Po rozvode sa mi zrútil svet a neviem ako ďalej

marhulka88
8. jún 2019

Chcem sa opytat, ako sa vam zije po rozvode...ako ste zvladli vsetky peripetie ohladom rozvodu, tlaky zo strany ex, samotu po rozvode a pocit, ze cely svet sa vam otocil chrbtom? Mam pocit, ze sa mi zrutil cely svet a obavam sa, ze sa z toho nikdy nevyhrabem.

matkaasebko
8. jún 2019

@marhulka88 som na Tom podobne...aj keď my sme sa nerozviedli lebo sme po 13 rokoch neboli ani manželia...už 4 mesiace žijem v podnájme...a celé zle...nedávam to...

maximilie
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maximilie
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
horalka1986
9. jún 2019

Nasla som si noveho chlapa. 😁

elen2
9. jún 2019

Úplne to poznám rozviedla som sa pred tromi rokmi a nie koly mňe ale koly ex našiel si po 17 tích rokoch frajerku tak som podala o rozvod. Úplne sa mi zrútil svet. Ostala som sama s dvomi deťmi na všetko, práca, škola, domácnosť, všetko.Boli to ťažké časy, ale prešla som tým, teraz mam priateľa žijeme spolu a už je dobre. Prajem veľa síl a neboj všetko to prejde, na všetko treba čas a myslieť pozitívne. To mi pomohlo.

tenerifka
9. jún 2019

mne praveze bol v obdobi po rozvode vynikajuco akoby zo mña spadli opraty a mohla som znova slobodne dychat, mala som svoju dceru,byt, pracu, rodicov v tom istom meste

brigitte93
9. jún 2019

Da sa zvládnuť všetko, síce začiatky sú ťažké ale v časom to bude dobre. Ja som rozvedená 3roky, mam 1dcerku.Manzel sa nám nevenoval uprednostňoval kamošov, ryby a chlast. Vzdy som sa snažila aby sme mali krásny vzťah spolu no bohužiaľ ta moja snaha bola zbytočná. Tak som podala žiadosť o rozvod. Po rozvode pár noci som preplakala ale verila som ze to bude lepšie. Neskôr som si našla nového partnera (nepije, nefajčí, neflaka sa) ktorý sa o nás pekne stará a dáva nám najavo ze s dcérkou sme preňho dôležité a ľúbi nás nadovšetko.
Bude to dobre. Držím ti palce. 😉

dzjanetta
9. jún 2019

Ahoj.. Ja po rozvode? Alebo po mojom odchode?.. Na jednej strane šťastná a na strane druhej ako to zvládnu deti.. To ma najviac trápilo.inak som začala nový život.. Taky ako som chcela vždy.. Žiť si môj život nie život niekoho druhého... Uvidíš vyhrabes sa z toho to len teraz nevieš kde začať.. Držím palce🍀. .

sylvia002111
9. jún 2019

@marhulka88
Som 4 roky po rozvode a este stale to nedavam. Medzitym som mala vaznejsi vztah, dobre nedopadol. Necitim voci exmanzelovi zlost, negativne pocity ... len mam problem s tym celym este stale. A to sa exmanzel neobvykle pekne ku mne sprava (kvety, darceky na narodky, vianoce ...) A ja este stale nie som za tym. Velmi Ti prajem nech Ti do zivota vstupi novy muz, kvoli ktoremu zabudnes a budes stastna.

deti95060810
9. jún 2019

zo začiatku dosť blbo - nevedela som ani žiť bez neho ale ani s ním - najmä s jeho alkoholom a žiarlivosťou, ale po čase sa to dalo doporiadku.... a ver mi, že po rokoch si na neho už ani nespomeniem...len sa čudujem ako som mohla byť tak hlúpa a milovať takého trúbu...😉

marhulka88
autor
9. jún 2019

@maximilie hm...tak po tom som vzdy velmi tuzila...mam syna ale velmi som tuzila mat este jedno dieta..bohuzial ja uz mam 42rokov...takze...nemozne 🙂

marhulka88
autor
9. jún 2019

@deti95060810 ja sa uz teraz pytam ako je mozne ze som zila s takym clovekom ktory nam teraz toto robi..je mozne ze som ho videla 16rokov ruzovou optikou? este aj teraz spominam na pekne chvile...uplne...nepochopitelne...naozaj asi budem musiet vypisat si niekde tie skarede ;)

marhulka88
autor
9. jún 2019

@tenerifka bohuzial ja z toho nemam nic...zatial co ex zije z 3tis platu na syna neplati nic akurat 250e hypoteku za byt v ktorom byvame teraz...takze dieta zije cely mesiac v biede a 2vikendy v luxuse...nemame tu nikoho a kedze tu mam pracu musim si poradit sama...a co bude dalej...netusim...zatial to vyzera tak ze nema zabrany ani v tom aby nas vyhodil na ulicu...je to smutne

eva8
10. jún 2019

@marhulka88 sud musel urcit vyzivne na dieta. Mozes ziadat vyzivne aj na rozvedenu manzelku

ingelika78
10. jún 2019

@marhulka88 Preco? Len kvoli veku? Ja mam 40 a nedavno som mala prve babo a planujem dalsie (mozno budem mat tiez tych 42). Poznam dost zien co mali babo v takomto veku, I vyssom. Nie som rozvedena, cize k tomu nic nepridam, to len na margo toho veku.

maciatkolulu
10. jún 2019

@marhulka88 pre o žije dieťa cely mesiac v biede? Veď snáď zarabas a nemusí mať luxus. Výživné predsa dostavas asi. A majetok máte už rozdelený? Vieš čo,najhoršie je ľutovať sa a fnukat a nechať sa ľutovať. Nech zarába ex koľko chce, výživné ti snáď dá a ty zarobí pre seba a dieta a žite si svoj život. Nuž a stý vyhodením na ulicu,to ťažko takto,keď nevie čo a ako ..

marhulka88
autor
10. jún 2019

@eva8 my sme zatial v rozvodovom konani ... a vsetko ako ma byt urcuje on-ma peniaze a tie si zvolil ako nastroj vydierania

marhulka88
autor
10. jún 2019

@maciatkolulu nie vyzivne nedostavam ziadne ... lutujem predovsetkym moje dieta ze musi zit v takejto atmosphere...

moonlight1210
10. jún 2019

@marhulka88 o vyzivne sada poziadat aj predbezne. Aj pred rozvodom. Aj pocas rozvodu.
Netreba cakat na rozvod.

maciatkolulu
10. jún 2019

@marhulka88 a z akého dôvodu????

eva8
10. jún 2019

@marhulka88 vydrz toto obdobie. Nehovor o peniazoch pred synom.

eva8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eva8
10. jún 2019

A podaj ziadost o predbezne vyzivne, ako spomenula
@maciatkolulu

maciatkolulu
10. jún 2019

@marhulka88 to,že všetko určuje on je aj tak tvoja chýba,veď nemáš bábätko,nemáš prácu???? Nevieš zabezpečiť seba a syna???? V predchadzajucej téme si pisala,že ste boli už v septembri v rozvodom konaní. Chápem,že sa to môže naťahovať, ale.neverim,že aj výživné,nakoniec platí hypo. Veľa.zien nemali ani to a aj s babatkami,tehotné sa vedeli postaviť na nohy. Ty máš syna,veľkého a jedného,tak sa spamataj a začni žiť. Máš zaplatenú hypo,výborné,tak ti ostávajú už len bežné náklady,čo nie je také hrozne. A to,že on má (ex)je jeho vec,snaž sa mať aj ty,dieťaťu sa dá vysvetliť a vo veku v ktorom je tvoj syn,už aj jednoduchšie. Tak keď sa staráš ty a syn je u otca 4dni v mesiaci,tak tu atmosféru sa snaž robiť fajn ty. Nemiesat dieťa do sporov atď. Muž sa nechce rozvádzať???

eva8
10. jún 2019

Alebo sa to vola navrh na vyzivne?

eva8
10. jún 2019

@maciatkolulu po vyse roka od podania ziadosti o rozvod, som podala staznost kvoli prietahom . o pol roka na to bolo pojednavanie a rozviedli nas na prvy krat. Urazena hrdost chlapa vie narobit riadne sarapaty

eliska13
10. jún 2019

@marhulka88 si nešťastná, ale buď rada, že plati hypo a nemusíš ísť niekde k rodičom či na ubytovnu, do podnájmu.ak by Ti dal výživné dá Ti viac ako 250 eur? Moc sa lutujes a myslíš si, že si zlyhala a chlapec u teba trpí v biede.Preco sa ideš rozviesť kto podal návrh?

eliska13
10. jún 2019

@ingelika78 ale ona je v inej situácii čaká ju rozvod, stresy, zmeny určite teraz nenájde priateľa s ktorým otehotnie a bolo by to nezodpovedné.Inac súhlasím s tým vekom, že to nie je prekážka za iných podmienok

eva8
10. jún 2019

@eliska13 pri takom vysokom prijme moze byt vyzivne na dieta minimalne dvojnasobne.

maciatkolulu
10. jún 2019

@eva8 veď hej pri rozvode môžu byť prieťahy,ale výživné si snáď ten rok dostávala? Lebo ja som bola rozvedená na 1x,ale i výživné sme sa ťahali,ale či chcel či nie doplácali všetko od podania. Nepamätám sa kedy a ako,ale doplatil. Rozhodne mi nič už neplatil navyše,deti chodili do súkromnej školy a ja som bola bez práce. Veselá situácia. Ale kebyže mi platí aspoň náklady na byt vo výške 250som rada.
@marhulka88 ale to,že ťa reálne drží v hrsti kvôli peniazom je aj tvoja vina.... Naozaj nemáš miminko,že by si nemohla robiť,proste sa zdvihni,ukáž prostredník a chod. A atmosféru dieťaťu vytvárať hlavne ty,keď s ním žiješ.