Rada by som vyriešila v sebe pochybnosti ohľadom môjho partnera. Na úvod chcem povedať, že som veľmi mladá, mám len 20 rokov, priateľ je môj prvý a som s ním od 17. Priateľ by rád začal so mnou bývať, chce posunúť náš vzťah, no mne to príde stále nejak skoro a príde mi, že páry, ktoré spolu bývajú tak si začínajú po čase trochu liezť na nervy. Ja som introvert, takže sem tam potrebujem čas len pre seba a byť sama. Aký máte názor bývať spolu tak v mladom veku?
Ďalšia vec je, že stále sa vnútorne na partnera, hnevám. Som veľmi citlivý človek. Keď sme spolu začínali chodiť, tak náš vzťah nebol ružový, nebolo to tak krásne ako u iných. Zamilovanosť atď. Nás vzťah je o x percent krajší teraz po dlhšej dobe. Môj partner mal ex priateľku s ktorou boli zvyknutí "komentovať" druhých, ich vzhľad atď. Čiže to robil aj u mňa priateľ, komentoval druhé baby, posielal mi fotky, nie vulgárne, ale urážalo ma to. Raz povedal aj že nie som úplne jeho typ. (Teraz po 2,5 roku vyzerám inak, pribrala som, cvičím, mám iné vlasy, omnoho atraktívnejšie vyzerám). Povedala, som mu, že mi to veľmi vadí. Prestal s tým úplne. Nepozerá po druhých babách, nič mi neposiela. Hovorí mi, že som pre neho najkrajšia žena a samé krásne veci. Tie začiatky boli horšie možno preto, že nedokázal zabudnúť na jeho ex, ktorá bola úplne iná ako ja. Takže medzi nami bolo viac problémov. Ja ako introvert som sa nedokázala otvoriť. Tiež vždy mal negatívny názor na neveru, nikdy nebol neverný. Ospravedlnil sa mi veľa krát, že bol hlúpy a nechcel ma raniť. Bral to nevinne len ako zábavku. No stále mám pochybnosti, že sa k tomu vráti. Viem, že sme boli deti, ale aj tak.
Možno riešim kraviny, že je môj prvý a nedokážem to porovnať. Vyrastala som bez otca. Viem, že niektoré to budete riešiť ako banálny problém, ale mám pokračovať vo vzťahu keď ma vnútorne žerie neistota?
Len bývať s niekým v takom mladom veku? Ja sa toho dosť bojím.
@adriannaa mne pripadáš podľa štýlu písania ako rozumné, hĺbavé dievča a tvoj priateľ mi pripadá podľa toho, čo píšeš akýsi nevyzretý a plytký. Podľa mňa daj na intuíciu a keď sa ešte necítiš bývať s ním v jednom priestore, nie si si ním veľmi istá, počkaj, nedaj sa dotlačiť to niečoho, s čím nie si vnútorne stotožnená. S bývaním pred svadbou nemám skúsenosti, ked som sa vydávala ja, väčšina spolu žila až po svadbe, takže v tomto neporadím.
@adriannaa priatel ma kolko rokov? Tak ono nikto ta nenuti,aby si s nim sla byvat,je to len na tebe...predookladam,ze obaja asi pracujete ked by ste sli byvat spolu...
Spolocne byvanie ti da odpoved na otazku ci ma vyznam s nim byt,ci s nim dokazes fungovat a existovat...horsie by bolo ist spolu byvat o niekolko rokov a potom zistit,ze si nerozumiete...
Aj napriek tomu,ze budete spolu byvat tak to predsa neznamena,ze nebudete mat kazdy cas sam pre seba prip.kazdy nejaky svoj konicek...
Ohladom posielania fotiek a komentovania...nuz to je take trapne a detinske,ale co uz...
S tou neverou som uplne presne nepochopila co si tym chcela napisat
Ja som sa na spoločné bývanie s priateľom veľmi tešila. Ak sa netešíš, nie si si istá, nerieš to a počkaj. Možno už o mesiac s ním nebudeš a možno naopak, rozhodneš sa, že s ním chceš byť. 🙂 A on ak ťa ľúbi, počká.
@lilyanka myslela som to tak, že tiež odsudzuje neveru, čo sa mi páči. Jeho ex mu bola neverná, ale nikdy jej to "nevrátil".
A bolo to detinské, veľmi ma to zraňovalo. Už sme si to vysvetlili tak načo to rozpytvávať. Ale v sebe to nemám vyriešené keď si na to spomeniem, hnevá ma to. Nikdy som si tak nepotrpela na vzhľad ako teraz, stále sa bojím, že sa mu nebudem páčiť.
A už nič takéto nerobí, má voči mne úctu. Možno dospel, ale stále sa bojím. Zas možno sa zbytočne tým trápim, ľudia sa menia.
Ja som taký človek, že mňa keď niečo trápi tak ma to zožiera vnútorne.
Necitala som ostatne komentare ale ja byvam z mojim muzom od 19 rokov. Oficialne, lebo uz pol roka predtym som doma spavala tak raz za tyzden😆 Sme spolu doteraz. Naucili sme sa spolu zit, prezili sme vela dobreho aj zleho. Sme stale spolu, mame dve deti, psa, macku, svokra a hypoteku. Je dolezite si vyskusat spolocne byvanie, spolocny zivot. My sme mali rodinu az po 10 rokoch spolu. Dovtedy sme spolu cestovali, skusali rozne prace, hladali sme samych seba aj jeden druheho vo vztahu.
Tvoj partner bol ochotny sa koli tebe zmenit. Si mlada, nemas co stratit. Chod do toho, vyskusaj si to a uvidis. Netreba mat ruzove okuliare a zbytocne si komplikovat zivot spekulaciami typu "co ak" zrazu budes mat 50 rokov a pocit, ze ti zivot utiekol a ty si z neho nic nemala.
Vsetko, co som si v zivote naplanovala zlyhalo, nevyslo, dopadlo uplnou katastrofou. Neplanujem a nakoniec mam vsetko, po com som tuzila😉
ešte napíš koľko má mladý rokov....tie začiatky nič moc - to je pravda...ja by som nešla, s ním bývať, ešte by som počkala....
@deti95060810 21 🙂. Ja si hovorím, že veľa ľudí má krásne začiatky a pokazí sa to tak či tak. My sme pravdepodobne do vzťahu išli viac racionálne. Teraz môžem povedať, že naozaj ma vychvaľuje do nebies, len ja mám takú povahu, že stále sa rýpem v minulosti.
@katkakakovac ďakujem za príspevok, to znie fajn 🙂. Musím povedať, že niekedy čítam aj tuto diskusie a ma to vystraší, že ako sa to pokazí atď. Preto som taká opatrná a zas vážim si vzácnosť, ale je mi jasné, že tak to takto navždy nemôže byť, že sa vidíme párkrát týždenne.
@adriannaa podľa mňa máš zbytočné obavy. Ale zlaté, že máš triezvy rozum. Ak on to chce, a ty nemáš iný dôvod neísť s ním bývať, tak jednoducho choď. Vyskúšajte si to. Až vtedy sa môže ukázať či ste zladení byť spolu stále.
Držím palce. Podľa toho, čo píšeš, že sa zmenil k lepšiemu si myslím, že to bude fajn.
A že máš len 20 sa neboj. Ja bývam so svojím od 21 rokov
Nezabudni, nič nestratíš, akurát získať. Získaš istotu, či to stojí za to s ním alebo si sa zmýlila a môžeš sa realizovať niekde inde. A nestratíš zbytočne čas s niekým s kým jednoducho k sebe nepatríte
@adriannaa naco sa rypes v minulosti??? Zmenis to? Pokial viem, tak sa to neda. Nauc sa neriesit blbosti. Je jedno take prislovie. Ked je koze dobre, ide sa smykat na lad. Mas dobreho partnera, ktory je ochotny zmenit sa, chce s tebou byvat, lubi ta, tak co riesis kraviny, ktore boli pred xy rokmi. Najdi si konicek, zmen myslenie, zameraj sa na spolocnu buducnost. Je tu vela pribehov zien, co prepasli svoju prilezitost z uzasnym muzom a nakoniec im zostali len oci pre plac. A potom uz len banuju, co mali urobit. Je to na tebe, ako bude tvoj zivot vyzerat o par rokov.
@adriannaa ak ti môžem poradiť a dovoľuje vám to finančná situácia tak si najdite nejaký podnájom na začiatok vám stačí 1- a 2- izbový byt...bývať s rodičmi nerobí dobrotu...hovorím z vlastnej skúsenosti...po čase ti všetko začne vadiť...ja takto bývam 2 roky so svojho vami..a cítim sa ako "väzeň"...
Z vlastnej skusenosti ti poviem ze nehrab sa v minulosti a ked uz z tvojej strany nie je nic co si na zsciatku vztahu robila a lutujes to? Myslim ze "kazdy" robi chyby a myslim ze nejde o nejaku zssadnu vec, zameraj sa ma dolezite veci s na to co chces.
@adriannaa dieťa radostné!!! Ty mas študovať,cestovať po svete a užívať si život ešte dieťaťa,nie viazať na nohu oceľovu gulu!!! Haloooooo,preber sa,dobre ranko prajem.
@adriannaa moja skúsenosť je, že ak ma zožierala neistota vo vzťahu, vždy časom skončil. Druhá vec je, že on má pravdu, treba posunúť vzťah a spoločné bývanie je dobrou cestou. A ak Tvoja povaha je váhavá, nerozhodná, premieľaš si minulosť v hlave donekonečna, tak ono to časom s veľkou pravdepodobnosťou aj tak skončí.
Aj táto diskusia a viac rozličných názorov Ťa môže len zmiasť.
Počúvaj seba, nehľadaj potvrdenie toho, čo cítiš vonku. Vnímam z Tvojich riadkov strach. Život je zmena. Čím skôr to pochopíš, tým lepšie pre Teba. Žiť s niekým, neznamená stratiť svoj priestor, znamená aj liezť si na nervy, život nie je jednofarebný. Mne príde, že ho nemiluješ, lebo žena ak miluje muža, takto nefilozofuje, či áno, či nie. Tá do toho ide. A pôjde za tým mužom kamkoľvek. Takže za mňa, daj na svoju neistotu.
@adriannaa Každá žena má v sebe takú tú intuíciu, ale mnohé ju nepočúvajú. Ja mám tiež pocit, že ty ho vlastne ani tak veľmi nemiluješ. Ja ked som bola v tvojom veku a zamilovaná, tak som sa tešila na spoločné bývanie, že som sa nevedela dočkať. Ty váhaš, to nie je dobré, nešla by som do toho na tvojom mieste. V minulosti sa nerýp, to je zbytočné, zmeniť možeš len budúcnosť. Inak tvoj priateľ mi príde ako decko, tie hlúpe reči, že nie si úplne jeho typ, to je fakt trapné. A ty sa dúfam nesnažíš vyzerať ako jeho ex, ktorá jeho typ bola, ked píšeš ako si sa zmenila, iné vlasy, atd.
@janickacrazy tak on mi povedal, že som oveľa krajšia ako jeho ex. Ja sa na ňu ani vôbec nepodobám. Zmenila som sa aj kvôli sebe, mala som 46kg, teraz mám 56kg, mám omnoho ženskejšiu postavu, cvičím, inak sa starám o seba a takáto farba vlasov mi viac ide. Keď som mala 17 vyzerala som veľmi detsky, nestarala som sa o seba a obliekala som sa hocijako, vyťahaný sveter a rifle jednoducho nezaujímalo ma vyzerať tip top 🙂.
Teraz už nič také nehovorí, priznal si, že sa správal hlúpo a že ho to veľmi mrzí.
Je pravda, že som nikdy necítila "motýle" v bruchu, ale záleží mi na ňom.
@adriannaa Joj a kedy sa chceš porádne zamilovať, ked nie teraz? Ja ked som stretla môjho muža, to boli také motýle, že strach a to som mala 30 rokov. Raz vravel jeden psychiater, že vzťahy, ktoré mali na začiatku tie "motýle" vraj vydržia dlhšie ako tie racionálne, ale neviem, čo je na tom pravdy. Moja mama mi v 70tke priznala, že nikdy nebola tak po uši zamilovaná, to sa mi zdá fakt hrozné a smutné.
Daj na svoju intuiciu a nehrn sa do spolocneho byvania. Zaciatky ste mali vseliake, na spolocne byvanie sa este necitis, pockaj kym to budes chciet aj ty sama, nie len on.
@adriannaa je iné spolu len randiť a iné je spolu bývať a vlastne žiť. Takže prečo to neskúsiť ako vám to bude spolu klapať? Skúste to a uvidíte, no s deťmi zatiaľ počkajte. Nie som veľmi za takéto vzťahy na skúšku, no oveľa lepšie a ľahšie sa rozídete bez záväzkov a detí, ak zistíte, že to nie je to, čo ste očakávali ako keby ste už tie záväzky mali a neklapalo vám to. Každopádne držím palce, aby vám to spolu šlo.
@janickacrazy ja som nebola až tak do toho môjho zamilovaná, teda tie motýle až také silné neboli, prišlo to u mňa až časom a vekom. Skôr som ho brala, že je taký do života. On ma miloval vždy viac a že je to vraj pre život lepšie, ak muž miluje viac ženu ako ona jeho.
@libawet Tak to áno, to je lepšie, u nás to tak bolo tiež, ale aj motýle boli aj u mna a u neho ešte vačšie. 😂
@adriannaa na zaciatok ak mas naozaj iba 20 tak je to velmi osviezujuce , lebo citit ze si rozumna co je aktualne velmi zriedkavy jav.
Ked som si zacala s mojim terajsim muzom este v paleolite 😅 tak on chcel byt so mnou kazdy bozi den a mna to dusilo, takze naozaj viem pochopit potrebu byt sam, resp po svojom v case kedy chcem aa ko chcem, nie nalinakjovane ze dnes medzo 16-18.
Ze nemas motyle... no lebo ho nemilujes, si rozumne dievca racionalne ti vyslo ze vztah je obstojny, dava ti viac nez berie... tie veci co si pisala su take detske hluposti ja osobne by som sa s chlapom pre to rozisla lebo auperku nemienim robit ale ty si to nejak skusla.
Az spoznas toho praveho alebo aj nepraveho ale proste ked pride ta chemia a budu s tebou plieskat hormony taky cas nebudes rozdumovat ale zbalis si tasku za 6minut 🙂
Za mna nie... nema to buducnost.
No, samozrejme, bývať s ním nemusíš, ale na druhej strane, práve vtedy sa ukáže či ten vzťah za niečo stojí... A radšej sa rozísť skôr ako neskôr, nemusíš stráviť mladosť s niekým s kým nevidíš budúcnosť