Ahojte..asi sa len chcem vykecat, mozno pocut nazor, ci skusenosti inych v podobnej situacii bez toho, aby tu niekto nadaval, urazal ci fanaticky moralizoval. Pred manzelom som mala jeden vztah. Bola to najvacsia laska mojho zivota, a ja pre neho este viac. Bolo to take priam az detinsky ciste, bez klamstiev, hadok, rozumeli sme si po kazdej stranke. Po 2 rokoch sme planovali svadbu, deti...zacala som mat vsak pochybnosti, dostala som strach. Moji rodicia ho neprijali, bol z chudobnejsich pomerov, typicky chlapec z dediny, bez vysokej skoly atd. Presny opak mna v tomto smere. Avsak ja som ho videla inak...bol ku mne uzasny, pozorny, zahrnal ma sialenou laskou, bol pracovity, snazivy..no moj strach zacinal byt coraz vacsi, najma ekonomicke rozdiely zacinali byt problem, nasi sa mi vyhrazali, ja som sa bala, co s nami bude, kam pojdeme, ja som este studovala...a tak som mu nechtiac tymto vahanim velmi ublizovala, vela krat plakal, ja tiez, az som dosla k zaveru radsej sa rozist definitivne..nastalo peklo pre mna a hlavne pre neho. Pol roka nikam nechodil okrem prace, cakal ze sa vratim. A veru vratila som sa,ale az po roku a to som nevedela, ze uz ma ine dievca. Nestretli sme sa, len mi volal,kde som tolko bola, ze teraz uz ma 4 mes.priatelku, ktora ho ozaj lubi, ze mu nedovoli svedomie len tak ju teraz poslat niekam...plakal v telefone. Ze ma teraz strach on, ze ho znovu opustim, ze zas bude len on trpiet a teraz sa uz ako tak po roku spamatava, hoci ho to stale boli a ze bude uprimny, stale ma lubi a mozno aj bude, ale nebude ublizovat priatelke, lebo je to velmi dobre dievca. Tym to padlo...ja som si casom nasla ineho, vydala sa..prisla dcerka. No prislo obdobie, ked sme sa nahodne stretli, bola som s dcerkou a on mal znovu slzy v ociach :/ povedal, ze je mala nadherna, ze mohla byt takto nasa, a ze aj keby som mala 10 deti, vsetky by miloval rovnako ako mna, aj keby neboli jeho...povedala som len, ze ma stale tu priatelku, treba ist dalej a on suhlasil, ze ano, ine neostava. Ale este povedal, ze clovek nikdy nevie, mozno sa aj on ozeni, a o 10-20-30 rokov pride nieco, co nas napriek hlupemu osudu znovu vrati k sebe, lebo to tak malo byt...odvtedy sme sa nevideli, roky plynuli dalej. Obcas na neho pomyslim, poviem si, ze som mala byt odvaznejsia kedysi...a teraz pred par dnami zrazu napisal...ozenil sa pred pol rokom, stavaju si svojpomocne domcek. Blahozelala som mu, ze konecne je stastny a zije svoj sen, aj ked srdce mi busilo a rozplakala som sa. On napisal, ze toto jeho snom nie je, berie to len ako dalsiu etapu svojho zivota. Ze nieco mu chyba, len nevie co. Tak ja ze mozno dietatko, aby citil kompletnost rodiny, ved deti zboznuje. Jeho reakcia ma prekvapila, vraj deti nie, na to je casu este dost. A pomedzi ine opakoval, ze sa niekde stala chyba, ze to malo byt uplne inak, vraj sa ma nikdy nechcel vzdat. No a prosil o stretnutie...co som povedala, ze uz by nebol dobry napad, je zenaty, ja vydata a ze uz nie som davno ani tym milym peknym dievcatkom,ako si ma pamata. Napisal mi, ze som stale nadherna, presne ako si ma pamata...a ja ze to vies odkial??a on len "viem". Vraj je toho dost, co si musime povedat...az prilis vela. A co najskor. No a ja mam strach, netusim co by to so mnou urobilo, keby sa stretneme a rozpravame, tuzim ho znovu vidiet, aj ked to odmietnem, lebo to nie ke spravne a aj on sam hovori, ze nebude mi vela pisat, lebo by tazko vysvetlil zene kto som a preco si piseme..cize ani on jej nechce ublizit. Mozno ma len potrebu nejako to uzavriet v sebe uz a ist dalej. Ozaj neviem, neviem si predstavit, o com sa chce porozpravat, ved vsetko je prec a minulost nezmenime...neviem, preco sa mi ozval...co si o tom myslite?
@radkanika juj nie je to dobry napad pokial nechces riskovat rozvod :/
@marshmallow nie nechcem, manzela mam rada. Nie je to sialena laska, ale rozumieme si, su tu deticky, je to dobry manzel a otec. A myslim, ze byvaly rozhodne nechce rozvod, ved len teraz sa nedavno zenil. Tak asi ju lubi, ked si ju bral...myslim..
Ahoj, myslím že sme V podobnej situácii. Viem čo to obnasa. Môj názor na stretnutie ty A on určite nie. Ublizilo by to vám i tebe i jemu ešte kto mu ak by si to nechcela tajiť tvojmu manželovi a stratil by V tebe dôveru ísť na stretnutie S bývalým pokiaľ ste spolu nemali deti je iné ale toto nie. Je to môj názor no ale mysli hlavne nato že by si mu tým ublížil a atak isto sebe i ostatným okolo seba I jeho priateľke. Po stretnutí by ta chcel vidieť viac krát a viac krát ty by si neodolala a stretávali by ste sa ďalej len tvoja rodina ta potrebuje my ženy sme občas také ale rodina je priorita myslí nato .Bola by som veľmi rada keby si sa rozhodla správne A hlavne napíš ako to dopadne ako sa rozhodnes držím palce
@eeffka to je pravda...vraj jedina laska, ktora nikdy nepreboli je ta, ktora nedostala sancu, aby skoncila prirodzene. trochu ma mrzi tato situaciu s ohladom na jeho novomanzelku. muselo by to byt pre nu zdrvujuce zistenie...
@radkanika neviem, co ti poradit..tazko byt mudry v takejto situacii...asi by som neisla...moze sa stat vselico. clovek pod navalom emocii vie napachat hovadiny.
Fuha na toto tazko odpovedat. Pribeh ako z filmu. Ale ja by som sa stretla. Co k nemu citis? Lubis ho?
Ja cez vsetky rozumne argumenty hovorim zivot je len jeden. Mali by sme ho zit. Tym netvrdim ze nie pre rodinu. Rodina je najviac ale pokial sa navzajom lubite...asi aj to je dolezite.
@radkanika a problém so svokrom si si už vyriešila, ked si tu vyrábaš další problém??? 😀
@michellhoney dakujem, myslim, ze to stretnutie nebude, presne preco pises, aj ked popravde naozaj ma zaujima, co by mi asi tak povedal...napisal mi pred par dnami, ze na mna cele tie roky myslel, na moju vonu, atd.,ze si vsetko tak jasne pamata a ked som sa pytala, ci bolo nieco, na co naozaj rad mysli take, co bolo vynimocne, tak odpisal "ty si bola vynimocna" :( boli ma to, ked to citam, nie je mi tiez vsetko jedno. Ale viem, ze to patri do minulosti a nic krajsie uz v tomto nebude. Lubim svoju rodinu, hoci istym sposobom stale lubim aj jeho, to asi nevymizne. No zivot plynie dalej...a nie som si ista, ci by sa chcel stretavat, skor ide podla mna o jedno stretnutie a nic viac..ci som naivna?lebo inak netusim, o co ide.
@radkanika Ja si myslím, že ste si to kolosálne dobabrali...už ste raz mali šancu a mali ste ju aj druhý krát...teraz sú už vaše životy niekde inde s veľkými záväzkami na oboch stranách a chce to trochu racionálneho rozmýšľania, nie unášanie na nostalgických vlnách...zrejme sa s ním stretneš, nedá ti to, len maj na pamäti svoju rodinu a trošku pred tým stretkom bilancuj o čo by si všetko prišla a čo môžeš získať...
@nikawero12 to akoze svokor jej muza..brata stryc? 😂 o co tu go? 😄
@nikawero12 veru nie, stale sa so mnou nebavi :p
@sufo ide o jej svokra, nedávno tu kydala na svojho svokra, tak sa pýtam, či to už doriešila 🙂
@nikawero12 neviem sice o co ide, ale preco hned kydala? mozno ma fakt hrozneho svokra, ved to nie je ziadna rarita 😀
@nikawero12 a to tu akoze clovek nemoze riesit viac problemov ci otazok?
@leeenka26 myslim, ze ano, lubim...casto sa stava, ze na neho pomyslim a poviem si, ze toto bol ten pravy, ktory pride len raz. Ale ako pise @tinqua mali sme sancu a skazili to, mam rada svoju rodinu, nerada by som im ublizila. A jeho manzelka, ta ho asi ozaj velmi lubi, obcas sem tam pozriem jeho aj jej fb, aj ked ich nemam medzi priatelmi a ozaj tie jej lomenty, dokonca niekedy pred par mes.pisala niekomu na odpoved, ze je stale krajsia, lebo je velmi stastna vo vztahu a uprimne jej rozumiem, lebo on je presne ten typ, co zenu zahrnie laskou, pozornostou, obdivom, darcekmi, usmevmi...on je taky typicky "blazon", co sa tesi z kazdej malickosti a vela sa usmieva. A ona vyzera byt tiez velmi mila, inak by si ju nebral.
ozaj, este ma napadlo, ze je to vlastne logickejsie. ak ma problemy s rodinou, alebo nieco neprijemne riesi v sucasnosti, tak sa prirodzene utieka k peknej minulosti.
@nikawero12 kydala a opisovala je sakramentsky rozdiel ;) nezazila si, nepochopis.
@radkanika ale keby sa chcel stretnúť len tak tak by možno ani nechcel ale keď tvrdí že ti píše také veci tak je ešte stále ne vyrovnaný stým že prišiel o teba A ty takisto keď ešte sú tam city, možno trošku naivná tak ako ja si možno tu nejde len ocity pokiaľ ste spolu trávili Veľa času a dobrého možno len zo zvyku ho to ťahá k tebe
@tomiholjubavi mne to tiez napadlo...ale, ved su spolu roky, a teraz sa brali nedavno...keby su spolu rok a vezmu sa, mozu prist po kratkom case nezhody...ale takto?nemyslim si...ved vie,koho ai bral a stavaju dom, neverim, ze by nieco zle bolo, aj sam povedal, ze nie, ze je vsetko v poriadku.
ľudia sú rôzny. Mne by sa to asi nemohlo stať. Jednoducho po každom vzťahu pálim mosty. Viem, tiež to nie je dobré, ale je to asi v povahe. Mňa keby niekto z bývalých lások požiadal o stretnutie tak určite nie. mne je už po všetkom protivný, už vidím viac chýb ako dobrých vlastností.....
@radkanika ale tiez to od neho neni fer...ze ju v podstate taha za nos roky, vzal si ju, ospevuje ju, kupuje kvety, kytice..a pritom tajne lubi teba 😔 to uz radsej chlapa, co si neodprace ponozky spod postele a kyticu kupi raz za uhorsky rok, ale city s byvalymi ma vyriesene 🙂
a v podstate natahuje roky aj teba. keby ti povedal, ze uz je vsetko zabudnute, nic viac neriesi, je v manzelstve stastny, verim tomu, ze aj tvoja laska k nemu by skoncila. takto trapi teba, seba, aj ju..umelo udrzuje na zive nejaku "mrtvolu" z minulosti.
@tomiholjubavi no ale ved mne nepovedal,ze ma lubi.
@bonaqa2013 chapem, aj ked teda ja som nazoru, ze len preto, ze mi s niekym nevysiel vztah, nemusi byt zlym clovekom..aj ked teda su taki, pri ktorych ani na pozdrav nereagujem. U neho som vsak pochybila ja no...
@michellhoney ozaj neviem a asi sa ani nedozviem...casom urcite pride aj ich cas na babatko a nebude uz mat cas mysliet na to co bolo.
@radkanika ja som v kontakte s bývalými... ostali sme priateľmi... nevidím na tom nič zlé... prvé stretnutia po dlhom čase boli skôr o uzavretí kapitoly, vysvetlili sme si, kde sa stala chyba... tým sa príbeh skončil a začal sa písať nový... ten, v ktorom ja rešpektujem ich rodiny a oni moju 😉 určite stretnúť, ale doma nezatĺkať 😉
@radkanika "No prislo obdobie, ked sme sa nahodne stretli, bola som s dcerkou a on mal znovu slzy v ociach :/ povedal, ze je mala nadherna, ze mohla byt takto nasa, a ze aj keby som mala 10 deti, vsetky by miloval rovnako ako mna, aj keby neboli jeho...povedala som len, ze ma stale tu priatelku, treba ist dalej a on suhlasil, ze ano, ine neostava. Ale este povedal, ze clovek nikdy nevie, mozno sa aj on ozeni, a o 10-20-30 rokov pride nieco, co nas napriek hlupemu osudu znovu vrati k sebe, lebo to tak malo byt..."
"On napisal, ze toto jeho snom nie je, berie to len ako dalsiu etapu svojho zivota."
toto nie je od neho fer..ani voci tebe ani voci tej jeho. podla mna ti rype v starych ranach, lebo sam sa nevie vysporiadat s minulostou ☹ Neda ti zabudnut na seba, stale sa pripomina, dava nadeje a trapi ta. Keby jednoducho etapu uzavrel, urcite aj ty by si ovela skor zabudla a zila stastnejsie, vyrovnanejsie. Taketo hlasky ta (a asi aj vacsinu by) vykolaja z bezneho tempa, vtrhnu do davnej nostalgie. a stale znova a znova prinasaju otazky: co by bolo keby..
@radkanika Ahoj.Ja by som zo zvedavosti asi šla na to stretko.Doležité je ale vediet,či si dokážeš ustrážit svoje konanie a city,aby sa to náhodou nezvrtlo.Ak vieš čo chceš a nehrozí žiadna nevera pod plyvom udalostí,tak chod.Zistíš o čo mu ide,ak si to chce naozaj iba v hlave ukončit a potrebuje to isté počut od teba,že si štastná a miluješ svoju rodinku-manžela a deti,tak mu to umožni.Držím palce a potom daj vediet ako to dopadlo.
chod a napis nam..moja zvedavost by ma prevalcovala 😉