Prosím poraďte. Svokra mňa má za neschopnú mamu. Pretože nerobím veci podľa nej. Napriklad mi povedala že mám dať polievku jesť malému a ja som to odmietla mal len teprv 3 mesiace. Povedala mi že to preháňam. Že mu nemám dávať jednorazové plienky ale hadrove a že v aute nepotrebuje vajíčko vraj ho mám dať aj ľahnúť na zadné sedačky. Vraj ona to tak robila zo svojim synom mojim manželom ktorý má podotýkam 34. Manžel jej dohováral aj ja. Nedá si povedať pred večrom išla dať malému krémeš a malý má 3 mesiace. Mne povie aby som šla do práce vraj nevychádza z duchodom... Že bude pri malem. Neviem si to ani predstaviť. Raz mu chcela dať piť sirupovu vodu. Myslela som že ma trefi. Domluvali sme ju pekne aj sa snu pohádali. No stále trvá na svojom. Zaživa to niektorá z vás. A malý má 3 mesiace a 6 kg a ona povie že je to málo. Všade hovorí že je podvyziveny. Som z nej vyčerpaná. Viete mi poradiť...
Buz rada, ze podla tvojich slov za tebou stoji aj manzel a vie aj on, ze to jeho mama prehana. Jednym uchom dnu druhym von. Je to tvoje dieta a toto co opisujes, mi fakt uz pride ako taka sikana
dvere sa dajú zamknúť a neotvoriť, mobil nechám zvoniť alebo ho vypnem, keď ju stretnem slušne pozdravím, ale rozhovor s ňou nenadviažem. Kde vidíš problém? Si dospelá tak sa tak chovaj!! Neboj - jej to potom docvakne.
No, mila svokricka, bud bude ako ja poviem alebo maleho dlho neuvidite…
Tak sa treba pekne od svokry odsťahovať. A bude kľud.
Tu pomôže len rázny dohovor. Pohroziť jej, že vnuka neuvidí, pokým nedostane rozum... ďakujem za moju úžasnú,starostlivu a rozumnú svokru. Pevné nervy prajem...
Odsťahovať sa.
Ahoj ak s ňou nebyvate tak neries a zamkni dvere nech sa k vám nedostane, ak bývate rýchlo sa odsťahujte. Máš oporu v mužovi a to je najlepšie čo môžeš mať. Držte spolu a jej reči jedným uchom dnu a druhým von a jej by mal synáčik povedať, že jej ďakuje za výchovu a že je na čase aby sa teraz on ako rodič postaral o svoje dieťa a nie ona. Tak ak chce nech rady dá, ale vy ako rodičia sa rozhodnete či ich len vypočujete alebo sa nimi budete riadiť.....
Bývame sami cez pol mesta od nej je tu každý deň chodí sa sem najesť . Lepšie to nebudem rozpisovať. Kontakt sme prerušili. Tak napr išli sme do obchodu a tam nám povie predavačka že svokra tám má sekeru na naše meno. Mi zahanbeny no zaplatili sme to. Ona zebere dôchodok a za 3 dni je čistá. A práveže sa snažím to neako držať po kope. Pretože inak robí hanbu po celom meste. Pomôžeme jej no už to vadí aj manželovi. Už sme zvažovali aj sa odsťahovať. No ničomu by to nepomohlo.
Áno poradím a stačí jedna uctiva veta: Každý si vychováva svoje dieťa ako uzna za vhodné! Ona používala toto ? Ok. Ja nie! Že ohovára? Nerieš. Vyjadrí hlavne svoj názor jasné a rázne. Samozrejme zo slušnosťou
Autorka ako môže niekto v obchode mať sekeru na vaše meno? Proste to nevyplatte a nech sa trápi ako chce. A že vaša hanba? Je to jej hanba, nie vaša. A odstahovanie sa do iného mesta by pomohlo istotne. Keďže s dôchodkom nevyjde tak tam za vami denne nepôjde. Ak nevychádza z dôchodku tak potom nech skúsi brigádovať, len nech to nie je pri deťoch..... Lebo to by dobré nebolo.....
@didi2102 stalo sa aj z mojej stránky aj z mužovej. Ona si stojí za svojím
Tak sa odsťahuje a adresu jej nepovedzte. Bývate vo vlastnom či v podnájme?
@martina1201 viete nie konkrétne na moje ale na manželove. A keďže ich tá pani predavačka poznala sa stalo. No a k práci boji sa toho ako čert kríža...
Nikdy nepochopím, ako si niektoré ženy nechajú takú skákať po hlave od svokier. Ak pekne slova nepomôžu, treba to riešiť rázne. Keby do mojho dietata chcela pchať sirupovu vodu v 3 mesiacoch, tak vnuka by nevidela pokial by nedostala rozum. Ty máš ešte šťastie, že muž pri tebe stojí. Ona si bude dovoľovať, pokial bude vidieť, že si necháš skákať po hlave a jednas s nou ako v rukavičkách. Na mna si svokra dovoľovala od začiatku, a to som zatiaľ ešte neporodila, veľmi rýchlo som jej ukázala, kde sú hranice. Odvtedy je pokoj.
Predavačku slušne upozornite, aby žiadne sekery na vaše alebo mužove meno nedávala. To kde sme? Svokra sa musí naučiť hospodáriť s dôchodkom, keď za ňu všetko zaplatíte, ešte aj jesť ku vám chodí, tak ju v tom podporujete, že sa to nenaučí NIKDY. A ako ku vám chodí? Autobusom? Nato má peniaze? By ma šľak trafil, keby u mňa bola každý deň moja svokra. Normálne jej povedzte, nech príde raz do týždňa. Treba si určit hranice.
Autorka ale tak potom jej starosť. Ale nech nerobí dlhý iným, ale sebe. Tvoj muž je síce jej synom, ale ona ako matka by si mala uvedomiť, že tým, že sa oženil, má novú rodinu a aj keď si matku váži a má ju rád, predsa nie je vhodné aby zadlžovala jeho a jeho novú rodinu. Dieťa predsa nemala pre to, aby ju na staré kolená živil a odtrhla od úst svojej rodine. Keď ona bude robiť dlhy vašej rodine a vy potom nebudete mať na plienky pre dieťa, alebo na oblečenie máte si prísť k nej pýtať? Ešte si dajte pozor na to,aby platila za byt. Nieže urobí dlžobu aj na byte a skončí pod mostom a u vás. Netuším aký má dôchodok, ale treba jej ho zadelovat. Ak nemá dlžoby v bankách, exekúcie, tak treba ju s nimi naučiť narábať aby z nich dokázala vyžiť. Dúfam, že nefajčí a nemiňa na zbytočnosti ktoré nepotrebuje.
Veď nech si stojí za svojím,nechápem tá. Mne keď povie svokra že mám dať synovi čokoládu,ja poviem nie a ona že občas , ja že som už povedala nie a nebudem o Tom debatovať. Ja mýto čokoládu nedám,nech si stojí za čím chce,ty si mama a ty reálne rozhodujem,reči može mať kopu
Tie handrove plienky je vec nazoru. Tu s nou suhlasim. Zvysok je divny az skodlivy pohlad a mne osobne pri podobnych zauzivanych radach starych rodicov pomohlo jednym uchom dnu a druhym von a robit si podla uvazenia. Pripadne podakovat a povedat, ze o radu rada poziadate ked budete chciet, zvysok pokladate za nevyziadany. Ak je to pre Vas neznesitelne a byvate spolu, treba sa odstahovat. Prerusenie kontaktu to nemusi byt.
Vôbec si z toho nič nerob. Ono doba sa za tie roky, čo bol tvoj muž malý poriadne zmenila a je len na tebe - vás, ako si budete deti vychovávať, takže len si stoj za svojím a nenechaj so sebou mávať
ad sekera: pani predavacke nabuduce povedat, ze VY ste nic nekupili a ostatne nie je vasa starost .... je mi to luto, hanba-nehanba - skratka nie. a potom sa naucia nedavat svokre, ked si to musia zaplatit z vlastneho.
chodi ku vam jest? nastav to tak, ze jej zabalis do obedara a podas. alebo nejak tak ... pripadne pohladaj moznosti stravovania v domove dochodcov, alebo nech si niekde chodi po obedy. ked tak ich jej aj zaplatte - tych 60 alebo kolko eur mesacne by mi za to stalo .... kupim jej dva obedare a vybavene ....
Tie rady ohladom.dietata, no och...nenechala by som dieta s nou same ani minutu kym.je take male, aby donho daco nenapchala a bude ho boliet brusko z toho akurat tak. Ona ta respektovat nikdy nebude, ani tvoju vychovu, musis si to ustriehnut sama, a povedat moje dieta, moja vychova, ona ak chce vychovavat nech si psa kupi.
K sekere v obchode, povedat predavacke ze posledny krat ste zaplatili, ze uz ziadnu sekeru svokrinu na vase meno nevyplatite. Nech nedava alebo plati.zo svojho. Vy nemate peniaze na rozhadzovanie.
A ze svokra chodi k tebe dennodenne na obed ? No vadilo by mi to, nedovolila by som jej a este zvlast ak by ma iba kybicovala. Nech si vari sama, alebo manzel jej rano cestou do prace odnesie navareny obed,vecer zbehne prw obedar, pripadne ked pride, nabalit jej este na dva dni a nech pride na treti den.
Toto robila moja svokra najmladšiemu švagrovi a jeho priateľke. Strašne ju tým ponižovala a šikanovala. Tiež ju posiela do roboty. Už sa rozišli , tak ich to rozdelilo že to proste nedali. Švagor si nevedel dupnúť voči mame a vznikla veľká priepasť. Teraz je tam nevesta č. 2, tak čakáme čo bude teraz je v piatom mesiaci🤦.
Poslala by som ju kade lahsie. Nechapem, ze niekto ma potreby davat nevyziadane rady. Ide ma z toho niekedy az otocit 🙂
@evica17 najsmutnejšie je že tá moja svokra si ani len nepripusti že robí zlobu. Všetky nevesty sú zle. Preto viem aké to má autorka zle na psychiku. Našťastie ja som tam nikdy nebývala a s bývalou švagrinou máme dobré vzťahy hlavne skrz malú , veď tá zato nemôže že babka je panovacna trúba. Horšie to má švagor , znova je v tom istom ako pred 7 rokmi. My že sa poučil no prt. Doviedol si ďalšiu a hneď rodinku naplánovali. Tak čakáme kedy buchne ďalšia bomba
Poslať ju do 🍑 prerušiť kontakt alebo ju ignorovať … buď sa spamätá alebo bude bez vás … jej výchovne metódy mala možnosť využiť keď mala svoje deti do tvojich nech sa nestará … tieto svokry “milujem”