Po každej služobke je urazený

katesynka
22. jan 2024

Ahojte, som rozvedená, mám dvoch teenagerov a prácu, ktorá si raz do mesiaca vyžaduje služobnú cestu na 2-3 dni. Niekedy to padne aj na víkend. Mám priateľa, ktorému to veľmi vadí a po každej služobke je urazený. Nežijeme spolu, chodí k nám väčšinou len piatok, sobota, nedeľa, kedy nám niečo navarí, niekedy pomôže s niečím v dome a tak, ale cez týždeň pre prácu, krúžky a podobne nemám na neho čas. Dcéru vozím z krúžkov večer o 18:00, niekedy o 20:00. Vadia mu najmä služobky cez víkend (ale aj cez týždeň), že spolu trávime málo času a tak.... a že to takto nemá takto zmysel... Pokúšala som sa mu vysvetliť, že taká je moja práca, inú robiť neviem a vždy to tak bolo aj bude. No jeho moja práca nezaujíma a považuje ju za zbytočnú. Priateľ deti nemá, nepracuje, je zabezpečený a pracovať už ani neplánuje. Tak už asi ani nikdy nepochopí ako to v domácnosti s dospievajúcimi deťmi a s hypotékou chodí. Neviem čo s tým, ale už ma jeho výčitky prestávajú baviť. Vraj sa mám venovať deťom, svojmu zdraviu, nenáhliť sa za materiálnymi vecami.... to je pekné, ale hypotéku mi to nezaplatí🙂 Poraďte prosííííím....

colsami
22. jan 2024

A co chces radit?
Jasne ze to nie je normalne. A uz vobec nie ked sa jedna o sluzobku, aby takto reagoval. Mas predsa zodpovednost za deti a rodinu, tak pracujes a vramci prace mas aj sluzobky. Ak to nechape niekto bezdetny a zabezpeceny, co uz ani neplanuje pracovat... Tak sa obavam ze to buducnost nema. Proste mate kazdy ine predstavy o zivote, rodine a zodpovednosti. Aj na to je chodenie dobre, zistit nastavenie toho druheho.

magic08
22. jan 2024

každy z vás ma inak nastavene hodnoty a priority, on je zabezpečený, pracovať neplanuje, ty sa musis obracať. Podpichla by som do neho, pri najblizsom urazeni sa, nech ti splatí hypoteku a ziví ťa, a nebudes musiet ani ty pracovať. No realne to vidim tak, ze vas vzťah buducnosť nema. len ta obera o energiu

dadka1997
22. jan 2024

@katesynka a co poradiť, @colsami to napisala správne, niet o čom, nema deti, nevie pochopiť, co to vsetko obnasa a stojí, a nevie ani respektovat pracu zeny, och, ten si az moc myslí o sebe

cacianka
22. jan 2024

Takého sebestredneho geroja potrebuješ ? Pošli ho na Maledivy nech si nájde podobnú zabezpečenú nepracujúcu babenku a nech neprudí šikovnú pracujúcu zenu s povinnosťami, o ktorých on nemá ani šajnu
Zlatokopiek je mrte, jednej zaplatí za 🦆💋🦆a tá sa mu zato bude venovať 36/7

simca06022011
22. jan 2024

No asi by som sa nenahlila za nim :D Ty mas nejaky zivot, bud sa do neho vprace tento vikendovy pan, alebo nie.. mate iny zivotny styl, a z jeho strany nie je spokojnost, tak neviem o com to je... este aj ty budes z vyrypovenia ohladom prace nespokojna.
cisto teoreticky, rozumiem, asi by chcel byt s tebou castejsie, ale neviem.. dokazal by viest bezny zivot, praca, rodina, povinnosti? DOkazal by sa postarat aj o tvoje deti, odviezt priviezt, aby ste mali cez tydzen viac casu na seba, zit spolu? pochybujem, lebo keby to bolo na neho vela, na jeho pokony zivot, on by sa zdekoval... cize musi pochopit, ze ty zabezpecena nie si a pracovat musis.
Co povie na to, ze ale ty musis byvanie, deti zabezpecit, nie len na rande s nim chodit? :DD chape to vobec?

luccija
22. jan 2024

@katesynka asi si vzťah predstavoval inak cez týždeň spolu nie ste, cez víkend navarí....Ale vedel do čoho ide máš záväzky on má úplne iný životný štýl.A urazený nemá byť prečo máš pracu, ktorá to vyžaduje.Pises dcéru a máš zapísaných 2 synov máš 3 deti?

jana_eyre_2
22. jan 2024

Nech ti vyplatí hypotéku a potom sa môžete baviť o tom ako sa nenahlit za materiálnymi vecami.. 😏 si to veľmi jednoducho predstavuje..

Úprimne by som sa s ním porozprávala že v takomto vycitani budúcnosť teda nevidís.. ako pri povinnostiach a deťoch ešte riešiť takéhoto uhudranca by ma asi tiež nebavilo.. buď sa zmieri s tým že si proste samostatná žena ktora má svoje záväzky, alebo nech hľadá naozaj inde..

vanilkovazmrzka
22. jan 2024

Tak nech sa zamestna len pre pocit, ze je uzitocny a ma vyplneny cas. S takymto rozmaznanym sebeckym neempatickym hovadom by som fakt nedokazala existovat, necudujem sa ti, ze ta to nebavi

cookie29
22. jan 2024

No dost ludi sa obuva do neho, ale ja si kladiem otazku, co vlastne od toho vztahu ocakavas? Ano praca a deti, suhlasim. Ale naco chces potom vztah? Toto si musite vyjasnit, on mozno tiez potrebuje pocit, ze pre Teba nieco znamena a nielen na vyplnenie minima casu.... Podla mna to chce skusit otvoreny rozhovor, co kazdy ocakava, najst kompromisy, aj o tom su vztahy

lindous
22. jan 2024

Chápem, že je sklamaný, keď je vaše spoločné trávenie času obmedzené na víkendy a ty niektoré z nich musíš pracovať… vyčítať ti to a urážať sa preto určite nie je okej, ale rozumiem prečo mu to vadí, ja by som tiež nebola nadšená, keby ma niekto mal len na vyplnenie pár voľných chvíľ, lebo takto sa ten vzťah ťažko buduje a posúva… ako dlho ste spolu? Spoločné bývanie ste nezvažovali? Ak to inak klape a len to, že spolu netrávite dosť času je problém… otázka však je či ty vôbec s ním chces tráviť viac času, z napísaného mi to tak neznie, a potom asi nemá zmysel ten vzťah naťahovať

avonladyba
22. jan 2024

Takže máš kamaráta, s ktorým nezijes, a on ju urazený, lebo ty si chuderka čo má hypotéku a musí chodiť do práce, zatiaľ čo on sa nudi, kým čaká na Teba, lebo on nepracuje. Nuž... zrejme nemôžeš kvôli kamarátovi zostať na ulici, teda môžeš, ak chces.

fairyy
22. jan 2024

@katesynka no skus mu povedat, ze ked sa mu tvoja praca nepaci nech vyplati tvoju hypo, plati kazdy mesiac vodu plyn elektrinu a vsetky vydavky na zivot teba a tvojich deti a zaroven nech ti plati socialku a zdravotku nechces predsa ostat bez dochodku a ked ti to vsetko podpise aj na papieri u notara, tak ze das vypoved a mozte byt spolu 24/7 😊 a ked aj tak nepochopi, tak to je podla mna beznadejne 😔

grof_monte_christo
22. jan 2024

A trávite aj spoločný čas len vo dvojici? Sú deti niekedy aj u otca? Ak máš život vyplnený prácou a starostlivosťou o deti, tak sa ti bude ťažko hľadať partner, ktorý sa uspokojí s minimom času pre neho. Zváz, či momentálne máš kapacitu na partnerský vzťah.

januska12323
22. jan 2024

Keď je taký zabezpečený môže ti vyplatiť hypotéku a ty sa vykašleš na služobky. Kde si také decko našla?

zmrzlinka2021
22. jan 2024

@katesynka presne tak, s ním to nemá budúcnosť

mikadooo
22. jan 2024

@katesynka normálne by som mu povedala ok, tu je moja hrubá mzda, ak si ochotný zaplatiť mi každý mesiac tento "paušál", nemusia byť služobky a prestanem sa "naháňať za materiálnymi vecami"... 🤷. Potom ti to aj hypotéku zaplatí. Ak nie je ochotný, tak nech nepindá, nie každý sa narodí "zabezpečený".

hugger
22. jan 2024

Vyzerá že máte nesúlad v tom koľko času mu vieš venovať a koľko by on rád dostával. Hoci urážanie sa nie je na mieste chápem že mu to vadí.

Myslím si že ak jediné riešenie ku ktorému sa prepracujete bude že sa má prispôsobiť on tak to fungovať nebude.

Tebe to koľko sa stretávate vyhovuje?

nikpa
22. jan 2024

@katesynka pre neho je tvoja práca zbytočná 🙈😅 dobrý vtip. To povie niekto žene s 2 deťmi. Sama vieš, že do práce chodiť musíš a keď to dospelý chlap nevie pochopiť tak nech si nájde nezamestnanu priživničku, asi taká bude pre neho vhodnejsia partia.

melanta
22. jan 2024

Súhlasím s @cookie29 a @grof_monte_christo cez víkend ti pomôže uvariť, upratať alebo je cez víkend sám, lebo si na služobke, cez týždeň kvôli deťom na neho čas nemáš. Áno, on je možno rozmaznaný fracek, ale v podstate nie si o nič lepšia. Ty ho chceš len na víkendy ak si doma, kedy trávi čas s tebou a deťmi, inak nezáujem. Prečo ho cez týždeň nezapriahneš do aktivít s deťmi? Máte každý druhý víkend pre seba, že sú deti u otca? Pretože celé to je iba o tom, že on sa má prispôsobiť tebe. Ale to tak nefunguje. Ak chceš mať vzťah, tak mysli na to, že v tom vzťahu si nielen ty a tvoje deti ale aj druhý človek. Všeobecne je tento chlap mimo, nájdi si iného, ale nájdi si ho s tým, že to nebude len o tom, ako to tebe vyhovuje. Aj ty musíš urobiť ústupky. Ak to nevieš, tak si na víkendové varenie a upratovanie miesto chlapa nájdi pani a na sex milenca.

la_dolce_vita
22. jan 2024

Hmm, tak tu je tazko radit. Ste kazdy uplne z ineho sveta a podla mna to nebude fungovat, sudiac podla jeho reakcii. Toto predsa normalny partner musi pochopit a ak nie, je to sebecke a urazanie navyse aj nezrele. Vadilo by mi to ..

katesynka
autor
22. jan 2024

@colsami; @magic08 @dadka1997; @cacianka; @simca06022011; @luccija; @jana_eyre_2; @la_dolce_vita; @melanta; @nikpa; @hugger; @mikadooo; @zmrzlinka 2021; @grof_monte_christo; @januska12323; @vanilkovazmrzka; @cookie29; @lindous; @avonladyba; @fairy

Ďakujem dievčatá, už sme spolu 4 roky. On tvrdí, že by nebolo dobré s nami bývať kvôli deťom, aby nestratili súkromie. Že si kvôli rozvodu dosť zažili. Má to logiku, tiež to tak cítim, aj keď na druhej strane je to aj o tom, že nechce stratiť svoje pohodlie, na ktoré je navyknutý. To až tak, že u mňa cez víkend neprespáva, ide domov a na druhý deń príde. Už som mu viac krát hovorila, nech zostane.

oli18
22. jan 2024

Nemas nahodou dochodcu, ak nechodi do roboty a ani uz nebude (a deti dospele) ? To by tak sedelo na jeho spravanie a nazory .

simca06022011
22. jan 2024

@katesynka a to ma aky zmysel takyto vztah? :D urcite by som sa v takomto nezavaznom, sem tam pridem cez vikend, obriadim vas, a idem domov, nemenila vo svojom zivote nic.

luccija
22. jan 2024

@katesynka tak nech sa nesťažuje, že ste spolu málo deti nestrácajú súkromie, keď tam je cez deň?po 4 r by som určite chcela, aby tam prespal

melanta
22. jan 2024

@katesynka váš vzťah je úplne zbytočný. Ste spolu 4 roky a za ten čas ste sa nedostali k ničomu viac ako k víkendom? Môj muž má syna z prvého manželstva, od začiatku vzťahu bol chlapec súčasťou nášho života. Nájdi si chlapa, ktorý ťa od začiatku bude brať tak, že "ty" znamená "ty a deti" a ktorého ty budeš vnímať tak, že spoločným životom deti nestratia súkromie, naopak, získajú človeka, ktorý im tiež do života niečo dá.

katesynka
autor
22. jan 2024

@oli18 To si trafila🙂)) Dochodca nie je, ma 50, ale fakt sa tak sprava, to si odhadla. V posteli je uz o pred osmou🙂

luccija
22. jan 2024

@katesynka tak to skôr on potrebuje súkromie a spánok o 20 ako tie deti🙂)vieš ako sa hovorí, keď človek nemá plnú hlavu práce premýšľa nad hlupostami asi to je ten prípad ty máš deň vyplnený a on sa nudi

grof_monte_christo
22. jan 2024

@katesynka A trávite teda čas aj osamote ako dvojica? Ja ho zatiaľ vnímam skôr ako vášho rodinného priateľa nez tvojho partnera.

katesynka
autor
22. jan 2024

@grof_monte_christo áno, každý druhý víkend sme spolu sami, ale je to o tom, že sa najeme, porozpávame, sex a potom ležíme pri telke kým neodíde. Jemu sa okrem turistiky nikam nechce. S kamarátmi si idem sadnúť na pivko keď večer odíde. Ani to sa mu nepáči, ale so mnou nejde, že jeho takéto posedávanie nebaví.

katesynka
autor
22. jan 2024

@magic08 to som mu už povedala, že veď nech nás živí on a bol ticho🙂