu pridem ako sibnuta,ja len viem ake vydavky mam a ze nestiham niekedy a musim si pozicat ,potom sa citim trapne muz v zahranici a ja si musim poziciavat ,proste ze ked by som to podala a on vzapati bude konat tak ze da vypoved a bude robit na cierno?co potom

lubina
27. júl 2013

@berty152 je to tazke, co tu pises, ale rpeco nemas napr Kartu k jeho uctu, ked pracuje v zahranici? To stale posiela peniaze na SK? A preco ti neda aspon rodinne davky, ktore v zahranici urcite na syna dostave, kedze ty na SK nepracujes. Ma na ne narok a myslim si ze si ich aj vybavil, preco ti neda aspon tie, ked ti nedava z vyplaty. Nesiel za pracou do zahranicia povodne preto, ze ste "spolu" ako rodina potrebovali peniaze?? Na tvojom mieste by som to urcite riesila.........navrh na vyzivne na dieta, aj pocas manzelstva, kedze neprispieva a aj na teba, kedze ste manzelia a ty nepracujes........

berty152
autor
27. júl 2013

@kaktusik007 ano uz si mi odpisala medzi tym na moje otazky

kaktusik007
27. júl 2013

@berty152 ak tak bude konat, tak je to kreten - sorry za vyraz... pretoze poukazes, ze tak kona pretoze nechce platit vyzivne, a poukazes dovtedy ze zarabal tolko a tolko a tiez v tom navrhu uvedies, ze ti napriek tomu peniaze nedava ani na domacnost, a ani na dieta... a uz vobec nie na teba...

hod mi potom IP... hlavne jedna rada - ani omylom mu co len nenaznac, ze nieco proti nemu chystas!!!!!!!!!
za ziadnych okolnosti!!!!! si uvedom jedno - odteraz uz nie je tvoj priatel a spojenec, ale nepriatel.... takze ty mu neposkytuj ziadne informacie, naopak, vyzvedaj nenapadne co sa len da 🙂

tu ide o to, ze ak da vypoved skor ako ty das navrh na sud, budes mat tazsie preukazat, ze dal vypoved iba kvoli tomu vyzivnemu.... chapes?

berty152
autor
27. júl 2013

@lubina nemam kartu na jeho ucet,pretoze odmietol mi ju dat (nie som stihacka v minani-som skor opatrnny clovek co sa tyka financii)Ked mi posiell nepravidelne a pohrozila som u riesenim sudom povedal mi ze dal trvaly prikaz a aj tri mesiace po sebe prisla rovnaka suma aj v rovnakom case a potom zase zmena,a ked som sa pytala preco uz nechodi trvaly prikaz raz tam nemal vypkatu,raz niekomu pozical-pokym som mu nemasla dolozky ako chodiil na postu a vkladal-a do oci klamal ze to tak neni a dokazy som mala v rukach.Nieledy si myslim ze je notoricky klamar a radsej mna urpbi debilnou akoby sa mal priznat ku klamstvu

kaktusik007
27. júl 2013

@berty152 a este jedna rada.... co sa tyka penazi a krachujuceho manzelstva... postupne si vytahuj do ponozky - teda v hotovosti - peniaze... co najviac, ale nenapadne.... postupne... tu 20 eur, tam 30 eur... akoze minute na domacnost... a odkladaj si ich!!!!! daj to aj tvojim rodicom napr.. alebo kamoske.... tu kasicku, nemaj ju doma....
no a dalsia vec - rozvod ries az ked ta kasicka bokom bude riadne naplnena, pod 5000 eur sa ani nenamahaj spisat ziadost o rozvod, ak ti prejde vyzivne, co prejde v pohode, tak co na tom ze kazdy si zijete svojim zivotom....

len - rodny list dietata a sobasny list by som tiez niekam "odlozila" mimo domacnost

berty152
autor
27. júl 2013

@kaktusik007 chapem-preto som sem aj napisala-mne je tak tazko,zijem v takom strese a smutnk ze niekedy prestavam rozumne rozmyslat-mne je tak luto co nam robi-je strasne ked si niekoho zoberiete z lasky ,dufate v stastnu rodinu a za snahu a dobrotu dostavate klamstva a neuctu

kaktusik007
27. júl 2013

@berty152 spamataj sa hlavne a zacni mysliet racionalne a skus byt nad vecou... OK?
ja viem ze je to tazke, ale sak tu na MK je kopec bab, isto ta niektore podrzia a budes mat nadhlad 🙂 len sa neutapaj v hlupostiah a v lutostiach - mas stale sancu ziskat pre svoje dieta nejaky dostojny zivot, tak sa jej chop, a ser na chlapa ze to s nim nevyslo.....

lubina
27. júl 2013

@berty152 lenze tu je chyba uz asi na zaciatku vztahu, precoby si mala byt stihacka, ak by si mala kartu od manzelovho uctu. Ja ju mam a vyberam na domacnost, ved ja robim nakupi do kuchyne a aj pre deti......je mi luto, co prezivas a preto by som ti radila, ozaj to zacat riesit.Naco sa mas stale bat, ci posle alebo nie, ved sa staras o vase dieta, nie je to len tvoj syn a aj on ako otec ma svoje povinnosti voci dietatu a v konecnom dosledku aj voci tebe, ako manzelke. Drzim palce.

dejnas
27. júl 2013

@berty152 Ty sa bojíš, že to bez neho nezvládneš ??? veď Ty to zvládaš už teraz !
váš vzťah je dosť narušený... už len tým, že je to vzťah na diaľku, ale najmä tým, že manžel si neuvedomuje, že má povinnosti voči Tebe a vášmu synovi.... i keby ste sa nerozviedli (ale nevidím zmysel, zotrvávať v tomto zväzku) môže mu súd určiť výživné - má povinnosť aj voči Tebe, ak si bez práce, aj na syna....
ak naschvál neposiela peniaze, nie je o čom 😒 takto sa zodpovedný a milujúci partner a otec nespráva 😔

kaktusik007
27. júl 2013

@dejnas ja vidim zmysel zostat v tomto zvazku - aby si nasetrila peniaze a postavila sa na vlastne nohy, pretoze rozvod bude mozno nie moc tazky, ale to vyporiadanie bsm bude teda potom riadne bolestive.... aj preto pisem o tej financnej rezerve a chladnej hlave 🙂

berty152
autor
27. júl 2013

@dejnas ved toto,pisala som to uz vyssie ze par ludi z mojho okolia sa hodne cuduje a asi aj tu uzivatelia co to citaju 😕 len ja akoby som stale zatvarala pred tym oci a ked ma na niektore moje otazky tak blbe odpovede -niekedy si hovorim a co ked predsa len ma pravdu-no a financie-vies ako sa pytala
@lubina mam aj pridavky na dieta,ale ja nesiaham na ne-t je ciastka ktoru setrim malemu do buducna-ale on to berie tak ze chodia tak vpodstate mam -tak naco by posielal,a nedal si ani vysvetlit ze ale to su neni prachy od otca-povedal ze kebytam nebol tak ich nemame.....boze kocky nikdy som nemyslela ze moj muz ostane taky kreten

dejnas
27. júl 2013

@kaktusik007 áno, v podstate súhlasím, ak teda rozvod, poriadne sa pripraviť... keďže on je v zahraničí, de facto "nežijú spolu", tak by to bola možnosť z finančného hľadiska... ale na určení manželského výživného a výživného na dieťa ešte počas manželstva by som trvala....

aristka
27. júl 2013

@berty152 počas manželstva,treba vyhľadať právnu pomoc a tam ti to vysvetlia...

dejnas
27. júl 2013

@berty152 to mi je veľmi ľúto.... žiadna z nás nejde do vzťahu s tým, že to dopadne nepekne ☹ ale Ty si silná, len si to neuvedomuješ !!! musíš sama v sebe tú silu objaviť.... pretože Ty už teraz žiješ bez neho a bez jeho peňazí 😒 ja rozumiem, že je to ťažké.... samozrejme peniaze chýbajú, najmä ak si doma a nepracuješ.... práve preto porieš aspoň to výživné, a nebuď skromná... ani on sa neuskromňuje a nemyslí vôbec na vás dvoch.... prídavky nie sú náhrada výživného !!! držím palce 🙂

berty152
autor
27. júl 2013

@kaktusik007 my nemame spolu nic-skoro-teda nech som presna-dve starsie auta-moje v dezolatnom stave no a mnazel si kupil tento rok aby mohol castejsie chodit domov-co samozrejme nerobi.Byvame u dedka-dom je jeho-je to starsi domcek ktory potrebuje este hodne uprav,my sme urobili zatial mensie opravy v rozsahu mozno 7.000 € a teda klasika zariadenie-neviem ako sa to posudzuje,az si bude ziadat polovicu naspat to bude pruser