Pohodlný muž

15. sep 2021

Ahojte,
Ako fungujete v dlhorocnom manzelstve s chlapom, ktory je ani neviem, ako to nazvat...proste nemysli na take bezne veci ani chlapske, co sa rodiny a domacnosti tyka..rozhovorov uz bolo milion...vsetko pripominam naozaj vela x, potom je uz podrazdeny, ze stale rypem...aj prezutie pneumatik pripominam a veci podobneho typu...mame dieta, takze nemozem a nechcem fungovat tak, ze ja za to neuvarim , neoperiem a.pod...mate naozaj osvedcene rady? Ja som uz unavena. Dakujem

snehulak77
15. sep 2021

Možno skus opak. Všímaj si, čo robí dobre a na čo pamätá a úprimne ho za to chvál. Pozitívnym prístupom sa dostaneme vždy ďalej

lvula
15. sep 2021

A to bol vždy taky alebo spohodlnel pri tvojej prehnanej aktivite, pripadne občasnej kritike? Ja byt tebou, proste co chceš aby vybavil on, popros ho o to a súčasne pochváľ, ze si myslíš, že to spravi lepšie on, aby mal motiváciu sa snažiť. Chlapi také hladkanie obcas potrebujú.
'Zlatko, mohol by si prosím myslieť pred zimou na vymenu pneumatík? Ty sa tomu lepšie rozumieš ako ja'. A podobne.
Ženy si často toto spôsobujú same, tvária sa ako superzeny, ze ony vsetko zvládnu, dokazu, pripadne muža skritizuju a ti sa potom stiahnu.

lilitela
15. sep 2021

Naprd, tisic hadok, az realne vyvstala otazka rozvodu. Naco taky chlap? Napodobne, frflanie, rozculovanie a ine obranne techniky na mna skusal, aj sa mu to dlho darilo, ktorymi ma vlastne chcel dostat iba do pozicie, aby som sa citila blbo a dala pokoj. Dostala som jednu radu, ze vykaslat sa na takeho chlapa, aj ked ti to je proti srsti, co sa starostlivosti tyka, cize fakt nic nenavarit, neoprat. To si mozes dovolit asi ale iba za okolnosti, ze nie si na nom nijak zavisla, teda primarne asi financne, lebo ak mas dostatok penazi, tak si to co robi tvoj chlap, vies zabezpecit inde, ci uz opravy v domacnosti, alebo vymenu pneumatik. Takze sa budes starat len o seba a dieta a bud mu docvakne, alebo potom uz fakt ho poslat do haja.

lvula
15. sep 2021

@lilitela týmto režimom fakt dosiahne jedine rozvod.

tom_i
15. sep 2021

Jemine my sme nemali prezute pneumatiky raz 2 roky a čo, jazdili sme na zimných 😁 ber život s nadhľadom, nečítaj FB, insta a podobne akí sú tí druhí dokonalí.

mirage
15. sep 2021

@tom_i tak mat prezute gumy je nutnost, nie dokonalost. Kto sa na insta chvali prezutymi gumami?

ankare
15. sep 2021

Ja si myslím,že on vie,že ty si schopná a šikovná žena, tak sa spolieha na Teba.
Skús si všímať,čo urobí a pochval ho. Možno to ho namotivuje.
A nenápadne ho menežuj. Mužovi nestačí naznačiť, mužovi to musíš povedať narovinu.
Držím palce!

tom_i
15. sep 2021

@mirage nemyslím pneumatiky, ale ako sú ich muži dokonalí a podobne. Nech žije svoj život

dzulli1980
15. sep 2021

Myslím, že takých je väčšina chlapov ... ja som môjmu musela aj 100x zopakovať, kým sa rozhýbal ... už keď som mala toho dosť, furt pripomínať, vytiahla som papier, pero, napísala, čo má urobiť, vybaviť atď. ... nalepila mu to na dvere a od vtedy mám svätý pokoj, čo má napísané, to urobí, vybaví.

elizabet173
15. sep 2021

neviem, čo konkrétne ešte myslíš okrem prezutia tých pneumatík, či máte napr. dom a záhradu, ja by som si na to volala nejakého kamaráta, ideálne mladšieho, vyšportovaného, ešte by som ho aj na kávu a koláč pozvala. Tiež by som na neho išla systémom - prosím ťa, potrebujem prezuť gumy, kedy to môžeš urobiť? Ak zabudne, pripomenúť, ale len raz, potom skús zabudnúť aj ty. Má rád mäso? Júúj, zabudla som kúpiť, vybrať z mrazničky, máme na obed tvarohové rezance (dúfam, že to nie je jeho najobľúbenejšie jedlo). Chceš ísť na pivo s kamarátom, júúúj, zabudla som, že si mi to hovoril, som objednaná na nechty, ahoooj. A kúp mu diár.

nikyball
15. sep 2021

Tak toto je teda poriadne antisexi. Dala by som si to asi spraviť niekomu inému, keď uvidí, že za také bežné veci musíš platiť z vášho spoločného rozpočtu , možno sa spamätá.

autor
15. sep 2021

@tom_i no tak mozno Vam to nevadi, ja som iny typ
Ja nemam fb, ani insta, takze inspiracie z tadial neberiem

autor
15. sep 2021

@nikyball mozno vyskusam

autor
15. sep 2021

@elizabet173 ano,mame dom.a zahradu. On aj porobi, nie je ,,lavy", ale nie je to tal casto...a ked mu pripominam, vieme sa pekne posekat..on ro berie ako nepodstatne, ktp to vybavi a zariadi...

hipuska
15. sep 2021

@elizabet173 to k ničomu nebude viesť. Jemu to nedôjde. Hold, asi to nebude jeho silná stránka. Treba zaviesť A4 a napísať tam všetko čo treba. A nech si skrka. Druhá vec je, že si to aj prečíta, či to pôjde urobiť. Môj oco je taký. Keď nechce, nepohne s ním ani stádo volov. A to preto, LEBO sa naučil, že moja mamka vždy všetko dajak zaroadi. Neprezuje gumy? Budete chodiť autobusom. Nijak inak sa to nenaučí

autor
15. sep 2021

@dzulli1980 on sa uraza, ked mu pisem.na papier. Vzdy , ked mu nieco pripomeniem , tak sa ma.spyta, ze napr: ,, a terasu kto obklada?"(akoze on, slimacim tempom). Vzdy to ako keby chce obratit, ze ved ale on ribi ine. Ale.ja od neho nechcem 2 roboty naraz. Ale napr s terasou robi cez vikend doobeda. Tak tym.padom cez tyzden nemusi riesit uz nic?

autor
15. sep 2021

@hipuska to je to, ze ja to nechcem nechat az do takychto krajnosti...ja som.na to prilis zodpovedna..ked som chcela napisat na papier, ma to sa urazal a zuril, ze z neho robim kkta

autor
15. sep 2021

@ankare ja vravim narovinu...nema.to rad ...

dzulli1980
15. sep 2021

Môj muž tiež bol urazený, keď som mu to napísala prvýkrát ... tak som mu povedala, že keď je hluchý, čítať hádam vie ... a že buď mu to budem lepiť takto na dvere alebo mu to nalepím na čelné sklo auta ... ja som zasa taká povaha, že on veľmi dobre vie, že by som to spravila ... musíš nájsť nejakú fintu, na každého chlapa existuje manuál.

uglybetty1234
15. sep 2021

Moja segra po 15 . Rokoch uz nedava sa o vsetko starat a rozvod je za dverami. Skusali vsetko- terapie, konzultacie,… teraz si dali poslednu sancu a to, ze segra sa odstahuje a on si vyskusa starat sa o vsetko. A po roku sa uvidi.

ktochytavzite
15. sep 2021

no tak ale ak mate dom zahradu ,az taky neschoony asi nieje,to skor ty mi prides ako brzda.

elizabet173
15. sep 2021

skús mu nejakú dobu nepripomínať, radšej ten diár. Vy spolu ale bojujete, kto pre rodinu robí viac, terasu predsa neobkladá každý rok a už vôbec nie každý týždeň. Problém bude asi v tom, že ste si presne nestanovili, kto bude mať čo v domácnosti na starosti. Preto ty máš pocit, že okrem toho, čo robí počas víkendu, nerobí nič a on má pocit že robí dosť. Niektorým mužom docvakne, iným treba povedať. Vykašlite sa jeden víkend na robotu, sadnite si, rozprávajte sa, bez výčitiek, obviňovania a vyratúvania, kto čo urobil. Pracujete obaja?
@hipuska možno nedôjde, poznám muža, ktorému to došlo, keď našiel doma suseda v družnom rozhovore plnom smiechu s jeho ženou. Bol im opraviť okno, na ktoré sa on chystal asi pol roka...

autor
15. sep 2021

@ktochytavzite preco ti pridem ako brzda? On ten dom nepostavil. Takze o com.akoze.svedci to, ze mame dom.a.zahradu?

autor
15. sep 2021

@elizabet173 otvoreny rozhovor u nas vzdy vedie k hadke. On si ide stale.svoje. nehovorim, porobil veci ale presne ako si napisala,.to nerobi kazdy tyzden. Mne ide o tie bezne veci a udrzbu, proste chlapske zalezitosti...ani za pana mu to neviem vysvetlit

danieli
15. sep 2021

No chvalte jeden druheho, nie stylom ja mam vela prace a kto ma viac, otvorit oci a hladat to pekne, opytaj sa aky mal den a co vsetko stihol? Chval chval chval, ked je sikovny ci v praci ci doma, neorganizuj mu dni, skor sa opytaj ako to vyriesite, cokolvek co doma treba, nie ste ja a ja, ale vy, nas dom, nase dieta, nase pneumatiky, nasa terasa, ocenila by som aj slimacie tempo obladu, inak vies o tom kolko stoji oblozit m stvorcovy terasy? Rucky by som mu vybozkavala, urcite si aj ty zaslusiz ocenit kompletny servis okolo domu a rodiny a hned by sa vam ta kava lepsie pila na terase

autor
15. sep 2021

@danieli ked sa spytam, ako to vyriesime, on riesenie da. Akurat, ze ho neuskutocni...

autor
15. sep 2021

@danieli ano, viem, ze to stoji vela. On rozhadze inak peniaze , neboj sa...setrna som ja, nie on

elizabet173
15. sep 2021

vieš, záleží veľmi na tom, ako je ten rozhovor vedený. Možno by stálo za to nájsť si nejakého dedka, alebo dať inzerát a to, čo neporobí on, tak urobí niekto iný, Stále neviem, o čo konkrétne ti ide. Ty varíš, perieš, upratuješ, staráš sa o deti, on čo robí pravidelne? Kosí napríklad? Alebo?

1katus1
15. sep 2021

Tak skús napísať konkrétne čo on robí okrem toho že chodí do práce ? Ty si doma s dieťaťom alebo tiež pracuješ ?

autor
15. sep 2021

@elizabet173 kosi, to ano. Rozmyslam co este a bez pripominania..uz.asi.nic. ostatne vsetko ako smeti, upratat auta, vybavit chlapske veci , zohmat opravara, plynara, proste hocico bud musim tlacit a pripominat, alebo zozeniem sama