mam taky problem ...od kedy som ostala tehotna a porodila som uz nemam skoro ziadne kamosky 😒 ale neberem si to nejako k srdcu pretozze to neboli asi ozajsne kamosky....ide proste o to ze potrebujem pocut vas nazor .Idem v auguste na dovolenku s dvomi kamoskami a este aj s jednej priatelom ,moj priatel asi nepojde pretoze mu nedaju v praci dovolenku.Bol to sice moj napad ist s babami ale po silnom rozmyslani asi s nimi nechcem ist,mna proste dali mimo,odsunuli ma.. som uplne sama,a teraz ja mam ist s nimi na dovolenku...uz vidim ako to bude ,oni si budu chodit vselikam a ja s malym budem sama na plazi alebo na hotely .neviem preco ale nedokazem im to ani povedat do oci co si myslim ,oni somnou rataju vsetko a neviem ako im mam povedat ze ja s nimi nechcem ist nikam ...Mozno pisem ako madar ale snad niektora uplne chapete o com pisem 😉 dakujem
@petinka18 ja som na opacnom konci...vsetky moje kamaratky tehotneju a tehotneju...niekedy mam pocit, ze zo dna na den ☹ a ja som stale bezdetna a mozno este aj dlho budem ☹ ... nejako samovolne prestavame vyhladavat vzajomnu spolocnost, oni maju ine zaujmy, ako keby patrili do komunity, kde ja este nemam pristup...skoda, lebo to boli dobre kamaratky a teraz si s nimi v podstate nemam co povedat....uplne ta chapem, lebo tiez sa citim ako vydedenec
Ja som takto bola minuly rok... 6 kamarátov a kamarátok a ja a moja 7 mesačná dcéra. Moja rada je ze musíš to brat tak ze ideš ty s dieťaťom a ostatne je doplnok🙂 podla skúsenosti viem ,ze budes mat iný režim a urcite ta aj co to nastve 🙂 ja som napr nechalapa ako sa niekto môže chystať hodinu von ked ja musím ist hned teraz lebo potom uz budem musieť ist zase domov 🙂 proste je to iné ale môže to byt vo finále celkom zábavné. Niekedy som nechapala ze takto som bezstarostne žila a robila si ako som práve chcela
A este som chcela napísať ze mne sa zdalo tiez ze ma odsúvajú odkedy mam dieta ale v skutočnosti je to tak , ze teraz nemôžeme ist spolu do kina do divadla alebo na kávu ... Ked majú voľno oni nemôžem ja a ked ja mam priestor tak pracujú. Je pravda ze ma to mrzi ale zase viem ze ked mi je ťažko tak su tu pre mna a raz pride čas kedy budeme mat viac priestoru na seba . A potom budeme sediet a kvakať ako za mlada🙂
hej,ved to mi je jasne ze ja a moj syn budeme spolu drzat 😀 ale ja asi musim pochopit to ze somnou uz v nicom nerataju... nechcem sa zase hadat s nimi ale chcem len aby vedeli ze sa citim sama,ze proste ja som stale tu,aj ked mam dieta...jedna z tych kamosiek je maleho krsna,uplne nanho kasle,jej suseda jej donese maleho synceka a s nim sa hra doma,preco napriklad nepride aj za mojim ,len tak mu kupit lizatko a ist s nim na hojdacky alebo tak...
@petinka18 nemozes si taketo pocity pripustat k telu. Ak nemaju decka, su v uplne inej situacii ako ty a uprimne ty by si sa vlacila na dovolenky s matkami s deckami? ved to ani diskoska, ani zabava, ani flirtovat, ani alkohol.. Tak ich skus pochopit. Oni zas pochopia teba ked budu mat zavazky.
btw ludia sa menia, vsetci sa menime. Na dovcu chod s muzom a ak ti k zivotu chybaju zenske priatelky, musis aj ty nejake kroky v ustrety spravit 🙂
ahoj, ja by som dala tej dovolenke sancu, kamosky maju sancu spoznat tvoj novy poklad, skus si to uzit co najviac ako sa da, nestavaj medzi vami pomyselnu barieru, ukaz im ake je krasne byt mamou a zaroven si uzi kamosky, ked teraz mate urcite menej casu na seba, budete si o to vzacnejsie. neboj, aj kamosky to raz dobehne, svadba, materstvo, a potom budes ty ta ku ktorej budu chodit po rady, opat budete na jednom "leveli", spolocnej zivotnej etape, teraz z topho vytaz co sa da pre seba, babske kecy, slnko, zabava ;)
ja mam tiez par dobrych kamosiek, ani jedna este nema rodinu, takze nase zivotne styly sa momentalne trochu odlisuju, ale napriek tomu si par krat do roka najdeme cas pre seba, myslim ze im uz aj trosku zacinaju tikat bio hodiny a aj oni by uz chceli babatko a stabilitu, a verim ze coskoro to tak bude, neprestaneme sa teraz kamosit preto ze som ja mala dieta prva. stale sa zaujimam o ich zivoty, pracu, randenie, zaujmy atd
@petinka18 ja som na tom podobne ako ty. ani s naj kamoškou si už nemám čo povedať.. je to smutné no na druhej strane si viac rozumiem s inými mamičkami... na takú dovolenku by som ja osobne nešla.. neužila by som si to s dieťaťom keďže by som sa nemohla chodiť večer zabávať s kamoškami..
@petinka18 Keď som si prečítal tvoj príspevok, tak som si kliknul na tvoj profil aby som sa pozrel na vek. Očakával som 18 - 20 rokov, paradoxom je, že 26 som vážne netušil. Prepáč teraz to neber ako kompliment. Toto zmýšľanie mi príde detinské a nevyzrelé, riešiš problém typu "Miléééé bráááávičko, kamoška sa mi odsťahovala do súsednej dedinky, celééé dni plačem od žiaľu a na efbíííčko jej vypisujem, že mi mocinky, mocinky chýba". Pre boha si dospelá 26 ročná ženská, namiesto toho čo by si riešila to akú dovolenku priraviť celej rodine, tú tvorí matka, otec a dieťa, tak riešiš to, či s kamoškami pôjdeš a či nebudeš s tým malým príveskom zvaným dieťa celý čas na izbe, zatiaľ čo kamošky sa budú ožierať pod obraz boží. Po pravde neprídeš mi ako osoba, ktorá by chodila po historických pamiatkach.
@molnija1985 Ty si tomu dal zase. Blahoželáme, panko dokonalý a vyzrety. Prosím Ťa,prestaň urážať zakladatelku, nepoznáš ju,nikdy si ju nevidel. Dala úplne normálnu otázku. Ak tu je niečo nenormálne, tak je to Tvoja a Tvojim podobné reakcie superhrdinov.Bodka.
@molnija1985 sa ani necudujem, ze petinku nechapes...s takymto asocialnym pristupom isto čučíš niekde sam a jedina tvoja zabavka je zaj*bavat ludi na internete.... 😠
@petinka18 mno, ono to je tak trochu normalne, ak nemaju deti, za prve, vela veci vnimaju inak, vela veci nechapu a tiez mozno nebudu ochotne sa nechat obmedzovat tym, ze Ty mas dieta, takze naozaj mozu chodit same bez Teba. Je to trochu nestandardne, aspon z mojho pohladu, aby isla jedna s dietatom a dve bez niekam na dovolenku. Ja mat dieta, tak idem s manzelom vtedy, ked mu tu dovolenku daju a uzijeme si peknu rodinnu dovolenku. Toto by ani mna nelakalo. Kockam, ktore este deti nemaju, to asi netreba mat za zle, je to normalne. Ono sa to zmeni, ked budu mat deti. Aspon tak si myslim.
@molnija1985 ale ja v mojom prispevku nikde nepisem o tom,ze mi ide len o alkoholicke vylety 🙂 prepac,ale si chlap a ty tomuto vobec nerozumies inak by si nenapisal taku stupidnost
dakujem dievcata za vas nazor 🙂 este sa dohodnem s priatelom nech sa aj on vyjadri a uvidim
jo a ak mas problem, ako im to povedat, tak pravdu 🙂 ...ze s dietatom to nie je velka zabava pre nich, ktore deti nemaju a ze budete mat aj iny rezim, aj nemozete ist spolu vsetci vsade a tak...a ze tato si chce uzit dovolenku s rodinkou...ja myslim, ze to vobec nebude problem
@tomiholjubavi No tvoja psychoanalýza je každopádne zaujímava ale nepravdivá. Pravda je tá, že momentálne čučím sám, na nohách notebook a v telke mi beží nejaký dokument o reprodukcii modliviek...docela pôsobivé. Vedela si, že modlivka je väčšia ako samček a po milostnom akte odhryzne samčekovi hlavu ? Bleee. Sám nie som, mám manželku (ospravedlňujem sa, že nie len priateľku ale som trochu staromódneho zmýšľania) a krásneho synčeka. Asociál ? Nie, možno mám malinko sociopatické názory ale každopádne nie asociálne. Priateľov mám veľa aj priateľky, teda kamarátky...možno beriem život priveľmi tabuľkovo a štatisticky, ale každopádne v životných situáciach a prioritách mám docela jasno. Niektoré veci ma vedia neskutočne vytočiť.
@molnija1985 ked ta nieco rozculuje, nedava ti to pravo urazat... reagovala som tvojim sposobom - tvoj prispevok ma vytocil, tak som išla do teba...ako chuti vlastna medicinka?
ju naozaj trapi, ze si viac nema co povedat s ludmi, ktori pre nu kedysi vela znamenali...tak prečo to posuvaš do bravičkovej urovne? a ako si na to prisiel, ze nema rada historicke pamiatky? ako vyzera človek, ktory ma rad dejiny? 😕
a to o tych modlivkach som vedela, robia to aj nejake druhy pavukov....
@molnija1985 ked ta niektore veci vytacaju, naco citas diskusie na modrom konovi? 😉 preco taky inteligentny a totalne nad vecou muz straca cas so zenskymi pseudoproblemami? zeby tak trochu nudny vecer? 🙂
@molnija1985 zabudla som este pochvalit tvoju psychoanalyzu...lebo moje hodnotenie, ze asi niekde čučiš sam vychadzalo z utocneho komentu a bolo navyse aj nespravne...ty si ovela vacsi macher, ked z fotky dokazes vycitit, ze baba rada chlasta a nezaujima sa o pamiatky... 😀 klobuk dole... to je kusok hodny veštca 😀
@tomiholjubavi, @lucianakoniku Neviem raz som sa tu prihlásil kvôli jednej diskusii, už dávnejšie ani neviem čo to bolo, ale niečo čo ma iritovalo toď pravda. No a dneska som sa po dlhej dobe prihlásil opäť, správy ma nenasrali, výplatná páska tiež nie, práca tiež nie, doma taky dobrý...no proste niekde som sa musel ventilovať. Ale nie teraz vážne, uznávam neprečítal som si celú diskusiu a teraz keď to spätne čítam, joooo trochu som prestrelil, týmto sa @petinka18 ospravedlňujem. Po prvom prečítaní úvodného príspevku to na mňa zapôsobilo tak, že holka má dieťa, manžela a jediné čo ju trápi je že nemôže ísť na dovolenku, lebo by sa musela venovať dieťaťu. Prišlo mi to ľúto - so zlosťou. Po opätovnom prečítaní to až tak zlé nie je.
@molnija1985 Fuha, velmi prijemne si ma prekvapil. Cakala som nejaku utocnu reakciu ale som rada ze je to uplne naopak. Vies, ked je zena na materskej sama s dietatom, manzel alebo priatel cely den v praci, je tazke obcas neprepadnut depke a ak nema baba kamosky, idealne tiez mamicky na MD, ktore by taketo stavy rozptylili, cloveka vedia chytit kadejake stavy. Poznam z vlastnej skusenosti, tiez som cely den doma so synom, kamosky mamicky byvaju vsetky v inych mestach ako ja a s kamoskami co nemaju deti, sa stretavam velmi zriedka - je to logicke, mame ine zivotne styly, zrazu aj ine zaujmy...a nove kamosky sa hladaju tazsie ako by sa zdalo, aspon ja mam ten pocit. Takze sa nas zeny prosim snaz pochopit, vela tem, ktore tu baby zakladaju, je tu zalozenych preto, lebo tie baby su cely den same a nemaju nikoho s kym by mohli pokecat a poradit sa o svojich problemoch. Pre niekoho kto to nezazil na vlastnej kozi su to mozno temy smiesne ale ako hovorim, treba sa snazit druhych chapat 🙂 A ak tu nahodou predsa len najdes nejaku vyslovene hlupu temu, tak tu radsej ani neries, nereaguj, usetris si kopec nervov, tiez vlastna skusenost 🙂
@petinka18 Drzim palce aby si sa s dovolenkou rozhodla spravne, ak mas z toho blby pocit, tak to radsej zrus, ty sa budes musiet na dovolenke prisposobovat v prvom rade dietatu a je dost pravdepodobne ze baby budu mat velakrat iny program. Hlavne sa s nimi o tom porozpravaj, na tom ze to vcas zrusis nie je nic zle, proste im povedz ze sa ti to uz teraz nezda az taky dobry napad nakolko ty budes s dietatom a nechces byt velku cast dovolenky sama a zaroven nechces aby sa oni citili obmedzovane tym ze by mali byt po cely cas s tebou kedze ty nebudes taka flexibilna.
@petinka18 ak chces ist na dovolenku, ta neries, ci budu s Tebou alebo nie, proste chod. Je normalne, ze budu mat aj iny progarm, ako sa motkat pri vas. Ale nejaky cas tam spolu urcite aj pobudnete, posedite, pokecate. Nemozes vsak ocakavat, ze bezdetne dievky budu drepiet stale na jednom mieste. Ale lepsie ist s nimi, ako sediet doma, nie? A tiez sa pokus najst na ihriskach nejake maminky s podobne starymi detmi, spriatel sa s nimi a mozete vylety podnikat spolu 🙂
@lucianakoniku Vďaka kočka. No jo, ale my chlapi občas potrebujeme trochu nervov, stresov a adrenalínu - spítaj sa svojho chlapa, určite ti nepovie opak ;) (Ty jo napísať slovo "spítaj" s mäkkým "i" tak to fakt sa len tak nevidí). Po pravde s manželkou to máme rozdelené, ona chodí na tie mamičkovské menej dôležité veci ako "Kde sú výpredaje", "Čo vymyslieť pre malého", "Čo zaberá na soplíky" a já riešim hrubé diskusie svetového mieru a politických prevratov tu v týchto vláknach v sekcii "V rodine". Občas sa tu vyskytne aj zaujímavá téma, tak sa snažím prispieť, pomôcť poradiť alebo len prezentovať názor. No a sem tam sa stane, že sa človek ocitne v nejakej diskusii uprostred "flejmu", alebo sem tam sa nájde nejaký blbec ako ja čo si neprečíta celú diskusiu...nuž a potom to tak vyzerá.
Len serie ma, že sem chodí minimum chlapov. Proste chlap keď je medzi samými ženskými a nie je to bordel, tak sa cíti ako bukva. :D Mohli by chlapi občas sa odtrhnúť od stránok typu redtube, tube8 a pod a sem tam zavítať aj sem! Náhodou ja tu získavam kopu inšpirácii, špiónim ako funguje ženský mozog. Snažím sa identifikovať čo prekáža ženským vo všeobecnosti aby som mohol byť doma lepším chlapom.
@petinka18 nič si z toho nerob, ono to tak býva. Hlavne, ak su ony bezdetné. Ty už máš nejakú zodpovednosť, máš iné priority a musíš riešiť každodenné problémy, zatiaľ čo ony majú bezstarostný život. Ja mám tiež bezdetne kamarátky a stikam sa s nimi oveľa menej ako kedysi. Ale ja som s tým rátala. Napriek tomu nemôžem povedať, že by som ich strácala. Je to len dočasná izolácia, keď budú mať ony deti, budú tiež zažívať takéto pocity. Nájdi si kamosky s deťmi, ale nezabúdaj ani na svoje pôvodne kamarátky.
@petinka18 Je to tak ze ked sa narodia deti je uz uplne iny typ travenia dovoleniek nez predtym.
Takze je len prirodzene ze ta odsunu, oni to nemyslia zle, ale myslim ze aj ty aj oni citia ze uz nemate moc spolocne, je to skratka tak, druhy breh rieky, stycne body vymyzli. Nie je to ani ich chyba ani tvoja. Zrazu je tam priepastny rodziel.
Myslim ze sama tam citis dilemu ci ist s nimi kvoli spolocnosti, ktora ale spolocnostou nebude, len takym "krovim", ktore si bude robit nieco uplne ine, co budes zcasti mozno aj zavidiet, ked s tym budes priamo konfrontovana, a zaroven oni na teba budu pozerat ze co sa aspon trosku neodviazes, nakolko oni nechapu tie bezdetne ten level obtiaznosti s dietatom, kazda bezdetna to vidi trochu ako Hurvinek valku, skratka nevie ze je to az tak zasahujuce do zivota ako to je.
Ja by som osobne asi nesla, resp. radsej uz uplne sama, prave kvoli tomu co popisujem. Je fakt ze ti mozu pomoct keby daco, budes tam mat niekoho blizkeho, ale to je take skor hypoteticke. Ale aj tych negativ je vela, podla mna viac, a mam skusenost ze to nerobi dobre take zmiesavanie detnych a bezdetnych, obe strany sa citia trochu nesvoje a trapne. Radsej by som riskla s nejakou cestovkou, kde predsa len je delegat, je tam ta spolocnost spolucestujucich a na plazi by som si uz niekoho nasla. Lebo fakticky sama budes aj s tymi "kamoskami", podla mna ti to neda to co ocakavas od nich.
Alebo by som pockala kym bude moct manzel, predsa len niekedy mu tu dovcu snad daju, pred letom po lete, aspon budu nizsie ceny. Lebo chapem aj to ze chces synovi dopriat more.
@petinka18 ja by som s nimi nesla, mam deti 2, vacsia ma 9 ta je bezproblemova, mladsia ma 2r, spi ako sa jej zachce, sprava sa podla sveru vetra.
Pri nej by som si nedovolila odhadnut ci ideme na pamiatky o 6rano alebo o 11, ako vstane a pod
dalsia vec , "mladeznici" sa s oblubou vypekaju v case 11-15,00 , deti v tom case zalezene, ked oni pojdu dnu, vy na plaz... mate uplne ine biorytmi,
ja ked niekam idem tak pif/paf, 2decka pred dverami ja polohola pobalim a ideme, moja 30r slobodnna sestra sa chysta 45min, co je pre mna ze sa zdvihnem z gauca obujem zabka a vezmem kabelku 4,5min
s deckom sa partii neprisposobis, to by sa museli oni vam kompletne.
@petinka18 ono možno ani nie je problém ten, že ťa ony odsunuli, len pokiaľ sú slobodné bezdetné, tak je fakt, že máte iný spôsob života a iné priority... ťažko nájdu spoločnú reč baby, kde jednej sa život točí okolo dieťaťa a domácnosti a druhá rozmýšľa, či topánky na opätku alebo baleríny... ale to neznamená, že nie sú viac tvoje kamošky alebo že už nikdy žiadne iné si nemôžeš nájsť... myslím, že väčšine z nás sa kamarátky časom tak nejak prirodzene obmenili, tiež sa už nestretávam s najlepšou kamoškou zo školy, našla som si nové kamošky v škôlke, navzájom sme sa pozoznamovali so svojimi ďalšími kamoškami, nehrozí, žeby sme sa nejaký víkend nudili, skôr je toho času žalostne málo, aby sme stihli všetko čo by sme chceli 😀 takže nefixuj sa na dve kamošky ktoré máš možno ešte od plienok, ale neboj sa nadviazať nové priateľstvá z okruhu ľudí, s ktorými máte spoločné záujmy... a tá dovolenka - akú si ju spravíš, taká bude, ak ideš dopredu s tým, že si tam len do počtu, tak to tak aj bude, nevidím dôvod, prečo by si mala byť na pláži sama s malým... ak by sa ti nevenovali, určite tam bude nejaká rodinka s deťmi, s ktorými sa môžeš skamošiť...