Podľa svokry je moje dieťa zanedbané

tami92
23. sep 2024

Ahojte chcela by som vedieť názor , ako by ste vy reagovali . Mám dcérku ktorej sú za chvíľu dva roky . Žiaľ nerozpráva ešte pár krát ukáže čo chce , pár slov ako mama baba mňam vie povedať ale len keď ju vyzvem k tomu niekedy ani nechce povedať . Nechodíme k svokre často ale keď sme tam naposledy boli povedala svokrina mama že také pekne dievča a ešte nerozpráva z toho bude len zle treba snou ísť k dr. Zarazilo ma keď som bola s mojimi rodičmi tí mi povedali že stretli moju svokru a hovorila im že je mala zanedbaná že sa jej nevenujem a nerozpráva . Od narodenia som pri nej je to moje druhé dieťa , netlačím nanu skúsili sme nočník žiaľ nepochopila čo tam ma robiť skúšala som aj mesiac ju tam sadat nič z toho . Tak som to odložila na budúce leto podľa mňa jej nič neutečie a bude o rok múdrejšia skôr to pochopí ako by som ju mala nútiť k tomu . Svokra malú si nezoberie ma ďalšie 3 vnúčatá tie si berie stále každý víkend moju len od narodenia mala v kočíku 3krat po hodine . Len mi to príde ľúto že ona je od babky takto odsúvaná a keď sa spýtam manžela prečo aj malú nezoberie len je nervózny a pohadame sa naposledy povedal že je mala a bývame od seba len 100mestrov . Niekedy malú nevidi aj 2-3 mesiace . Mala som so svokrou výmenu názorov , napísala mi že som ciganka urazila ma že sa tak správam . Manžel ma syna s bývalou ženou toho si zoberie na prázdniny či víkend stále . Ja som už zúfalá že prečo sa kumne ona tak správa ja som jej povedala k tomu len toľko že rodinu si človek nevyberá . Niekedy mám taký pocit že keď sa rozprávam z niekým ona namna zaostrí a pozerá keď sa pozriem nanu hneď otočí hlavu . Sú to cudne pocity a nemyslím si že pozerá namna v dobrom . Ženy , dievčatá nemám sa s kým o toto podeliť tak som vyskúšala napísať sem . Ďakujem a pekný deň želám snáď dostanem reakcie .

stanulienkat
23. sep 2024

Fuuu ...no neodpustila by som si ustipacnu sms, alebo hovor na margo toho zanedbavania.
Manžel sa ťa zastane, keď ti nadáva do cigánok?

pribinak
23. sep 2024

Viac by som ku svokre nešla a nešlo by ani cigánča

tami92
autor
23. sep 2024

@stanulienkat o tom som sa snou ešte nebavila ani chuť sa s ňou nemám rozprávať . Malá je krásna a šikovná nemôže byt hneď dokonalá premna sú kroky už len to že mi robí každým dnom radosť . Nechápem prečo si to mysli že ju zanedbávam. Ja všetko čo urobím nebude dobre

gribka1
23. sep 2024

Ignoruj svokru, neexistujete vy pre ňu, tak ju vyškrtni zo života aj ty. Raz ked ta nemá rada, co s tym. Aj ked si myslim, ze v tom bude viac ako si pisala.

tami92
autor
23. sep 2024

@gribka1 Ja si myslím že neni spokojná s tým že môj muž je somnou . Že sa rozviedol s ex s ktorou ma syna . Ja ale zato nemôžem oni neboli spolu už rok keď my sme sa dali dokopy

gribka1
23. sep 2024

@tami92 No ked je na teba takáto od začiatku, kde ti nedala ani šancu, nenašli ste si k sebe cestu, ťažko, treba vedieť ako na ňu. No a čo pän manžel na túto vašu situáciu? Nervozny z toho?

simona20201309
23. sep 2024

@tami92 nesnaž sa bojovať o jej priazeň. Nevnucuj sa jej a poznámky o dcérke zvysoka ignoruj. Co je ona, psychológ? Pedagóg? Ze si dovolí súdiť mentálny vývoj tvojej dcéry? Toto by som sa jej ešte naposledy opýtala a uzavrela by som to cele. Nesnažila by som sa o žiaden kontakt.
Inak, logopédiu môžeš kľudne navštíviť. Od 2r už deti môžu ísť, obzvlášť ak nerozpravaju. Ja by som sa určite objednala. Cakacka môže byť aj pol roka. Dovtedy sa možno aj rozhovori a termin odignirujes.

matullienka
23. sep 2024

No kaslala by som takú svokru a kontakt akýkoľvek úplne prerušila, len ak si ťa manžel pred matkou nevie zastať to je väčší problém a neviem či by som s takým človekom dokázala fungovať

tami92
autor
23. sep 2024

@gribka1 včera sme sa pohádali , mame tichu domácnosť . Problém ma aj s alkoholom denne vypije aj 10 pív . Uráža mojich súrodencov už nato všetko sa neviem pozerať neviem to ani prekusnut je toho veľa namna . Pri hádke sa vyhráža s peniazmi že nedostanem už nič . Ale on je taký te na druhý tretí deň to ľutuje a ja mu samozrejme odpustím . Jeho súrodencov som si do úst nikdy v zlom nebrala on sa cíti že môže každého urážať ako by sme boli my s rodinou odpad . Pri tom moji rodičia si ho vážia ako vlastného syna :/ toto je cele domotane . Uvedomujem si že mám dosť problémov len nemám odvahu niako konať som na materskej s vydatá som vyše roka . Keď sa niekedy zamyslim a nemám sa s kým porozprávať o tomto všetkom poviem si len je to kríza to prejde .

gribka1
23. sep 2024

@tami92 Ano, zisla by sa ti kamaratka, alebo aspon s mamou predebatit, co sa deje v tvojom zivote. Manzel moze v kuse pocuvat od svokry blbe poznamky, ponizovanie a to sa potom prejavi u vas doma. Bolo by fajn si s nim sadnut a zhodnotit vsetko bez kriku. Najst riesenie. Mozno sa odstahovat. Ak nebude ochotny najst riesenie, tak ho budes musiet najst sama.

sense
23. sep 2024

Úprimne tmqs dve možnosti, buď to trpieť alebo sa postaviť na vlastné nohy, pretože život s alkoholikom je psychicky veľmi náročný a keď nie kvôli tebe tak kvôli dieťaťu by si toto nemala trpieť nakoľko dávaš dieťaťu veľmi zlý príklad do buducnosti
Svokra je tvoj najmenší problem

melanta
23. sep 2024

Áno, zanedbávaš svoje dieťa. Dobrá matka nedovolí, aby jej dieťa vyrastalo s otcom, ktorý každý deň vypije 10 pív a potom vykrikuje. Matka, ktorá toto svojmu dieťaťu robí, nie je pre mňa dobrá mama. Pre teba je podstatné, že dieťa ti robí každý deň radosť. Ale to nie je rola mamy. Rola mamy je zabezpečiť, aby malo dieťa milujúce prostredie. A to nemá s otcom, ktorý každý deň vypije 10 pív a vyhráža sa matke.

kavasmliekom
23. sep 2024

@tami92 keď som čítala len tvoj prvý príspevok, pomyslela som si, že máš blbú svokru. Lenže svokra je ten najmenší problém, ty s ňou nemáš nič. Problém je tvoj muž, alkohol a tvoja naivita. To, že tvoji rodičia si ho vážia, už ani nekomentujem. Čo na ňom vidíte?

deti95060810
23. sep 2024

si myslím že ťa nemá moc v láske... zbytočne tam podľa mňa chodíš a sa jej tisneš.

tami92
autor
23. sep 2024

@melanta kto tu píše že vykrikuje ? Nekričí je pokojný človek aj keď si vypije aj problémy dokáže riešiť v pokoji . A čo mám podľa vás asi tak spraviť keď mám len matersku mala staršia chodi do školy mladšia je ešte doma . Ako sa mám postaviť na vlastne nohy ? Ľahko sa vám napíše že áno zanedbávam svoje dieťa ale vysporiadať sa zo situáciou v ktorej som ja by bolo ťažšie . Beriem aj kritiku nechcem počuť len podporu alebo ľútosť . Ale mne nepomôžu rodičia ani súrodenci na všetko som sama . Takže moje riešenie je len trpezlivosť . Mám svoje deti z trucu pobaliť a odísť na ulicu to by bolo ideálne prostredie prenu ? Ja si myslím že keď je matka milujúca tak sa obetuje pre svoje deti a nie dostane ich spolu so svojou situáciu do problémov .

melanta
23. sep 2024

@tami92 v prvom rade, si na rodičovskej, nie na materskej. Mladšie dieťa má 2 roky. Nie je povinnosť byť doma 3 roky, hľadaj si prácu, aby si okrem rodičovského mala aj príjem a dieťa daj do jaslí. Následne rieš rozvod, výživné, hľadaj si nájomný či mestský byt alebo podnájom. Nikde nepíšem, že sa máš zbaliť a ísť na ulicu. Ale tvoj problém nie je svokra. Tvoj problém je alkoholik, ktorého si si zobrala a ešte si z neho urobila aj otca. Už keď si nebola zodpovedná vtedy, tak buď teraz. Prestaň riešiť svokru a rieš svoj príjem a to, ako sa čím skôr osamostatníš od muža, aby tvoje deti nemuseli denne žiť s alkoholikom.

melanta
23. sep 2024

Ja si myslím že keď je matka milujúca tak sa obetuje pre svoje deti a nie dostane ich spolu so svojou situáciu do problémov - moja zlatá, ako sa ty obetuješ? Že nariekaš? Nie, ty sa neobetuješ nijak. Keby si sa ako milujúca matka obetovala, tak by si riešila prácu, aby si mohla od muža odísť. Ak nechávaš deti žiť s alkoholikom, tak milujúca matka nie sú ani náhodou. Zdvihni svoju riť a začni niečo robiť, aby si to zmenila.

osky
23. sep 2024

Svokru neries.
To ti moze byt fuk.ked ta nechce,ani tvoje dieta,nech necha tak....
Ale problem je tvoj muz.
10 piv DENNE?
To moj nevypije ani ked mame nejaku party.
Je normalny?
Aj keby vypil len jedno ale DENNE.
To je alkoholik.
A este povies,ze na dalsi den to lutuje...
Cize dalsi den nepije?
Ci pije,len nevykrikuje?
No ty brdo..
A uz druhu zenu nasiel co mu to trpi...
A pani svokra si bude este hubu otvarat-nech si robi poriadky so svojim deckom!

tami92
autor
23. sep 2024

@osky áno 6-10 denne , zvykol si že mu to tolerujem .
Ja nemám chuť sa preto hádať on vie že ma problém lebo aj malo je nechuti mu skoro vôbec . Niekedy len raz za deň sa naje a inokedy vôbec úplne mu stačí to pivo . A to všade mame ten problém ideme do nákupného centra on si tam kúpi pivo ideme do parku tiež pivo . Okolo deti skacem len ja on si sedí na lavičke popíja pivo a fajčí . A keď niečo poviem tak je zle radšej som ticho lebo nechcem zlu atmosféru doma.

karmen118
23. sep 2024

@tami92 pozri ak tvoja svokra nemá o vás úprimný záujem, môžeš sa aj na hlavu postaviť a bude vás odsúvať na vedľajšiu koľaj, viem že to zamrzí a je to smutné, voči tvojim deťom aj nefér, ale zanechaj si nejakú hrdosť a nepchaj sa tam kde ťa nechcú, ja to mám podobné so svokrou, už som s tým zmierená. Možno sama tvoja svokra sa prebudí, keď zistí, že vás nejako dávno nevidela a ozve sa sama a ak nie, aspoň vieš naisto na čom si. Čo sa týka dcérky, zváž objednanie na logopédiu, dvojročné deti by už mali pomaly tvoriť 2 slovné vety, niektoré už skúšajú aj trojslovné, s porozumením je na tom ako? Reaguje na meno? Vie sa funkčne hrať? Čakačky sú dlhé k logopédom, takže objednaj a dovtedy sa možno trochu viac rozrozpráva, a po prvom sedení uvidíte na čom ste. Čo sa týka muža tam len v kľude si s ním sadnúť a porozprávať sa že to jeho pitie a jeho urážky/slovník vám naštrbuje vzťah a ničí rodinu, a buď to pochopí alebo nie a podľa toho sa ďalej zariaď.

tami92
autor
23. sep 2024

@karmen118 malá už je objednaná vo štvrtok ideme k obvodnej ona usúdi či neurologicke alebo k logopedovi . Dúfam že bude všetko v poriadku

ahhola
23. sep 2024

@tami92 no, teda...neviem,co mas riesit skor, ci tchyni, ci alkaca...
Stara je bestia, mori ta mozno len tak z nudy, pretoze moze a niekomu potrebuje ublizovat. Nemusi robit vyslovene zle, staci, ze sa vrti okolo vsetkych vnucat, len na tu vasu kasle. Ked ti za nu pindala, ze je zanedbana, hned si to mala otocit proti nej, ze vychovala alkoholika, ako ho zanedbala. Meter piv denne, to uz lezie aj do penazi, zo 1/4 robi len na slopanicu a fajcivo. Namotivuj ho niecim... Zlato, co keby sme setrili na zahradnu chatku, 🏡🏡🏡aby deti boli trocha na vzduchu... Ty si zacni vazit svoje pluca a pecen a porad sa s obvodnym, ako skoncovat zo zlozvykmi, ktorym holdujes. Na svokru zabudni, chlapa ries.

simca06022011
23. sep 2024

Zdielam nazor, ze ona proste nema rada teba, si proste ta druha. Rovnako vnucka je na druhej kolaji. To ze si vnucku neberie beriem ako ok, naozaj je mala. Ale ostatne reci... to je typicka stara frflana. Mali sme toto, dceru som mala nadmieru sikovnu, a nic ine sme od prababky nepocuvali len ako Peťko je sikovnucky, a bla bla.. a ja som bola za krkavciu mater, lebo som neskakala ako piskali, nastastie len za chrbtom mojim a ku mne sa to zvycajne nahodou dostalo.
JA ti radim, ako jednak dcera z rozvedenj rodiny, kde moja mama bola na podobnej pozicii ako ty, rovnako tak moj brat, na pozicii tvojej dcery. KASLAT NA NU. Ty si s nou nepis, neries, nevolaj, ignoruj, ta zena je ti ... nic. Nula. AK nieco treba, zo slusnosti vybavit, zariadit, koniec. S vecami a recami nech otravuje syna. navstevy na co? nechce vnucku? nevadi, na co? A na co sa za to doma vadit? Proste nemusite sa, byvate od seba 100m a nevidate sa.. tak kedy so svokrou stihas mat vymeny nazorov? A na co ju vobec doma vytahoat ako temu. S rodicmi by som si skor pohovorila tvojimi, hadam si dokazu dceru zastat, ak nie, tak patria do kategorie rovnakej ako svokra. Ak by cielene svokra vyryvala do mna, tak jej poviem, ze vytvor jej vychovy so mnou zije.. a nie je to ziadna slava, alkoholik, fajciar, nic nerobiaci okolo rodiny. To uz je len vychova.
Ja tiez viac vidim problem v tom muzovi. je alkoholik, nic nerobi, ty skaces... lebo nechces dusno.. no nehnevaj sa :DDDD Tam ti skor drzim palce, aby si to vydrzala. Tu co s vami v byte nebyva tolko riesit/vidat nemusis.

betulinka1
23. sep 2024

@tami92 je logické, že si malú nezoberie, ked nerozpráva a má plienky. Proste starí rodičia, niektorí, začnú brávať až staršie deti s ktorými nie sú také starosti. Je to v poriadku, to sa nemôzes hnevať. Druhá vec, že skor povedz muzovi, že prečo si ta nezastane, že ta to mrzí. Mozno si to vyrozprávate. To, že malá nosí plienku v dvoch rokoch je v poriadku aj ked by už mala aspoň trošku chápať ten nočník. Skús ju posadiť každé 2-3 hodinky, potom ju pochváľ a uvidíš, že to pochopí. To že nerozpráva s tým vieš tiež pracovať, čitajte si knižky, vyber nejakú rozprávku, ktorú budete dookola čítať. Zapamatá si ju a potom napr. čítaš vetu, nechás ju doplniť slovo. Alebo ked ti niečo podáva, povedz jej ako sa to vola? Ak nevie, povieš názov tej veci a nech to zopakuje. Všetko pekne hrou, žiaden nátlak ani hnev, ked to hned nepôjde. Celkom fajn, je na to aj albi pero a k tomu je aj knižka rozmotaj si jazýček.Celkom fajn sú aj nálepkové knižky. Akú nálepku dáva, musí ju pomenovať. Napríklad u nás logopedicka berie deti až od 3 rokov.

cookie29
23. sep 2024

Chcela som Ti poradit, ale ked citam dalsie prsipevky je mi do placu. Dieta s alkoholikom. A este sa urazas? Mala ma vyse 2 rokov, cize kludne si mozes hladat pracu, aby si deti nezanedbavala. A ked mas super rodinu, nemozu Ti pomoct?
Lebo ved priklad davas super malej, radsej byt ticho, ako nieco povedat, aby nebolo dusno, aj za cenu obety. Preco by vlastne mala chciet rozpravat? (aj ked tam problem asi nebude)

januska12323
23. sep 2024

Prosím ťa len si s ním nesprav ďalšie deti. Nemôžeš ísť k rodičom? Na svokru sa vykašli, rieš to aký príklad dávaš svojim dcéram. Chcela by si aby si tiež našli alkoholika a nechali so sebou zametať? Staršia je v škole tak má dosť rozumu aby videla tatka každý deň naliateho, myslíš, že v škole nič nepovie?

osky
23. sep 2024

Podla toho co pises,svokra je len odrazom tvojho muza.
Ked vidi,ze ty mu toto vsetko tolerujes,svokra ti este prida,lebo vidi,ze moze.
Mali sme znameho.
Rano pivo,vo vlaku kym prisiel fo prace,2 piva,na obed 2....fakt veeeela piva denne.
O par rokov-cithoza pecene taka,zivot ohrozujuca.
Uplny invalid,ostal mame na krku.
Po case sa nasiel darca,transplantacia pecene...
A dozivotne invalid.
Taktiez mu stacilo pivko
Maloco zjedol...

Takze tvoj manzel,super ozaj.
Este aj deti si spravi-nech sa ma o neho potom kto postarat...

Ja by som 7m tie transpöantacie dala platit z vlastneho,bez pardonu.
Kto si vedome takto nici zdravie,na toho sa nemusia skladat danovi poplatnici...
A nici zdravie a psychiku pohofu aj vam.
Ze nechces kazit atmosferu v rofine?
On ju kazi denne.a ze si to panko uziva...
K tomu svokruska...
Fakt si to vyhrala.
So mnou by veru takto nemohli....

simca06022011
23. sep 2024

Inak k pivu... sú takí ľudia. Ja mam známych co pijú pivo miesto vody. Doslova. Od rána do večera. Výnimku tvoria pracovne dni, kým neprídu z prace 😂

cacianka
23. sep 2024

dieťa rieš postupne, všetko ako treba s lekárkou, je ešte malá a nemusí všetko chápať a byť top topov , má čas a svoje tempo, aby začala viac rozprávať a chápať nočník.
na svokru sa vykašli, ty ju nemusíš mať rada, iba sa slušne k nej správaj aby si bola na vyššej úrovni ako ona - tá tupá primitívna žena. nikto ťa nemôže nútiť chodiť k nej ani ty ju nemusíš volať k vám, lepši vám bude bez nej.
rieš však svojho muža, je to už alkoholik, viem svoje, z vlastnej skúsenosti.
Prečo sa rozviedol ? nie je tam rovnaký scenár, že pil a svokra šikanovala nevestu č. 1 ?
Vy dvaja sa potrebujete riadne porozprávať, o všetkých aspektoch vášho manželstva , spolužitia. nastaviť si nejaké pravidlá fungovania, obmedzenia pitia alebo úplneho ukončenia. Ako stará skúsená žena ti radím - pripravuj sa na odchod, nemusíš hneď,a le rozmýšľaj vo svojej hlave nad touto možnosťou. Rob si kópie jeho dokladov, pracovné zmluvy, platové dekréty, výpisy z účtov, prehľad platieb a nákupov, odkladaj si všetky tieto a aj svoje papiere na tajné miesto, mimo domu. Odkladaj si a šetri si každé € do rezervy. Nikdy nevieš kedy ti to pomôže. Len nikomu o tom nehovor.
Prosím ťa, pozbieraj sily, naber odvahu, zober si rady od žien tu k srdcu a nedaj sa deptať.

katik22
23. sep 2024

@tami92 asi by som nechcela, aby moje deti takto vyrastali .. keby je to aspoň príkladný otec .. ok, možno by sa dalo oko prižmúriť, kvôli deťom, ako píšeš .. ale ani otec, ani manžel … a aby ho deti videli nonstop s pivom a cigaretou .. čo je to za otcovský vzor ?? Nechcem ťa strašiť .. ale aby si potom tvoje dcérky nenašli podobnych manzelov .. keď vyrastajú v tomto, čo je pre ne “normálne a prirodzene”