Podraz od kamarátky

mamanadruhuu
5. jún 2021

Ahojte. Mam teda mala som kamarátku, poznáme sa 2 roky, neboli sme najlepšie kamarátky, ale tak ako mi hovorila veľa vecí ona, som jej toho dosť hovorila aj ja. Mne sa narodila dcéra a o týždeň na to sa jej tiež narodilo dievcatko. Vždy keď niečo potrebovala, som jej poradila pomohla, aj veľa vecí som jej posunula co som nevyužila, keď mala problém vždy som jej poradila, sama od seba mi volala a pýtala sa ma ako co ma robiť (nevolala svojej mame, ale mne) cítila som v nej dôveru.
No, minulý rok keď začínala korona sme ešte s mužom malý ísť na svadbu. Len sa jeh to zrušilo a presunulo na tento rok. Potom velice aa vyhovorila že na svadbu poju len ti najbližší.. Sak ôk.. Potom sme sa dozvedeli že tam pôjdu aj kamaráti sak ôk je mi to jedno.. Ja som sa s ňou dohodla že jej pôjdem strážiť dcéru aj na celý deň som jej ešte tak hovorila ze by mi to problém nerobilo, týždeň pred svadbou hovorila ze bude mat rozlúčku so slobodou a ze sa teší na ňu ako sa za bavíme.. A bum.. Rozlúčku mala dnes a bolo jej ukradnuté že si velice fotky pridala, bolí tam všetky dievčatá len ja nie,... A to není len o tom.. Pre mňa je to podraz a nie len to, ja som jej hovorila moje problémy, keď som jej volala ma vždy odjpajkovala,kéd volala ona vždy som ju privítala... Aj mi nedvíhala a 200x si nasla neprijatý hovor... Keď som jej písala naschvál si ani správy neprečítala, a prihlásená bola.. Aj 4 dní bolo co mi neodpísala.. Dnes ta rozlúčka, mi u nej dokázala že pre ňu kamarátka nie som, trápi ma to... Lebo som ozaj myslela ze sme kamaratky..

zooeynka
5. jún 2021

@mamanadruhuu to ju tak velmi potrebujes? Dlab na to a viac ju nekontaktuj. Pripadne sa jej opytaj preco ta nepozvala na rozlucku, ze co ti povie....ale ja osobne by som ju viac neriesila

77daniela77
5. jún 2021

Vy*er sa na nu,najdi si inu kamaratku🤔

abbey1
5. jún 2021

Kamarátov si vyberá každý sám. Voľný čas je vzácny a preto ho zvyčajne človek trávi s ľuďmi, ktorí mu za to stoja. Zdá sa, že vaše cesty sa rozišli. Musíš to akceptovať. Priateľstvo sa nedá vynútiť.

nafka0483
5. jún 2021

@mamanadruhuu Preco si si myslela, ze ste najlepsie kamaratky? Poznate sa kratko, tvoje spravy a hovory ignorovala... ako si prisla na to ze ste "velice" najlepsie kamaratky? Lebo ona to ocividne cely cas vidi inak.

kittykat22
5. jún 2021

@mamanadruhuu kamaratka ta nechcela na rozlucku a nechce ta na svadbu. A caka, ze to pochopis sama 🤷🏼‍♀️ Rozumiem preco ta to mrzi. Ale co sa s tym da robit? Nic. Kamaratku hod za hlavu a najdi si novu. Ved zien su stovky - aj v tvojom okoli. Urcite je vela takych ktore by radi novu kamaratku. V novom priatelstve na tuto smutnu vec zabudnes. A inak ... ked pises aj obrazne, ze si 200x nasla neprijaty hovor. Tak to nie je moc v poriadku. Nemozes niekomu nekonecne volat. Ked sa ozves 2-3x a clovek ti hovor nevrati spat, ani spravu a ani sa neozve, tak asi uz o priatelstvo nema zaujem. Ma ine starosti, ine plany. Nemozes si priatelstvo vynucovat. To co si popisala skor cloveka odradi aby si ta pozval do zivota. Nebude nahodou tvoj problem, ze sa na priatelstva velmi fixujes?

mamanadruhuu
autor
5. jún 2021

@zooeynka nepotrebujem, len ma to trápi, pretože som sa jej zdoverovala mala som v nej dôveru, ako ju mala ona vo mne.. A prišlo sklamanie

@nafka0483 ja som nepovedala ze sme najlepšie kamošky, a to je dôvod že sa poznáme krátko a ma iné najlepšie kamošky... Nechcela som byť najelspou kamoškou len tam išlo o tu dôveru... Ktorú zradila.. Ako jej reciciky keď ma potrebovalaa vždy som jej bola naporúdzi.. A áno pochopila som ze keď mi nedvíha tak na mňa dlabe ale bohužiaľ moja povaha keď osm mala ťažké obdobie s mužom mi nedovolila sa otočiť chrbtom lebo tiež mi dobre padlo že som sa jej mohla vyrozprávať..

@kittykat22 tie hovorí neboli naraz vždy som jej volala 1 max 2 x a keď mi nedvíha a ani naspäť nezavolala tak mi to začalo dopinat... Ale myslela som to tak ze 200 hovorov ktoré mi odignoro ala a 3 asi ktoré mi ozaj prijala... Som bola naivná ale otvorila som si oči..
Ja som nemala ani v plane vynucovat kamarátstvo, len bolo fajn sa s niekym prozoravat.. Ona bola vždy taka pod spravíme si selfie, keď sme sa stretli.. Deti sa nám hrali.. Vždy keď zavolala plakala mi do telefónu že ma problémy doma, vždy mi volala keď chcela poradiť ohľadom tehotenstva ci bábätká a tak.. Tak som si myslela ze sme aspoň kamarátky... No co už.. Mate pravdu kamarátstvo sa neda vynútiť, nikdy by som to nevynucovala.. Ale ďakujem.. Kašľať na to ale trápi ma to

kittykat22
5. jún 2021

@mamanadruhuu mna by to tiez trapilo 😉 Ona to urcite nerobi preto aby ti cielene ublizila. Ludia sa casto valia zivotom a snazia sa vyrovnat so svojimi problemami a niekedy sa stane ze ublizia ludom v svojom okoli. Ty sa hlavne netrap. Nechaj to tak. Urcite ju este stretnes - pretoze ak ste v jednom meste tak sa tomu asi nevyhnes. Ale nie aby si usla do inej ulice, alebo urazene presla okolo. Bud vacsia zena a pozdrav, a aj sa jej normalne spytaj aka bola svadba. Keby na to niekedy v buducnosti prislo, tak jej povedz (ale bez emocii a scen), ze ta mrzelo ze ti nepovedala, ze nema miesto. Ze stylom akym to spravila to nebolo prijeme. Hlavne si z nej nerob uhlavneho nepriatela. To je potom vzdy take sproste ked ju niekde stretnes, vase deti sa budu stretavat. Zbytocny socialny tlak.

mamanadruhuu
autor
5. jún 2021

@kittykat22 tak nepriateľstvo isto z toho nebude, ja nemam v úmysle niekomu uškodiť alebo sa mu ísť pomstiť, len som sa proste dosť nad tým zamyslela, lebo viem ze ma ešte bude potrebovať na stráženie takže z toho už viem ze určite nepôjdem, pretože moje deti sú mne bližšie a mňa potrebujú...

Trápiť ma to bude a ešte dlho lebo som to nečakala,.. Neurobila to ako naschvál len ukázala pravú tvár a zistila som týmto že je falošná.. Tak čo už 🙂 ťažko už do budúcna dôverovať mužom ženám je to rovnako no nie všetci rovnaký.. Nie som typ co by hádzal všetkých do jedného vreca, predsa mam aj iné kamarátky no..

0kristina0
5. jún 2021

@mamanadruhuu preco sa s nou neporozpravas? Ved jej narovinu povedz ze ked nema zaujem sa s tebou priatelit nech ti to rovno povie.

lija22
5. jún 2021

a taky je zivot. uz ta v tom svojom nechce. vase cesty sa rozchadzaju. tosa stava bezne, aj ked nezachovala sa ferovo. nekontaktuj, nehaj tak, mavni rukou

lintu
5. jún 2021

Vyzerá to tak, že to vaše kamarátstvo ste si každá vysvetľovali po svojom. A ty si to podľa všetkého brala vážnejšie ako ona.

alguno
5. jún 2021

Len ťa využila.

luccija
5. jún 2021

@mamanadruhuu tak Ta vyuzila, ked potrebovala aj taki su ludia.bude Ta to trapit, ale potrebujes taku kamaratku?Viac by som jej nepisala ani sa nepytala preco Ta nevolala...cim som starsia, tym si myslim, ze kazdy si ma svoje boliestky vyriesit sam mam 2,3 kamaratky s ktorymi si hovorime vela pozname sa od detstva mam po 40 tke, ale zda sa mi, ze ludi najviac potesia starosti druhych a nie je ani toto dlhotrvajuce kamaratstvo bez chyb.Uz sa nezdoverujem a viac som davala ako dostala

lulu1812
5. jún 2021

@mamanadruhuu takych "kamaratok" som mala....kasli nanu.. nadych vydych...nestoji ti zato

77daniela77
5. jún 2021

@mamanadruhuu Za moj zivot som mala aj taketo kamaratky co sklamali.Zabudla som na ne,zivot ide dalej.

vilma7
6. jún 2021

Prežila som tiež podraz a riadny. Dlho ma to trápilo, ale až čas pomohol kým to prestalo bolieť. A to dosť dlhý čas, my sme sa totiž kamarátili cez 8 rokov a dosť intenzívne.

mamanadruhuu
autor
6. jún 2021

@0kristina0 momentálne o to nemám záujem, lebo som si uvedomila ze ma len využila a ešte aj chcela len jej to nevyšlo, neviem, neuvedomila si to asi že mi to ublíži, aj keď teda to nejak skryť predomnou nechcela, ale má čo chcela
@lija22 tak už ju kontaktovať nebudem, mam svoj život svoje problémy...
@luccija presne tak, už mám len jednu kamarátku ktorú mam od plienok, aj keď moc už sa ne stretávame predsa som si viaz rozumela s niekym kto už dieťa má... Ale no co už, som sa riadne popalila a musím to nejak zvládnuť..
@vilma7 áno to úrcite dosť bolí, my sme sa poználi 2 roky , nikdy som nepovedala ze mame veľké kamarátstvo ale dôverovala som, lebo som si myslela ze ak ma ona dôveru u mňa, čo aj mala mam ju aj ja u nej... Nebolo tam nič viac a nič menej... A jasne ze mi to nestojí za také kamaratstvo

Ale dakujem všetkým za názor, za radu utesnenie.

mariejenka
6. jún 2021

@mamanadruhuu svadba uz bola? Co urobíš,ak ti zavolá či jej nepostrazis dieťa?

vikisukik
6. jún 2021

sama si odpovedz, ci potrebujes taku kamosku, ktora sa ti povenuje, len ked to jej vyhovuje alebo teda od teba nieco potrebuje. podla mna nie. zbytocne sa nad takym clovekom trapis

gabika0825
6. jún 2021

@mamanadruhuu To nie je kamarátka. To je človek ktorý ťa len využíva. 2 roky nie je nejaká dlha doba na nejaké extra kamarátstvo. To je maximálne tak známa. Keď ti robila to s tým že tá nezdvíhala neodpisovala keď si potrebovala a pritom bola na telefóne, no potom ti ona zavolala a ty si jej zdvihla vždy aj jej poradila tak to je čisto využívanie. Mala si jej urobiť to iste, hneď by sa ukázala keby si jej nastavila zrkadlo. Takýchto ľudí to hneď prestane bavit a prestanú sa ozývať. Brala tá ako samozrejmosť. Možno ona tá nebrala tak ako ty ju vieš. Každý berieme ľudí inak. Aj od povahy aj od toho aký sme. Bola si príliš dôverčivá povedala si jej veľa súkromných veci, ona tebe tiež ale ona to mohla hovoriť ďalším 5 kamarátkam, preto tá nebrala možno tak ako ty ju. Nuž, takým sa treba vyhýbať. Ja som tiež takto odstránila kamarátky aj kamarátov zo života že my fakt ostali 3 ľudia ktorým viem že môžem naozaj veriť. A tých čo som odstránila boli ľudia čo sme sa poznali zo základnej školy, zo škôlky a podobne. Dlhoročne kamarátstva. A zmenili sa na. Nepoznanie. Treba sa takým vyhýbať. A treba si nájsť kamarátku s ktorou vieš že sa viete podržať a budete si na blízku.

mamanadruhuu
autor
9. jún 2021

@gabika0825 ďakujem pekne pravdivo napísané.. Už nie je kamarátka v podstate to bolo bolo kamarátstvo s otáznikom nemám pocit ze mi chyba a to je dobre , dnes mi písala sms tam som si ju nezablokovala že čo je so mnou prečo ma nemôže nájsť na fb a viem ze písala aj môjmu manželovi ale to mi len volal ze co sa stalo medzi nami ale to je pre neho nepodstatne... Ja som s ňou skončila, nebola som pre ňu nikto, ale samozrejme blíži sa jej termín aby som jej strážila dieťa, už ma zrazu bude potrebovať.... No nič, život ide ďalej pre mňa už neexistuje a ja som pre ňu umrela.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz