Podvedená, sama s dvoma deťmi

richelina
10. sep 2014

Ahojte, neviem či potrebujem počuť názor alebo vaše skúsenosti ako ste zvládli situáciu, keď ste zostali s deťmi samy.Alebo si len potrebujem ulaviť. Priateľ ma opustil, kvoli inej žene s ktorou ma takmer rok podvádzal.Dokázal oklamať nielen mňa ale jeho rodinu, moju rodinu, všetkých. Ešte som vďaka nim dostala herpes, asi ako darček ku tomu všetkému. Máme spolu dcéru, kt. je ešte maličká, syna mám z predch. vzťahu ale je naňho dosť naviazaný. Keď som ležala s dcérkou v porodnici začala som mať problémy a asi v tej dobe stretol ju. Nie aby držal pri mne, bol mi oporou radšej šiel za druhou.,kt. má dve deti. A odvtedy sa to asi vlieklo, mojej psychike neprispelo keď už vtedy ma s ňou provokoval, bol stále preč, ešte iné problémy v rodine som riešila a bola som na dne. A on namiesto toho aby tu bol pre mňa, išiel za inou. A vždy tvrdil, že je to len kamarátka, že chodí spávať ku kamarátovi a pritom bol u nej. Mal s ňou vzťah. Za posledného pol roka stále prichádzal a odchádzal, zavádzanie, že ma miluje a bláboly a pritom miloval ju. Ako dokázal spávať so mnou aj s ňou? Ja som verila, čakala, že sa niečo zmení. Pred dvoma mesiacmi sme sa rozišli ale nakoniec zasa predsa len prišiel žobrať o šancu.Už som vtedy začala riešiť bývanie, nový život aj keď nie lahký ale ja idiot som mu dala šancu. Bil sa do pŕs, že už nikdy neodíde, pretvaroval sa celé dva mesiace, že je všetko v poriadku a bum odchádza kvoli nej. A najlepší vtip vje v tom, že ked boli rozídení, tak mi písala správu, že mám dať pozor aby ju neobťažoval telefonátmi a že to nie je chlap, lebo všetkých klamal.Ešte zo seba spravila obeť. Mala som jej odpísať, čo som neurobila, aspon by som sa dozvedela pravdu a nedostal by už šancu,Dostal ma do takej situácie, že si pripadám ako totálna chudera a oni sa mi celý ten čas smiali za chrbtom. Akože ona vedela, že spáva so mnou a jej to nevadilo? Ju neklamal a ja som si čím vyslúžila také poníženie? Neviem, či je to taký trend utekať pred problémamy a radšej začať nový vzťah, zažívať to pekné ako niečo riešiť? A prídu problémy a zas útek? Má taký život zmysel? Každú jednu špinu by som oplula, čo sa tak zachová či chlapa alebo tú ženu. Pretože ja osobne by som sa nikdy nemiešala niekomu do vzťahu a nepodviedla by som človeka, kt. milujem. Ublížili všetkým ale hlavne, že sú šťastní spolu. Ak čítajú nejakí neverníci, čo podvádzajú a klamú svojich partnerov, pravda vždy vyjde na povrch. A všetko čo dávate sa vám aj vráti.

zahradka76
10. sep 2014

univerzalny recept na zvladnutie Tvojej situacie iste neexistuje, ale je jasne, ze bez ohladu na to co prezivas, musis si kvoli detom usporiadat svoj zivot tak, aby si sa vedela o ne postarat. Bude Ti platit na dieta vyzivne? Kde budes byvat? Mas podporu zo strany rodiny? Ma Ti kto pomoct? A co sa tyka samotneho sklamania zo vztahu, jedine cas vsetko vylieci....a bolo by dobre sa aj zamysliet nad vyberom partnera, kedze Ti uz stroskotal druhy vztah a mas dve deti, kazde s inym. Mozno robis chybu v tom, ze si vyberas urcity typ chlapa, ktory sa vobec nehodi pre rodinu. Osobne si myslim, ze to iste, co urobil Tebe, urobi aj tej zene, z ktorou sa dal teraz do kopy. Drzim Ti palce, aby si sa z toho spamatala a neskor dostala sancu dozicit sebe aj detom kompletnu rodinu s novym tatinom.

jahodka8
10. sep 2014

@richelina veľa závisí od vašej finančnej situácie a čo na to ostatná rodina - jeho rodičia, tvoji rodičia a podobne. Tak si zober aké by to bolo, keby zostal, ale bol na teba zlý a vyčítal ti to, že zostal s tebou. Aspon máš čas na seba, okolo muža je strašne veľa roboty - oni chcú stále jesť, pozerať tv, sex. Aspon mu nemusíš prať a variť, môžeš sa sústrediť na deti. To sú také typy mužov, čo chodia hore-dole.

richelina
autor
10. sep 2014

@zahradka76 bude platiť, taký hajzel nie je, teda pokiaľ ona ho nebude huckať. čo sa týka bývania, možem zostať zatial v jeho byte pokial si niečo nenájdem. Už riešim tieto veci, pomôže mi rodina, či jeho alebo moja. aj jeho rodina je z neho v šoku a skôr držia stranu mne, pretože neklamal iba mňa ale aj ich.. Prvý vzťah skor bol z nerozvážnosti, prežila som si pri ňom veľmi zlé chvíle a práve tento bol iný. Všetko bolo iné, bol starostlivý, láskavý ku mne, všetko sme robili spolu,pracovitý, pomáhal mi, proste idylka. No mala som problémy a vtedy to začalo. To asi človek nikdy nevie, ako sa ten druhý zachová v krit. situáciách.. Ale už budem mať tak hrubé sito na mužov, už si len tak lahko nepripustím niekoho k telu. a hlavne k deťom. Aj ja si myslím, že to spraví jej, či skor či neskor, stane sa to. Ale mňa to už trápiť nebude..a ďakujem

zahradka76
10. sep 2014

@jahodka8 Ako moze mat na seba cas, ked ma dve deti, na ktore je sama? A co je muz? Nejaky tvor, ktoremu treba uspokojovat jeho potreby? Pravda je, ze ked si uz vybral druhu, tak nech ta mu perie trenky a vari.

richelina
autor
10. sep 2014

@jahodka8 finančná situácia je zlá, uvidím ako to zvládnem ked odídem z jeho bytu a budem žiť len z materskej a z výživného.. Moji rodičia nevedia, ani nemusia nemáme nejaký blízky vzťah, sestra mi pomože aj jeho rodina stojí za mnou. Aspon ten pocit, že je niekto pri mne a občas mi pomožu mi dodáva síl.. Ja viem, že je lepšie že sme od seba. Nerobilo by to dobrotu a hlavne aj kvoli mojmu synovi,kt. sa začal pocikávať a záchvaty plaču,ked nedávno stále odchádzal prichádzal.Máš pravdu, mám čas na seba, viac sa možem sústrediť na deti, ten vzťah už ma vyčerpával a cítili to aj deti.Len mi je to všetko ľúto ako sa zachoval, že sa nechal opantať nejakou ludrov na sladké rečičky..Ale im sa to raz vráti..Keď už by som chcela mať všetko za sebou, tie ťahanice, sťahovanie, súd..

zahradka76
10. sep 2014

@richelina tak nech Ti to klapne s byvanim atd. Ak by to bola prava laska z jeho strany, tak by ta bol byval podrzal, ked si mala problemy a nie si nasiel druhu....

mima4
10. sep 2014

@richelina

a myslis si, ze taky muz ako on by ti dokazal dat ten zmysel zivota? On to tahal s dvoma priatelkami naraz a jednej spravil aj dieta... o čom to u neho vypoveda?
Je pravda, ze nebol tvojim manzelom, ani ti neslubil vernost a lasku do konca zivota, ale veci sa daju riesit aj kultivovanejsie, nie podvadzanim a uz vobec nie takou necitlivostou, ked ti spravil dieta... a sup k druhej frajerke... Pre mna osobne toto nie su muzi, ale skor hanba rodiny, ktora ho vychovala...
Chce to cas, aby sa aj tvoje rany zahojili, a hlavne aby si dozrela natolko, ze budes narocnejsia na vyber cloveka do vztahu a nasledne do manzelstva.

jahodka8
10. sep 2014

@richelina no v dnešnej dobe je veľa mužov rozmaznaných. takí krízové situácie nezvládajú a utekajú. len ťažko sa na to zabúda, ked ty si s ním chcela pekný vzťah dlhodobý. No je veľa žien, ktoré v takejto situácii dokážu druhej prebrať muža a muž ide tam, kde je o neho lepšie postarané. No ked jeho rodina stojí za tebou, tak asi nemusíš mať výčitky, je to len jeho pohodlnosť. A dieťa ste plánovali? Niektorých mužov tehotenstvo úplne odrovná, nečakajú u ženy také zdravotné problémy, možno má dojem, že ti veľmi ublížil, ked si musela byť v nemocnici.

adeli79
11. sep 2014

necita sa to lahko, prezivat to musi byt narocne, tak drzim palce, nech to zvladnes a nech sa veci utrasu. vela sil prajem.

richelina
autor
11. sep 2014

@mima4 kedysi som si to myslela, ale teraz už nie. Pre mňa to nie je chlap a keď si ona myslí, že budú mať krásny vzťah..Nech si to myslí.. Možno aj, ved vrana k vrane sadá. Či to vypovedá o jeho rodine, výchove.. Každý robíme chyby ale pracujeme na sebe a snažíme sa deťom dať zo seba najviac. Jeho rodičia, aj celá rodina sú z neho mimo a nerozumejú tomu. Má brata, ten má krásny, dlhodobý vzťah. Takže o výchove to asi nebude. Skor to vypovedá o ňom, samotnom. S mužmi si dám asi na dlhý čas pokoj a keď raz už budem pripravená na vzťah, tak budem mať tak hrubé sito, že neviem či niekoho nájdem. Ale to ma teraz netrápi, hlavne aby deťom nič nechýbalo a boli šťastné.

richelina
autor
11. sep 2014

@jahodka8 dieťa sme neplánovali. Ja som ešte nebola pripravená a vela problémov sa vyskytlo počas tehotensta a tie moje nálady tehotenské.. Asi to ho odradilo..Ale keď ho odradí, že žena občas nemá náladu tak za to nestojí.. je ťažko zabudnúť ale budem sa s tým musieť zmieriť. Už by som mala najradšej po všetkom. Po sťahovaní, po súde.. Už by som chcela aby sa to nejak utriaslo

richelina
autor
11. sep 2014

@adeli79 ďakujem

kaktusik007
11. sep 2014

@richelina cim skor prestanes fnukat a racionalne a s chladnou hlavou sa postavis voci svojej situacii, tym lepsie pre teba samotnu. Tym myslim neriesit hluposti, neplakat, nezufat, upriamit pozornost na svoje deti a riesit si tie a svoj vlastny zivot... Neriesit jeho, jeho partnerku, milenku, nikoho... Len seba..

Takze - aka nenavist??? ten chlap ti stoji za to, aby si k nemu nieco CITILA????? sa zobud dievca. NERIES. Akceptuj aktualny stav.

A ano -- bola si blba, ze si ho vzala na milost spat. HOld, za sprostost sa plati.

Ale neboj, to sa vykrystalizuje a bude to OK.. Bude to trvat mozno chvilu, mozno dlhsiu chvilu, ale v konecnom dosledku mu budes vdacna 🙂. Ver mi.

Ja som si po dvojmesacnej hospitalizacii pri prichode domov nasla kompletne vybrakovany byt. Zmohla som sa iba na to, ze som si okamzite sadla este obuta do stredu obyvacky a zacala som sa sialene rehotat... Ked som sa dosmiala, povedala som si OK. A odvtedy fungujem s dvomi malymi detmi bez neho.

To bolo posledneho septembra 2012 -- coskoro je dvojrocne vyrocie, a ja som tomu mojmu ex velmi VDACNA - a uprimne -- ze to spravil. Fakt. Lebo realne -- naco by mi bol taky idiot?????

martina_c
12. sep 2014

toto je asi diagnoza dnesnych chlapov, mozno aj niektorych zien.. riesim teraz nieco podobne, tu etapu smutku mam za sebou, aj etapu presviedcania, vcera mi povedal ze som zla matka a dieta sa ma boji.. a prave je to naopak.. on sa posledny rok nestaral o nas, chodil domov len spat a dieta sa mu vzdialovalo a teraz sa s nim nechce bavit a boji sa mu vela veci povedat.. ja mam perfektny vztah s drobcom, sme kamaratky, moja a aj jeho rodina je na mojej strane a to ho serie.. s nikym sa nebavi len so svojou milenkou a stara sa o jej dieta.. uz to neriesim, chcem sa s nim dohodnut na rozvode, vyzivnom, vysporiadani a nech ide k nej a mne da pokoj.. vie cim ma moze zranit a dokonale to vyuziva.. ale garantujem ti ze ak takto chlapi riesia problemy pri prvom vztahu, urobia to zase, ten moj nic neriesil, len kazdemu povedal ze mame krizu a myslel si ze ho vsetci pochopia a pochopia aj to ze si nasiel milenku.. nikto to nepochopil a on je sam bez rodiny, ma len tu milenku.. viem ze je to tazke, smutne a citis sa sama, ale vyrozpravaj sa kamaratke, aj si poplac ale potom sa postav a bud silna, neries ho, nechaj ho a oslobod sa.. chce to aj cas, ja som sama 2a pol mesiaca a mam v tom jasno, sklamal ma, ale uz sa mu to vracia.. jeho rodina ho ignoruje, milenku z prace musel prepustit a je len otazka casu kedy pojde aj on, v praci si vsetci klepu po cele ze co urobil a ze opustil rodinu koli zene, ktora je rozvedena, dieta ma s romskym spoluobcanom a vyuziva ho len ako pokladnicku.. tak nech si to len s nou uzije, zena ktora toto dokaze, je v podstate chuda, a on klesol na jej uroven... viem ze to mas tazke ale nelutuj sa dlho, vypln si cas a staraj a venuj sa detom a rodine, to je dolezite... on uz nie je dolezity...

richelina
autor
13. sep 2014

@martina_c to je veľmi smutné :-/ ja som si niečo podobné prežila s exmanželom... teraz si ani nespomenie, že má syna.. som rada, že za ním príde raz za rok, pretože tolko stresov, kt. som pri ňom musela znášať.. dlho som sa spamatávala z toho vzťahu.. A čo sa týka mojho terajšieho bývalýho, presne to, čo píšeš, že sa mu obracia rodina chrbtom. Možno niektorým chlapom na rodine nezáleží.. Ale ja vidím na ňom, ako je z toho tlaku čo je naňho vyvíjaný úplne mimo.. Je mu to lúto, miluje naše deti, len náš vzťah sa už nedá napraviť. Nemusel sa správať tak ako sa správal ku mne, ani k deťom, klamať celú rodinu tak dlhý čas ale i tak mi na ňom záleží. Možno to vyznie divne, ale už som sa zmierila so situáciou, opadol hnev ale nechcem aby spravil nejakú hlúposť. Stále mi na ňom záleží, pretože viem aký je. Nie je zlý človek v podstate, len tá žena s kt. riešil veci, ktoré nemal ho zmenila. Máš pravdu s tým, že ked riešia takto problémy v jednom vzťahu, budú aj v druhom.. Je to bludný kruh. Zo vzťahu do vzťahu a hladajú šťastie v druhej osobe. A pritom to šťastie musia nájsť hlavne v sebe. Niektorí to bohužial za celý život nepochopia a tápajú v živote.. u nás je to ešte čerstvé, už by mohol prejsť rok aby sa to utriaslo.. bolo po všetkom.. ten stres mi nerobí dobre.. Ako staré máš dieťa? Ako to všetko znáša?

martina_c
13. sep 2014

podobne ten moj, ja si myslim ze mu chyba rodina, ale je tak jesitny a sebecky a arogantny ze sa neskloni a nepopyta o odpustenie... ale to je o nom, stale hlada chyby u mna, stale ma uraza a osocuje ale je to len preto lebo on sam robi zle a neverim ze je stastny...ale neriesim uz jeho, nech si zije a zalezi mi na mojom dietati a na tom aby sme boli stastne my dve.. mame rodinu, mame kamaratov... mala to znasa v ramci moznosti, aj ked ma vela otazok, na ktore jej odpovedam v ramci moznosti.. mame krasny vztah, aj ked ma teraz obcas take nalady, ale snazim sa byt max. trpezliva a vela jej vysvetlovat.. a ide to, sice pomaly ale ide.. skus byt s detmi,venuj sa im a hladaj spolocnost u rodiny a priatelov.. a tak ako ja, skus byt velkorysa a nechaj ho ist, ries prakticke veci a zabezpec sa najviac ako mozes... a ak ta ma rada a stoji pri tebe aj jeho rodina, udrzuj kontakt, bud aj s nimi... a to je dokaz toho co je pre teba dolezite...

cdecedc
19. sep 2014

@richelina Časom pochopíš, že nič lepšie sa ti stať ani nemohlo. Viem, že to znie teraz možno nereálne, ale taký chlap si nezaslúži tvoju pozornosť, ani aby si k nemu niečo cítila, či už kladné alebo pozitívne... Príde do tvojho života niekto, kto si ťa bude naozaj vážiť a nie klamať ťa a kašlať na teba vtedy, keď ho naozaj potrebuješ - toto dokážu iba zbabelci. Tak hlavu hore 😉 vyrovnaj sa s tým, sústreď sa na svoj život a detičky 🙂 Ak sa mu chceš trochu "pomstiť" (pre svoj lepší pocit :D) tak buď šťastná, spokojná, vyrovnaná 😉 nech vidí, že ti je bez neho lepšie a že ho k životu vôbec nepotrebuješ. Zo skúseností viem, že ho to bude zožierať a možno si časom uvedomí, že spravil veľkú chybu, keď si nechal ujsť šancu byť s tebou... Držím palce 🙂

lenca77
6. dec 2014

Dobry den,ja to mam ine v tom ze mna nepodvadza aspon si myslim mam 2 deti s roznych vztahov za tohoto som vydata ten byvaly umrel,ani sirotske malemu neuznali a s tymto manzelom co mam tak je to stale horsie a horsie v robote vela nevydrzi zacina pijavat vzdy s tymi jeho kamaratmi doma mi s nicim nepomaha na vsetko som sama ja uz to nezvladam psychicky chcem sa rozviest len nemam kam ist na maleho mi platit nebude to viem urcite a ja to nezvladnem dostavam iba rodicovsky prispevok a zato nebudem vediet platit najom a kde je strava ☹ mama mi uz nepomoze tamuz som byvala ked som mala prveho syna.ja vobec neviem co mam robit ☹ som odpisana mne je hlavne luto mojich deti krasnych neviem co mam robit ☹