Po dvoch rokoch som sa dozvedela, že priateľ má dieťa

15. apr 2022

Ženy ja neviem, čo mám robiť. S mojim priateľom sme spolu už dva roky, mali sme sa brať. Teraz po dvoch rokoch som sa dozvedela (v nemocnici, ale dlhý príbeh), že môj priateľ má dieťa!
Stretla som sa aj s jeho dieťaťom aj so ženou, s ktorou to dieťa má a bola som veľmi prekvapená, pretože chlapec má 7 rokov a vyzerá úplne ako on. Prečo to predo mnou skrýval? Pretože žena, s ktorou sa raz opitý vyspal a ostala tehotná je rómka a pre neho, ako pre človeka, ktorý žije na nejakej úrovni by to bola vraj hanba priznať, že má dieťa s rómkou z osady. On im každý mesiac posiela peniaze, aby mohli žiť dôstojne v paneláku a nie v osade, ale okrem jeho rodiny o tom nevie nikto a možno ani jeho rodina, ja vlastne ani neviem. Ona z vďaky za peniaze nikomu nepovedala ani slovo, vyhovuje jej to. Rozmýšľam, či s ním vôbec ostať po tom, čo som sa dozvedela, že mi klamal v tak dôležitej veci. Mne nevadí, že je to dieťa rómskeho pôvodu, vadí mi klamstvo a ešte to, že my sme sa rozhodli, že deti mať nechceme a pritom už jedno má, tak asi preto. Čo by ste urobili?

zitaje
15. apr 2022

A ako ti to vysvetlil on?

lianka123
15. apr 2022

Vy...la by som sa na nho

pribinak
15. apr 2022

Dúfam že toto je vymyslená story.

Nechcela by som žiť s chlapom, ktorý sa nehlási k vlastnému potomkovi. Nech je akejkoľvek farby či etnika. Raz je otcom a má niesť zodpovednosť

Ktovie čo všetko ti ešte “zabudol” povedať

autor
15. apr 2022

@zitaje No veď tak, že by som to nepochopila a nebola ani s ním. Že sa hanbil.

deti95060810
15. apr 2022

je to isto jeho dieťa?
kto ti to vyzradil? matka ? alebo len tak zrazu si sa dozvedela?
Inak mňa by to veľmi ranilo a vážne by som rozmýšľala nad rozchodom...

autor
15. apr 2022

@pribinak Dobrý námet na susedské prípady 😀

autor
15. apr 2022

Alebo rodinné teda.

tomi97
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanka.zuzu
15. apr 2022

dnes vecer ti to ide 🙄

danieli
15. apr 2022

Dala by som sancu vysvetlit to a podla toho sa zariadila, svadba by teraz do uvahy nepripadala

any_soj
15. apr 2022

Pusti si podcast Ako si nezobrať teľa - prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu... Fakt odporúčam. Čo si všímať, či je druhý fakt schopný lásky. Lebo to, čo píšeš, znie veľmi smutne

vilma7
15. apr 2022

Tak ja si myslím že dva roky je dosť dlhá doba, aby ti to mohol niekedy povedať.
A to.ti o svojom dieťati nemal v pláne povedať nikdy?
Za mňa by to bolo asi niečo, čo by som len tak ľahko nepredýchala.
Nie to, že má dieťa, ale to zatajovanie a klamstvo. Sa čudujem že tu ženu nedonutil k potratu, keďže o dieťa tak či onak nemá žiaden záujem.

lilyianka
15. apr 2022

Ja by som sa na jeho mieste skôr hanbila za to ako povedal,ze pre človeka na jeho úrovni by bola hanba priznať,ze ma dieťa s romkou. Ako pardon,a keď to s nou robil ti sa "nehanbil?"

54tinka54
15. apr 2022

Takéto dôležité zatajené veci vždy zabolia.. podľa môjho názoru by si partneri mali povedať naozaj všetko (zvlášť pred vstupom do manželstva, kedy ideš prisahať niekomu, koho by si mala naozaj poznať so všetkými plusmi, mínusmi aj prešľapmi). Je to ťažká situácia pre teba, určite máš právo odísť… Daj tomu čas, vnútorne pocity ti napovedia čo robiť.. ak je svadba už naplánovaná, odložte ju.

marca12
15. apr 2022

Urcite to chce cas,ale u mna by skoncil. Uz len to ako sa sprava k ludom. Vlastne dieta zaprie,klame a hra sa na cloveka v postaveni. Na druhej strane mohol zapriet otcovstvo,namiesto toho sa stara o nich financne. Fakt zaujimavy pripad.

abbey1
15. apr 2022

Pre mňa človek, ktorý sa nezaujíma o vlastné dieťa má stopku. A to už pomlčím o jeho dôvode, prečo to vraj tají a o dieťa sa nezaujíma. Čo je toto za človeka? A ty sa ešte pýtaš, čo by sme ti poradili? A čo ak sa o pár rokov začne hanbiť za teba?

fatimuska
15. apr 2022

A ešte mozno zabudol aj povedat ze sem tam k nej do toho bytu na vecer zaskočí.. No ale peniaze su peniaze a tie zrejme ma ked si dovoli platiti najom a zivot zene s dietatom,

joesvk
16. apr 2022

Počkaj ešte so svadbou... Možno sa po čase dôvera, ktorú teraz stratil, obnoví. A možno nie.
Ale radšej sa zobrať o rok neskôr ako potom ľutovať.

joesvk
16. apr 2022

A ešte je dosť blbé, že si sa to nedozvedela od neho. Kedy ti to chcel povedať, počas svadobnej noci?

melanta
16. apr 2022

A ako si sa to dozvedela? Každý mesiac im posiela peniaze aby nemuseli žiť v osade ale v paneláku. Čiže každý mesiac im posiela niekoľko stoviek? A žena, ktorá vyrástla v osade je ochotná sama žiť mimo osady? Tomu moc neverím. V každom prípade ak je to pravda, pre mňa by to bola stopka. Nemala by som dôveru viac.

mpg
16. apr 2022

Tu by bolo treba mať viac informácii, napr. či jeho priateľka, s ktorou má dieťa je už vydatá alebo nie. Ak má už iného muža, tak to by bolo iné ako to, ak nie, lebo vtedy môže byť pravda taká, že tam bežne chodí. Možno chce mať jednu priateľku ako na reprezentáciu a tú druhú ako milenku. A keď ste sa dohodli, že nechcete mať dieťa, tam je tiež dôležité, či to vyhovuje tak obom alebo to chce len on.
Iste sa netreba s takým mužom ponáhľať so svadbou.

bluka2
16. apr 2022

Aj sa ma za čo hanbiť, za svoj prístup - je okrem toho ešte rasista? U mňa by skončil, to nebude chlap na pobitie sa o neho...

nelca0510
16. apr 2022

No,popravde, keď sa na to pozriem z jeho strany a jeho zmýšľaním, dosť zle,že ti to vôbec povedal. Hanbí sa za to čo urobil,mnoho mužov chce skúsiť Romku. Zostalo to s následkami. Aspoň že im platí,aby slušne bývali. Ak to nevieš predýchať,rozid sa s ním a hlavne to nikomu nehovor,keď ti to povedal ako tajomstvo.

positive
Odpoveď bola odstránená
Zobraz