Ahojte kocky. Zalozila som si tu novy profil z pochopitelnych dovodov. Nie som ziadna tipu inbloom. Poprosila by som vas o radu, o vas nazor. S priatelom (otcom mojich deti) sme spolu 3 roky aj par mesiacov. Mame spolu dve krasne deti ( 2 roky,7mesiacov). Zo zaciatku bol nas vztah velmi tazky, otehotnela som po dvoch mesiacov znamosti. Ostali sme byvat u svokrovcov,nakolko on nikde nerobil. Bolo to tam peklo,byvali tam dalsi jeho dvaja bratia aj s partnerkami,dennodenne hadky boli normalka. Ale nemali sme na vyber nakolko moji rodicia zomreli. Priatel nikde nerobil,zacal az ked som bola uz v 7. mesiaci. Z porodnice sme isli uz rovno do podnajmu sami,odmietala som ist k svokrovcom aj s babatkom. Prve mesiace boli tazke,nepomahal mi s nicim, ani domacnostou ani s malou dokonca prestal chodit do prace. 3 mesiace sme zili z mojej materskej, po troch mesiacoch som sa odhodlala ze pojdem do roboty ja . Tak som aj isla,on ostal doma s malou. Pracu som mala iba slusne platenu brigadu,kde som odchadzala na cele vikendy ( stvrtok-nedela). Vzdy ked som prisla domov somnou len krical ze on s malou uz nebude ale nechcel ani do roboty. Samozrejme peniaze chcel, chodil podavat zapasy a hlavne na automaty kde vsetko preflakal. Takto to trvalo cca rok,pokial som neotehotnela druhy krat. Chcela som ist na potrat ale aj som velmi tuzila po druhom babatku. Bola som uz objednana ale som to rozmyslela. Pokial som chodila do prace tak sme sa tak pohadali ze ma nie raz zbil. Tak ze som mala modre,fialove ruky. Vsetci mi hovorili aby som ho nechala no nestalo sa. Ked som ostala teda tehotna zacal chodi do prace, nejake peniaze mi ostali z jeho vyplaty ale velmi vela ich prehral. Ked som bola asi v tretom mesiaci tak ma zbil tak ze ma celu dokopal,dofackal. Krce som mala nehorazne,no uz som mala malu a nemala som kam odist. Cele tehotenstvo sme sa hadali,krical mi aka som tucna,skareda. Ked sa mali narodil sme sa prestahovali do dalsieho bytu kde si nasiel konecne dobre platenu pracu. Teraz mi dava viac aj na domacnost, nechodi na automaty no podava zapasy. Cize je to asi to iste. Dost casto sa hadame za uplne somariny. Zacne hystercit uz len zato ze nevie si najst ponozky alebo mali vykrikuje. Pred nedavnom som stretla jedneho chlapa, je rozvedeny a ma 8 mesacnu dcerku. (manzelka ho podviedla den svojej svadby). Deti vcera zaspali,priatel bol v nocnej a brat doma. Tak som isla von snim na chvilku si pokecat, nakoniec sme boli spolu asi 5-6 hodin. Bolo mi snim krasne,zazila som nieco co este nikdy. On mi uz aj predtym rozpraval ze kumne nieco citi, ze nech si pobalim deti a nech idem knim byvat. Ma obrovsky rodinny dom a maju penziony (skratka je z dobrej rodiny). Samozrejme mi povedal ze mi da tolko casu kolko len chcem aby som si to vsetko rozmyslela. Neviem co mam robit, neviem presne ci ho lubim,ale citim knemu nieco zvlastne. Mozno je to len nejaka istota,neviem to pomenovat. Viem ze mu neslo oto aby ma iba dostal. Povedal mi ze mu je somnou prekrasne a ja som to citila rovnako. Chodi sice prec do zahranicia robit ako je Azia,Amerika ( zvarac). Teraz by mal ist na 3 mesiace do Afriky ale povedal ze ak sa rozhodnem ze to skusime tak nikam nejde,aj napriek tomu ze by tam zarobil 3x tolko ako tu na Slovensku. Chcem aby isiel,aspon by som mala cas si to rozmysliet. Viem ze to vsetko mysli vazne,uz sa rozpraval aj so sefom aby mu dohodil zakazku tu aby nemusel odist na tak dlho. On ma malu dcerku a ta je s jeho ex. Uz sme sa bavili aj otom ze by sme si malu zobrali ksebe, ona je este mlada,ma 20 rokov a to uz ma druhe dieta. Prve mala v 16 ich. Zobral si ju a aj tu malu osvojil (starsiu) ale po rozvode otcovstvo dal zrusit. Nema urcene este ani vyzivne,ale mesacne jej posiela 300 eur aby mala mala vsetko. Kupuje malej vsetko co potrebuje,plienky,mlieko skratka vsetko. Viem ze keby sme vsetci spolu tak je ten najlepsi otec. Len sa bojim ze neskor to bude moje,tvoje deti a nie nase aj ked zatial vsetko vidime ruzovo,len velakrat realita je ina. Ale z druhej strany mi viac zalezi na stastie deti ako svojej. Deti otca zboznuju,no ja knemu uz nic necitim. Momentalne zabezpecuje nasu rodinu ale neverim tomu ze sa zmenil. Za chvilu pride zase obdobie ked prestane chodit do prace a zase budem musiet hladat sposob ako vyzit. S detmi mi vobec nepomaha ani s domacnostou,on len povie ze chodi do prace tak doma nic robit nebude. Miestami som uz zufala, lahnut si idem velakrat s placom no vela to nepomoze. Prosim poradte mi. Dakujem za kazdu reakciu.
@majkael napis si zoznam za a proti s jednym a druhym a uvidis.. ako pises musis mysliet na dobro deti, ano samozrejme schvalujem, ale ja osobne by som si polozila otazku ake stastie ich caka pri otcovi, ktorý nema uctu k ich matke, je flakac, a mal tendenciu ta vobec udriet a kopat a podobne. Nech ta ale ovplyvnit aby si isla k tomu druhemu, ale nemyslis ze tie deti ked vyrastu a budu vnimat troska okolie a svet okolo seba nebudu velmi nadsene takým otcom? mozno ides pri tom dfruhom do risku, ale kto neriskuje nevyhra a myslim si ze uz aj ty by si si zasluzila trocha stastia ... to len moj usudok,
Omg samé neviem...V podstate nevieš čo chceš,čo čakáš?Bil ťa v tehotenstve a tebe bolo jedno že môže ublížiť bábu?Neviem toto celé nieako pochopiť....
@majkael skrátim to - s tvojím súčasným by som už dávno nebola, pravdepodobne by som s ním ani len nezačala, ani keby bol jediný na svete a záviselo by od toho zachovanie ľudstva na tejto planéte...
čo sa týka toho druhého - neviem, to sa nedá nijako ohodnotiť, možno ho vidíš lepšieho ako v skutočnosti je a nakoniec to bude len z blata do kaluže, možno je naozaj dobrý človek so silne sociálnym cítením (najprv si zoberie jednu slobodnú matku a dá jej všetko, potom si narazí druhú slobodnú matku už pre istotu s dvoma deťmi, nechá kvôli nej lukratívnu pracovnú ponuku, čo ti ja viem, na to že sa ledva poznáte - sama píšeš, že ste sa zoznámili nedávno, potom ste raz boli spolu vonku, jeden sex - alebo si teda nepovedala všetko... )
Jedného haníš, druhého chváliš. Asi chceš aby sme ťa postrčili k tomu chlapovi, čo ho chváliš. No ešte ho málo poznáš. Tak aby to nebolo nakoniec z blata do kaluže. Opatrnosť by bola na mieste. Ak si doteraz opatrná nebola, tak by bolo na čase s tým začať. Ja by som nechala toho nového chlapa do tej Afriky odísť, či ho za tie tri mesiace tá veľká láska náhodou neprejde.
@majkael v takych pripadoch radim, aby si sa najprv oslobodila od jedneho deb*la, kym pojdes k druhemu. Mala by si byt najprv samostatna, sebestacna, a az potom sa viazat s dalsim clovekom.
Ten rozvedeny sa Ti teraz zda uzasny kvoli tomu, aky vztah mas s tym prvym. Myslim, ze v takej situacii by kazdy, kto by sa k Tebe spraval milo a pekne, bol pre Teba hrdinom
Takze najprv rozvod a potom vztah s novym clovekom. Nestahuj sa k nemu, kym nevies, aky naozaj je.
PS, dufam, ze pouzivate aspon ochranu 🙄 🙄 🙄 s jednym aj druhym. Okamzite si nasad antikoncepciu...
PS 2, to musela prist az nevera, aby si sa nakopla k odchodu od takeho tyrana??? BAby, to co je s vami...a ospravedlnovat sa tym,z e nemas rodicov...no a? To musis byt stale *na krku* niekomu? Ved mas brata, on Ti nemohol pomoct???
PS 3, dufam, ze nemas 20 rokov... 🙄 🙄 🙄
@adri266 Beriem tabletky neboj🙂 Tvoj nazor ti neberiem ale asi si si to precitala dost nespravne. Ja som sa vobec neospravedlnovala stym ze nemam rodicov ale ze mi nema kto pomoct,nemala som kam odist, nikdy mi rodicia s nicim npomahali,nic mi nedali....obaja boli alkoholici, vlastne nas vychovavala stara mama, od 18ich som pracovala v dvoch robotach,vo dne v noci aby som si mala z coho zaplatit najom a stravu..takze co to o zivote viem....najom platit z materskej som si nemohla dovolit...a brat ma 20,cize zije z vyplaty do vyplaty...nie kazda z nas to ma lahke ze jej rodina pomoze, kam mozem sama odist s dvomi malymi detmi? Som na materskej...rodinu nemam...a ani 20🙂 kiezby...
Viete co zeny radsej mi ani neradte ak ste nic podobne nezazili. Bavite sa tu somnou ako keby som bola nejaka nezodpovedna pubertiacka,lebo mate dokonale zivoty,manzelov. Ja ked som sa snim davala dokopy bol skvely vo vsetkom lenze casom sa to zmenilo! Cakala som od vas ze ma podporite,poradite nie aby stze tu rozoberali nezmysli ze si zarobim na dalsie babo. To by som nikdy neurobila!!!!!!!
a preco si zostala s chlapom, ktory ta ako tehotnu dokopal do brucha...ludia sa nemenia, iba sa vedia chvilu pretvarovat. Teraz mozno citis u noveho chlapa pocit istoty a domova, ktory si nikdy nepocitovala, ale nemusis sa hned k nemu stahovat...rob vsetko preto, aby si sa osamostatnila a po case uvidis, ci ma novy vztah zmysel...asi nie je dobre hned sa vrhat do noveho vztahu. Urcite to mas tazke, drzim palce, ale neunahli sa 😉
@majkael Veď sa hneď nečerti. Ja ti prajem aby ti to s novým mužom vyšlo a zariadila si si pekný život namiesto toho pekla, čo zažívaš teraz. Ono sa to stáva, že na začiatku vzťahu má človek nasadené ružové okuliare. To len aby si bola opatrná a nedopadla ešte horšie. Snáď ťa s novým partnerom čaká pekná budúcnosť. 🙂
Nechapem co este robis s tym chmulom. Zbal sa a utekaj aj s detmo prec. Clovek co ta zmlati tehotnu si nezasluzi ani vysvetlenie. Dostals si sancu na lepsi zivot tak to vyuzi.
@stefka33 Prepac necertim sa len ma to troska nastvalo. Napisala som lebo som potrebovala nejaku podporu,nakolko aj keby som to povedala kamoskam tak mi hadam ani neuveria. Priatel sa tvari ako dokonaly otec rodiny. Nikdy nikomu som otom nepovedala....ale dakujem za podporu,viem ze sa mi snazite troska iba otvorit oci aby som sa nepopalila ale myslim si ze to uz horsie nemoze byt.
No urcite to mas tazke ale mas druhu sancu na lepsi zivot aj ked nevies ake to bude nevahaj kopni toho takzvaneho muza do riti a chod tam kde si ta budu vazit a hlavne lubit teba a deticky ani nevahaj takeho hajzla ako mas doma by som menila aj za balik plienok on sa urcite nezmeni a bit tehotnu zenu ze cisty magor tak naber odvahu a chod do toho drzim palce 🙂 🙂 🙂 🙂,a niektore nazory tu si nepripustaj,urcite to nie je lahke sa rozhodnut
@tutky Dakujem velmi pekne🙂 aj ked som velmi vdacna kazdej zienke ktora sa mi snazo poradit len co najlepsie,lenze niektore situacie treba zazit,pochopit. Dakujem hlavne zenam ako si ty,co dokazu tu druhu podporit a ako som pisala myslim si ze horsie to uz byt nemoze,takze moc stratit nemam co. Este raz dakujem🙂 🙂
@majkael Existujú aj centrá pre týrané ženy, tam by ti pomohli, potrebuješ sa dat aj psychicky do poriadku, ale určite od hentoho odíd, bit tehotnú ženu, to nie je ani chlap, ale úplný kretén. Určite preč od neho. Druhá vec je, aby si sa znovu nepopálila ako sa hovorí, takže do nového vztahu sa tak rýchlo nežen, hovorím z vlastnej skúsenosti, nie je to dobre, treba byt chvilu sama, dat sa dokopy, porozmýšlat, spoznat toho druhého poriadne a až potom neskor spolu chodit a bývat, nič netreba uponáhlat. Na začiatku je vždy všetko ružové a super, to už vieš. Držím ti palce.
no v prvom momente som si pomyslela, ze na co cakas..pobal sa a chod k tomu druhemu, ale hned v druhom momente sa mi to rozlezalo...ako dlho sa poznate? co ak k nemu prides s dvoma detmi a po niekolkych dnoch zistite, ze si nemate co povedat, ze si nerozumiete, ze si leziete na nervy? co potom urobis? zas sa odstahujes? kam? spät k manzelovi? asi by to uz neslo..
pises ze mas brata, co ak by ste si zobrali vy dvaja spolocne podnajom? nezvladali by ste ho platit? tvoj manzel by mal povinnost platit na deti vyzivne, mozno aj na teba( v tomto sa nevyznam)
je sice mozne, ze by neplatil ako by mal, ale s nejakymi peniazmi mozes pocitat z tejto strany..
ja by som to urobila takto, budes sa moct dalej stretavat s novou znamostou, v klude zistit, ci by ste boli spolu v pohode a ak nie, v podstate sa nic hrozne nestane...lepsie ako sa stahovat z miesta na miesto ako kocovnici
ale s agresivnym gamblerom urcite neostavaj....uz si mala byt prec davno, drzim palce
@majkael Mňa asi porazí 😠 teba zbil tehotnú a ešte si behá po slobode? Kebyže to spraví mne v momente políciu aj záchranku si zavolám aby sa z toho chlapec len tak nevykrútil. A po každom malom ataku by som volala políciu.
A k druhej veci 😒 ja ti neviem, ak ti to príde také super spolužitie tak choď do toho. V podstate teraz nemáš čo stratiť, keďže vlastne nemáš nič. Si v prenajatom byte s dvomi deťmi a mužom, čo raz robí, raz nerobí. To je teda budúcnosť úplne o ničom.
@sante81 no ved to je jasne, ja som to vlastne ani necitala 😲
@majkael ist zo vztahu do vztahu nie je ten najlepsi sposob riesenia problemov. Najskor si vyries debila co mas doma, svoje byvanie (napriklad aj s bratom, kamoskou....inou maminou v podobnej situacii) a pomaly spoznavaj toho druheho. Jedna vec je co ti natlaci krasne vizie a druha realita. Si mlada, nemas sa kam ponahlat, cim lepsie ho spoznas, tym menej predvidatelnych problemov ta caka.
@majkael neviem sa vyjadrit k tomuto pribehu,ani poradit, ani hovorit,co je na tom pravdy co si napisala,lebo ta nepoznam,len by som rada poznamenala k tomu co si napisala hore : "Zobral si ju a aj tu malu osvojil (starsiu) ale po rozvode otcovstvo dal zrusit." Adopcia,resp. osvojenie dietata je NEZRUSITELNE. Cize ak si niekto osvoji dieta a prebehne sud,on sa stane otcom, zapisu ho do rodneho listu a uz nikdy sa tento pravny ukon neda vziat spat ani sa proti nemu odvolat. Cize z neho vyplyvaju vsetky pravne povinnosti,ako vyzivne a tak.
ospravedlnujem sa za slovo "tip"-preklep🙂 Typ🙂