Pokazená umývačka

lenadka
24. mar 2018

Ospravedlňujem sa neviem kam zaradiť tému. Potrebujem poradiť, mám umývačku Whirlpool 6 zmysel, doteraz fungovala bezchybne cca 10 rokov. V poslednej dobe asi pár dní maximálne týždeň som mala pocit že neumýva dobre, akoby sa netočili všetky ramená. Dnes sa mu zas zadalo že sa netočia tak som ju za chodu otvorila aby som skontrolovala či im niečo nezavadzia. Asi 3x po sebe som ju otvorila a odvtedy mi nejde netočia sa ramená. Vodu napustí, odpočítava si čas akoby umývala program ide akoby sa nechumelilo, ale neumýva je ticho, počuť ako zohrieva vodu otvorí zásobník s tabletou. Potom vodu vypustí a hotovo.Mali ste podobný problém? Čo to nakoniec bolo, môže byť? Chybu nevypisuje žiadnu skúsenosť som ju resetla, umyla filtre aj ramená a nič. Pre mňa je to veľká pomoc. Ďakujem za rady.

ankare
24. mar 2018

Napíš do skupiny Pekne byvanie. Tam sú kočky, ktoré by Ti mohli vedieť poradit.
Držím palce!

lujza7512
24. mar 2018

@lenadka naša to tiež robila a mala presknute jedno to rameno na vodu a tak nemala tlak aby sa točila skús pozrieť

cecilia68
24. mar 2018

@lenadka Nemohlo to rameno len vyskočiť z pružiny?

lenadka
autor
24. mar 2018

@lujza7512 no tak mi to pripadá akoby málo tlaku...lebo všetko ostatné ide, vodu napustí, ohrieva, len ako sa majú začať točiť ramená zarachotí akoby čerpadlo a nič ostane ticho.

lenadka
autor
24. mar 2018

@cecilia68 odmontovala som ramená, vyčistila z nasadila nazad. Skontrolovala či sú dobre nasadené a nič. Našla som v Google taký návod na odstránenie malých chýb toto v tom bolo tiež, nepomohlo. Musím fakt pozrieť či nie sú prasknuté ale keď dom ich čistila pred chvíľou nič som si nevšimla.

maminecka2
24. mar 2018

Nam sa netocilo spodne rameno a bol pokazeny trojcestny ventil (ak si dobre pamatam nazov), bola este v zaruke, takze neviem kolko by stala oprava. Asi Ti nezostane ine len volat opravara.

cecilia68
25. mar 2018

@lenadka To ma mrzí...otcovi občas idem tie pružiny nasadiť, ked sa vytrhnú z ramena, preto ma to napadlo....ja umývačku nechcem 🙂

lenadka
autor
25. mar 2018

@cecilia68 pozerala dom ani tam pružiny nemám, znovu som ich vyhrala a nasadila, aby som sa uistila či sú dobre. Sedia ok. Neviem či to nebude fakt ten ventil ako píše
@maminecka2 😥

lenadka
autor
25. mar 2018

Tak je to pokazené obehové čerpadlo, dnu je rotor z magnetu a ten je na viacerých miestach prasknutý. Ak by to niekomu do budúcnosti pomohlo.

erikavesela
26. mar 2018

Podla opisu.mi to pripomina chybu, ktoru sme.mali my, sice siemens, ale to je "prast jak uhod"...ja som ju rozobrala a tie komorky, ktorymi preteka voda boli zanesene a preto sa mi voda nedostavala dalej, a teda neumyvala, preosroste nic nerobila...boli zanesene mastnotou, pracne som to vycistila, ide to silnym magnetom a spendlikom napr. a umyvacka fungovala dalsie 3roky...

lija22
26. mar 2018

@lenadka neviem poradit ale si super sikovna zena!👏👏 poznam x muzov, ktori by nad tym spekulovali a skrabali sa za uchom ako pripeceni pol roka 😉

lenadka
autor
26. mar 2018

@lija22 ach to môj muž rozmontoval, obaja sme tušili že čerpadlo, to B lo nadavania kým to rozobral, obaja sme hľadali videá na YouTube 😁 ako na to 😬 potom sme to púšťali rozmontovane aby sme vykoumali kde je chyba ale prišiel na to muž. To ja len popri ňom sa naučím čo je čo 😊

lija22
26. mar 2018

@lenadka tak potom moja pochvala patri aj tvojej zrucnej polovicke 😉

lucinkaandrejko
26. mar 2018

Umyvacka vobec neumyvala?lebo moja 7rocna posledny tyzden vrch umyje,ale dole hrnce tak na 50%.boky ciste,ale dno nie..taniere su tiez viacmenej ciste..

lenadka
autor
26. mar 2018

@lucinkaandrejko tak to začalo, ja som zas vo vrchnom koši mávala neumyte a pár dní na to exla úplne.

lenadka
autor
26. mar 2018

@lucinkaandrejko aj to bolo celé zle, lebo aj tak dom potom všetko umyla ručne čo som si nebola istá či na tom neostali neumyte zvyšky tablety.

lucinkaandrejko
26. mar 2018

@lenadka no tak to musim manzelovi povedat,nech to kuk..len ci to bude vediet 😱🙈

lenadka
autor
26. mar 2018

@lucinkaandrejko na YouTube sú videá, všetko sme podľa toho rozobrali 😁

lucinkaandrejko
26. mar 2018

@lenadka dakujem 😊

whistler
26. mar 2018

Zaujímavý rodinný problém. Aspoň si to mala nejako okoreniť keď už je to v tejto sekcii. Napríklad - manžel ma núti umývať riad ručne - je on ešte normálny? Nemala by som ho opustiť? 😀 Alebo - manžel je úchylák, vzrušuje ho keď ma vidí umývať riad v rukách. Opäť úmyselne pokazil umývačku!

By sme tieto problémy poriešili a nejako by sa do toho už aj schovali tieto rady ako opraviť umývačku riadu Whirlpool so 6 zmyslom.

lenadka
autor
27. mar 2018

@whistler 😂😂😂 máš pravdu dúfam, že mi bude odpustené, nejak mi to proste nechcelo dať možnosť pri zaraďovaní "voľná diskusia" cez mobil. Ale menšia rodinná tragédia to aj tak bola, tá hustá atmosféra a nadávky šíriace sa v ovzduší... až tak, že náš pes sa bál ako na Silvestra, keď strieľajú ohňostroje a petardy. 😊😱

maminecka2
27. mar 2018

@lucinkaandrejko Ahoj, toto presne sme maki aj my a bol to ten trojcestny ventil

lucinkaandrejko
27. mar 2018

@maminecka2 Ahoj, a mozem mi to nejako odfotit? Dnes som pustila a schvalne som dala zasuseny hrniec od zemiakov,ale hore a uplne nablyskany,cisty. Dole boli okrem tanierov 2misky. Taniere ciste,ale misky nie 🙈

lucinkaandrejko
27. mar 2018

@maminecka2 *mozes 😊

lenadka
autor
27. mar 2018

@lucinkaandrejko nemáš len upchaté trisky dolu??? Treba ich dať dolu tie ramená a vyčistiť.

maminecka2
27. mar 2018

@lucinkaandrejko Joj, nam to opravoval opravar, ja ani len netusim kde to je 🙀, takze nepomozem 😔

18adka22
8. júl 2020

@lenadka Dobrý deň, viem ze to je uz davnejsie ale pamätate si kolko vas vysla oprava umyvacky (toho obehoveho cerpadla)? Ďakujem za odpoveď.

lenadka
autor
9. júl 2020

@18adka22 kúpil iba čerpadlo a namontoval ho muž sám späť, čiže len cena súčiastky. Už si nepamätám koľko stalo asi tak cca 50€ - 60€ sa mi zdá.

veveeli
1. feb 2022

Dobrý deň.
Chcem sa spýtať či ešte máte z vášho pokazeného čerpadla diel, ktorý je na fotke. Je to vrtuľka v čiernom obale-rotor. Nám odišla práve táto súčiastka - vybehaná v púzdre. Pekný deň.

joja101
1. feb 2022

Ale tak super ste si poradili aj takto sami