Dievcata,ako sa spravne vyjadruje uprimna sustrast? Zomrela mi babka,otcova mama,mam otcovi vyjadrit upr.sustrast? Resp.len otcovym surodencom?
@h2 dakujem,aj som si myslela,len som si nebola ista🙂
Niee, však teba sa to tiež priamo dotýka. Sústrasť vyjadruje širšia rodina, známi, kolegovia, susedia a pod.
btw, úprimnú sústrasť …
ked zomrela babka, nevyjadrovala som sustrast ani otcovi ani jeho surodencom, to robia ludia mimo rodiny. A velmi zavisi, ako zomrela, nasa babka mala tazkeho alzheimera, takze to najblizsia rodina nebrala az tak tragicky, dokonca na kare sa farar divil, ze sa ludia celkom veselo bavili. Proste uz to s nou bolo velmi velmi tazke a padlo vsetko trapenie
tebe budú kondolovať...
Ja som musela celej rodine oznámiť, že dedo zomrel (netuším prečo volali z nemocnice mne). Vôbec mi ani nenapadlo niekomu vyjadrovať sústrasť, bol mi ako otec.
Úprimnú sústrasť.
keď tak otcovým súrodencom
Úprimnú sústrasť.
Tak v rámci vlastnej rodiny áno. Veď otcovi umrela mama. Vôbec to nemusí byť tá formálna fráza. Stačí aj doma - oci, je mi to ľúto... Objať... Ja som to aj manželovi tak povedala, keď mu umreli rodičia. Maminu smrť som mu dokonca ja oznamovala, keďže dožila u nás a bola som pri tom len ja. A aj dcéry tak.
Ale pri pohrebe samotnom nie. Tam je to tak, ako ti napísali vyššie. Aj ty si pozostalá.
Dakujem dievcata
@katulienkax kristepane. Úcta k zosnulému... i keď s alzheimerom....nič????
@aandrea9 tu nejde iba o úctu. Pracovala som s ťažko chorými ľuďmi a s ich pozostalými som ešte veľa veci riešila po pohrebe. A práve veľa krát,keď zomrel človek, ktorý mal dlhodobo ťažkú diagnózu,tak pozostali sa akokeby počas jeho života zmierovali s osudom a po psychickej stránke lepšie zniesli úmrtie. Počas pohrebu to aj bolo vidieť na pozostalých,kto zomrel náhle a kto zomrel na ťažkú chorobu.
Babka je velmi blizka tebe samej, pri kondolovani by si tam mala s ostatnymi stat - ja som vyjadrovala uprimnu sustrast, ked zomrel babkin brat, ja som ho videla 2x v zivote a babky mi bolo velmi luto. A moj stryko sa pozastavoval, ze co kondolujem 🙄
Aj mne tento rok zomrela starká (ocinova mama). Keď som išla odniesť veniec kondolovala som aj jeho sestrám,aj keď mi hneď povedali,že nemusím. Urob tak ako to cítiš. A ocinovi som povedala skôr ,ešte pred pohrebom. Úprimnú sústrasť.
Úprimnú sústrasť 🤍. Ako píšu baby tebe to tiež bolo takže nie . Môžeš byť časť opora pre odca ak by trebalo
Podľa mňa v takomto prípade nie, bola to tvoja babka, čiže aj ty si pozostalá, tebe budú iní ľudia (mimo rodiny) vyjadrovať úprimnú sústrasť.