Podvádza ma?

23. apr 2021

Zvykne vas 6 zmysel sklamať? Mna zatiaľ nie a tentokrát mi je z toho až zle...
Moj muž bol odjakživa klamár. Dokonca pred svadbou som mu našla v mobile take spravy, ze dodnes nechapem, ako som mohla byt taka sprostá. No urcite to poznáte minimalne z filmov: klacanie na kolenách a prisahanie, ze nikdy s nimi nič nemal, ze som jediná, ze v živote by ma nepodviedol...
Ok. Chcem mu veriť , cele 4 roky sa o nic ine nesnažím. Ale nejde to. Som uz paranoidna, kazdu chvíľu ho podozrievam. Par krát som sa uz riadne strapnila, robila scény, hádame sa kvoli tomu. On mi povie ,, idem volať tomu a tomu, opýtaj sa ho"
Len ja uz si myslim, ze kamaráti ho aj kryjú.
Nemam absolutne ziadne dôkazy. Nic. Len moj 6 zmysel.

Posledné 3 dni chodil velmi neskoro domov - kvoli dolezitemu projektu. Včera dokonca prišiel o pol 10 a aj tak ešte do 2 rana pracoval. (Podla mna dobehol, co cez deň kvoli nejakej stetke nestihol)
Dnes prišiel tiez neskor, s tým, ze bude musieť ísť do BA (opacny koniec slovenska), po podpisovať nejaké papiere. O 3hod nato mi ukazoval, ze sa mu odtrhol gombík z nohavic, lebo mu strasne trebalo curat. (Ano dobehuje na poslednú chvilu)
Ked som mala chvíľu čas, rýchlo som len nakukla do mobilu a mal tam spravu ,,rebeka vzala tie žlté papiere" - rebeka je jeho exmilenka z BA.
Vtedy som si začala spájať neskoré príchody- zrejme je tu niekde ubytovana (mozno pracovne), gombik, zrazu musi ist do BA,..
Mame deti. Ja som z toho už strasne unavena, vecne podozrievanie a ten pocit, ze zo mna robi debila. Okrem toho som po sexe opäť dostala po dlhom čase mykozu.
Cely týždeň bol veľmi nepríjemný, ... vraj kvolu tomu projektu, no doslova som mala pocit ze mu idem na nervy.
Neviem, ako mam ďalej pokračovať. Ako sa zachovať aby som opäť nevyvoláva ziarlivostne scény. Možno som naozaj len paranoidna.
Ake mate skusenosti s tými pocitmi? Potvrdilo sa vám to, alebo nie?

leuchtturm
23. apr 2021

ked potlacim siesty zmysel, najcastejsie zistim, ze som ho predsa len mala pocuvat. Vsetci chlapi sa spravaju zhruba rovnako, ked podvadzaju svoje zeny. Podvedena si uz bola, chlap ako pises je klamarom odjakziva, teraz zase pracuje o sto sest (vidno to aj na vyplatnej paske?), dostala si z cista jasna mykozu. Vo vztahu sa musis vediet spolahnut na chlapa a doverovat si navzajom. Kde je dovera z tvojej strany? Zasluzis si nieco lepsie.

iwanka222
23. apr 2021

Moja kamaratka mala partnera ktory si vypisoval s inymi zenami. Nachadzala mu spravy ale priamy dokaz o tom ze by sa s tymi zenami aj stretaval nikde nenasla. Myslela si ze ide len o taku zabavku ze si len pise no ked chodila ku gynekologovi s mykozou ako na klavir tak uz on sa jej na rovinu spytal ze ci ju nahodou partner nepodvadza a nakoniec to aj bola pravda.

autor
23. apr 2021

@leuchtturm ved ta dôvera... takmer žiadna on vacsinou klame v blbostiach a prave preto ju u mňa zbytocne strácal. Vieš ono aj tu mykozu - kupila som si take blbé gate v ktorých som sa veľmi potila. Skoro cely den som sa v nich parila- tak som si to spájala aj s tým, po 2dnoch to prešlo. A ci som bola podvedena, to neviem. Naozaj som nikdy nemala dokaz. Opäť len moje domnienky a jeho srdcervuce presviedčanie, ze je svaty

leuchtturm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martina1201
23. apr 2021

Ja viac než 6 zmysel cítim žiarlivosť. Ako chápem, že už ťa podviedol a nie je tam už dôvera, ale robiť scény a strapnovat sa za to a liezť mu na nervy? Vymyslí niečo čím ho nachytaš na hruškách. Povedz mu, že ti volala Rebeka a uvidíš čo ti povie a ako zareaguje.....

miadi
23. apr 2021

Nemas nic ziadny dokaz Mozno si len paranoidna. Tak ci tak vas vztah tskto dlho nevydrzi. Bud Ta podvadza alebo bude ked sa takto trapiš. Ho k tomu motivujes. Pred svadbou si nieco nasla no aj tak si si ho zobrala a urobili ste si deti. Urcite by Rebeka nesla z Ba na opacny koniec Svk koli nemu .v Ba mà chlapov dost. Vacsinou Chlapi chodia za milenkou nie naopak .. jedine zeby bol riadne $$$$ tak si skontroluj vypis z uctu ci jej platil hotel .,

pragmaticka
23. apr 2021

A to sa ti ako chce takto žiť? Podľa mňa potrebuješ ty odbornú pomoc. Toto normálne není. Bud svojmu partnerovi dôverujem alebo nie. Ak nie tak sa spýtam samej seba ci mi to teda vadí a ideme od seba keď je už taký alebo sa s tým zmieriť a neriešim. Ale takto sa ničiť a neustále u podozrievať, dedukovat ved to je fakt choré. Podľa mňa fakt potrebuješ ty pomoc. A inak sa čudujem ze tvoj muž je ešte stále s tebou. Ja by som už dávno s takouto ženskou nebola.

lula313
23. apr 2021

Veď dnes máš aj aplikacie, kde si vieš lokalizovať muza, kde sa nachádza, tak si ho odsleduj a uvidis.

andreatytler
24. apr 2021

Intuicia je skoro vzdy spravna. Ak ho nechces dat sledovat alebo nejaky iny drasticky sposob ako odhalit pravdu, tak sa skus spravat urcity cas uplne normalne. Ver mu a doveruj, ziadne ziarlive sceny, ziadne podozrenia. Ak podvadza, tak sa to ukaze. Muzi su blbi... len velmi malo z nich vie dlhodobo podvadzat tak aby na to nikto neprisiel. A ked ty povolis v sledovani, povoli aj on v opatrnosti.
Dufam ale ze si iba paranoidna a najdete k sebe cestu.

moonlight1210
24. apr 2021

Ziarlivost je potvora. Zastiera usudok, zvelicuje malichernosti, hlada dokaz aj kde nie je.

Tym dlhsie potom trva, nez zistis, ci podvadzana si, alebo nie.

Lebo ti unikaju skutocne dokazy. Skryvaju sa ti pomedzi ziarlivostne podozrenia a neistotu. A tvoje sceny z veci, ktore nahodou neboli dokazom, mu len umoznuju potom lahsie zakryt skutocne dokazy (ak ta teda naozaj podvadza). Lebo ty nakoniec sama nevies, kde je sever a comu mozes verit.
Plus, ty vlastne chces v kutiku duse verit, ze podvadzana nie si. Ze sa mylis.
Takze mas vnutorny zmatok v tom, ako vyhodnocovat situacie a veci. Aj v tom chces vidiet dokaz, aj nevies, ci len prehanas (lebo vlastne v skutocnosti o potvrdenie nevery nestojis).

Ziarliva zena odhali neveru az ked uz ma rukolapne dokazy.
Neziarliva ju odhali ovela skor. Lebo nie je predpojata. Takze jemne nuansy zmien a odchyliek vyciti ovela skor.

Nauc sa pracovat so ziarlivostou. Ovladat ju. Bude ti to na prospech aj v dalsom vztahu (keby tento krachol). Ziarlivost si totiz velakrat berieme so sebou do dalsich vztahov ako nechcene dedicstvo. A potom nam znici i dalsie vztahy, my mame zrazu povest ziarlivky a aj neverni expartneri su zrazu za obete. Ziarlivost proste otoci vsetko proti tebe. Podminuje ti povest.

Ked prestanes ziarlit, zacnes vnimat s jasnejsou myslou. A lahsie urcis, ci ide o neveru, alebo len tvoju nedoveru.

oli18
24. apr 2021

Siesty zmysel neklame. To je intuicia, u zien nadmieru vyvinuta. A ak je muz klamar, o to viac by som jej verila. Ak ta podvadza, meni sa mu spravanie. Povedz mu, ze do Ba pojdes s nim. Aj chod, ak mas komu zverit starostlivost o deti.

autor
24. apr 2021

@oli18 správanie sa mu nemení, obcas je podráždený z prace, ale myslím, ze je to prirodzené. Inak je rovnako pozorný, stále sa chce obijmat a bozkávať.

autor
24. apr 2021

Dakujem všetkým za

autor
24. apr 2021

Za rady a nazor

autor
24. apr 2021

@moonlight1210 ďakujem veľmi pekne. Budem sa naozaj snažiť. Chce to triezvu chladnú hlavu

makova333
24. apr 2021

Autorka: Uprimne, je jedno ci ta podvadza alebo nie, vas vztah nie je dobry. Uz len tym, ze mu neveris, ziarlis. Btw: A co spravis ked zistis, ze je to naozaj neverny? Toto je ta podstatna otazka, ktoru musis mat zodpovedanu.

sissy27
24. apr 2021

Ja len toľko - buď mu veríš a potom nie je dôvod na hystériu, alebo mu neveríš a potom nie je dôvod vo vzťahu pokračovať. Pre koho je dobré také manželstvo bez dôvery? Pre muža, ktorý nemôže už ani dýchať v inom rytme, lebo určite je to znak že má inú? Pre teba, čo je z teba len kôpka nervov, ktorá nevie normálne fungovať a nič iné nerobí len pozoruje muža, analyzuje každé jeho mrknutie oka a vždy jej z toho vyjde len to, že má určite inú? Pre deti, ktoré žijú s dvoma nešťastnými dospelákmi, ktorí sa len hádajú a striehnu na to, čo zas ten druhý povie / spraví? Čo je toto za život?
Nevera existuje a vernosť sa nedá dokázať. Uprac si v hlave, rozmysli si, či svojho miluješ a chceš s ním žiť normálny život, alebo si s ním kvôli materiálnemu zabezpečeniu alebo aký máš dôvod s ním žiť.
Alebo teda mu nedokážeš veriť, tak potom nenič život sebe, jemu aj deťom a choďte od seba.
A teda neobhajujem jeho, možno má bokovku možno nie, dokázať to nevieš ale ani zmeniť to nevieš. Takže musíš sa rozhodnúť a pohnúť niekam ty.

autor
24. apr 2021

Ja nerozumiem, prečo tu každej žene radite pri každom probléme rozvod. To uz naozaj manzelstvo-rodina pre vás nic neznamená? Naozaj ste stále presvedčené, ze je toto lepsie pre deti- rozvod?
Ja nesúhlasím. Kvoli detom neodídem, aj keby som zistila ze ma podvádza. My okrem týmto mojim občasným,,prepinakom" fungujeme ukážkovo. Sme sialeni vtipni milujúci rodicia a naše deti majú nadštandardne šťastnú milujúcu harmonicku rodinu, s mužom sme naladení na rovnakej vlnovej dĺžke, nas dom je plný smiechu a radosti a ja ich o ňu nepripravim len preto, ze ich otec si nevie udržať vtáka v nohaviciach. Toto je problém medzi nami dvoma.
Keby som zistila, ze je to pravd, mozno by mi len spadol kameň zo srdca, ze konecne viem na com som.
Bavme sa v rovine, ze je pravdou to, ze ma podvádza.
Vzdy je chyba v oboch a verím, ze musim popracovať na sebe- pribrala som 20kg, bral si ma ako sexi atraktívnu zenu, som si vedomá, ze sa musim dostat naspäť do formy.
Okrem toho, keby to bola pravda, vzdy je ku mne úctivy, pozorný, starostlivy
Moje ego a jesitnost a mozno moja hlupa paranoja nie je dôvod na to, aby som nicila mojim detom rodinu, ktorá je funkčná.
Napriek tomu ďakujem tejto diskusii, lebo mi niečo dala. Urcite skúsim fungovat , ako mi odporucala
@moonlight1210
A možno naozaj vyhladam aj odbornú pomoc. Ja si nesiem negatívnu skusenost aj z minulého vztahu. Tak popracujem na sebe a aj na našom vzťahu.
Inak, sex mame aj 3x do týždňa.
Mna take hlúpe myslienky napadaju väčšinou vecer a rano mam na to úplne iný pohľad, nechápem, prečo mam také myslienky

autor
24. apr 2021

@sissy27 ja som vseobecne podozrievavy človek. Neviem z čoho tato moja vlastnost prameni. Neverím ludom, každého beriem s rezervou, ked mi niečo niekto hovorí. Rada si informácie overujem a malo kedy sa mýlim v tom, co si myslim.

hennyinnsbruck
24. apr 2021

Na bývalého manžela som Bola extremne žiarlivá, sledovala som ho cez mobil, prišiel neskôr domov hned som robila scény s kým bol atď atď.. No des.... Sama sebe som si liezla na nervy a sla za psychológom. Ten prišiel na to ze že som žiarlivá koli môjmu detstvu ktoré nebolo bohuzial až také pekne - do detailov nejdem..... Ale už toto mi pomohlo s tou žiarlivosťou bojovať lebo som vedela ze prečo som taká žiarlivá.....
Možno by aj tebe psycholog pomohol... 😊

autor
24. apr 2021

@hennyinnsbruck a preco bývalého? Nakoniec sa tvoje podozrenia potvrdili?
Ano myslim, ze s tými pocitmi potrebujem pracovať. Nie je to na nic dobre takto dusiť seba aj jeho

hennyinnsbruck
24. apr 2021

Uz sme zopár rokov není spolu (iný "problém" ).... Nie nepotvrdilo sa nič , to len moja hlava si domyslala a vymýšľala🥴
Preto by bolo fajn psychosa navštíviť, lebo dajme tomu ze ta naozaj nepodvadza, nicis len seba aj jeho.....

autor
24. apr 2021

@hennyinnsbruck ďakujem. No dnes si už myslim, ze mi úplne šibe a naozaj si len domyslam.

autor
24. apr 2021

@hennyinnsbruck tentokrát som vôbec nič nehovorila, založila som tuto diskusiu namiesto toho, aby som sa začala do neho navazat. Tak aspoň som sa vyhla hádke a pokazenej sobote 😀

ibrunova
24. apr 2021

Tá Rebeka je naozaj jeho ex, alebo si si to len ty vydedukovala?

sissy27
24. apr 2021

Práveže pre mňa manželstvo a rodina znamená veľa a preto by som si to nenechala zničiť takými psycho výstupmi ako predvádzaš ty. Môj ex bol taký - žiarlil aj na pesničku v rádiu. Jeden z dôvodov, prečo je ex.
A keď si ešte doplnila, že aj keby sa ti potvrdilo, že ťa podvádza, tak aj tak neodídeš, takže čo vlastne riešiiš? Podvádza-nepodvádza, je to u teba vo finále jedno, zostávaš s ním, tak prestaň robiť všetkým pakáreň zo života a miesto zbytočných hádok sa venuj sama sebe, zdvihneš si sebavedomie a možno bude u vás konečne dobre všetkým.

karelova
24. apr 2021

Takto sa len zblaznis. Treba to riešiť, takto bez dôvery s neustalym podozrievanim sa zit neda.... Navrhujem otvorene sa porozprávať s muzom. Ze mu neveríš, proste úprimný rozhovor. Pripadne manželskú poradňu. A pripadne tebe psychológa. Myslim to v dobrom.

hennyinnsbruck
24. apr 2021

Ale rieš to nejako...... Toto není fajný život keď sa r sa trápis.

dominikac321
24. apr 2021

sustred sa viac na seba, cvic ak mas potrebu, stretavaj sa s kamaratkami, maluj, tancuj, najdi si nejaku zalubu namiesto zisovania a sledovania, ak to tak je tak sa to skor ci neskor prejavi a sama hovoris, ze by si neodisla,tak je je jedno ci to bude v utorok ci o 4 roky...

dominikac321
24. apr 2021

@karelova opakuje, ze manzel jej stale vysvetluje ze nic nerobi...tak to iste by robil aj pri rozhovore...