Ahojte,chcem sa s vami poradit ci robime dobre.Cca o mesiac mame svadbu,sme obidvaja po 30 ke,ano berieme sa,lebo cakame prirastok a dohodli sme sa tak ze isty cas pobudneme u manzelovych rodicov.Su to normalni ludia,obidvaja dôchodci budeme mat vsetko spolocne. Ako mne to nevadi,lebo aj doma sme to tak mali a bolo to v pohode.Ba svadbu sa veeelmi tesime aj na dieta,ktore sa mesiac po svadbe narodi.
Podľa môjho názoru nerobíte dobre.
@evaachesa v com nerobime dobre
Po narodení dieťaťa si to veľmi rýchlo rozmyslíš, dupľom keď máte všetko spoločné. Dieťa reve, príde babka, nie je hladný, nie je mu zima, skús mu dať čapicu.... A môžu byť neviem aký v pohode ak nemáš ani vlastnú kuchyňu a kúpeľňu bude to časom "boj" o dieťa a teritórium.
Obaja máte po 30 a ak nemáte vlastne bývanie, to nemáte ani na nájom? Zbožňujem mojich rodičov, máme skvelý vzťah, ale nebývala by som s nimi. Mať po 30 a s dieťaťom nemať svoju domácnosť, svoju kúpeľňu, svoju kuchyňu, svoje súkromie pre vzťah a intímnosti, no, ako sa píše hneď v prvej reakcii, nerobíte dobre. Prečítaj si tu stovky diskusií, nech prídeš na to prečo.
Pozri si zopár starých diskusií, nechce sa mi opakovať prečo nie. Máte 30 rokov, mali by ste sa osamostatniť vo všetkom a ešte dupľom keď čakáte dieťa. A nie sa sáčkovať naspäť k rodičom. 😏
ak si zvyknutá na spoločnú domácnosť - rodičia, deti a starí rodičia - tak to bude Ok....
Roky som bývala u rodičov a veru to neraz chce poriadnu dávku tolerantnosti .....ohľaduplnosť a slušnosť bude tvoja druhá sestra....
A ako idete riešiť vlastné bývanie?
Ja toto spoločne bývanie a mať všetko spolu nepochopim. Ale aj nepochopim aj tych rodičov ved naši ani svokrovci sami povedali že si nevedia predstavit že by sme spolu byvali…
Obaja po 30ke, navyše o chvíľu s bábätkom to je už naozaj čas na vlastné bývanie.
AJ tie najlepšie vzťahy sa spoločným bývaním pokazia, rôzne generácie = rôzne názory, strata súkromia vášho aj svokrovcov a ešte keď máte všetko spoločné celé zle.
Radšej si nájdite na istý čas podnájom a zatiaľ vyriešte vlastný byt.
Nerobite dobre. Rieste si svoje vlastne byvanie. Z tohto bude len napatie a hadky aj ked teraz mas urcite pocit ako dobre ste "vybavili"🙂
A byvala/byvali ste samostatne s nastavajucim?
Takto by som ostala max 2-3mesiace, s tým, že by som vedela že sa budem niekde sťahovať a musím tu dobu prečkať. Teraz ti pride všetko ok, ružové ale v reále to môže byť iné. A dobre vzťahy sa môžu narušiť.
no každá rodina má svoje zvyky, návyky,zlozvyky... takže to budeš mať ťažké...chce to veľa tolerancie a prispôsobovania, hlavne z tvojej strany keďže prídeš ty bývať k nim....samozrejme ako každý rodičia sa budú do vás starať(veď tvoj muž je ich dieťa a ty ich nevesta), takže sa priprav na veľa rád a odporúčaní🙂ale ak to má fungovať, jedných uchom dnu, druhým von, urob si podľa seba a ber to s nadhľadom, že je to len dočasné, takže vydržíš....muž bude doma, ty v cudzom prostredí, v cudzej rodine.....svoje je svoje, aj keď len prenajaté....ale to zistíš sama
Ja neviem, keby toto písala 20 ročná, ale píšeš že si už po 30tke.
Sorry, ale v tomto veku by si už sama mala vidieť výhody a nevýhody bývania s ďalšími ľudmi v 1 domácnosti
No však veľa šťastia. Poznáš take to ľudové: môj dom, môj hrad, moje pravidla. Ak nie, skôr či neskôr spoznas
Myslím že po krátkom čase si uvedomíš, že chceš vlastnú domácnosť. Áno poznám páry ktoré bývajú v jednom dome s rodičmi, ale aspoň majú oddelené bytové jednotky - rodičia dolné poschodie, mladí horné. A aj tak to chce dávku tolerantnosti a trpezlivosti. Plus ak má niekto z vás prchavejšiu povahu tak problémy prídu takmer určite.
byvali sme u nasich po svadbe, narodila sa nam dcerka, vsetko spolocne, vsetko OK - dalo sa dohodnut...ked mala dcerka 9 mesiacov, isli sme do nasho bytu a na spolocne byvanie v dobrom spominame 🙂
Rozmýšľam, prečo nám to oznamuješ.
1. Zrejme len ďalšia téma na rozprúdenie debaty
2. Nie si až tak veľmi stotožnená s tým, že bude u svokrovcov všetko OK
Moja svokra je úžasná, skvelá, inteligentná dáma. Máme sa veľmi rady. Svokor pohoďák. Ale svokra razí teóriu, že mladí majú byť sami a po narodení môjho syna sa mi potvrdilo, že keby bývame spolu, o čom sme chvíľočku uvažovali, nedopadlo by to dobre. Ako svokra hovorí, žiadna kuchyňa neznesie dve gazdiné 😉.
Nie nerobite dobre. Uvidis preco, ked sa dietatko narodi. Ale mozno sa mylim.... ja osobne by som so svokrovcami v jednom dome byt nechcela aj ked su to pre mna ti najlepsi svokrovci 🙂 a tak isto ani nie s mojimi rodicmi. Vyhladaj si starsie diskusie...
Nejaký rok by sme chceli pobudnut u svokrovcov,este uvidime.My budeme zit v podnajme,len cakame kedy sa uvolni byt,lebo momentalne sme v stadiu hladania,aj sme nasli,ale je volny az v roku 2023 v lete.Tak dufam,ze dovtedy vydrzime.Svokrofci su v pohode,len veeelmi zavcasu vstavaju...neviem ci to vyhoda alebo nevyhoda.
Ja som byvala dva roky pred svadbou resp prespavala kedze som.robila vacsinou stale do 22hod.
Po svadbe sme zili este dva roky u svokrovcov kedze muz je z dediny ja z mests takze do mesta by som ho nedostala.....ak su normálni nie je problém my sme vlastne po svadbe zacali riesit dom resp vybavovanie stavebného povolenia ked mala mala 8.m sme sa stahovali...teraz som.bola so svokrovcami v chorvátsku a nie je problém dobre vychádzame ;) fakt zalezi o povahach a rešpektovani
Na ten rok si nájdite iný podnájom, fakt by som neriskovala bývanie u svokrovcov /ani u rodičov/ takú d§hú dobu.
začítaj sa tu do diskusií, kde ženy opisujú spoločné bývanie so svokrovcami, spokojných je asi jedno percento. Sorry po tridsiatke čakať na to, že sa uvoľní byt, ktorý si prenajmete...neverím, že táto téma nie je vymyslená.
Ak si s nimi este nebyvala dlhsie yak nevies ako funguju. Ak sa vam.nebudu do nicoho montovat tak ok. Z vlastnej skusenosti ti poviem ze ak u mna bolo nieco len docasne tak to trvalo aj niekolko rokov🤣🤣🤣 ako sa spravaju teraz pri zariadzovani svadby?
Chyba, velka.
Vam toto pride realna tema? 😀 30tnicka, ktora pise ako naivna 15, ziadny podnajom teraz nemozu zohnat, uvolni sa az o rok, najvacsi problem, ze svokrovci skoro vstavaju😃
Dočasne sa dá určite zvládnuť , ale bude to náročné
Malo je tu takych tem?v živote by som na taketo nieco len tak neprikyvla, to by musela byt neviem aka situacia.... nikdy to nerobi dobrotu, taketo spoluzitie.a preco sa nechcete osamostatnit??
@sisa_s jasné, že nie, iba ďalšia na rozhojdanie koňa
Na svadbu*