Pocity pred rozvodom, počas neho a po ňom

luluba22
6. sep 2014

Chcela by som vediet ake to je pred,pocas a po rozvode hlavne vase pocity a ako to po psychickrj stranke zvladate? A ak sa mozem spytat aj na dovod a ako to znasali a znasaju deti a ako to funguje medzi detmi a otcom ci sa stretavaju a tak. Dakujem

pukinka11
6. sep 2014

@luluba22 ahoj, my sme sa rozvádzali na podnet z mojej strany, ale obaja sme vedeli, že to nemá už význam.... môj exmanžel totálne neprispôsobivý, čo aj sám uznal, že on si chce robiť čo chce.... čiže pojednávaním na ktorom nás rozviedli sa nám obom uľavilo.... dcérka mala 2,5 roka, takže to nejako nevnímala, nestihla si k nemu vytvoriť vzťah, pretože sa jej nevenoval..... našla som však skvelého muža, ktorý je mojou oporou a malej sa stal tatinom, ktorého miluje a aj ho tak volá..... toľko moja skúsenosť,....

luluba22
autor
6. sep 2014

@pukinka11 tak ale laska tam bola ked ste sa brali. Zmenil sa casom alebo ako? Nemali ste spolcne nic vo vasom vztahu ?

pukinka11
6. sep 2014

@luluba22 láska? čomu všetkému človek hovorí láska a ono je to popritom čosi iné.... stretávali sme sa veľmi málo a po 9 mesiacoch som otehotnela..... on sa nezmenil, on bol stále rovnaký, len ja som to nechcela vidieť.... brali sme sa "lebo by sme sa mali"..... keby som neotehotnela, asi by k sobášu nikdy nedošlo.,,,, teda pravdepodobne....
poučená na svojich chybách, sklamaná sama zo seba si teraz všímam a partnerovi všetko a už viem, čo je to tá pravá láska..... ale to ako som na to prišla je dlhý príbeh a to už nebolo v Tvojej otázke...

polodrahokam
7. sep 2014

@luluba22 Ahoj, mám málo času na internet, ale skúsim odpísať. Brali sme sa veľmi mladí kvôli dieťaťu, ale vtedy bolo ešte dobre. Po svadbe sme zistili, že sme veľmi rozdielni. Videla som, že sa nesnaží udržať si prácu, chcel sa len baviť. On mi vyčítal, že som nudná, začal byť arogantný, nadával, chcel všetko ovládať, bral peniaze. Po nevere z jeho strany som od neho odišla, ale apoň potom sme sa dokázali normálne dohovoriť. Napriek tomu, že sme sa o majetok normálne rozdelili, všetko bol /skoro ani nebolo o čo/, všetko bolo stresujúce- veľmi, ťažko to opísať. Každý sme sa vrátilik rodičom, mali sme podporu v rodinách. Bývali sme potom od seba ďaleko, čo komplikovalo jeho stretávanie so synom. Po čase sme nadviazali vzťahy s iným partnerom, bolo to finančne zase nročnejšie. Vydala som sa , máme teraz dvojičky, syn má priezvisko po mojom manželovi terajšom, prichádza do puberty, pýta sab , prečo sme sa s jeho otcom rozišli. Ešte by to nepochopil, ale čoraz viac sa pýta. Ex sa venuje čoraz viac priateľke a malej, jeho 70-ročná matka-ešte svieža tiež, hoci dokážeme komunikovať.

luluba22
autor
7. sep 2014

@polodrahokam dakujem za odpoved. takže to bolo vzajomne nerobil problemy pri rozvode teda.... a si stastna s týmto novym partnerom ?
@pukinka11
@polodrahokam ja sa bojim odhodlat sa k tomu hlavne koli detom vratit by som sa mohla k rodicom ale co deti, a vsetko ostatne? byvame v inom meste od nasich. som tu sama je to iba svokra ale to je len na oko dobra starka a my dve si velmi nemame co povedat. a na skrz toho si nerozumieme ani s manzelom lebo on tam travi vsetok cas a ja som doma sama a popritom on chodi na týždnovky. velmi sa hadame koli tomu ale on to asi nechape vraj ja sa mam zmenit lebo som k nemu odmerana a zazeram po nom, ale nemyslim že by mu to tolerovala daka zenna cely týžden ho nevidiet cez vikend je pri rodicoch a ako zene a manzelke sa on nevenuje. a potom aby som bola mila, usmiata a este s nim aj spala. vobec nemam chut na sex a ani s nim. neviem zijeme uz len vedla seba a neviem co robit.

polodrahokam
7. sep 2014

@luluba22 Je to ešte krátka doba, sama neviem, čo bude ďalej aj keď to teraz funguje, ale vždy treba hľasať najlepšie riešenie a myslieť aj na deti. Držím palce, aby si to zvládla.Možno je tolen teraz ťažké obdobie.

veronkarisko
7. sep 2014

@luluba22 podľa mňa mu skus povedat co vsetko ti vadí, a ze vidis rozvod ako jedine riešenie pokial nebude ochotný začať riešiť problémy...z vlastnej skúsenosti ti poviem, ze.vzdy su na vine dvaja...jeden viac,druhy menej, ....skus zistiť aj od meho preco vie viac u rodičov ako s tebou....dajte si záväzok, ze sa skusite obaja.zmeniť co vam vadi na druhom-ze tie.,,vady,, odstránite 🙂 vela.šťastia

luluba22
autor
7. sep 2014

@polodrahokam
@veronkarisko trva to yz tri roky takto. Povedala som mu co mi vadi aj vsetko ale zbytocne. Nic zmena ziadna, aj rozvodom som m6 hrozila ale mikol plecom a odpovedal co uz....

veronkarisko
7. sep 2014

@luluba22 tak to je ozaj uz dlllha doba....a ked ani hrozba rozvodu mu nevadí a nerobi ziadnu napravu, asi o teba nestoji a nezaslúži si ta