aj napriek tomu, ze svojho priatela a malinku dcerku milujem nadovsetko /nevymenila by som terajsi zivot za nic/ niekedy mam pocit, ako by som bola len otrok. citim sa nenormalne unavena, ubolena, podrazdena a ked mi niekto povie, co stresujem ved som na materskej "dovolenke" a nic nerobim tak dostavam normalne hystericky zachvat 😠 . niekedy mam normalne chut niekde vypadnut ,aspon na chvilku a byt sama. kedze chcem aby sa dcerka citila superne robim vsetko pre to aby bola spokojna. hrame sa, nosime na rukach a stale nieco vymyslam, len aby neplakala-ale prave toto sposobuje to, ze vecer som uz grogy. pozriem sa okolo, byt je ako po vybuchu, priatel je v robote a ked nedajboze ide na pivo s kamosmi chyti ma taky zachvat zlosti, ze to nie je ani mozne. neviem sama ako to uz riesit, lebo sa nechcem stat neznesitelnou furiou, ktorej sa vsetci budu vyhybat 😢 ako sa ukludnit??? a hlavne vsetko stihnut, aby som bola spokojna...?
ja tiez nenavidim ked mi niekto povie ze " sak nemas inu robotu len si doma z deckom....ide ma roztrhnut
@1234lubka obidvoch starych rodicov mam moc daleko. jedni su cca 100km od nas druhí cez 200 takze to nie je mozne, aby som tam malu odkladala. nejako som si uz zvykla, ze doma nie je taky 100% poriadok ako by som chcela 😉 co uz, nestiham... som rada ze stihnem aspon WC pri tej mojej aktivnej princezne. ale nemenila by som uz zanic. takto to je super taky organozovany chaos... 😝
No vidis v konecnom dosledku 🙂 ja si myslim ze bud sa zena venuje dietatu alebo bytu...no jasne ked mas aktivne dieta tak nemozes mat byt typ top...my sme teraz boli tyzden u nasich a maly bol nervozny jak pes som sa od neho nemohla pohnut(nasi isli na domasu tak sme z manzelom isli na tyzden byvat ku nam lebo ma blizsie do roboty a usetrime benzin 🙂) a mama ked prisli ma zdrbala ze aky je tu bordel...boze ja som umyvala riad po jednom taniery lebo tolko maximalne vydrzal byt ticho....a nic nechcel spat..dnes sme prisli domov a jak maly zalomil na obed tak hajal tri hodiny!!!! som bola v soku :DDDD vies moj manzel tiez rad ide na pivio s kamosmi a mna ide niekedy rozret od nevrov ze ja ho cakam cely den doma sa staram o maleho varim zehlim atd ved to poznas a on sa ku nam neponahla...ale to nie zeby nas nemal rad...proste tak si vie viac odychnut,,,,a ja snim nemozem ist koli malemu....ale zase mi amme rodicov blisko takze sem tam sa da na par hodin vypadnut 🙂
ja už som fúria, odkedy sa malá narodila viac ako 3 hodiny vkuse neprespala či vo dne či v noci, takže logicky ani ja... ešte stále je kojená, UM nechce ani vidieť a keďže nemáme ani režim, nemôžem sa od nej na viac ako pol hodinu vzdialiť... v noci ju nikto miesto mňa nenakojí a neuspí a hoci priateľ nepracuje a je stále s nami, niekedy by som práve to aby šiel na pivo brala, lebo už po sebe len brešeme... hlava mi ide prasknúť a som nervózna, malá sa navyše nikdy nejako extra rada netúlila tak ma ukľudnilo len keď spokojne spinkala a to neni nejak často... ale teraz má noví zvyk, prilezie na gauči ku mne, položí si hlávku na moje stehno a nechá si hladkať chrbátik a v tej chvíli zabudnem na všetko, aj na bolesť, aj na únavu, či hlad, len som rada, že ju mám... btw ak ti ešte náhodou nesedí, tak počkaj pár týždňov, akonáhle sa naučí sedieť a hýbať, tak sa vyhrá aj sama určite 🙂 ja som našu dala do cestovnej postieľky, urobila som si čaj, zjedla jogurt a prišiel priateľ z obchodu a len ju hľadal 😀
@namarie je pravda, ze uz je trosku samostatnejsia a pohra sa aj sama, pripadne kuka len na psa a je spokojna. uz si to viem trosku lepsie zorganizovat a preto pomaly stiham aj nieco ine... aj ked to nie je az tak super ako predtym /cize doma je neporiadok aj napriek tomu, ze upracem, lebo vsade su hracky, flase, cumle, plienky a podbradniky 🙂 / ale uz som si asi zvykla. s priatelom sa dokazeme nenormalne pohadat, kvoli jeho piatkom a pivu... ale co uz! asi to tak ma byt, aspon sa mozme potom udobrovat! stale moc nechape, ze som z malej niekedy moooooooc unavena a posediet si hodku vo vani, kde si urobim kozmetiku, nechty a take babske veci je u mna na nezaplatenie... skoda ze to chlapovi nedojde samo, ale vsetko mu treba povedat. 😠
@danusskaaa joooj chlapovi aby došlo? čo siii 😀 ja si všetko vydobijem, inak to nejde s nimi... tvoj pracuje a neviem v akej náročnej práci, to je zase iné, ja som svojho cez skúškové nechala oddychovať a učiť sa, ale teraz cez prázdniny má tvrdý zaberák, šak si zas oddýchne keď bude na týždeň na intrák odchádzať... ale aspoň tú hodinku si vydobi, on počas nej možno časom aj aspoň z časti pochopí aké je to pre teba náročné...
@namarie aj moj zozaciatku...koliky plac katastrofa v noci hore...ach jeee ked si na to spomeniem :D teraz ma pol roka uz je to ovela lepsie uz sa sam pohraje v noci sa budi 3 4 razy na mlieko a spi dalej.....ale tiez podla nalady no...ale dost som sa premahala aby mi to nepokazilo vstah z manzelom....
@1234lubka
@namarie jedine stastie, ze sa aspon v noci vyspim, lebo malinka mi do 3mesiaca spala celu noc a teraz sa 2krat budi na smad. nakojim ju a spinka dalej do tej 9rano, takze to je super. cez den spinka menej, ale to mi az tak nevadi... len sa jej proste musim venovat. ona sa nerada sama hra.. proste potrebuje niekoho a ked sa neobetuje pes, musim ja 🙂 chlap je ITckar a je do tej 6kazdy den v praci. potom ma vseliake sporty, ktore mu nechcem zakazovat, lebo to potrebuje /ideme aj spolu zahrat pingpong, ideme na korcule, bowling.../ avsak cez tyzden, ked idem napr. do tej spchy, vytiahne ma z nej neustaly plac malej a zufalost tatika, ze uz si nevie rady 😠 preto chcem aby bol s malou castejsie, aby bola aj s nim vpohode a ja som mohla zase zacat cvicit ako to bolo pred par mesiacmi... uvidime co to bude!!! a mne je niekedy moc luto, ze chlapom nejake veci nedojdu same... niekedy by to moc pomohlo a prekvapilo, lebo ked si vsetko musime len vydobit je to ine ako ked nieco urobia len tak! 😉
@danusskaaa no itckar..to mate inac aspon ti zarobici to moj robi na stavbe od rana dovecera ako kon..veduci oblbuje na hopdinych nezaraba vobec ako sa vravi ze muirari stavbari zarabaju krasne peniaze...ale remslo ma zlate dno aspon mi nieco vie porobit doma vsetko...ked sa budeme raz (dufam!) chciet budovat tak niekje problem z pracou lebo je sikovny.....sa necudujem ze chce ist na pivo niekedy po robote lebo uz mu stoho niekedy prepina...ale zase nechodi vzdy hej dame si aj spolu alebo ked ide von tak ma zavola ci neidem s nim...snazim sa tak zdravo mu vyhoviet a vzdy mu poviem mierne coi si myslim a co by som ako chcela resp nechcela..a naozaj to prinasa ovocie! .ale vieme sa aj pohadat jasne ako kazdy par...ale zatial sme sa stale uzmierili 🙂)
Hlavne sa upokoj ved vsetko nemusi byt dokonale....rozpravala si sa z partnerom o tom? ze co ta trapi? normalne v klude bez nervov a emocii?...skus malu nechat babke a dedkovy na par hodin a ist s partnerom von..na pivo alebp len tak sa odreagovat....