Po pôrode náš vzťah výrazne ochladol

5. júl 2020

Ahojte od pôrodu prešiel mesiac a ja mam pocit, že s partnerom medzi nami už nič nieje. Samozrejme nemáme naseba čas on pracuje, ja stále behám okolo malej keď je doma tak sa venuje malej aby som si mohla aj ja dopriať buď vaňu alebo si pospať. Citim že tam už nič nieje, žiadna iskra, žiadna vašeň, možno už ani žiadna láska. Citim že nas drži spolu iba dieťa a to je to čo som nechcela nikdy. Citim aj že to zachvilu uplne stroskotá, vkuse posebe len štekáme, ja nespim cele dni aj noci,som unavená a neprijemna. Padám na hubu. Mam 100 kopiek pradla na pranie 100 kopiek pradla na žehlenie nič nestiham citim sa uplne neschopne. Neviem si nijak zadeliť čas. Strašne ma to frustruje.. Ked mu o tom poviem že to nefunguje a že to už nieje take ake to byvalo tak mi povie že on ma stale nadovšetko miluje. Nosi mi kvety z práce vždy je velmi dobry kumne kym ho nevyprovokujem samozrejme.
Ja vobec neviem či sa to da dať vobec dokopy ešte. mam pocit že ho už nelubim tak ako predtym . ze ho lubim uz iba ako otca mojho dieťaťa s ktorym sme sa na totalku odcudzili a s ktorym sa stale viac vzďalujeme s ktorym sme už len rodičia a nie pár.
Ako to dať do normálu ako vratit do vztahu iskru,zamilovanosť,vašeň? Nechcem ten vzťah nechať uplne stroskotať. Chcem sa zase citit ako ze mam muža s ktorym sa milujeme. Ze som jeho žena,chcem sa hlavne citit ako ŽENA lebo aj tam je problem že sa citim iba ako troska v prvom rade a v druhom matka.

pribinak
5. júl 2020

Si krátko po pôrode, ešte plna hormónov. Treba sa ukľudniť, byt milá. Všetko chce svoj čas, musíte si zvyknúť že ste už 3.
Aj ty si nájdeš systém a zabehnes sa.
Nezabudni byt aj manželkou, nie len mamickou. Vo vzťahu sa musia snažiť dvaja. Inak zo nefunguje

marcellka32
5. júl 2020

Poradím ti ako mama dvoch detí z rozdielom 2 roky, si čerstvo po porode, potrebujes sa venovať len malej, všetko upratovanie počká (varenie som riešila donaskou, vecer som niečo navarila, čo netreba som nezehlila) malu daj kocikovat von, ty si oddychni (neupratuj)

katarinka89
5. júl 2020

Ešte s tebou mávajú hormóny, malinká určite spí viac času cez deň, tak skús niečo porobiť....pozehlit, poprat lebo tá frustrácia pramení z toho že nič nestíhaš a vidíš vaše manželstvo inak ako on, máš na očiach okuliare vyčerpanosti, zúfalstva a pocitu, že všetko je v prdeli.....neboj sa, keď ti pomáha tak ťa miluje, ináč by mu bolo fuk co potrebuješ. Ukľudní sa, pri malej nemusíš stat ani ju neustále sledovať. Ja mám 3 malé deti do roka po sebe narodené všetky tri a školáka v ZŠ a dá sa to. Rozumiem tvojim stavom ale to je len dočasne.drzim palce

ivangeline
5. júl 2020

Prvé mesiace sú také. Buď rada,že sa ta snaží pochopiť a je milý....ešte keby pomohol s tým pradlom alebo nejak inak... zvladnete to. Po pôrode je také depresivnejsie obdobie..:/

evkakozickova
5. júl 2020

Prvé mesiace sú vždy také ťažké keď sa narodil malý tak to bolo tiež všelijaké a teraz keď čakám druhé strašne sa bojím čo zasa príde

autor
5. júl 2020

@katarinka89 praveže nespi :(( prvy tyzden 2 spala ceeely den. Teraz? Spi za cely den dokopy hodinu a to som.rada ze si zuby umyjem prezleciem z pyzama a rychlo doseba nahadžem.nejake jedlo.. neviem co snou je ale vobec nespi

marcellka32
5. júl 2020

Veď keď je hore sa kľudne najedz, nehádž do seba jedlo, všetko sa dá robiť aj keď je hore nielen keď spí, lebo aj keď bude vacsie budete robiť všetko spolu keď nebude spat

pininka1
5. júl 2020

Je to normálne, aj čo sa týka vás dvoch, aj čo sa týka bábätká, má mesiac. Ja mám tri deti a pri každom z nich som vypisovala do roka papiere na rozvod. Proste je toho veľa. Hlavne sa s ním veľa rozprávaj,ak keď je času malo, povedz mu čo cítis. Nesnaz sa byť robot ktorý má doma všetko urobené. Neboj, utrasie sa to.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzzqa
5. júl 2020

Treba si stanovit pravidla a nastavit režim. Mam doma 2 mesacneho syna cize cerstva skúsenosť a nemam poxit zeby boli tazke, prave naopak velmi si to uzivam. Makemu babatku treba mlieko, suchu plienku a spokojnych a vyrovnanych rodičov.
Od narodenia mame pravidlo, minimalne 1 hodinu denne trávime s muzom len my dvaja, bez mobilu telky, atd atd. Ano stala som sa matkou, ale ostala som aj manželkou a zenou a v ziadnom pripade tento fakt neodstavim na druhu kolaj! V domácnosti pratam zasadne ked je maly hore, sup a nim do kresielka a kym ja robim on na mna pozera a ja mu rozprávam cely cas. Ja by som sa nemohla vykaslat na domácnosť, ja sama sa citim zle ked neporiadok, clovek ma lepsiu naladu ked je cisto. Bezne prevádzkové poriadenie domácnosti bezneho 3i bytu nemôže trvat dlhsie viac nez 1 hodinu. Ja z dna venujem priemerne 1 hodinu domacnosti (bez varenia) a to mame obrovsky dom s dvoma psami kde vysavam a vystieram podlahu aj 3x do dna.
1x do tyzden prebera starostlivost muz. Bud cely den cez vikend, alebo cez tyzden od poobedia do rana. Vtedy ja väčšinou pracujem alebo robim take väčšie prace v zahrade ktore zaberaju viac casu.
Ked maly spí ja relaxujem nikdy nerobím poriadky. Sadnem na terasu s knihou, urobim si manikúru atd..
A hlavne dat sa do pohody. Moj mal za tie dva mesiace 3x zly den kedy prereval 10 hodin a za kazdym to bolo kvoli mne, lebo som bola nervózna, podráždená a on to zo mna citil.
Najhorsie co podla mna mozes urobit je zobrat si k srdcu rady o to ako je normalne kaslat na manzela, domácnosť, seba a cely svet okolo, lebo tak si len vystupnujes to co doma zazivas. Toto je moja rada, mne to takto funguje dokonale, sme šťastná a spokojna rodina, verim vsak tomu ze vela zien tu so mnou suhlasit nebude. Kazda nech si robi tak aby ta jej rodina spokojna bola ;)

lenka2710
5. júl 2020

@zuzzqa nemôžem inak, ako súhlasiť 👍 ja mam dvojtýždňové babo a dnes od rána zaspal až teraz! Dala som ho ráno do kočíka, kočík dala do kuchyne, a aj som navarila, aj popratala, pustili sme si hudbu, rozprávala som na neho a zvládli sme to 😂 teraz konečne nohy vylozim a vypijem kávu 😊 Hlavne treba byť v kľude, lebo babo to cíti a ja si vždy poviem, ved niekedy zaspis 😂 ale mam druhé, prvá slečna ma skoro 6, takže už viem čo približne ma ešte čaká, takže sa ešte usmievam, kým sa dá, bo môže byť aj horšie 😂😂

pseudomonas87
5. júl 2020

Ja si myslím, že to je prechodná záležitosť. Neviem ci ti to pomôže, ale ja mam takýto system: ráno vstanem troska skôr, a hneď púšťam vysávač, nech pobeha aj kúpeľne, chodbu, obyvku atď všetky izby, riady hneď do umývačky, prádlo nezehlim, len pár bluziek, a to teraz nenosím, ak nemáš sušičkou, kúpte si, to je boží dar! A varím večer keď mala spi, alebo keď sa muž s nou hra. A najlepšie na 2 dni. A hneď budeš mat viac času. A s mužom využi čas, keď mala bude spinkať, len tak sa pritul, chyť za ruku, objim keď ide do prace, daj pusu, dajte si troska vína, a ono to príde.

katka8382
5. júl 2020

Rada nad zlato, ktorú som dostala ja: Nádych, výdych a všetko s babom robiť pooooomaaaaalyyyyy. Lebo☝️bábätká nemajú radi rýchle pohyby, to je ta nervozita, ktorú cítia a potom sa nevedia upokojiť, uložiť, spat, protestujú pri papani, vyžadujú viac pozornosti a žena má pocit, že nestíha nič. Je z toho nervózna, z nej babo, stáva sa to začarovaný kruhom. K tomu sa pridajú hádky s partnerom a výsledok je, že sa navzájom odcudzia. Svätá pravda. Takže nádych, výdych..... Plus ako radia baby - rozdeliť si robotu aj na viac dni, nájsť si pravidelne čas na partnera a všetko sa časom zlepší. Hlavne pomaly☝️

oktoberbaby2020
5. júl 2020

Si len 1 mesiac po porode. To su len hormony a nova situacia🙂

kiki68
5. júl 2020

V prvom rade to pradlo ignorovat, ozehlit iba detske, kosele drbni za par eur niekde do cistiarne am ich muz musi nosit. Ostatne nezehli vobec. A najdu si cas na seba a partnera. Neda sa mat hned vsetko osefovane. Mne ide chlap na mesiac so mnou byt doma. Lebo nechceme, aby nas to total rozsekalo

zuzzqa
5. júl 2020

@kiki68 klobuk dole. Mna by rozsekalo keby muz bol mesiac so mnou doma 😁 po dvoch dňoch som mu dala na vyber ze bud pojde do roboty on alebo ja 😂

vilma7
6. júl 2020

Šup dieťa do nosiča a porob si vklude čo ti treba. A ešte nič nerieš, manžel ťa miluje, v tebe sa teraz všetko koncentruje na starosť o dieťa, tak to matka príroda zariadila a ostatné sa spraví ak časom.

natasha1988
13. júl 2020

Ano aj ja som to tak citila po porode, je to nova situacia a najma hormony robia svoje, treba o tom hovorit s partnerom. Neboj, bude sa to zlepsovat. Dlhohobo som kojila (3roky) a to tie hormony robia svoje. Musis mat v hlave to, ze to jednoducho ine ako to bolo kedysi. Ze necitis vasen a vzrusenie ako to bolo pred porodom. Musis sa o to viac v hlave nastavit, ze partnera lubis a aktivne aj so sebou pracovat, aby si bola nanho milsia a ustretovejsia. Nie len pre teba je to nova situacia ale aj pre neho. Pises, ze on sa snazi, neodhanaj ho, lebo to budes este lutovat. Ako dieta rastie vsetko sa zlepsi, je to len obdobie, uzivaj si to.

laguna28
13. júl 2020

Pridám sa k niektorým názorom. Tvoj stav je po pôrode normálny. Treba si ho však uvedomiť a hlavne spomaliť. Nikto ťa nenahana, k ničomu ťa nenúti, všetko čo robíš je tvoje rozhodnutie. Ale prečo? Prečo do seba jedlo hadzes, prečo nesmieš mať doma dve kopy na pranie a dve kopy na žehlenie. Máš bábätko ktoré ešte nechápe kde je, čo je a ty robíš okolo neho tornádo. Ukludni sa a hlavne spomal. Bábätko ani prádlo či iná domáca práca ti nikam neujdú. Skôr si to skús inak zorganizovať. A keď aj nestihnes máš muža ktorý je ochotný ti pomôcť. Len to tornádo premen na príjemný vánok 😉