Podarilo sa niekomu vyriešiť vzťah so svokrou?

itmama15
2. apr 2018

Ahojte. Témy a diskusie o svorkách je tu snad milión, tak dufam, ze nebude nikomu vadit, ze zakladám vlastnú. Presla som ich snad vsetky, ale ten svoj typ svokry som v nom nenasla. Totiž nejde o problem iba "svokry", ale celkovo jej osoby. Som clovek, ktory nema problem vychádzať s ľudmi, aj so staršími, ale moja svokra je jedna katastrofa. S nou ma problem vychádzať vlastná rodina... stale sa do vsetkych stara kritizuje a otočí to vsetko na seba, aká je opustená a sama... uvádzam príklad, tohtoročné veľkonočné sviatky... celu sobotu sme boli u nej ( napriek tomu, ze sa moj syn necítil najlepsie) aj vcera na obed sme boli s jej svokrou muzovou babkou ( s nou mam velmi dobry vztah).., a dnes, sme mali chodit po rodinách spolu s mužom (este vcera sme sa o tom pohnevali, ze sa chodi šibať v pondelok nie v nedelu, zaco sa mi dnes ospravedlnil, lebo videl, ze sa to jednoducho stihnúť vsetko neda v pondelok doobeda), ona od rana vyvoláva ze som ju nepozvala na kávu, ako si vnúčence neužije (žije 80 km od nas, ale chodi pravidelne k nam, alebo k babke - byva vedla - na cele vikendy, min. 2x do mesiaca, my sme boli u nej po 3 mesiacoch, lebo ju to vyčerpáva hostiť niekoho), pritom vcera nechcela ist mladšiu kocikovat lebo je unavena a maly tam bol 2 hodiny... stale jej to nestacilo(častokrát odmietne strazit, lebo je unavena a potom vykrikuje, ze ich nema a ze ju nemajú rady... ).....toto zacala riešiť pred mojou návštevou v našom dome... dokonca vynadala aj mojim rodičom, ze ju nezavolali na kávu... nema problem povedat hocičo hocikomu...ked odisli hostia zavolala som ju este raz k nam a vsetko jej vykricala aj s mužom, ale nemyslim si ze to padlo na úrodnú pôdu... je to jeden nekonečný príbeh a mna to s nou uz nebavi... ohovára ma a potom povie, ze ved to bolo dávno, ze ona tak vystupuje a ze to ľudia su klebetni, ona to tak nemysli, ze keby sa o nu viac zaujímam... najnovšie jej nestačí, ze jej volam s detmi, este chce pravidelne aj fotky, aby som jej posielala... nestačí, ze jej to muz posle, ona to chce vyslovne odomna... najradšej by ma ovládala a manipulovala, vyčíta mi, ze jej neprejavujem city alebo vieru v boha (velka fanaticka 🙄👌)... ale ake? Ved ja uz ju nemozem ani citit!!! Vlastná rodina od nej mi vyvoláva, ze ju chcu dat uz na liečenie (potom ako pokazila netere svadbu) lebo aj tam vykrikovala, aká je sama a opustená, a ze moj muž sa venoval nášmu synovi a ze ja som tam mohla prist aspon na chvilu (mala mi dva dni pred svadbou ochorela)... kazdy mi radi a čuduje sa mi, kde mam hranicu tolerantnosti, ze uz by ju dávno poslali.. ale da sa to? Ved ona je schopna vyvolávať môjmu mužovi, psychicky ho ničiť, aj ked si to s nou vydiskutujem... aj po dnešnej hádke, len chodila za mnou a tym svojim spôsobom, ze ci uz som jej vsetko povedala, ze ci som sa vykricala, otočí to proti mne, zahrá na city a moj muž sa cíti este vínny za jej zivot... muž si ma zastane, ale nechce ublížiť mame, ona je schopna ho zničiť, tak ako zničila svojho muza... tiez po každej jej navsteve vytiahne len fľašu... proste sa potrebuje ukľudniť, a ja sa mu ani necudujem, ked odide si hrknem aj ja(A to nepijem )... sme obidvaja vystavení, z každých sviatkov, navstevy... otras...nevidim východisko , nezmeni sa, aj jej svokra mi hovorila, ze cely zivot jej robila peklo a ze ina nebude...ale ja takto nechcem zit... tajne snivam o rozvode, ako by som mala od nej definitívny pokoj... da sa s takouto osobou zdravo fungovat? Lebo ona sa ani "odpalkovat" neda... vyzeniem dverami, vráti sa oknom

adsumus
3. apr 2018

No nič, bud ti padne vzťah alebo urobíš so svokrou poriadok a to znamená, že presne určíš kedy a za akých podmienok sa stretnete, ja navrhujem povedať jej, že vás može prísť navšíviť na dve hodiny každu druhu sobotu a telefonovať bude raz denne, maximálne desať minut a to vylučne s mužom a trvať na tom,nepopustiť, nediskutovať, nedohadovať sa, nenechať rečniť, držím palce.

kvetinka75
3. apr 2018

Čítala som že rodina ju chce dať na liečenie? Ak je tam nejaká psychická porucha, tak s tým asi nespravíš nič. Možno si to ani neuvedomuje. V tom prípade by som čím skôr oslovila nejaké lekára a riešila to. Neviem koľko má rokov ale poznám ženy, cez 60, ktoré takto strpčujú rodine život. Všetko musí byť podľa nich, nič a nikto im nie je dobrý. Všetci sú proti nim. Na každého nadávajú, kritizujú. Všetko riadia, aj životy iných. Buď to budeš ignorovať a obmedzíš kontakt na minimum alebo zvážte tých lekárov a uvidíte čo povedia. Držím palce.

dominika6
3. apr 2018

@itmama15 jasne.. kvoli tomu sa chces rozviest.. muz ta lubi.. ty jehi tiez... zastane si ta.. vsetko klape... ale...
ty snivas o rozvode lebo sa nevies branit svokre...
aky je problem obmedzit navstevy uplne na mininum... sviatky, narodeniny, meniny..
aku mate vy cestu tam, taku istu ma ona cestu k vam..
nepride?.. tak nepride.. a co..
a telefonaty a ich vylevy nrch riesi muz..
narovinu mu povedz.. vola mama... vybav si to..
howk..ja mam svojich rodicov...
prejde tyzden, mesiac, polrok a bude klud...

jankalukasova
3. apr 2018

Tak jej tie city prejav... ked Ti zavola, tak jej vynadaj, nahuc na nu a pridaj dve-tri vychovne. Samozrejme zartujem, ale city nemusia byt len pozitivne... toto su tazke povahy a pravdepodobne vie, ze voci nej este nie si inumma.. tak sa do teba triafa. Inak klobuk dole... ja by som svokru na 2 weekendy z mesiaca doma veru neustala...

moonlight1210
3. apr 2018

@itmama15 tak to takto povedz aj manzelovi.
Ze sa chces rozviest.
Ze jeho mama nici ludom okolo seba stastie a zivot a kam pride, tam riesi len seba a svoje krivdy.
Vlastna Rodina ju pozyva, lebo sa to patri, ale najradsej by ju tam nevideli.
Ze ho lubis a vazis si ho, a preto po nom neziadas, aby sa staval proti mame, a potom trpel pod jej vycitkami, ze ju nelubi, nie je mu dost dobra a zradil ju ako syn pre cudziu zenu.
Ale ani sama uz nechces trpiet jej chovanie, lebo si vazis aj seba a mas sa rada. Nevidis zmysel obetovat jej a jej chovaniu este vela rokov zivota.
Lebo nic sa nemeni.
A toboz, aby raz robila taketo sceny pred vasimi detmi a vycitala im, ze nemaju babku radi, lebo k nej nechodia tak casto, akoby ona chcela.

Takze uvazujes o jedinom rieseni a to rozvode. Aby si on skusil teda najst zenu, aka by jeho mame vyhovela. Lebo ty to uz nevydrzis, ale ani po nom nechces, aby sa matky kvoli tebe vzdal.

A uvidis, ako sa rozmysli.
Od toho aj uvidis, ake naozaj je vase manzelstvo. Ci sa pren oplati obetovat este kopec rokov zivota s touto zenou za chrbtom. Alebo to bude iba premarneny cas, lebo si to aj tak nikto nevazi.
A obdiv od zvysku sirsej rodiny, ze to vydrzis, to je pofiderna utecha. Aspon podla mna.

pribinak
3. apr 2018

Rozvod? Za problem so svokrou potrestáš svojho muza.
To ako keby prišiel sused a dal ti po papuli, lebo vcera ho tvoj otec porazil v kartách, proste si v tom nevinne
Tak ako je v tomto nevinne tvoj muz

Dovody na rozvod su: nevera, alkoholizmus, gameblearstvo, psych.diagnoza, násilie, týrania, neschopnosť mat deti, odcudzenie sa druhému ....
Nic z toho neuvádzas! Tak preco chces trestať muza a deti?

Moc to asi prežívaš, riesis. Vsak 1 uchom dnu a druhym von.

mata128
3. apr 2018

Mali sme nieco podobne. Teda nestihlo to zajst az tak daleko,ako u vas. Ja som totiz typ,ze po nej okamzite vystartujem nazad. Ja by som necakala,kym odide navsteva a potom si ju este raz zavolala,ja by som ju upratala aj pred navstevou. Posledne som jej povedala,ze co skusa ona,to si nedovoli ani moja mama a ona nie je moj muz,aby som sa jej spovedala kam idem,s kym idem,na co idem a podobne. Ze ma ani nezivi,ani nesati,ani deti nevychovava. U nas bude bud respektovat nase pravidla alebo nemusi chodit vobec. Povedala som jej aj to,ze som jej vdacna za tak uzasneho muza,ako je jej syn,ale nech si uvedomi,ze ob uz je zenaty,ma deti.....pojala to vselijak,ale evidentne pochopila. Byva dva domy od nas a pride k nam cca raz za dva mesiace. Chodi denne okolo,ale nezastavi sa. Coz mne teda vyhovuje. A ked chce prist,najskor vola muzovi,ci sme doma a ci mame nejaky program. Ja tam nechodim vobec,muz je tam denne,lebo tam ma garaz,dielnu(doma este nemame dokoncenu). Ked chce,on nech deti na navstevu zoberie,tym to pre mna hasne. Inak by to totiiz nemalo konca kraja

lienqa
3. apr 2018

No toto , keď čítam tak si uvedomujem, že moja svokra je len slabý odvar oproti tomuto a začínam byť za ňu vďačná 😀 Moja svokra sa začala naplno prejavovať až teraz pri prerábaní nášho bytu. Začalo to úplne nevinne - slovne - ako by to všetko ona spravila, čo sa teraz dáva, a prečo si nedáte toto, a toto si prečo takto dáte, a to také sa vám páči, ja by som to urobila inak..a takýto kolobeh pri každej jednej návšteve s ňou, toto všetko zakončil konflikt, kurenára sme mali cez jej známosti, s ktorým som ale ja komunikovala a môj otec, a náhodne som sa dozvedela od kurenára, že svokruša mu volala, a pýtala sa trápne otázky. Pritom všetko sme mali odkomunikované už dávno my. No v tom momente som bola zrejme vzťahovačná ale už slušne naštvaná, povedala som to môjmu, a ten jej "prečistil žalúdok", ale úplne slušne , že niekedy tým ako sa snaží pomôcť skôr uškodí a atď, len najhoršie, že to bolo cez správy.Ona to zobrala úplne hrozne, zo všetkého začala obviňovať mňa, že drahý všetko uverí iba mne a takéto dristy, ako správy, ktoré sa ma dotkli. Stále som presvedčená,že bol čas jej povedať, že naozaj to preháňa - za tým si stojíme, ale ako to ona otočila by ste neverili. Týždňami sa to nejako upokojilo, vysvetlilo, a potom opäť ako už sme videli ako sa ovláda, išli sme na byt a zoberte tam toto, muž sa jej opýtal druhýkrát, že nerozumel (dal jej šancu na opravu 😅) a ona taká nič nič..chcel sa jej pochváliť, že akú kuchynskú linku sme si navrhli, a jej reakcia? a to sivú farbu? 😂 no čo zabijeme ju? Muž znechutený ja to beriem s rezervou 😀 Inak je zlatá osoba, len niektoré veci proste nepochopím, a beriem to aj tak, že nikto nie je dokonalý..

nicoli02
3. apr 2018

ja neviem čo by som robila. asi by som si všetky vlasy vytrhala. a ľutujem teda aj tú rodinnú príslušníčku rodiny, na ktorej svadbe urobila cirkus.. ale asi je nenapraviteľná, proste je taká povaha a pokiaľ sa nebude ona sama snažiť tak to lepšie nebude.. proste jej len prehovárajte stále do duše, možno sa raz zbadá..

1andrea111
3. apr 2018

@itmama15 odstrihnúť sa od nej. Ona iná nebude, nezmeníš ju. To sú ľudia, ktorí nie sú psychicky OK, vás to zničí a ona bude stále rovnaká. Minimalizovať stretká na minimum, nedvíhať telefony a tak

monane
3. apr 2018

ja by som sa tiež prestala s ňou baviť, len takto na sviatky a hotovo. pokiaľ si nechce dať povedať tak jej problém, nemusíš sa s ňou zožierať

janickacrazy
3. apr 2018

@itmama15 A prečo robíš to čo chce ona? Posielaš jej poslušne fotečky, aby bola happy? No by som sa na nu vieš čo, za ten jej prístup. Viac by ma nevidela, ani vnúčatá, telefon nedvíham a nech sa strčí niekam. Akože sa nedá odpálkovať? Každý sa dá odpálkovať. A nech si vás ohovára, ved vás ohovára aj tak, takže? 😉

itmama15
autor
3. apr 2018

Ďakujem baby, zlaté ste. Teraz sa hrá na urazenú, ani manželovi nevyvoláva, ale to je také 2 - 3 dni potom to vypukne aká je tam opustená a že ju nevesta odmieta... a bude vŕtať do muža dovtedy kým nezmäkne, však chudátko predsa je tam len sama... preto ju nejde tak ľahko odpálkovať, ona sa proste nedá, bude hovoriť, že sa vlastne nič nestalo a čo robím z komára somára.... a v každom telefóne, keď bude hovoriť s mužom si ma bude pýtať, a že či som nahnevaná a už vidím ako sa zas budem vadiť s mužom, lebo on bude chcieť, aby sme jej dali "poslednú" šancu... takto sa to vlečie 14 rokov, čo sme spolu, 4 roky ako manželia... a presne ako píšete nemá problém povedať deťom, že ju nemajú rady, lebo nie sú s ňou často a pod.... (myslím, že tam dôvod nie je🙂) Ako to dokážete byť také pevné, Vaši muži sa nehnevajú na Vás, že odmietate ich matky? Ona zostala bez muža, druhého syna má v Anglicku (aj to vykrikuje aká je rada, že je sama, že sa nemusí o nikoho starať, že si to užíva...)... besná sviňa sa v nej nevyzná... Ako ju mám ignorovať, keď sa tu nasáčkuje na celý vik? Zakázať jej to nemôžem, je to dom aj môjho muža, odísť a ignorovať.. nechať tu deti napospas tejto prepatej ženskej☹

adsumus
4. apr 2018

@itmama15 ty jej nemusíš nič zakazovať, proste oznámiš svoje rozhodnutie, že odtial potial, oznámiš to mužovi aj jeho matke, že končí anarchia a budeme sa správať podla pravidiel ako normálni ludia, vyčleníme si čas na spoločne stretnutia maximálne 4 hodiny cez víkend alebo kolko to vydržíš a vymalovane, nebudeš hádam ty utekať od rodiny a od deti. a ešte ti odporučam moc nad tým nešpekulovať toto je situácie, kde nikdy nebudu všetci spokojní (ani ty, ani muž ani svokra), ale ide o deti, aby mali normálnu rodinu, tatu a mamu, plus babka cez víkend na pár hodín.

beky1813
4. apr 2018

Nezavidim, moja starka bola taka, bude to este horsie, moja starka si rozostvala celu rodinu, jedine moj oco chodil za nou, zvysne deti a vnucata ju ignorovali. Mama si ju nevsimala, ked dosla, urobila kavu a odisla do druhej izby, k nej nechodila, chodili sme len my s otcom a keby sa nam nasackovala na vikend, tak by sa mama zobrala a odisla by k svojej mame. To je povaha, na ktoru pomoze len ignoracia a jednym uchom dnu a druhym von

janickacrazy
4. apr 2018

@itmama15 ked sa ti tam nasáčkuje, zober deti a chod na výlet alebo k vašim na víkend, nech si to babka užije doma s tvojím mužom, možno ho to prestane baviť a niečo jej povie 😉

sasa1310
4. apr 2018

@itmama15
Ja osobne už si také veci nevšímam. Buď prikývnem, alebo poviem nie a neriešim. Boli časy, kedy som riešila, vinilia som z toho muža, aby jej povedal a tak. Aj keď povedal...čo z toho bolo? efekt nulový.
Teraz sme v takom štádiu, že sa rešpektujeme, neriešime nič, a všetko na poriadku.
Svokry sú súčasťou rodiny, či sa nám to páči alebo nie. Prevychovávať tiež nemá zmysel, jedine si na to jednoducho zvyknúť. Uľaví sa akurát tebe. A že som jej roky nepovedala svoje? Už neriešim. Doma s s mužom povieme, zasmejeme sa a to je celé. A aj ona sa časom zmenila. Vie, že už nič neplatí na nás a že nás len tak "nenaserie"

hanatom
4. apr 2018

Áno podarilo Keď som sa rozviedla

sasa1310
4. apr 2018

ja som sa naučila, že môjho muža nebudem vsúvať medzi ňu a mňa. Nebudem ho dávať do pozície "kto z koho". A keby chcela k nám prísť aj na 4 dni, tak to rešpektujem. Kvôli môjmu mužovi. A to podotýkam, máme na ňu rovnaký názor, ale mama je mama. Takže rešpektovala by som tie 4 dni, nikde nešla (to by bolo len ďalšie prilievanie ohňa do vody) a prežila tých pár dní s nadhľadom.

Treba si to pozrieť aj z druhej strany. Či by sa nám páčilo, keby sme prišli dlhšiu cestu k synovej rodine a nevesta by sa zrovna vtedy odtrepala s vnúčatkami preč.

@itmama15

ivana11155
4. apr 2018

Skoda sa rozviest, muz ta ma rad aj si ta zastane, kolko muzov si zenu pred svokrou ani nezastanu. Nastavit pevnejsie hranice by ste potrebovali. Naco chodi ku vam na vikend 2krat do mesiaca, ked ti ide na nervy, ani nepomoze, nepokocikuje lebo je unavena? Tuto urobit raznu hranicu - raz do mesiaca, kazdy druhy mesiac...atd. Vam vlastne jej navstevy neprospievaju vobec, ani jemu, ked si musi potom uliat, ani tebe tak naco sa vlastne? Ked zacne manipulovat, netreba podlahnut jej citom, lebo ona uz za tie roky presne vie ako na vas a ako dosiahnut svoje.

melbak001
4. apr 2018

mile zienky,
citala som len nieco, ale moja uprimna rada pre vas - nevesty
dobre si vsetko zapamatajte, aby ste vy ako buduce svokry o par desatroci taketo nieco nerobili svojim dospelym synom a dceram uz v pozicii svokier
...ja som totiz tiez bola ta "nespravna"nevesta, velmi dobre si pamatam rozne krivdy, no prezila som, aj rodina sa udrzala, deti vyrastli, osamostatnili sa, mam aj nevestu aj vnucata, nerobim to, co sa mne nepacilo a vztahy su OK

adsumus
6. apr 2018

@melbak001 to je super vedieť, aj si si udržala vzťah so svokrou alebo ste sa nejakým sposobom obchádzali?

kristik
6. apr 2018

To už naozaj “zaváňa” nejakou diagnózou. Svokra ma zjavne problém sama so sebou, ale samozrejme zlí sú všetci ostatní. So starším vekom idu aj choroby, žiaľ často aj psychické. Ale možno bola pani taká cely život. Nenechajte si ničiť Vaše vzťahy a zdravie. Držím palčeky pri riešení, viem to pochopiť.

aldia
6. apr 2018

@adsumus Z časti máš pravdu, možno jej padne vzťah, ale so svokrou neurobí nič. Hocijako jej vykričí, stanoví pravidlá, atd. Ona ich akceptovať nebude bohužiaľ. Ja chvalabohu takú svokru nemám, ale moja mama áno (2x sa vydala). Má peklo zo života a zo zúfalstva sa pomaly stáva z nej skoro to isté. ☹ otčim pracuje v zahraničí a chodí domov len na víkend takže to zvládajú ako tak ale zprvu si prešli neskutočným počtom hádok a stále to nie je úplne ok. A to ešte býva dom vedľa nich aj s mužom. (Jej vlastný muž pije, aby ju zvládol) i keď také výstupy a ničenie sviatkov jej pripísať nemôžem.

@itmama15 Ja ti odporúčam pracovať s mužom na jeho pocite viny. Ja som na tom takto s mojou mamou a musím na tom pracovať. Inak by môj vzťah s mužom dlho nevydržal. Ak sa on zbaví pocitu viny za mamin život, tak potom sa mu bude ľahšie dýchať a riešiť problémy s matkou. Nebude ho srať, že sa nerozpráva. Sama si vybrala. ON a JEHO rozhodnutie je dôležité. Takže by som konzultovala svoje návrhy s ním. Držím vám palce a prosím daj vedieť či je to lepšie nech sa teším aspoň z vášho šťastia. 🙂 😉

kratulka
6. apr 2018

Ja by sa jej vyhybala telefóny nedvihala A ku ne nechodila. ..naco...
Ešte ma napadlo používať jej zbrane volať jej 5x do dňA byť unavena keď tam máte ísť atd. ...naco si nervy A vzťah ničiť

kosaerika
6. apr 2018

U nás to bolo tak, že môjho priateľ je rozvedený tak približne kvôli svojej mame. On si to vlastne neuvedomil, ale keď sme sa spoznali, začali tie isté problémy, pre ktoré jej ex odišla. Nebudem rozpisovať, hlavné je to, že bývame v jednom dvore so svokrou, každý týždeň sme s ňou riešili niečo, napríklad nerozumela, prečo sa mi nepáčilo keď som ju prichytila ako prehľadáva smeti v našom dome, keď som 5 minút pred tým odišla a vrátim pre zabudnuté niečo. Počula som 3 rôzne výhovorky...a tak ďalej. A na nakoniec, kedy som povedala dosť, keď ma chcela naučiť k jej viere (som katolíčka, ona tiež...), urobila som adventný veniec, ona priniesla svôj, aby sme zapálili sviečku na tej. Teraz má zákaz k nám, keď ju stretnem na dvore, pozdravím sa ako sa patrí, ale to je všetko. Je to trochu blbé, ale odvtedy je kľud. Manželove deti ak sú u nás, môžu k babke ak chcú, ale to je všetko.

adsumus
7. apr 2018

@aldia pre mna neexistuje svokra nebude akceptovať pravidlá, proste bud bude robiť veci tak aby neubližovala svojmu okoliu alebo sa rozlúčime celkom a nepohnem sa z tejto pozície ani o milimeter. manžel nech sa rozhodne sám, kde sa postaví ako sa zachová, samozrejme upovedomila by som ho, že jeho matka mi ztrpčuje život do tej miery, že zvažujem rozvod, aby sa zorientoval lebo vieme akí su chlapi, že kolkokrát im nedochádza.

alaguema
7. apr 2018

@itmama15 hráš s ňou jej hru, tak samozrejme, zbieraš aj následky. Normálne ju odstrihni. Ty nemusíš svokru vídať, ani ju vo svojom dome prijímať. Muž nech za ňou chodí s deťmi a ak jej to nevyhovuje, holt smola. Alebo ak muž veľmi chce, aby chodila aj k vám, dohodnite si napr. 1 víkend v mesiaci a vyber sa v tom termíne na výlet, alebo k rodičom. Oddychuj, nerieš. Deti nenecháš nikomu napospas, budú predsa doma so svojim otcom. Možno sa neskôr aj samy vyjadria, čo chcú. Či ostať doma, alebo ísť s tebou. Netreba na nich tlačiť, ani robiť z babky väčšie monštrum, než skutočne je. Telefón jednoducho nezdvihnem raz, dva krát, sto krát a možno pochopí. Ak nie, číslo sa dá blokovať. Odmietni tie jej hry, nedávaj tomu vôbec žiadnu energiu a ju to prestane baviť. Otázka je, či to takto vôbec chceš. Či tento váš konflikt neživíte veľmi ochotne obidve.

lusyc
7. apr 2018

Ked radíte, ze nech chodí muž sam a detmi ku starým rodičom, nemáte obavy, ze budu starí rodičia ohovárať vás a vasu rodinu pred deťmi? Ked vy sami to doma nerobíte lebo sa vam to protivi?

86488648
Autor odpoveď zmazal
Zobraz