Caute 😀 ja len taký vylev zaujímajú má Vaše názory . Včera som bola so švagrinou zarytou vegankou ktorá v tehotenstve bola vegetariánkou kvôli malému 😀 raz potratila prirodzene, odvtedy sa im nedarilo a asi (nepreháňam ) na tretí alebo štvrtý pokus im vyšlo umelé oplodnenie. Včera sa tak zadivala na moju dcéru či sa nebojím že bude autistka alebo inak postihnutá. Že nás všetky ĽUTUJE čo mame prirodzene dieťa pretože “bohvie čo im môže v budúcnosti byt”. Že ona by už inak ako po umelom oplodnení deti nechcela že tam vyberá najlepsi geneticky materiál a jej syn bude totálne zdravý nikdy mu nič nebude lebo vybrali tu správnu spermiu a vajíčko 😀 a ešte že ja jem mäso a mlieko no proste normálne jem žiadne obmedzenia a že keď to budem dávať malej no dovidenia. Jej vlastný muž (moj brat) jej na to a že ty nekojis a dávaš to umelé mlieko to veganstvu nevadí ? Ja neviem nechápem. Ja iba tak čo by ste jej povedali vy som z toho stále trosku vedla. Pekný deň
Aj som chcela nieco napisat, ale radsej nie 😃. 🍿 toto staci 😃.
Jej zmagorene teorie maju korene v tom, ze sa im dlho nedarilo. Neber to vazne, je to jej reakcia na stratu a bezmocnost. Ona si to takto ospravedlnuje sama pred sebou, naozaj sa tymto netreba zatazovat
Hocičo by si povedala neuverí lebo ona to študovala na Googli!
Ze nech si dostuduje zaklady genetiky.
Poslala by som ju aj s jej mudrostami do riti
uz len to ze ma jej geny bude pre dieta obrovska zaťaž...
Podľa mňa nespracovala to IVF a takto si to "ospravedlňuje".Vôbec by som to neriešila, nie každý zvládne, že nemohol počať prirodzene , je to veľký nápor na psychiku, ale brat by jej mal dohovoriť, lebo tými rečami len rozvracia rodinu.
Povedz jej, ze ona by sa mala bat, pretoze pri normalnom pocati iba ta najsilnejsia a najlepsia spermia SA dostane do vajicka, pri umelom pouziju hpcijaku dobru, ktora ale by nemusrka uspiet pri normalnom otehotneni. Pravo prezitia silnejsieho je v prirode, pri umelom to nie je tak. Logicky su zdravsie a silnejsie deti pocate normalnou cestou.
Ja by som sa jej opýtala či nebadá sama na sebe nejaké "vady" keďže predpokladám, ona sama nepochádza z umelého oplodnenia 😀
Zasmiala by som sa. A že ju pozdravujem, aj môj autista po IVF.
Uplne by som tento jej vylev odignorovala a stretavala sa co najmenej... mna sa raz znama spytala, ci mi nevadi, ze sa mala na mna vobec nepodoba 😂😂😂
To su take poddrbavacne reci, pramenia casto zo zavisti a aby ublizili druhej strane...
jednym uchom dnu, druhym von...
Povedala by som jej na rovinu že je dobrá pitcha a zadrbalo jej a hlavu fajne. 😂 Fajne by som sa zasmiala na jej vyjadrení.
Ani ju neber vazne, veganka, ktora sa stane vegetariankov kvôli tehotenstvu( ale aspon to, lebo bez tych mliecnych vyrobkov kosti a zuby trpia, plus tuk treba na stiepeni vitaminov A,D,E,K, ako veganka to tazsie doplni) si nechce pripustit, ze ona urobila chybu a mozno aj potrat mohol byt spôsobeny kvôli chybajicim zlozkam v strave, tak sa chybne utesuje, ze urobila( na x-ty pokus) nieco lepsie nez ty.
Nemamam proti veganom nic, ale pri tehotnych zenach mi nik nevyvrati, ze tam to nestiha doplnat telo iba zeleninou a ovocim pre vyvoj drobca aj zeninho zdravia.
Este doplnim ze po tych potratoch a nevyjdenych umelych op.( neberu sa aj nejake lieky vtedy?) , môze byt jej vnutro dost rozhadzane, ci sa mylim?
Ja len ze autizmus nezistia z genetiky embrya - tak moze sa strachovať ďalej
a ona sa už taká narodila, či mala nejaký úraz hlavy? Na nej najlepšie vidno, že nie je produktom umelého oplodnenia, ale prirodzeného výberu génov.
...a vraj, že veganstvo neškodí...🙄😂
Ja budem teraz asi za zlú, ale niekedy ta priroda vie ci (ne)robí - tu v pripade neotehotnenia prirodzene .
A vsetkym zenam, ktore sa prave snazia o um - drzim palce a nemam nic proti, ten koktejl hormonov zvladnut je masaker. Prosim nebrat osobne. To sa vyhadrujem len konkretne k tejto svagrinej.
@autorka
tvoja avagrina je rozumovo velmi obmedzená. Ona totiz pozabudla na fakt, ze xy deti ochorie pocas zivota - a to aj hviezdna spermia so super vajíčkom. Urcite by jej vedeli rodicia rozprávať. Nestastne pripady su aj mimo genetiky.
A radsej mat zopar autistuckych čŕt, s ktorymi sa da plnohodnotne fungovať ako mať jej zmýšľanie.
Mam kamosky veganky, deti su vegetariani prevazne ale obcas jedia aj mäso (deti). Dokonca najstarsia pravidelne. Nenuti ju maso nejesť a bud kupi hotove jedlo akebo uvari.
Druha kamoska veganka - ideme na obed, ja kacicu, ona tejvicu a je to bez priblblych poznamok. Rok som nejedla maso, syry, maslo, nepila kavu, alkohol. Bolo to fajne. Ale mat debilne piznamky na moje okolie, lebo ja som lepsia ??
Nie.
A po druhe - som zvedava, ci aj vie presne kolko coho ma zjesť, aby jej nechybali ziviny, toboz dieťaťu.
Stretla som zenu s 5 rocnym synom - vegetariani. Ale ona tak jedla od 13tich a bola v tom profi, nie ze pizova a cestovinova veganka.
A este naviac - povisovat sa, ze moje dieta nebude mat nic geneticke ale vase moze - to je uplne cez ciaru. No bodaj by otehotnela zeraz napumpovana hormonmi prirodzene. Som zvedava, ci ny mala aj potom take blbe reči.
Tvoj brat nevedel co za zenu si berie?
Zaujimave, mna sa pri každom tehotenstve hneď na začiatku vždy môj gynekológ pytal či jem všetko a nie som vegetariánka alebo veganka.
Zas netreba veganov a vegetarianov zhadzovat kvoli ich strave. V Indii je velmi velky podiel vegetarianov a veganov z nabozenskych dovodov a napriek tomu maju cez miliardu obyvatelov. Vyvazena strava moze byt aj veganska. A pre niektorych ludi je veganstvo volba, presvedcenie ale to neznamena, ze by mali v hlave seno. A tych co v nej maju seno je dost aj medzi masozravcami
Tieto nevyžiadané rady ohľadom jedla neznášam.
Sama sa stravujem 97% vegánsky, supermarketove mäso a mliečne výrobky či cukor by som do úst nedala. Ale nikoho nepresviedčam, nerozoberam to a nekomentujem druhým ich jedlo aj keby sa ládovali mc Donaldom od rana do noci …
Na druhu stranu tiez neznášam ked mňa ľudia poučujú o nezdravosti rastlinnej stravy a o tom ako mi chýbajú bielkoviny či vitamíny …
Tvojej švagrine pekne hrabe, to je presne ten typ chodiacej dokonalosti co aj hovno musi mat väčšie a voňavejšie ako ty
nemyslím si, že sa vyberá najlepšia spermia pri umelom oplodnení. najlepšia spermia je tá, ktorá sa dokáže dobojovať k vajíčku. pamätám si štúdiu ktorá riešila kondíciu detí počaté prirodzene vs. umelým oplodnením a tie prirodzene počaté mali lepšiu fyzickú odolnosť a kondíciu. najstarší človek ktorý bol počatý umelým oplodnením má 45 rokov, takže sa ani nevie, či tieto deti nebudú mať napríklad priemerný vek života len do 50 rokov.
Ze jej drzim palce. Platili si rozsirenu genetiku na embrya? Prirodzene je prirodzene. Cim sa dostavame k tomu, ze ani to veganstvo prirodzene nie je
Si sa jej mala opytat ci je ona najlepsia ci len najrychlejsis spermia.
Nepovedala by som nic, je divna a ma scestne teorie. Nastastie s nou nemusis zit. Tvoj brat ano 🙂
Pre pokoj v rodine by som taketo veci ignorovala alebo stopla, rozvijat ich je zbytocne. A kazdy normalny clovek si pomysli svoje ked to pocuje.