Pocit stagnácie

28. máj 2024

Ahojte!! Rozhodla som sa po dlhšom čase napísať... Aj keď anonymne... Neviem, kde začať, lebo v živote mám všetko a som spokojná s vonkajším svetom, čiže bývanie, priateľ, práca. Asi niektoré poznáte ten pocit, že zmeníte v niečom alebo celkovo svoj život, keď sa niečo deje. No vo mne sa niečo stalo, že túžim po zmene. Asi je to tým, že sa nemám kam posunúť a chýba mi to. Ja nemyslím tie vonkajšie veci, že už zažiť svadbu, alebo kúpiť si vlastné bývanie, pretože na tom všetkom postupne pracujem 🙂 Mám skôr pocity, že by som chcela opäť zmeniť svoj vnútorný život. A mám pocit, že som sa zasekla na mieste. Mám 27, chcem byť plná elánu a zrazu akoby to nejde. Viem, že to prejde, no neviem, ako začať... 🙂 Čo vám pomohlo, keď ste mali pocit stagnácie vo vnútornom živote?

miriamzba
28. máj 2024

A máš predstavu, čo by si chcela zmeniť? Zrejme niekde v podvedomi to máš, ale či vieš ktorým smerom začať tú zmenu.
Mne pomohlo byť úplne sama a rozmýšľať, či už víkend vo wellnese, alebo idealne poznavacka na pár dní, tam som si vždy uvedomila čo je ta vec, ktorú potrebujem a zatial mi chýba.

naneta258
28. máj 2024

Začala som behať a obmedzila som internet 🙂
Nemôžem momentálne nejak extra zmeniť veci, tak aspoň takto 🙂

autor
28. máj 2024

@miriamzba nie je to nič vonkajšie v zmysle práca, bývanie, vzťah alebo také. Skôr vnútro. Veľmi mi chýba ten pocit ísť niekam sama, zahĺbiť sa do seba, a ešte aj ten pocit, keď som napríklad v minulosti prekonala nejaký strach, niekam sa posunula, napríklad tým, že som išla sama na túru na vrchol alebo začala robiť nejaký nový šport. Väčšinou som tieto veci urobila, keď som mala naozaj zle obdobie a okolností ma prinútili, napríklad po ťažkom rozchode. Teraz ale nemám nič také vo vonkajšom okolí, a preto mám pocit tento akoby stagnácie. No vnútorne veľmi cítim, že som mladá, chcem sa posúvať vopred. Asi mi chýba niečo nové 🙂

miriamzba
5. jún 2024

Je mi to povedome 😁 Nejaký výlet, kde by si vyšla z komfortnej zóny, by nepomohol? 🙂
Mne to vždy vela dalo, ísť niekam kde som čiastočne- alebo aj z vacsej casti- odkázaná sama na seba, nemat to zauzivane pohodlie, dorozumiet sa, zabezpečiť si zakladne veci, musieť spraviť veci inak ako som zvyknuta. Taketo výpravy ma vedeli super nakopnut.