Pocit viny

23. aug 2024

Dobrý večer, chcela by som sa tu s vami podeliť o mojich pocitoch keďže má to teraz neskutočne trápi a ja neviem čo s tým a nemám sa komu vyrozprávať.
Mám postihnutú sestru ktorá nemôže byť sama. Moja mama sa o ňu väcsinu času stará ale ja aj s bratom sa jej snažíme pomáhať. Nemáme moc peňazí najmä kvôli tomu že mamina nemôže chodiť do roboty keďže musí byť pri nej zatiaľ čo my sme v škole. Tieto aj minule prázdniny som mala brigádu snažila som sa zarobiť čo najviac každopádne zo súčasnej brigády som odišla pretože tam boli hrozni ľudia a ja už som to jednoducho nezvládala. Môj brat ešte brigádovať nemôže takže zarába vpodstate iba otec. Nikdy som nešla na žiadne výlety zo školy pretože som nechcela aby mi museli rodicia požičiavať peniaze. Ale tieto prázdniny som sa rozhodla že by som chcela aspoň niečo zažiť tak sme sa s kamarátkami rozhodli že pôjdeme do spanielka. Sama som si to zaplatila ale ešte minulý rok som sa prihlásila na školský výlet ktorý mi zaplatili rodičia. Nemali s tým problém ale ja sa aj tak cítim zle hlavne teraz keď som odišla z brigády. Nemôžem sa toho pocitu zbaviť cítim sa ako hrozný človek keď si pomyslím že ja idem niekde na dovolenku a moja mama nikde nemôže ísť pretože musí byť pri sestre a môj otec musí zarábať. Neviem ani ako to napraviť keďže oba výlety sú už zaplatené a peniaze sa nedajú vrátit snažím si nájsť novú brigádu ale zatiaľ to nie je také ľahké a cez školu to asi nebudem stíhať.

lilli110
23. aug 2024

Chcela by som mat takto uvedomele dieta ❤ rodicia sa urcite tesia, ze ti bude fajn, ze aspon nieco ti mozu dopriat. Ked takto spolu drzite ako rodina, to zvladnete. A potrebujes aj ty oddych a trosku psychohygienu. Si stale dieta, aj ked si asi musela dost skoro dospiet....

lili177
23. aug 2024

si super, nic si nevycitaj, este im to v buducnosti vynahradis, som si ista, tiez by som chcela mat taketo dieta ako si ty, tie moje si nevazia co maju...

struhanka
23. aug 2024

Nemaj pocit viny. Si úžasná sestra a dobrý človek i dcéra a sestra. ♥️ Snažíš sa najviac, ako môžeš. Uži si výlety, voľné dni, oddýchni si. Tých pár dní nie je koniec sveta. Mamina i otec to zvládnu, brat tiež iste pomôže. Časom si nájdeš novú brigádu. A vďaka relaxu budeš mať nové sily lepšie sa sústrediť na školu a pomoc v rodine.

sonicka107
23. aug 2024

nemáš si čo vyčítať choď a uži si to áno viem stále budes mať v myslí rodinu ale ver mi že oni chcú aby si sa mala určite dobre a užila si to a oddýchla si ... maloktore dieťa je také ako ty

autor
23. aug 2024

@lilli110
@lili177
@struhanka
@sonicka107 ďakujem krásne za odpovede trochu sa mi uľavilo

veva1987
23. aug 2024

Príde čas keď budeš dosť samostatná na to aby si to rodičom s láskou vrátila 💪💪💪💪

lenkasarka
23. aug 2024

Prajem ti v živote veľa stastia. Si úžasná dcera a tu dovolenku si uzivaj bez výčitiek. Zaslúžiš si ju

ysseba
23. aug 2024

Ty si taká zlatá 😍 Si dobra dcéra aj sestra, máš veľké a dobré srdiečko. Nemusíš mať výčitky svedomia a pocit viny. Zaslúžiš si to, oddýchni si, uži si to s kamoškami, načerpaj nové sily do ďalších dní. A koľko máš rokov, ak sa smiem spýtať? Akú školu študuješ?

kittykat22
23. aug 2024

Mala by si sa porozpravat o svojich pocitoch s mamou. Pretoze tie vycitky mas koli nej. Som si ista, ze ti mama povie to iste, co ti napisali na fore. Si dieta a vylety a nejake dovolenky k tvojmu zivotu patria. Ak by si pokračovala v neustalej starostlivosti a trápení, tak by sa to skor alebo neskor podpisalo na tvojom zdravi. A to je to posledne co potrebujes a co chyba tvojej rodine. Chod si oddychnut - porozpravaj sa s mamou a povedz jej, co ta trapi, nech tam ides s lahkym srdcom.
Vsetko bude fajn, uvidis 🙂

autor
23. aug 2024

@ysseba ďakujem mám 17 študujem stavebnu

autor
23. aug 2024

@kittykat22 ďakujem ja som nad tým aj rozmýšľala len som ju s tým nechcela zaťažovať ale určite sa s ňou porozprsvam

autor
23. aug 2024

@lenkasarka ďakujem ❤️

cukroska
23. aug 2024

Nemaj pocit viny a choď. Určite ti to rodičia doprajú. Veď rovnaké výčitky môže mať aj mamina,že Vám nedala s bratom krajšie detstvo. Viac pozornosti a určite by bolí radi Vám dopriali aj výlety Si dobrá dcéra. Zaslúžiš si to.A život je vela krát nespravodlivý a ťažký..Časom si nájdeš brigádu a pomôžeš. Už si urobila dosť pre rodinu aj ty .Prajem Vám všetkým hlavne veľa sily,lásky a súdržnosti v rodine.

betulinka1
23. aug 2024

Si chudatko. Aby si mala pocit viny, lebo si doprajes. 🙈🙈🙈 toto je velmi zle myslenie. To, ze ides na dovolenku je ta najlepsia investícia aku mozes pre seba urobit. Nauc sa mysliet viac na seba.

la_dolce_vita
24. aug 2024

Netrap sa. Kazdy normalny rodic chce, aby sa ich deti mali dobre, mali pekny zivot, zazitky. Ty si mas ten zivot ako mlada uzivat, cestovat, spoznavat.. S takou povahou to budes mat tazke ☹

tinik888
24. aug 2024

Nedá mi neprispiet. Si skvela ❤️❤️❤️až ma to rozplakalo. Uži si dovolenku a prajem ti všetko dobre v živote.

mane01
24. aug 2024

Pozri, tvoja mama si mozno vycita, ze ti nemoze dopriat vylety. A mozno teraz sa velmi tesi z toho, ze nieco zazijes… a cez teba tak trochu aj ona. Uzi si to, posli jej fotky a ukaz radost, ja ako mama sa vzdy tesim, ked je moja dcera stastna a nieco si uziva! Moja mama nie je cestovatelsky tip, ona je rada doma. A vzdy ked niekam ides, posielam jej fotky a ona takto trochu cestuje so mnou. Nikdy by so mnou nesla, to uz som skusala, ale vzdy sa potesi fotkam a informaciam o novych miestach.

apolka77
25. aug 2024

Toto by si mali prečítať tvoji rovesníci, ktorí od nudy a rozmaznania považujú Chorvátsko za otravné a brigádovať nemusia, lebo rodičia im mesačne pošlú na účet minimálne 150 eur. a okrem iného si žijú ako prasiatka v žite...a takých nie je málo..
Si požehnanie pre vašu rodinu.
Porozpavaj sa určite s maminou ..zistíš, že aj ona má výčitky že vám 2 súrodencom nie je toľko dopriate po materiálnej stránke. Zato máte oveľa viac lásky a súdržnosti ako v iných rodinách kde je najväčší problém kde ešte ísť na dovolenku lebo všade už boli či kúpiť nové auto lebo toto ma už 7 rokov atď....
Ty pekne sa sustred na seba teraz, oddýchni si. Potrebuješ to. Studuj a o pár rokov doprajes určite ty mamke či rodičom super dovolenku.
Si skvelá dcéra vôbec nemusis mať výčitky.
Nech sa Ti darí.