Pocity samoty a neporozumenia

viki_00
14. jún 2023

Ahojte baby, potrebujem sa zveriť lebo mám pocit že je toho uz na mňa veľa a či som ja tá zlá alebo on… s priateľom sme podstúpili umelé oplodnenie, všetko dopadlo dobre (klop,klop) som akurát v 10 tt. Ale priateľ sa od toho tehotenstva zmenil alebo to mozno len ja beriem inak. Už od začiatku vzťahu mi dával patrične na javo že neni nejak romanticky typ,ktorý mi bude každý deň hovoriť milujem tá a sladké reči. Snažil sa nemôžem povedať viem že preňho je rodina na prvom mieste je veľmi rodine založení ale nevie dávať najavo city. Odkedy som tehotná mám pocit že sa to ešte zhoršilo, čakala som že mi bude tá najväčšia opora že bude pri mne, keď mi bude zle ( naozaj mám dosť drsne začiatku, vracanie, nevoľnosti, veľká únava a xy ďalších veci) + som na PN od začiatku a + do toho som pred pár dňami bola hospitalizovaná lebo našli malinký hematom ktorý sa chvalabohu vstrebal. Mám nariadený prísny kludovy režim a cele dni som nazoaj len doma hore vylozenymi nohami a on chodí do roboty príde domov z roboty neni vo vnútri ani 10 minút a uz sa odtrepe až do večera robiť okolo domu, ja viem že dom treba dokončiť ale cítim sa tak strašne osamelá, cele dni som sama bojím sa aby bolo s malou fazuľku všetko v poriadku, kontrolujem sa a snikym okrem najbližších nekomunikujeme, snikym sa nestretávam lebo nikde nemôžem a cele dni som fakt že sama. Ide mi to na mozog a on sa somnou vôbec nerozpráva, ani raz sa ma nespýta ako sa mám, či je všetko v pohode, aký som mala deň nič… síce porobi, navarí a všetko ale proste čo sa týka psychickej strany mi neni ani len tá najmenšia opora, snažila som sa snim milionársky porozprávať ale on nezmenil nič. Aj teraz som v spálni prišiel z vonka a išiel si sadnúť do obývačky tak som sa nasrala zobrala som mu tam poslom a vankúš a on nič spokojne si tam leží ďalej a mne je do plaču v spálni. Veľmi sa cítim osamelo a neviem ako to budem zvládať snazim sa byt kvôli babu silná neplakat a byt v pokoji ale je toho na mňa veľa, tá bolesť samota, strach aby sa niečo nepokazilo uz neviem ako ďalej, nejaké rady?

daniela595
14. jún 2023

@viki_00 v prvom rade si najdi nejakych konickov,aby si zamestnala mysel. Ja som od 4 mesiaca len lezala a viem o com pisem. Jedniducho sa nesmies tolko kontrolovat. A k priatelovi napisem len tolko,ze je to na neho vela. Pride domov,musi makat okolo domu,varit,starat sa o domacnost,jednoducho veci,kde ste fungovali dvaja,musi zvladat sam. Tebe rozumiem velmi dobre a rozumiem aj jemu. Doma potrebuje aj vypnut

viki_00
autor
14. jún 2023

@daniela595 ale čím sa zamestnať to je ten problém, čítam si pozerám seriály ale čo z toho 🙈

blue_violet
14. jún 2023

@viki_00 to že sa ťa ani neopyta ako sa máš, ako sa cítiš, prípadne aký si mala deň nemá nič spoločné s tým že nie je romantik. Ani ten môj nie je a predsalen vždy po príchode domov sa o seba zaujímame.
Chápem aj jeho že teraz je na všetko sám ale svoj pocit by som mu ešte raz povedala. Neverím tomu že mu povieš čo ťa trápi a on ťa ignoruje.
Inak napriek tomu že musíš ležať, nemáš prácu ktorá by ti umožňovala pracovať z domu? Ja by som sa snažila zamestnať aspoň takto. Pracovala by som z postele.

araavdva
14. jún 2023

ako píše vyššie zamestnaj sa. Je toho na vás oboch veľa. Aj pre teba ale aj pre neho. Zrazu je na všetko sám, cíti určite hroznú zodpovednosť a aj ťarchu aby to všetko dobre dopadlo.
A ty mysli pozitívne. zamesnaj hlavu nauč sa niečo na čo si doteraz nemala čas. hačkuj, maľuj, uč sa jazyky. Možností je dosť.

panelacikova
14. jún 2023

@viki_00 presne si to vystihla. udrelo ti to na mozog. najprv zjavne to, že si nemohla mať dieťa, teraz to, že konečne sa zadarilo, hoci "inou" cestou. podľa mňa aj on je rád. podľa toho, čo píšeš, sa už teraz o vás oboch (teba a dieťa) stará. robí okolo domu, uvarí... čo ešte viac chceš? čo tak povedať mu, ako si to veľmi vážiš, že si vďačná, že ho máš, že ste spolu, a že ho miluješ? možno aj on by si ťa pritúlil. možno bez slov, ale dal by ti najavo aj dotykom, čo k tebe cíti. ale ty ho zanedbávaš, lebo si sa upla na tehotenstvo a on môže začať chladnúť. čiže čím skôr mu prejav vďaku a vyslov to, ako si ho vážiš za všetko, čo pre vás (všetkých) robí. a povedz mu aj to, že ak si niekedy nepríjemná alebo nervózna, tak možno zo strachu či bude dieťa OK alebo zo zmeny hormónov, nech sa na teba za to nehnevá (viem, on sa nehnevá, ale určite mu tým prejavíš nejakú dávku pochopenia a empatie)... no a uvidíš, čo to urobí, ak takto zmeníš správanie. lebo naozaj podľa tvojho príspevku usudzujem, že to bude chlap na správnom mieste. len ty nemáš akosi v hlave upratané.

janinah
14. jún 2023

Preháňaš....chlap maká a je to typ,ktorý sa stará a neobkecáva...tak ho nechaj,iná ho chňapne hneď /navarí,porobí,okolo domu aj v robote/..ty si urob program sama,máš kamošky,rodinu,zavolaj ich na kávu,rob videohovory,vyzerá,že ani nijaký koníček nemáš a to je chyba...akože plakať kdei do vankúša,lebo sa ťa neopýtal ako sa máš? ty si sa ho pýtala ako všetko stihá? či vládze? či nie je na neho toľká zodpovednosť priveľa? prepáč,ale život sa nezastaví preto,lebo ty si tehotná a teh.hormony pracuju naplno....trochu sa nad sebou zamysli...plače sa v živote pre oveeeeľa vážnejšie veci a tie prídu,či chceš alebo nie

viki_00
autor
14. jún 2023

@blue_violet som zdravotná sestra, to asi z domi nebiem robiť. A či mi veríte alebo nie on sa nezaujíma keď príde domov. 🙂

zadda1
14. jún 2023

precitaj si knihu 5 jazykov lásky

viki_00
autor
14. jún 2023

Ako jasne baby, ďakujem za rady. Ja viem že sú oveľa vážnejšie veci v živote preskákala som si už zopár. Áno ja som mu viackrát povedala že si vážim čo pre nás robí, vidím aj to že zrazu je na robotu, dom aj všetko sám. Ale mne by stačilo len jedno objatie a pocit že som na to neni sama. Ťažké je snim komunikovať to bol u nás vzdy problém a dlho som sa snažila ho zmeniť lebo na začiatku to bolo ešte horšie s jeho komunikáciou. Ja sa snazim ale hej môj koníček boli kone,zdravotníctvo, korčule a to všetko teraz nemôžem. Preto neviem čo robiť. Ale hej musím si urobiť vlastný program nejaký z gauča a postele 🙂

joesvk
14. jún 2023

Máš zbytočne veľa času na zbytočné myšlienky.
Tehotenské hormóny fakt často robia z normálnej ženy "uzlík nervov".
Tvoj muž ani teraz ani nikdy v budúcnosti nemusí spĺňať tvoje predstavy o tom ako by sa asi mal správať, napriek tomu môžeš byť spokojná a šťastná každý deň .

Je to len obdobie .Prejde.

blue_violet
14. jún 2023

@viki_00 ja som sa to len opýtala, či náhodou nemáš prácu ktorá by ti umožnila pracovať z domu, pretože takto by si aspoň hlavu zamestnala niečím. Ak si zdravotná sestra tak jasne, nemáš na výber.

A ak ti niečo chýba tak mu to povedz. Neviem čo iné by sa tu dalo poradiť. Ale myslím že má sám toho dosť, takže skôr by som mu poďakovala za to všetko a neriešila.

janinah
14. jún 2023

@viki_00 tak nechsapáči ísť písať rady tu do skupiny Zdravotníci,budeš mať aj čas pogoogliť na odborných stránkach a poradiť adekvátne

ivangeline
15. jún 2023

Mas kopec casu. Staraj sa o seba sama. ;D Chces prijemny vecer s polovickou,priprav ho. Zas nemozes 24/7 len cumiet do obrazovky a sediet doma. Zlepsi..co sa zlepsit da. Socializuj sa. Konicky. Prechadzky. Vztah s partnerom.. a neupadaj zbytocne do role obete.Nebudes vecne v tomro obdobi. Zachvilku sa narodi babo.

karolinakr
15. jún 2023

No dobre, takže robi okolo domu, vari; upratuje. to je dobre znamenie, ze na teba nekašle Rozhovor nepomaha, takze ked pride domov, cakas ho s vecerou, kavou, neviem ako so sexom teraz, ci mate pôst, ale sprav mu masaž ..možno sa boji dalšieho rozhovoru, vyčitiek, preto ide rychlo von....proste navnad atmosferu kontaktnú, kup mu oblubene niečo..rozpravaj ako si sa mala atd. nech sa citi prijemne, a rozviaže sa mu jazyk..najlepšie, keby ste našli spoločny humor
a cez den si musiš najst svoj program..ja mam milion knih, ku kt.sa neviem dostat, alebo sa uč jazyk alebo online kurz? niečo ušit? proste využi čas, kt.nebudeš mat potom už nikdy

luckynat
15. jún 2023

@viki_00 strasne sa “nudis” a riesis blbosti. Tvoj pohlad je ten, ze sa o teba nestara ako o kvetinku. Jeho pohlad je taky, ze ma doma zrazu babu, co len lezi na posteli (ano, chapem, ine robit nemozes, ale aj tak), predpokladam ze sex ste nemali ani si chudak uz nepamata, zrazu sa on stara o celu domacnost a chodi do prace. A ty lezis. Ano, ja ta chapem. Ale chapem aj jeho. Ale ver mi, ze keby som bola na jeho mieste, tiez by mi tato situacia liezla na nervy. Chapem to, ze ked dojde domov tiez si nelahne do postele k tebe, lebo ma kopu roboty este a mozno sa mu ani do tej postele nechce. A moc to s tym dietatom neprehanaj, babo moze byt vytuzene ale ziadny chlap nevydrzi pocuvat 9 mesiacov debaty o vasej fazulke 🙂

luccija
15. jún 2023

Si tehotná, rozcitlivela, máš veľa casu tak si si na gauč mala sadnúť vedľa neho a nie sa zduvat🙂.Citaj knihy, niečo vyrábaj, potried si fotky v PC, lusti krížovky niečo rob čokoľvek...nie každý chlap sa bude každý deň pýtať ako sa cítiš, čo si robila, keď vie, že sedíš doma.Zvolni, lebo si pokazis vzťah.

0silvia0
19. jún 2023

@viki_00 ja si myslim, ze on z teba tie vycitky citi, vidi tie tvoje zaslzene oci a nevie ako reagovat. Pritulovanie mu akosi nejde, nasilu to robit nevie, tak sa citi v tomto tvojom hormonalnom stave strateny.
Ty cakas, ze bude pri tebe sedkat, tulit ta, hladkat brucho s fazulkou a objimat ta a podla mna on caka, kedy ta tie stavy prejdu a budes taka ako predtym. Hlavne nedovol aby vas vztah ochladol a objim ho radsej prva.