Pocit osamelosti a zbytočnosti

15. apr 2020

Zienky. Pred materstvom som bola pracovne uspesna....v kolektive kazdy den. Neriesila som somariny... ale teraz sa citim hrozne, svoje babo milujem, ale becitim sa byt zenou...iba pouzitou handrou. Pre muza som ako vzduch... ale uvedomujem si, ze on zije svoj zivot...tak ako predtym.. len ja tym ze som doma, vsetko vnimam inak. Mam picit, ze som pre neho vzduch, na vsetko sama... asi riesim bludy.. ale mali ste take pocity? Dakujem.

pribinak
15. apr 2020

Ake staré je tvoje dieťa? Veď nemusíš sedieť 3 roky doma. Môžeš ísť do prace aj skôr

autor
15. apr 2020

@pribinak ma 6 mesiacov. V septembri nastupujem....ale mam debilny pocit, akoby sa mi rozpadalo manzelstvo...

stanulienkat
15. apr 2020

Dieťa bolo plánované? Manžel chce dieťa, vedel čo to obnáša?

heidy222
15. apr 2020

No ja sa Tak citim teraz pocas tejto krizy, neni ziadna moznost sa odreagovat od materstva. A moj muz teda odkedy je doma na home office chodi Len v teplakoch a o romantike neni Ani reci. Citim sa osamela,co je paradox, lebo 24 hodin denne nie som sama 😂. U mna to je takto Len teraz pocas karanteny, dovtedy v poriadku, lebo napriklad som isla ku kamoske, deti sa zahrali, my pokecali a to bol pre mna neskutocny relax. Alebo sme isli cez vikend sa najest do restiky, na nejake podujatie atd. To vsetko teraz nie je mozne...

autor
15. apr 2020

@stanulienkat je to nase druhe. Planovane.

autor
15. apr 2020

@heidy222 my byvame v cudzom meste, daleko od rodiny, kamaratov. On vzdy prec, v praci...na nic nema cas. A ked sa vecer vrati, unaveny, nahnevany a oserkam si to ja.

stanulienkat
15. apr 2020

A nezapajas ho malo do domacich prac a starostlivosti o deti? Ako si moze zit zivot slobodneho chlapa? Dohovor nepomaha?

jaskolka
15. apr 2020

Z čoho usudzujes, že sa ti rozpadá manželstvo? Keď muž pracuje a žena je doma, tak obvykle stále to je, že jednoducho sú "trochu inde". Ja som momentálne doma, som na rizikovom, a viem, že skôr ako o pár rokov sa ani do prace nedostanem, že proste minimálne tri roky budem len žena a mama v domácnosti. Muž je od 7.00 do 16. 00 v robote, potom ešte sem tam ide na fusku, čiže tak okolo 19.00 príde domov. Sprcha, naje sa, a, pozrieme telku, či ideme si ľahnúť, rozprávame sa a obvykle ja okolo 21. 00uz spím. Viem, že to iné ani nebude po pôrode, proste domácnost bude na mne, maximálne kúpanie a nedele budú spoločne,žijeme na dedine,čiže ani extra spoločensky život nemôžem čakať 😃. Ale beriem to normálne, tak to jednoducho bude par rokov a potom pôjdem do prace, a bude to zase iné. Nenapadlo ti pred tehotenstvom, že skrátka sa tvoj život zmení? Ze naozaj budeš "len mama" ale ved to nebude trvať 100 rokov Nechcem ta uraziť, to určite nie, ale ak len na, základe toho máš pocit, že sa "rúca vzťah" a iné problémy nejaké nie sú, tak ozaj to vyzerá, že riešiš hlúposti

autor
15. apr 2020

@stanulienkat on je trener...jeho zivot: treningy, sustredenia, od marca do oktobra kazdy vikend preteky aj 3-4 dnove... ja sama na vsetko... domacnost, skolopovinna, mala...vsetko. a ked sa chcem rozpravat o svojich pocitoch, znervoznie..

autor
15. apr 2020

@jaskolka ano. Mas pravdu. Uplne suhlasim , ale aj tak tomu podlieham. Som vzdela, viem triezvo premyslat....ale vidis....aj tak mam depku a riesim malichernosti. Asi to bude tou samotou.

jaskolka
15. apr 2020

Tak teraz aj tym, že každý je nútené zavretý doma, to nepomaha. Prinajhoršom si opakuj, že je to len na par mesiacov, keď o pol roka ideš do prace, ako som pochopila. To rýchlo ubehne 🙂🙂🙂

stanulienkat
15. apr 2020

Hlavne sa neodcudzit uplne,treba komunikovat. A vydrz,tato situacia vie tiez naburat vztahy. Ked pojdes do prace,trochu ozijes pri inych ludoch a kolektive.

eliska13
15. apr 2020

Preto ideš do práce, že Ti je doma dlho a cítiš sa zle a vidíš zmenu v tom, že z toho odídeš do roboty?veľa žien je na všetko samých teraz je to určite aj tou izoláciou aj mne je dlho, vymýšľam si robotu mám pocit, že každý deň taký istý.Ziadny muž sa nechce rozprávať o pocitoch ženy😊oni tomu nerozumejú čo to je byť k dispozícii 2 deťom, žiadny oddych...máš aspoň nejakú kamarátku?
Zle je, že chodí často preč a to, čo iné rodiny aspoň víkend sú spolu ty zase s deťmi.pracou akurát zmenis prostredie všetky povinnosti Ta počkajú, ale možno Ti to pomôže.Co je vlastne problém, že máš pocit, že ste sa odcudzili? ty s deťmi, jemu sa asi život moc nezmenil.Podla mňa týmto prejde každá zena, ktorá je doma.

janickacrazy
15. apr 2020

a teraz manžel nie je doma? chodí do práce?

autor
15. apr 2020

@janickacrazy chodi. Nema sice preteky, ale vzdy je prec, robi treningove plany, trenuje individualne.

autor
15. apr 2020

@eliska13 ved toto..mne sa zmenilo vsetko den...noc...jemu nic a ja ho akoby vobec nezaujimam...stale pocuvam co deti na treningu, aky super bicykel servisoval...ale ja a nase deti nic...on tvrdi ze nas lubi. Bola som teraz asi 4 tyzdne prec...u segry v dome s detmi v karantene...boli dni, ze ani nezavolal...vraj ma toho vela...sex? 2 mesiace nic...ziadny zaujem...

brita7777
15. apr 2020

hm ja nvm, divne, ze ho deti nezaujimaju...naco chcel dieta ? to by som mu asi servirovala denne, aby sa zobudil. ak je workholik, to je tiez len ista forma uniku od problemov, depresiu nema ? hadate sa ci ani to nie ? ma na to nejaky nazor ?

eliska13
15. apr 2020

Máš podozrenie, že má frajerku?tak ty si vypočuj čo deti na tréningu a ty mu porozprávaj čo ste robili😊neviem možno sa v tom len moc sprtas.Alebo Ti chyba od neho zaujem a cítiš sa iba ako inventár tá čo sa postará....keď príde domov je tam.Je to tak skoro v každej rodine.Ked už jedno dieťa máš vedela si čo Ťa caka.Skus si robiť dní zaujímavejšie.Ako teraz môže trénovať?

autor
15. apr 2020

@brita7777 hadame ....on sa hada, cokolvek poviem na adresu jeho prace, casu na nas, tak je nervny. Ak som usmiata a ticho, jevsetko ok....sme na zlej ceste. Viem

janickacrazy
15. apr 2020

načo ste si potom robili druhé dieťa? či pri prvom taký nebol?

retatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
15. apr 2020

@retatka
@janickacrazy baby nebol taky. A to co pisete intuitivne citim. Proste zije si svoj zivot... slobodny. Pytala som sa ho, ci ma niekoho. Tvrdi ze nie. Ale vidim, ze je iny vo vztahu ku mne...myslim si, ze sam bojuje s tym, ze si uvedomuje svoju nespokojnost. No neviem... jedna vec je zachranit manzelstvo, druha vec je, ze neda sa prinutit milovat

autor
15. apr 2020

@eliska13 stretavaju sa vonku a trenuju v lese...

janickacrazy
15. apr 2020

netrénuje nejakú krásavicu? no neviem, sex raz za 2 mesiace to je dosť podozrivé, predtým to bolo ako?

autor
15. apr 2020

@janickacrazy netrenuje...deti ma. Mozno uz nie je laska z jeho strany.

eliska13
15. apr 2020

Každý muž je nervny, keď príde domov z roboty a žena mu začne rozprávať ako sa cíti na všetko sama, že muž nemá čas na deti...vieš je to jeho práca.Pravdu máš aj ty aj on.Zil by si svoj život, keby chodil po pive, kamarátoch on trénuje.To len dedukujes, že nie je láska z jeho strany.Tazko takto niečo poradiť ty vieš....aj ja som niekedy závidela mužovi, že sa oblečie navonavkuje a ide do roboty, ide na obed niekto mu navari...Aj teraz je len na ceste z práce.A tieto hádky nikdy k ničomu dobremu u nás neviedli a nebolo víťaza.Iba sme boli obidvaja zduti, že obaja robíme čo sa dá aj tak nebolo dobre.Nie každá má muža o 16 doma a venuje sa deťom.Asi si zo všetkého frustrovaná drž sa!

retatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
15. apr 2020

@retatka on 31 ja 33.

ovaaa
15. apr 2020

Treba sa dohodnut aspon na jeden den v tyzdni kedy muzovi nechas dieta a na par hodin z domu vypadnes.Sprav si program, prechadzaj sa , navstiv kamosky...cokolvek len zmenu prostredia.

karolinakr
15. apr 2020

Toto maju ženy teraz výhodu, že ked su nespokojne citovo, finančne, sexualne móžu sa rozisť.Kedysi to bolo nemyslitelne, su pary, čo prežili spolu 50r a cely život spolu
Teraz maju muži tresty za svoje "hriechy".Neplnia svoju funkciu- odchod
Alebo možno to je tym, že su menej vedeni k vernosti a tomu, aby bojovali o svoju rodinu,
Každa doba ma svoje pre aj proti
To; že športu venuje vela času- jednej baby syn je tiež fanatik do sportu a vysvetlovala potencionalnej frajerke, že ked ho nechce stratiť,musí mu dať priestor na to
Na 2.strane ak ma 2 deti a ženu, čo sa citi nelubena, tak by sa mal spamatať a svoj zaujem investovať aj inde ako do bycikla