Chcem sa opytat, ako sa vam zije po rozvode...ako ste zvladli vsetky peripetie ohladom rozvodu, tlaky zo strany ex, samotu po rozvode a pocit, ze cely svet sa vam otocil chrbtom? Mam pocit, ze sa mi zrutil cely svet a obavam sa, ze sa z toho nikdy nevyhrabem.
Nasla som si noveho chlapa. 😁
Úplne to poznám rozviedla som sa pred tromi rokmi a nie koly mňe ale koly ex našiel si po 17 tích rokoch frajerku tak som podala o rozvod. Úplne sa mi zrútil svet. Ostala som sama s dvomi deťmi na všetko, práca, škola, domácnosť, všetko.Boli to ťažké časy, ale prešla som tým, teraz mam priateľa žijeme spolu a už je dobre. Prajem veľa síl a neboj všetko to prejde, na všetko treba čas a myslieť pozitívne. To mi pomohlo.
mne praveze bol v obdobi po rozvode vynikajuco akoby zo mña spadli opraty a mohla som znova slobodne dychat, mala som svoju dceru,byt, pracu, rodicov v tom istom meste
Da sa zvládnuť všetko, síce začiatky sú ťažké ale v časom to bude dobre. Ja som rozvedená 3roky, mam 1dcerku.Manzel sa nám nevenoval uprednostňoval kamošov, ryby a chlast. Vzdy som sa snažila aby sme mali krásny vzťah spolu no bohužiaľ ta moja snaha bola zbytočná. Tak som podala žiadosť o rozvod. Po rozvode pár noci som preplakala ale verila som ze to bude lepšie. Neskôr som si našla nového partnera (nepije, nefajčí, neflaka sa) ktorý sa o nás pekne stará a dáva nám najavo ze s dcérkou sme preňho dôležité a ľúbi nás nadovšetko.
Bude to dobre. Držím ti palce. 😉
Ahoj.. Ja po rozvode? Alebo po mojom odchode?.. Na jednej strane šťastná a na strane druhej ako to zvládnu deti.. To ma najviac trápilo.inak som začala nový život.. Taky ako som chcela vždy.. Žiť si môj život nie život niekoho druhého... Uvidíš vyhrabes sa z toho to len teraz nevieš kde začať.. Držím palce🍀. .
@marhulka88
Som 4 roky po rozvode a este stale to nedavam. Medzitym som mala vaznejsi vztah, dobre nedopadol. Necitim voci exmanzelovi zlost, negativne pocity ... len mam problem s tym celym este stale. A to sa exmanzel neobvykle pekne ku mne sprava (kvety, darceky na narodky, vianoce ...) A ja este stale nie som za tym. Velmi Ti prajem nech Ti do zivota vstupi novy muz, kvoli ktoremu zabudnes a budes stastna.
zo začiatku dosť blbo - nevedela som ani žiť bez neho ale ani s ním - najmä s jeho alkoholom a žiarlivosťou, ale po čase sa to dalo doporiadku.... a ver mi, že po rokoch si na neho už ani nespomeniem...len sa čudujem ako som mohla byť tak hlúpa a milovať takého trúbu...😉
@maximilie hm...tak po tom som vzdy velmi tuzila...mam syna ale velmi som tuzila mat este jedno dieta..bohuzial ja uz mam 42rokov...takze...nemozne 🙂
@deti95060810 ja sa uz teraz pytam ako je mozne ze som zila s takym clovekom ktory nam teraz toto robi..je mozne ze som ho videla 16rokov ruzovou optikou? este aj teraz spominam na pekne chvile...uplne...nepochopitelne...naozaj asi budem musiet vypisat si niekde tie skarede ;)
@tenerifka bohuzial ja z toho nemam nic...zatial co ex zije z 3tis platu na syna neplati nic akurat 250e hypoteku za byt v ktorom byvame teraz...takze dieta zije cely mesiac v biede a 2vikendy v luxuse...nemame tu nikoho a kedze tu mam pracu musim si poradit sama...a co bude dalej...netusim...zatial to vyzera tak ze nema zabrany ani v tom aby nas vyhodil na ulicu...je to smutne
@marhulka88 sud musel urcit vyzivne na dieta. Mozes ziadat vyzivne aj na rozvedenu manzelku
@marhulka88 Preco? Len kvoli veku? Ja mam 40 a nedavno som mala prve babo a planujem dalsie (mozno budem mat tiez tych 42). Poznam dost zien co mali babo v takomto veku, I vyssom. Nie som rozvedena, cize k tomu nic nepridam, to len na margo toho veku.
@marhulka88 pre o žije dieťa cely mesiac v biede? Veď snáď zarabas a nemusí mať luxus. Výživné predsa dostavas asi. A majetok máte už rozdelený? Vieš čo,najhoršie je ľutovať sa a fnukat a nechať sa ľutovať. Nech zarába ex koľko chce, výživné ti snáď dá a ty zarobí pre seba a dieta a žite si svoj život. Nuž a stý vyhodením na ulicu,to ťažko takto,keď nevie čo a ako ..
@eva8 my sme zatial v rozvodovom konani ... a vsetko ako ma byt urcuje on-ma peniaze a tie si zvolil ako nastroj vydierania
@maciatkolulu nie vyzivne nedostavam ziadne ... lutujem predovsetkym moje dieta ze musi zit v takejto atmosphere...
@marhulka88 o vyzivne sada poziadat aj predbezne. Aj pred rozvodom. Aj pocas rozvodu.
Netreba cakat na rozvod.
@marhulka88 a z akého dôvodu????
@marhulka88 vydrz toto obdobie. Nehovor o peniazoch pred synom.
A podaj ziadost o predbezne vyzivne, ako spomenula
@maciatkolulu
@marhulka88 to,že všetko určuje on je aj tak tvoja chýba,veď nemáš bábätko,nemáš prácu???? Nevieš zabezpečiť seba a syna???? V predchadzajucej téme si pisala,že ste boli už v septembri v rozvodom konaní. Chápem,že sa to môže naťahovať, ale.neverim,že aj výživné,nakoniec platí hypo. Veľa.zien nemali ani to a aj s babatkami,tehotné sa vedeli postaviť na nohy. Ty máš syna,veľkého a jedného,tak sa spamataj a začni žiť. Máš zaplatenú hypo,výborné,tak ti ostávajú už len bežné náklady,čo nie je také hrozne. A to,že on má (ex)je jeho vec,snaž sa mať aj ty,dieťaťu sa dá vysvetliť a vo veku v ktorom je tvoj syn,už aj jednoduchšie. Tak keď sa staráš ty a syn je u otca 4dni v mesiaci,tak tu atmosféru sa snaž robiť fajn ty. Nemiesat dieťa do sporov atď. Muž sa nechce rozvádzať???
Alebo sa to vola navrh na vyzivne?
@maciatkolulu po vyse roka od podania ziadosti o rozvod, som podala staznost kvoli prietahom . o pol roka na to bolo pojednavanie a rozviedli nas na prvy krat. Urazena hrdost chlapa vie narobit riadne sarapaty
@marhulka88 si nešťastná, ale buď rada, že plati hypo a nemusíš ísť niekde k rodičom či na ubytovnu, do podnájmu.ak by Ti dal výživné dá Ti viac ako 250 eur? Moc sa lutujes a myslíš si, že si zlyhala a chlapec u teba trpí v biede.Preco sa ideš rozviesť kto podal návrh?
@ingelika78 ale ona je v inej situácii čaká ju rozvod, stresy, zmeny určite teraz nenájde priateľa s ktorým otehotnie a bolo by to nezodpovedné.Inac súhlasím s tým vekom, že to nie je prekážka za iných podmienok
@eva8 veď hej pri rozvode môžu byť prieťahy,ale výživné si snáď ten rok dostávala? Lebo ja som bola rozvedená na 1x,ale i výživné sme sa ťahali,ale či chcel či nie doplácali všetko od podania. Nepamätám sa kedy a ako,ale doplatil. Rozhodne mi nič už neplatil navyše,deti chodili do súkromnej školy a ja som bola bez práce. Veselá situácia. Ale kebyže mi platí aspoň náklady na byt vo výške 250som rada.
@marhulka88 ale to,že ťa reálne drží v hrsti kvôli peniazom je aj tvoja vina.... Naozaj nemáš miminko,že by si nemohla robiť,proste sa zdvihni,ukáž prostredník a chod. A atmosféru dieťaťu vytvárať hlavne ty,keď s ním žiješ.
@marhulka88 som na Tom podobne...aj keď my sme sa nerozviedli lebo sme po 13 rokoch neboli ani manželia...už 4 mesiace žijem v podnájme...a celé zle...nedávam to...