Ahojte. ani neviem preco pisem sem, ale nemam sa komu vyrozpravat. Sme aktualne na dovolenke pri mori ja priatel a dcera plus priatelova sestra s muzom. Dcera je totalne drza na mna, ma len tata a jeho sestru. Minulu noc sme isli spat a vyhodila ma mala z postele, ze jej tam zavadziam (je tu len jedna taka manzelska postel), tak som da nahnevala, zobrala si periny a isla som spat von na terasu na gauc. Bolo mi to tak velmi luto, lebo u nas je dobry len tata a ja som ta zla pretoze len ja nadavam a vychovavam a tato vsetko dovoli ☹ dnes ma zasa vyhodila v mori z lehatka, ale tato jej tam uz nevadil, tak som si isla lahnut na plaz a potom som sa nasrala a isla som radsej na ubytko lebo som z toho bola smutna☹ toto iste je aj doma, absolutne ma nepocuva, len tata tata. Dcera ma 4 roky. S priatelom si vychadzame ale len kvoli malej, ten si ma ani nezastane, ani nic. Mam dokonca pocit, ze akoby malu stval proti mne a preto je aj dcera taka. Velmi ma to mrzi cele. S priatelom sme skor ako spolubyvajuci, zvazujem odchod od neho pretoze ma vobec nenaplna nas vztah, ale nechcem to robit kvoli malej kedze je este mala ☹ chcela som sa len postazovat pretoze mi je to tak velmi luto cele. S priatelom som sa x krat rozpravala ze ma to mrzi, ale jemu to ide jednym uchom dovnutra a druhym von. To akoby som hrach na stenu hadzala a teraz vidim, ze uz aj mala zacina taka byt po nom ☹ dakujem, ze ste docitali az sem 😢
No podľa mňa tá mala nemá čo vyhadzovať, to jej ty sama nemáš dovoliť. Zachvilu tá vyhodil aj z idúceho auta?
Prečo také malé decko poslúchaš? Dieťa nesmie byť šéfom na to sú rodičia. Chce spať s tatom? Dobre ja sa posuniem, alebo tata do jej postele. V žiadnom prípade si nemala odísť ty aj keby sa na zem hodila. Takto bude skúšať stále viac.
Si robis prdel, to ako vyzera vyhodenie z lehatka 4 rocnou?sa smejem prepac si nevies dat rady zo 4rocnou tak vela stastia v 14tich, ako povies ma dieta skakat, nech sa hodi o zem a reve pochopi
Aj ja chcem takú mamu, ktorú budem dirigovať 😂 ja by som jej kázala chodiť po štyroch v obchode, potom by som jej kázala lízať wc misu... navymýšľala by som si toho kopec, škoda že mňa by mama akurát tak dobila a otec vyfliaskal ešte viac :D
Prečo nadavas? Veď tým sa v očiach dieťaťa dostávaš úplne na 0.
Otec čo? On ako reaguje keď tá 4 ročne dieťa vyhadzuje
Pokial si ta priatel nezastane mala bude na koni. Nikdy ale nikdy neustup dietati, ono ti nema co rozkazovat kde budes spat alebo ci budes lezat na lehatku. No bez priatelovej podpory to mas tazke, vychovate z nej rozmaznane a v puberte nezvladnutelne decko. Ohybaj ma mamko pokial som ja Janko......
Dieta by sa dalo vyriesit ale ked sa sprava takto laxne aj priatel a nie je to medzi vami dobre vies vo by som spravila?Bud by som sa pobalila a sla domov,alebo si zaplatila izbu inde na hoteli a isla dovolenkovat sama a sama sa aj vratila domov.Kolko mas dovolebiek do roka ze si nechas pokazit tuto?Len bude ina.Novy zaciatok.
Prepáč ale koľko jej ty dovolíš toľko ona prijme. Vysvetli mi čo či znamená, že vyhodí? Prečo si necháš srať na hlavu?! A ešte sa čuduješ prečo je takáto? Ja teda nie. Trošku sa schop a stoj si za svojím.
Priateľ je debil, tam škoda diskusie.
Hej, lenze ja nieco poviem a nemam ziadne slovo pretoze tatko jej vsetko dovoli. Milionkrat som sa o tomto rozpravala s nim alebo teda ja som ai hovorila a on nepocuval. Vsetko jej dovoli, naozaj a ja nemam ziadnu autoritu. Samozrejme on je ten dobry a ja ta zla. Neviem co si pocat. Ono, lahko sa pise ako ma moze vyhodit z lehatka a podobne, ale ked nemam podporu v priatelovi tak si bohuzial nepomozem.
Prepáč, ale... načo Ti je taký chlap? Kvôli dcére? Vidíš, akým je prínosom aj v rodinnom živote! Každý si dovolí toľko, koľko mu dovolia! To sa týka Tvojej dcéry i Tvojho partnera. Nezniesla by som, ak by som nič neznamenala pre partnera, nieto ešte pre dieťa!
Tak toto je komplet spackana vychova, ak daco nezmeni hlavne tvoj "priatel", tak si skoncila ☹...
Minule tu bola sesterka a maly 5 rocny...Ty si zla mama, zla...a ona nic...
Spominam to muzovi a co mi povedal? Ze teda nase deti by take daco povedali prvy a posledny raz.
Vzdy ked deti nieco, ze ma neposluchnu, tak zasiahne on. A mamina sa bude posluchat, co povedala, to plati. Ked nedovoli mama, nedovoli ani ocko. Dosledne. Musia vidiet, ze maminka nie je fackovaci panak, ze si ju ocko vazi a co povie, je dolezite a naopak. To iste mama. Zakladom vychovy je jednotny postoj a ucta partnerov jedneho voci druhemu. Byt autoritou obaja.
4 rocne dieta Ta nema co vyhodit z postele a lehatka. Moj muz by poslal po takomto pokuse z lehatka prec dieta a siel s nim na breh alebo na ubytko a kym sa maminke neospravedlni, nepojde sa na plaz. Dovolenka nedovolenka.
Moja najmladšia má 4 roky. Neviem si predstaviť žiadny mechanizmus, ktorý by ma donútil vstať na pláži z lehátka/odísť z mojej postele, lebo mi ona prikázala 🤣🤣🤣. Inak, máte zarobené na sakra problém s mužom. Z toho decka bude hrozný spratek. Ľutujem jej okolie.
no ak s tebou mava uz v 4 rokoch lutujem ta co bude puberte ... na malu hold bud prisnejsia... hadam nebudes ustupovat vlastnemu decku ... rozmaznane je a to len citam ... dovolenku si nekaz.. najdi si vlastny program chod sa prejst do mesta.iny bazen ina plaz.. iste hotel ponuka sluzby etc ...
Moze tam cely den vrieskat ale z lehatka by som sa nepostavile
Mlada by si taky vysluch vypocula zeby sa z toho pokadila
Kks sopla mala drza a ty ako poslusny pes 🤦♀️ uz len decko by mi na hlavu sralo
Sa zobud kto je dospeli a kto dieta
Ked som zacala citat prispevok, mala som pocit, ze dcera ma minimalne 14 a potom sa docitam, ze ma 4 🙈 Skoro ma prekotilo. Aj pri 14-rocnej by to bola tragedia. Ty si ta, ktora ma urcovat decku hranice, nie ono tebe. Asi by to chcelo poradit sa so psychologom a popracovat krok za krokom na rodicovskych zrucnostiach. Vztah s partnerom je tiez potrebne subezne riesit - komunikovat mu svoje pocity, potreby a ocakavania. Rovnako mozno reflektovat na tie jeho. Mali by ste byt vo vychove jednotni.
dcéra nemá hranice a máte nezvládnutý Elektrin komplex.
https://eduworld.sk/cd/jana-antalova/1529/mama-...
https://zena.pluska.sk/bajecna-rodina/aj-vy-ste...
https://m.maminka.cz/clanek/za-muze-chci-jedine...
A ty poskakujes ako ti tvoja vlastna 4 rocna dcera kaze?? To sa necudujem, ze ta ani priatel nepocuva. Vsak ti si ani u decka nevies vybojovat uctu a respekt.
Ja si myslim, ze by si mala ist na nejaky vychovny trening, kda ta naucia komunikovat s dietatom a ako zareagovat na taketo situacie.
Nezvaluj na priatela vinu, to ze nepocuva je len a len tvoja vina zvysim hlas a zacne pocuvat, nejaky trest nic na rit a podobne? a teba terorizuje vlastne dieta to si dobre dotiahla
Staci ti vymedzit si svoje vlastne hranice-co ti je prijemne a neprijemne, a podla toho sa obecne chovat, ci uz pri partnerovi, dietati, alebo inych ludoch.
Mne napriklad netreba, aby sa ma zastaval muz pred dietatom, ja sa ohradim sama, ked mi nieco vadi. Slusne ale razne. Ked uz ma dcerk taky vzorec chovania, bude ta to stat viac namahy, ale neboj, ona to pochopi
predpokladám, že dcéra je vaša spoločná. Najvyšší čas povedať si svoje a stáť si za tým. Ako ťa môže 4 ročné dieťaa vyhodiť z postele? A ty bez problémov odídeš? Takú by som jej struhla po riti, že by zabudla, čo chcela a priateľ by si teiž vypočul svoje.
@zuzubb007 hej, lenze ja jej dam na rit a potom vsade hovori ako ju bijem, dokonca pred nou mi vynada preco ju bijem. Alebo ked kricim tak povie aby som nekricala, skratka ma zhadzuje pred nou tak ako mam docielit aby ma respektovala?????? Ked stoji pri nej a nie pri mne vo vychove. Ja jej cukrik nedam lebo neposlucha a nezasluzi si, ide za tatinkom a ten jej ho da. Tak kde je chyba?
hranice, sebahodnota. nasla si si presne takeho priatela- je k tebe len taky ako mu ty dovolis. dcera takisto.aka si ty sama k sebe? ... moje deti nedostavaju tresty, ani po riti, nefungujeme ani na cukrkovych odmenach a pod..kricim len ked niekde nestihame byt a oni zdrzuju :D .... ale rozumeju tomu, ze ked niekde lezim , tak tam lezim, mozu si lahnut ku mne, ale teda ani si neviem predstavit, ze ma moje deta vyhodi z postele a ja len tak pojdem prec. ved tam spim aj ja, ma to respektovat, tak ako aj ja sa snazim respektovat ich potreby a primerane ich chapaniu im vysvetlujem preco niektore veci nie su mozne atd, neni potrebne hned ich bit a kricat.
ja by som tiez nerespekovala niekoho kto po mne krici ci ma bije.
Nevyhovaraj sa na muža, ty si bola s dieťaťom 3r doma väčšinu času ,toto je obraz hlavne tvojej NEVYCHOVY.Ja nechápem aký vzťah si si to s tou malou vybudovala , že ťa vykope z postele.
Ja som toto zazila u kamosky, kde maju uplne normalnu vychovu a obaja partneri s vzajomne podrzia a hraju za jedno pred deckom, ale dievcatko chcelo len ocka a kamoska z toho bola na depky a ja jej rozumiem. Ale bolo to len obdobie a oni drzali za jedno.
tu konkretne suhlasim s @elizabet173
Ja som z toho zmätená. Dcéra je priateľova či je tam ešte tata? To je taka zlátanina toto. Raz priateľ,raz tata.
autorka,
ak spravne chapem, ten "priatel" je aj otec tvojej dcerky.
V prvom rade musis byt ty ta razna a ked dcera pride a posiela ta prec, tak dat jasne najavo, kto je vo vztahu ty a dcera sefom.
Osobne, z toho co pises, si myslim, ze priatel ta nema rad. Sorry, ale len dufa, kedy sa zbalis. Vobec mu na tebe nezalezi a to spolu chodite minimalne 5 rokov!!! A kedze mate dieta, predpokladam, ze aj spolu byvate.
Muz ktory miluje svoju priatelku alebo zenu, ma ju na PRVOM MIESTE. Detto opacne. Dieta nikdy nesmie sefovat v rodine a urcovat pravidla.
Rozmyslam, ako ta dokaze 4 tocne dieta vyhodit z postele ci z lehatka. Ako? Robi to, co jej dovolis. Nemyslis?