Ahojte, v poslednom obdobi, naozaj par mesiacov, pozorujem, ze manzel sa so mnou nezacne nikdy prvy rozpravat....stale je len ticho...vcera som bola po strasne dlhej dobe von s kamaratkou...ked som prisla ani sa len nespytal kde sme boli nic...a tak som zacala sama a on mi nato povedal, ze jeho tie babske keci vobec nezaujimaju..dnes rano som uz trosku sla nanho prisnejsie a zacala dany problem riesit.....nic v zlom...len ze co sa deje...a on mi len povedal ze proste po 7 rokoch vztahu co od neho este chcem, ze on uz nema co so mnou riesit, ze proste uz bolo vsetko povedane....mna tato veta strasne rozzurila a som v soku a ani som nevedela co mu mam nato povedat, iba som sa zufalo spytala, ci je podla neho normalne po 7 rokoch vztahu uz proste sa nerozpravat, lebo sme uz spolu dlho....prosim vas....tie co ste s partnerom viac ako 20 rokov napriklad...ze si stale mate co povedat ? Ach baby...je mi smutno a taky krasny den :(
On je už očividne v mysli slobodný… po 7 rokoch si nemať čo povedať? Smutné no, ale tak tu ste sa dopracovali spoločne. Ak je ochotný, smer párový terapeut. Ak nie je ochotný, začni sa pripravovať na život bez neho, si mladá, zaslúžite si obaja viac ako partnera bez záujmu, aj on chce asi niečo iné.
a robite aj daco spolocne? mate spolocne zaujmy ine ako su deti a rodina? cas jeden na druheho? aj muzi citia vyhorenie... ak je odstrceny na druhu kolaj za rodinu hold to takto dopada.. v manzelstve ci vztahu sa nesmie zabudat,ze ste tam jeden pre druheho a obcas si to davat najavo .. skuste obnovit vas vztah .. vyradte si chvilku pre seba .. spomente co ste mali jeden na druhom tak radi a co vas k sebe pritahovalo
Nechce ťa to je viac než jasné, mozno sa boji on byť tým zlým, ze sa rozidete tak čaká na prvy krok od teba, a nie nieje to normálne 7 rokov je malo byť spolu
my po 20 rokoch si stále máme čo povedať a zaujímame sa čo ako ten druhý, sú chvíle kedy nemáme potrebu sa baviť,a le zas sme radi pri sebe. vzťah je o to, že treba stále nejako na ňom pracovať, najmä vtedy ak sa dostáva do stereotypu. ja som zástance nechať priestor pre seba, ale mať aj spoločný čas, skús niečo naplánovať, skús rozdúchať iskru, za pokus nič nedáš...
Ja som s manželom 19 rokov, z toho 17 manželia. Dokonca takmer tri roky sme v rovnakej práci. Dá sa povedať, že sme spolu 24/7. A stále si máme čo povedať. Akože každý z nás má svoj priestor a snaží si vyplniť po svojom, ale potom toho druhého informuje, lebo ten sa pýta.
Tak toto je smutne. Tam by som zvazovala ze sa pobavit, ci teda to ma vobec zmysel tahat dalej. Za mna nie. Ja som sa po 7 rokoch raz rozisla. Moj muz po 5, Ja som s mojim 9 rokov a stale si mame co povedat. Keby nie, tak je len otazka casu, kedy by sme jeden a aj druhy zacali hovorit s niekym inym a ten by pocuval. Takze za mna je to bud neuvazene z jeho strany, alebo ide o mrtvy vztah. Ze ste spolu zo zvyku
ale jav velmi častý
cez 20 rokov spolu a stále sa denne rozprávame. Aj keď by som potrebovala niekedy deň ako máš ty
muz mi raz za dva tyzdne kupuje kvety. Teraz 15 ruzi, sme spolu 15 rokov. Kazdy vecer si vyzaduje sa aspon pol hodku objimat a rozpravat. Sami dvaja. Ja taka kontaktna nie som, milujem samotu. Ale preskucim to 🙂 Ale vidis moj je priklad, ze si mame co povedat a tiez sme spolu 24/7.
Nechce ta a evidentne mu lezies na nervy.
Spolu 17 rokov, 15 manželia. Manželstvo je práca, rozhodnutie a to vytrvalé. Radi sa s manželom rozprávame, aj sme spolu.
16 rokov manželia a stále sa máme o čom rozprávať, na čom smiať.
Keď idem ja von s kamoškami- pýta sa ako bolo.
Keď si píšem s kamoškou (nežije na Sk) pýta sa ma čo má ona nové.
Celkovo sa zaujíma.
Ja sa jeho pýtam čo vonku, čo v práci..
Toto je , prepáč za priamosť ale " serem na teba, neotravuj ma "
Nkeco je v neporiadku🥀frajerka asi nie, ta by tiez mala len babske reci... Frajer? No skumaj, co je vo veci... A ako si lredstavuje dalsie roky, mas uz mlcat do smrti?
Ja som s manželom toľko čo ty, ale nikdy sme takýto problém neriešili. Veď život je premenlivý, stále sa dejú nové veci okolo nás, ktoré rozoberame, pripadne riešime budúcnosť, spoločne plánujeme. To by potom žiadny dlhodobý vzťah nemal zmysel.
Spytala by som sa ho,ze kde take cital,ze po 7 rokoch sa uz netreba rozpravat vo vztahu. Toto nemozete nechat len tak. Ak sa nechce rozpravat,nerypala by som donho,ale nejako inak sa snazit ozivit iskru. Ty musis vediet,co ho tesilo,co rad robil spolocne. A podla toho vynysliet program a nie,nie je odpoved. Musi a hotovo. Nejako postupne ozivit vztah a pride aj rozpravanie.
;D .. aké rady. Možno ho len série ten stereotyp. Nikam sa neposuvas. Nikam sa vo vzťahu neposuvate. Nikam sa ako rodina neposuvate. Počul to čo si hovorila v obdobnej verzii a možno aj odpovedal ale nebrala si ho na vedomie. Počúvaš ty jeho?
Kazda to tu uz vidi na rozvod a delenie majetku, ach jaj 🙈 bol piatok vecer, muz mozno po celom ryzdni v praci vycerpany, mozno ho niekto nastval, alebo ho bolela hlava. Tak reagoval ako reagoval.
Vazne vam nikdy vasi muzi nelezu na nervy? Ani 1 den v roku? Nikdy sa vam, co mate tie dokonale manzelstva 15-20 rokov nestalo, ze by ste svijmu muzovi nieco odvrkli?
Moj ma tiez tendenciu mi kazdy den polhodinu pri kave rozpravat o kolegoch a praci, niektore hirstorky pocujem stvrtykrat a ano, ked mam horsi den, tak by som najradsej buchla dverami a nech mi da pokoj, lebo uprimne ma nijako extra nezaujima, ze nejaky jozko mrkvicka, ktoreho som v zivote nestretla bol na dovolenke v chorvatsku. Ale pocuvam to, lebo sq to patri 🤷🏻♀️ takisto mojho nezaujima ze kolegyna mala uz 5x po sebe chripku a musime ju zastupovat. Niekedy pocuva, inokedy “pocuva” s mobilom v ruke a obcas mi aj skoci do reci a zmeni temu. Je to normalka.
Jedine rozvod, niet inej cesty.
Máte deti? Ak áno, tak ani s nimi sa nerozpráva? Či len s tebou? Iné problémy nemáte? Intimita funguje? Vraví sa, že po 7 rokoch býva kríza. Možno je to váš prípad. Alebo je manžel taká povaha, že sa nepotrebuje veľa rozprávať, aj takí sú. Môj otec bol taký.
Zjavne preziva nejaku krizu. Je mozne, ze ma depresie, je frustrovany zo zivota. Nepreziva krizu stredneho veku?
Skutočne sme spolo kecali celé hodiny len keď sme spolu chodili, od kedy sme manželia je u nás večer tak ticho ze by si počula spadnúť špendlík. Ja sa chcem rozprávať, môj muž je introvert, stále mi povie ze nech hovorím, že on ma počúva,ale to nie je samozrejme rozhovor, len monológ. O vážnych a dôležitých veciach diskutujeme, ale vecne, žiadne siahodlhe rozhovory. A poviem ti pravdu ze keď ideme niekam do spoločnosti a nejakému mužovi sa tam nezavru ústa, hrozne mi to vadí. Takže to ze si nemáme nonstop co povedať za mňa neznamená koniec manželstva. My sme manželia 18 rokov a zjavne to ide aj bez spoločného rozpravania celý deň.
Máte deti?
28 rokov spolu a 25 rokov manzelia a nevieme si predstavit byt bez seba, rozpravame sa denne, mame deti, takze najcastejsie o dennych starostiach i radostiach. My sme introverti, takze travime cas aj spolu vedla seba mlčky, citame si, alebo ja varim a on pozera telku, alebo pracuje v zahrade, okolo domu, atd....
No u nás je vždy skôr veselo, srandičky sem, srandičky tam, tu má vystiska, hen má potlapka či pošteklí, v aute si občas zaspievame, keď ma chytá nervozita z práce, vždy niečo riešime a hej, sme za tou 20- tkou spolu 😍. Veď sa ho spýtaj, že čo ďalej, či porozprávať sa budete chodiť mimo domu, doma len prenocujete? To ako by si teraz povedala, keď príde k stolu na obec, že už nič nebude, že čo by chcel po 7 rokoch, že už bolo všetko navarené. Určite za tým bude niekto..., že by kolegyňa, kamoška, známa z minulosti....?
@hankab máš pravdu, hej, raz ma skoro porazilo, išiel má šľak trafiť!!!!! Išiel niečo riešiť, dala som mu môj občiansky preukaz. Jasne, že keď som ho po týždni pýtala, vravel, že ho nemá, že mi ho už dal. Dom hore nohami, auto vybrakovane, ale nič. Skoro ma mína utrhla. Išla som si vybaviť nový. Keď už som mala nový, po pár dňoch mi povedal, keď otvoril peňaženku, že aha, na už som ho našiel. Tak som mu povedala, nech si ho zaramuje. Odškodnil má na druhý deň veternikom 🫣👍.
Niektorí ľudia bývajú unavení. Niektorí sa necítia dobre a nechcú tým zaťažovať blízkych. Niektorí majú radi ticho. Niektorí vedia, že ak nejde o život, ide o h... A niekedy vzťah dospeje do štádia, keď si ľudia rozumejú aj bez slov. A niekedy tomu tá druhá strana nerozumie.
Je to zvláštne, ale čo poznám niekoľko párov v okolí, ale aj z počutia od druhých ľudí, tak po siedmich rokoch prichádza vo väčšine manželstvách určitá kríza, ktorú buď ustojíte, alebo neustojíte. A my, s mojím bývalým manželom, sme túto krízu ustáli, ale tú druhú, čiže po 14-tich rokoch už nie. Tak sme sa dohodli, že sa radšej rozvedieme. No a možno zato som teraz šťastná, s mojím ďalším manželom sme spolu už 15 rokov a žiadnu krízu sme ešte nemali, asi preto, že máme rovnaké záujmy, nenudíme sa spolu, stále sa máme o čom rozprávať a rozumieme si, ako sa hovorí, aj bez slov. Sme niečo ako dve polovičky jedného celku. A vidíš, keby som sa nerozviedla, tak ktovie, ako by som sa mala...A mimochodom, kedysi som čítala, že každý človek má niekde na Zemi svoju druhú "polovicu", len nie vždy sa podarí týmto dvom stretnúť, alebo aj, že niekedy sa tá "druhá polovica" pohybuje v našej blízkosti, ale my si to nie vždycky všimneme.
Už ťa podľa mňa nechce ako človeka,nič viac nič menej