Ahoj. Moj problem zacal 25.12 na navsteve u svokrovcom priatel tam ma psa krizenec pidbula s niecim. boli sme tam druhy krat moja dcerka miluje zvierata najme psy. Hrali sa vsetko bolo ok svpkra isla dat jest mojim detom do kuchyne mala dojedla pes vystrcil hlavu spod stola a moja mala ho zrejme prudsie chcela objat a od ju papulov zasiahol do lica kde ma jazvu a dole pod bradou. otazka znie chodili by ste tam z dietatom aj aj dalej ? zevraj pes bol zatlaceny do kuta ze sa zlakol . cakam z partnerom babetko a on tam chce chodit lebo svpkra ze nebude chodit stale k nam a chce aj babo zobrat knim.
@majka2 urcite nie
neviem ci mam robit jei to strasne luto alw ze svokrovci nebudu chodit k nam a meviem co ze oni chu aj to babetko aby chodilo knim naozaj neviem
Chodila, ale pes by musel byt zatvorený vo voliéru. Na tomto by som striktne trvala
@majka2 co to mas za partnera pre pana ? a dcera nieje jeho ci preco sa tak sprava, ze mu jedno, ze pes jej poskodil tvaricku?? navyse tvrdit, ze bude babatko nosit k rodicom, lebo oni nepridu ?
ja som povedala ze ja nemam problem ist knim na mavstevu ale ze ten pes keby bol kdesi zavrety ale maju byt nie dom
@majka2 Tak zjavne to nie je pes k detom, aj ked za to sam nemoze... Bohuzial sa este moze stat, ze dcerka takto psa "prekvapi" a on zase zareaguje uhryznutim. Kym dcerka nie je dost velka, aby porozumela, ze sa ma od psa drzat dalej, je ovela jednoduchsie drzat dalej od vas psa, nie? Ved to neznamena ho tryznit, chvilu mimo ludi prezije... reps. ho priatel moze zobrat medzitym ma prechadzku, ked s nim chce byt.
nechcem aby hp dali utratit chapem aj ich ze ho maju radi ale vsetci to hazdu na dcerku ze ona knemu isla prudko a neposluchla ked sme ju volali. nie nieje to jeho dcera ale maju sa radi
@majka2 Ako dieťa ma 2x uhryzol pes, ktorý ma dobre poznal... keď to spravil raz, pravdepodobne sa to zopakuje a môže to byť s ďaleko horšími následkami. Na návštevu by som šla len pod podmienkou, že pes bude niekde zavretý, aby dieťaťu neublížil. Ak nie sú ochotní vyjsť vám v ústrety, na také návštevy by som nechodila a neohrozovala svoje dieťa.
PS: Čo je to za argument, že pes bol zatlačený do kúta? Pes môže zareagovať útokom už len po tom, čo dieťa urobí prudší pohyb... a môže to skončiť tragicky. Žiaľ, je veľa ľudí čo podcenili situáciu a doživotne žijú s následkami. Váš priateľ zľahčuje situáciu, ale ak sa niečo v budúcnosti stane, vy si budete vyčítať, že ste rázne nezakročili, keď bol na to čas.
Uff ťažka téma.
Ja sa ale čudujem ze tvoj priateľ tak veri psovi. 😯
Moja mala vyrastá so psami - malé plemena ale aj tak psi, boli X v situácii keď nemohli zdrhnut a ani raz nepohryzli. A na 95 % by ani nepohryzli.na 5%mozno ano, lebo sú to zvierata
Ja by som tomu psovi určite neverila a trvala na tom aby pes bol niekde mimo. Nestastie sa môže stať veľmi rýchlo, a hlavne pri takom väčšom psovi.
@majka2 k vlastnej by sa tak nezachoval ☹ psa by nekompromisne zatvoril a ani nezvazoval povedat, ze to je chyba dcerky ... a k babatku sa nejdem ani vyjadrovat, zjavne si stretla zas "super chlapa" a rovno si si stihla spravit aj dalsie dieta.. vela stastia
@matildam 👌👌
Malé dieťa nikdy nenechať v kontakte so psom, deti robia prudké neohrabané pohyby
na ktoré pes inštinktívne reaguje ako na hrozbu.
veď ich popros nech ho v čase tvojej návštevy zavrú do nejakej izby...určite to pochopia
Nie. Bratranec bol z domu zvyknuty kopat do psa atd. Az prisiel k nam a nas mily pes na neho vyceril zuby pozor NEUHRYZOL iba pohrozil ze takto nie. Maly do psa kopal resp tukol do psa raz druhy raz a vtedy pes sa postavil odisiel a zavrcal. Maly sok lebo pes si dovolil zavrcat maleho otec sok lebo doma maly do psa kopal a pes dostal za zle ze sa branil tak hovorim ... BOHUZIAL NAS PES NA KOPANIE nie je zvyknuty ... odvtedy cuduj sa svete maly do psa nekopal ani mu nerobil zle
Balkon, kupelna, ina izba. Ked sa chce da sa. Mala som psa 10r, nikdy nikoho neuhryzol ale nemal rad deti, tak bol v uzbe inej
Ja som svoje deti naucila ze sa cudzie psy nechytaju aj ked majitel povie ze mozu, mozu len ked sa mna opitaju, ked som pri nich ako obrana a pes zo mna citi nebojacnost....vies oni sa psa za tvoju dceru nezbavia, moja dcera nema rada sestrynho psa lebo je nevychovany tak tam nechodime....vsetko sa da lahko vyriesit....nech pridu starky k vam a vyriesi sa vsetko...dceru nauc nech cudzie zvierata nechyta
@majka2 stalo sa podobné našim známym, boli u svokrovcov, pes zaútočil na dieťa, pohrýzol do ruky, žena trvala na tom, že ona tam chodiť nebude, nakoniec svokrovci dali psa utratiť, lenže on bol už fakt aj starý, takže už bol aj chorľavý, no dieťa bolo ich vlastné, takže aj muž sa onho bál
@majka2 očividne ju nemá rád ako vlastnú, keď to hádže nanu. A ty ako matka sa hádam nejdeš prispôsobovať a dúfať že to bola malej vina. Buď psa zatvoria alebo nebudete tam chodiť.
My máme dvoch psov. Na dvore mame jedného veľkého vlčiaka a dnu mame maltezak. Mame skoro trojročného syna. A maly psi naháňa po dvore, stiska ich, ľahne si na zem a psi hneď na neho sa s ním hrajú,pri hre sa stane sem tam že im malý kus capne ale nikdy za to na malého neutocili. Keď ich za tlači do kúta tak malý prebehne napr. Popod nohy a vlčiak ho elegantné preskočí aby mu náhodou neublížil 😀. Skôr malého chránia a najmä vlčiak. Všade s nim beha a dáva na malého pozor. Takže je to skôr o výchove psa a nie o chybe dieťaťa. Ja by som tiež išla pod tou podmienkou že by bol ten pes v inej izbe.
@zuzka565 lenže zase je iné, ked dieťa s tým psom vyrastá a ked príde len na návštevu a pes na deti nie je vobec zvyknutý a tiež záleží od rasy, vlčiaci sú vačšinou v pohode k deťom, mali sme u babky a bol na deti stále dobrý, aj ked ho trošku ponaťahovali, nič im neurobil
@zuzka565 mne mama vravela ze v robote mala kolegynu a ked kolegyna mala babo a zacalo plakat pes ho kolisal v kociku 😀 to bolo pred viac ako 20timi rokmi 🙂
Pokial maju balkon tak v case navstevy zavriet na balkon, u nas tak robili vzdy ked som prisla s neterkou psa zavreli na balkon a zvykol si tam, ked sme odisli pustili ho spat dnu.. Zatvarali ho tam lebo nemal rad male deti je to rasa srnci pinc.. Vrcala na malu, brechala a najhorsie ze sa ju snazila kusnut hned 1x ked sa jej mala chcela dotknut.. Tak hned na balkon a trhala asi hodinu zaluzie a zavijala ale potom ju to prestalo bavit.. Tak im povedz ze v case ked tam budete nech mu urobia miesto na balkone lebo sa bojis o deti..ved ti uz dceru ukusol a ako pisali vyssie ak to urobil raz urobi znova
Necitala som diskusiu len uvodny prispevok ale toto sa stalo aj nam.
Dcerku do lica pohryzol babkin pes pri chvilke nepozornosti. Dovtedy jej nikdy neublizil. Ma jazvicku, ale napriek tomu sme neprestali tam chodit a radsej sme ju co najviac drzali od psa. To je vec, ktoru by dietatu nikto nezelal, je to nehoda, a preto by sa kvoli tomu nemali nastrbovat medziludske vztahy.
chúďa dcérka.... priateľ má u riti, či sa jej to stane znovu alebo nie
Tvojho chlapa postoj súvisí s tým, že to nie je jeho dcéra. Ľutujem ju, lebo keď sa narodí druhé dieta, zrejme bude robiť rozdiely... Keď sa zastáva/uprednostňuje psa. A čo sa týka psa, súhlasím so všetkými
@majka2 uhryzne raz, uhryzne znova,navyse pes pod stolom v kuchyni pri obede ??? kategoricke NIE! a moze sa kazdy aj na hlavu postavit a usami odrazat