Po 7. rokoch nič

sasha871
28. júl 2013

Asi sa len potrebujem utvrdit a precitat si nazor nezainteresovanych ludi..som s priatelom od svojich 19,mame uz obaja 26 a nas vztah sa nikam neposunul,nemam ani zasnubny prsten,ani spolocne byvanie ani dieta..neviem co si mam o tom vsetkom mysliet,mam pocit,ze uz je cas na vsetky tieto veci,kamaratky okolo mna maju deti,svoj zivot a ja si pripadam ako posledny mohikan.vravim si,ci ho do vsetkeho netlacim,ked o tom casto rozpravam.ci to on vsetko chce a ci nie je so mnou len zo zvyku?zacinam mat pochybnosti o nasom vztahu..vsetko navrhujem prva a on ako keby len pocase pritakal sak teda mozme.hovori,ze aj on to vsetko chce,ale nic pre to nerobi..mavam uz depresie,citim sa ako po 30rocnom vztahu,ktory mi nic nedal..stale premyslam naco caka?sprava sa ako keby sme boli manzelia a pritom este stale nie je schopny zavazku..co si o tom myslite?

unavenasom
28. júl 2013

A spytala si sa ho otvorene a na rovinu, co ocakava od vasho vztahu a aku ma predstavu o buducnosti? Ale fakt narovinu, lebo narazky a naznaky chlapi nepochopia.

hradnapani
28. júl 2013

@sasha871 rozumiem ti. Niektore moje spoluziacky na VS boli na tom takisto. 5 a viac rokov zili s partnermi, no zial, ani jedna z nich sa za dotycneho nevydala, nedostali sa ani k prstenu, ani k dietatu, cakali marne. Ale nastastie sa dockali toho prstena a deti u inych partnerov 🙂
Zostava ti jedine priama otazka, ako vidi vasu buducnost. Ked sa zacne krutit, ze este nie je pripraveny, je to dolezity signal pre teba... vtedy vsak uz nestracaj cas...

mia005
29. júl 2013

@sasha871 Ja som bola s priatelom 6 rokov,od svojich 20.obaja sme boli rovnako stari.tiez som sa od neho nedockala nicoho a tiez som mala pocit,ze sme spolu zo zvyku.chcela som uz mat rodinu,vlastne byvanie.no on mal len vyhovorky ako to nejde.tak som sa s nim po 6rokoch rozisla.teraz mam priatela,s ktorym som rok.mame vlastne byvanie,sme zasnubeni.co s byvalym neslo 6rokov,s mojim sucasnym a hadam poslednym 😀 islo za rok..lenze byvaly bol lenivec od prirody,len ja som nad tym zatvarala oci a cakala tolko rokov na zazrak,ze sa spamata.

sasha871
autor
29. júl 2013

@unavenasom spytala..co sa tyka zasnub a svadby,jeho reakcia je podrazdeny ton,vsak predsa to ma byt na chlapovi,nie?na dieta..no jasne,ze by chcel..ale stale citim z neho neistotu,proste neverim tomu,lebo viem ze to robi z casti aj preto,ze o tom rozpravam a porovnavam,no a nakoniec..so mnou chce prezit cely zivot.prestavam mu verit vsak vo vsetkom..je totiz vychovany,ze nikdy nic nemusel.preto si myslim,ze sa do nicoho nehrne,potrebuje proste aby mu niekto stale dokola opakoval ak nieco od neho chce.

sasha871
autor
29. júl 2013

@mia005 bojim sa hlavne toho,ze nedokazem zit bez neho.milujem ho aj ked sa trapim nad jeho vsetkymi chybami..bojim sa,ze nestretnem nikoho,s kym bz som sa citila ako s nim..napokon mali sme uz dlhu pauzu skoro rok..a aani jeden sme si vztah nenasli,on mozno nehladal a ja som nenasla..aj ked som hrozne chcela,nikto mi nestal zato,bala som sa a hladala vsemozne chyby..ten pri ktorom bz som zabudla sa nenasiel a tak som sa vratila.

mia005
29. júl 2013

@sasha871 ja som tiez nemala odvahu to len tak s byvalym skoncit aj ked som vedela,ze nas vztah nemal ziadnu perspektivu a v buducnosti by som ine nerobila len mu behala za zadkom a obskakovala ho.bola som s nim zo zvyku a zo strachu pred samotou.mala som vyhodu, ze po tolkom trapeni sa objavil moj terajsi a otvoril mi oci,ze vztah moze byt aj o inom..nikdy nesmies na druhych hned hladat chyby a porovnavat ich.aj ked je to tazke..tiez som to na zaciatku robila,ale nemalo to ziadny vyznam.len ma to brzdilo v buducnosti.

sorciera24
29. júl 2013

@sasha871 je fakt, ze vztah pottrebuje po istom case niekam posunut.....je to tak.....potrebuje nejaku metu, nieco zavaznejsie,a by sa posunul a rozvijal dalej...inak ostava na bode mrazu (a ty sa citis ako v 30rocnom manzelstve....nezavidim...).....prave okolo tych 7 rokov nastava kriza....a naozaj par sa bud vzeme (alebo ma dieta), alebo rozide.....je to prirodzene....cize presne ta chapem.....treba to amt preriesene s partnerom...normalne sa porozpravaj, ze co buducnost? lebo ty to citis tak a tak....aspon zacat spolocnym byvanim, to uz by bolo fakt na case...

mima4
29. júl 2013

@sasha871
no ak chlap po takej dlhej dobe neoziada dievca o ruku, aby sa stala jeho zenou... tak asi vie preco... Inak, tieto veci ste si mali povedat uz na zaciatku chodenia. My predtym ako sme s mojim manzelom zacali chodit - opakujem PREDTYM, mali sme vydiskutovane kvazi predstavy do zivota a jednou z tych bolo, ze pokial sa utvrdime v tom, ze ano, ten druhy je pre nas pravy, tak sa vezmeme a tak sa aj stalo 🙂
Osobne by ma dlhorocne chodenie nebavilo a s praitelom by som nikdy nebyvala v spolconej domacnosti, lebo to je miesto pre manzela.

tinki
29. júl 2013

@sasha871 niektorí chlapi sú takí..nájdu si svoj "systém" a takto im to vyhovuje..Nikde som nevidela, či spolu bývate..Ak áno, zrejme nevidí dôvod, aby sa niečo menilo..A ak nie, tak mu to asi tiež tak vyhovuje..Ak má chlap všetko čo mu treba: jedlo, sex, pokoj a čisté šaty, tak nemá dôvod niečo meniť..
Tak ako ti baby radili, netlač na neho, len mu povedz, že sa chceš posunúť ďalej..Potrebuješ to..
Alebo je tu ešte jedna možnosť..Niečo vo vašom vzťahu zmeň. Aby ho trklo..Nehovor nič..A len tak nezáväzne maj na neho menej času. Nebuď mu stále k dispozícii. Občas mu nedvihni telefón, vybehni si s kamoškou von..Ale nehnevaj sa na neho. Buď milá, ale nebuď doma..Začne žiarliť..Dôvod na žiarlenie mu nedávaj..Neradím ti randenie s inými, ale myslieť si to môže..Ak zareaguje a spýta sa, čo sa deje..tak mu povedz, že už ťa to takto nebaví, že potrebuješ zmenu..že váš vzťah je stále na tej istej pozícii a ty nevieš či ťa ešte chce a či s tebou plánuje budúcnosť. Ale pozor, nie zmenu partnera...Malo by mu dôjsť...Chlap občas potrebuje liečbu šokom a hlavne je to samec, potrebuje dobíjať..

marmete
29. júl 2013

@sasha871 Napadá mi, či pri tebe nespohodlnel natoľko, že sa mu už nechce nad ničím rozmýšľať, lebo všetko riešiš iba ty. Že si si ho tak naučila v minulosti a teraz je na to navyknutý a nechce to meniť. Ale v tomto musíš spraviť prvý krok ty, teda zmena musí ísť priamo z teba a nečakať, že to spraví on. Návod ako na to je vyššie 🙂

kveta
29. júl 2013

@sasha871 Povedz mu, ze uz sa nechces vydavat.. Ze uz sa to v Tebe tym cakanim zlomilo.. A potom si kusni do jazyka kedykolvek budes chciet hovorit o buducnosti. Ak sa do dvoch mesiacov nerozhybe, zabal to.

Inak z Tvojho popisu to nie je bohvieaky partner do zivota. Nic sa mu nechce.. Uff.

terezka1947
29. júl 2013

@sasha871 ja napisem iba v skratke svoj nazor 🙂
bud muz zenu chce alebo ju nechce....tu ina moznost nie je
ked som sa zacala kamaratit so svojim manzelom,neviek sice ako...ale skoro hned po prvom rozhovore som vedela,ze chcem,aby on bol otec mojich deti...moj manzel.
fakt doteraz nechapem...a teda nebolo to o zalubenosti...skratka,mala som pocit,ze ho poznam veeeelmi dlho...a pritom to bolo par dni 😀
poznali sme sa 1,5 roka a nejako neries buducnost...nerozpraval o nej a ked som aj nieco nadhodila,nejako nereagoval....a tak som si povedala,ze aj ked ho mam velmi rada...nema zmysel tyrat samu seba,ked on asi zaujem nema a nerozmysla tak ako ja...a tak raz pred Vianocami som mu povedala,ze jednoducho ja ho rada mam,ale ze vidim,ze on nic...tak mu prajem vela stastia,nech najdu raz tu pravu a ze by nemal so mnou stracat cas...uprimne a pokojne....bez emocii...a odisla som zo stretka rychlo domov.
A moj manzel na druhy den prisiel za mnou do prace a povedal,ze celu noc nespal,ze aky bol blbec,ze ona ma lubi a ze jednoducho nevie si predstavit byt bezo mna....tak a ostala som v soku,lebo som myslela,ze uz nic a preplakala noc zase ja 😀
a tak sme spolu...sice kratko,ale lubim ho kazdym dnom viac 😉 a nemenila by som 😉
neskusali sme spolocnu domacnost,vsetko peknr si nechavali po svadbe....a sme stastni(zatial 😉)
ak ho lubis...chapem,odchadza sa tazko,ale ver,ze t 😉oto trapenie zmysel nema...jednoducho mu naznac,ze cakas od vztahu viac....ak nic....chod dalej,neotacaj sa....vzdy platilo a aj bude platit,kto hlada najde...a kazda zena si zasluzi muza,kt.si ju bude vazit...a lubit....a to po cely zivot
doprosovanim nedosiahnes nic,akurat ti moze raz vykricat,ze si ho do vsetkeho nutila....muz sa musi v tomto rozhodnut sam...ak toho prveho kroku nie je schopny a caka na zenu...cely vztah bude taky isty...
ak nie si stastna,otoc list...ak nepomoze rozhovor,bez zbytocnych emocii skonc trapenie...a ver,ze bud sa spamata alebo si najdes ineho-a ver,e ked budes hladat-najdes 😉aj ked ma clovek po kazdom sklamani pocit,ze je vsetkemu koniec 😉

alchemilkazltozelena
29. júl 2013

@sasha871 ahoj ked vravis ze rok ste mali pauzu.....kto sa potom komu ozval ty jemu ci on tebe? lebo to je tiez dolezite....
ak ty jemu, tak je to jasne....zrejme mu velmi nevadilo ze uz nie ste spolu....ale ak on tebe tak snad mu na tebe stale zalezi....

my sme to tiez nemali jednoduche, ja mam 26, po skonceni VS minuly rok trebalo riesit co dalej kedze ja som mala domov 300 km od vysky a on pracu v meste kde som studovala vysku, tak bolo jasne ze ked chceme byt spolu ja si musim najst robotu tiez v tom meste kde som skoncila vysku, ze on nebude kvoli mne nechavat robotu a ist do uplne cudzieho mesta...cize nasa situacia sa MUSELA riesit lebo tak sa fungovat neda ze by sme boli 300 km od seba....mne sa tazko hladala robota cez leto, nie a nie najst a dorazilo ma ked priatel prisiel s riesenim ze ja mam byvat s nejakymi kamaratkami ked si najdem robotu, on ostane doma byvat a budeme sa stretavat....vtedy som myslela ze explodujem...ja mu vravim tak super ja tu ostanem byvat, ty budes doma s maminkou a nebudeme spolu ako normalny par byvat ale ja mam byvat s kamaratkami ako cvok....a uz som sa isla s nim rozist ale v ten den som sa dozvedela ze ma konecne prijali do roboty....a dnes je to s robotou tazke tak som ju nemhola odmietnut......hadali sme sa ako psy, on tvrdil ze nebudeme mat na spolocne byvanie peniaze atd....nakoniec sme si nasli pekny podnajom, pochopil, ze vsetko sa da ked sa chce....to su proste chlapi....tiez vela veci je na mne, nevravim ze on nikdy nic nevybavil....a uz spolu byvame rok a vsetko nam vychadza aj financne,...a dakedy ho podpichnem ze pamatas sa ako si vravel ze na to nebudeme mat? tak je urazeny potom ked mu to pripomeniem...sme spolu 3 roky, kamosky tiez su uz povydavane aj deti maju tiez mi ni je vsetko jedno...a tiez vravi ze taketo veci su na chlapovi....tak uvidime...
ale chlapi sa proste takychto veci boja...
co sa tyka teba, 7 rokov je fakt dost, to uz musis riesit ze BUD, ALEBO...ak pracujete obaja tak na podnajom by vam malo predsa vyjst...hm

lujza123
29. júl 2013

@sasha871 Hmm kazdy vztah potrebuje nejaky posun inac stagnuje...ked sa nevie rozhybat rozhyb sa ty....vsak mate nejaky dovod nejst spolu byvat?
Co takto si prenajat maly byticek a pre zaciatok mozno spolocneho psika alebo co...spoluzitie je dalsi stupienok, aspon uvidite ci to pojde alebo nepojde..ked je hnilejsi on tak nevadi, myslim ze vsetky pary co poznam je jeden aktivnejsi a druhy pasivnejsi..pokial bude suhlasit zo spolocnym byvanim tak zhanaj, zapajaj ho, vezmi na obhliadku
Ked sa bude branit spolocnemu byvaniu tak aspon zistis ze to nema zmysel..lebo randit do 50 tky sa predsa neda...uz nieste pubertaci co sa vlacia spolu za ruky po meste a potom kazdy domov k mamke

kacatto
29. júl 2013

..z vlastnej skusenosti ti poviem, ze treba noveho chlapa. Tomuto je dobre tak ako to je teraz - ty sa onho staras, rozhodujes zanho, ma vsetko co potrebuje a 'neriesi'... 😠
Ja som mojho uz manzela poznala iba 2 tyzdne, ked mi povedal, ze asi pojde do zahranicia a hned sa ma opytal, ci by som sla s nim. Do roka sme spolu byvali vo vlastnom, do dvoch rokov bola svadba a teraz 'makame' na babatku. 🙂

No a este skusenost jednej znamej (kamoska mi o nej hovorila): 6-7 rokov bola s chlapom, do spolocneho byvania ho donutila (vymyslela si ze ju vyhodili z podnajmu a nema kam ist), do spolocnej nehnutelnosti ho taktiez donutila, a kedze o svadbe nechcel ani pocut, ale ona sa chcela posunut dalej.. tak bez jeho vedomia vysadila antikoncepciu a otehotnela. 😖 A teraz byva u rodicov na dedine a sama vychovava syna a chalan nema zaujem o svoje dieta. ☹

lalinko2010
29. júl 2013

@sasha871 rieš a okamžite a to útekom, preč, preč. ak neutečieš budeš ľutovať! nemáč so stratiť, len získať!!!!!! získať slobodu, budeš robiť čo chceš, nebudeš musieť nikoho nútiť aby šiel tam a hentam s tebou, aby ste robili to alebo hento a podobne!!!!!!
Vieš ja si niekedy myslím - keby som vedela vrátiť čas, tak ho vrátim do obdobia kedy som ešte nepoznala svojho muža!!!!! ale vtedy som mala pocit že mi niečo chýba - teraz mám úžasného syna - čo som získala za tých 6 rokov a to neľutujem!!!!
ale ostatné by som vymenila!!!!
UTEKAJ PREČ!!!!!!

malapepka
29. júl 2013

ja som bola 10 rokov vo vzťahu, kde mi bolo perfektne. Ľúbili sme sa, mala som všetko z jeho strany až na to, že sa to nikam neposunulo. Žiadna rodina, deti, nič. Tak som ho, aj keď so slzami v očiach, opustila a neľutujem. Mám teraz manžela, dieťa, rodinu, po ktorej som vždy túžila. Na bývalého myslím v dobrom, ale muselo sa to stať. Mimochodom, mala som vtedy 28-29 rokov, takže nikdy nie je neskoro.

lalinko2010
29. júl 2013

@malapepka pekne si to vyiešila - Ľúbili sme sa, mala som všetko z jeho strany až na to, že sa to nikam neposunulo - mala si všetko z jeho strany + nie nemala, chýbala ti rodina + deti a to si našla!!!!
takže super krok si spravila! 😉 😉

malapepka
29. júl 2013

@lalinko2010 myslela som tak, že čo som chcela, to mi kúpil, kam som chcela ísť, tam sme išli.... ale mne stále chýbala rodina, to sa nedá nahradiť ničím 🙂

katren
29. júl 2013

@sasha871 moja kamaratka sa rozisla s priatelom po 9 rokoch....tiez cakala ako ty a k nicomu to nebolo.....teraz si nasla priatela a taku stastnu som ju uz davno nevidela 😉
su spolu len kratko, ale debatu o rodine maju uz za sebou a zhodli sa na prioritach 😉

lalinko2010
29. júl 2013

@malapepka ja som pochopila, preto som napísala, že ti niečo chýbalo, to podstatné - rodina, dieťatko!!! a to si našla! lebo " všetko mi kúpil, šli sme kam sme chceli" ! nie je všetko!!!! 🙂

sasha871
autor
29. júl 2013

Baby dakujem za nazor kazdej jednej,kamoska mi hovori,ze to budem mat tazke,mama ze mam na lepsieho..,mam aj preto velke pochybnosti.rozpravali sme sa o hypoteke,pretoze sa stahujeme z podnajmu, mamina ide byvat s bratom do 1izb.a ja aby som usetrila idem byvat s nim k jeho rodicom,kde on zije.povedal,ze do decembra.ale ja neverim,nevie ako sa preraba byt,nema sajnu o nicom.doma nic nemusi robit..preto ma ruky ako krtko.potom ako chce prerobit byt?ja som stale na internete nalepena,sledujem ceny bytov a on?on sa k tomu dostal len raz,vsak mame cas.dalsia vec zaraba 800ako casnik,plati uver ktory si bral na podnikanie,ktore mu nevyslo,tak plati 360mesacne este dalsie 4roky.nemam predstavu ak by som otehotnela ako by sme zvladli hypoteku,jeho uver a dieta:( ine nikdy nerobil ani robit nevie okrem casnika..kazdy sa snim musi bavit v rukavickach,aby sa nahodou neurazil akym tonom mu co povie..ja neviem,preco sa neviem odputat..A ANO PO ROKU SOM SA VRATILA JA,DALA SOM MU OTAZKU,CI SA DAME DO KOPY A BOLO..aj tak si myslim,ze niesom ta,ktoru by chcel,aj ked vravel,ze ked sme spolu neboli..tak sa hrozne trapil a stale plakal...naco caka ked som zena jeho zivota?ked mi nevie dat ani prsten?ja som uz psych.na dne z rozmyslania o buducnosti..pripadam si,ze vsetko nesiem na pleciach ja..cely nas vztah..

hradnapani
29. júl 2013

@sasha871 no dievca, mas to tazke. Ale vela naznacuje aj ten sposob, akym ste sa dali po roku dokopy :(
Zacni si vazit samu seba, buduj si sebavedomie, zozen si dostupnu literaturu na tuto temu, nebud zavisla od myslienky, ze ineho si nenajdes. lebo ked budes takto rozmyslat, tak si nenajdes tak lahko.
Tento vztah si zober ako skusenost do buducna. Ja ti garantujem, ze jedneho dna uvidis s odstupom, ze toto nebol ten pravy... Tam kde nebojuje muz o zenu, tam je problem...
S tym uverom a byvanim - no cele zle... Ale mozno aj "dobre", lebo ked zacnete byvat s jeho mamou, zrejme ta to coskoro nastartuje do situacie, ze to budes riesit radikalne a vlastne ho mozno este viac spoznas a vsetky nedostatky uvidis este viac..
Si mlada, v najlepsom veku,... este stale mas obrovsku sancu, ze najdes toho praveho. Len sa musis z tejto skusenosti poucit, aby si si nenasla rovnakeho... A zakladom je byt sebavedoma, mat sa rada, nebyt zavisla na nikom... lebo vsetka sila je v tebe, v nikom inom 🙂 vela stastia!

junovka
29. júl 2013

@sasha871 ja s mojim muzom, s ktorym som uz 14 rokov v manzelstve a mame dva deti som jednala na rovinu.Jedneho dna som mu povedala na rovinu: bud sa zoberieme a budeme zit ako rodina, alebo sa rozijdeme.Ziadne natlaky som nanho nerobila...proste rozhodol sa sam 🙂 .No a dnes mam len jednu teoriu, a to taku, ze dnes uz neni dolezity TEN PAPIER, zasnubny prsten, svadba....ale dokazat ZIT spolu v dobrom aj v zlom 😉 ...a tejto teorie sa budem drzat , ked sa jedneho dna moje dcery rozhodnu zit svoj ZIVOT.

sasha871
autor
29. júl 2013

@hradnapani je pravda,ze to sebavedomie nemam vysoke..tolko krat by som najradsej isla psychologovi sama so sebou ci som vobec este normalna.presne viem ako to funguje,uy sme spolu byvali,boli sme rok v zahranici,ale to sme oli spolu 2rok,ked sme sa odtial vratili este pol roka..ale beriem to tak,ze sme boli mladi preto to dopadlo tak ako dopadlo.ze sme si nakoniec isli po svojom..som na neho asi velmi upata..preto sa bojim,ze rozchodom by som prisla o svoju osudovu lasku..myslim,ze som dost silna osobnost,ale nie v tomto.a nedostatok sebavedomia mi velmi neprida.

sasha871
autor
29. júl 2013

@junovka nie je dolezity,ale je to moj sen..velmi som tuzila po tom,ze budem viest usporiadany rod.zivot,ze vsetko pojde tak ako ma..zasnuby,svadba,deti..a po takej dlhej dobe,nic.

standu
29. júl 2013

moj nazor- ak sa chlap k nicomu nema, tak nic od zeny nechce. moj chodil s priatelkou 8r, 4 roky spolu zili. zoznamili sme sa a do roka sme uz zili spolu, po dvoch mesiacoch (na Vianoce) som dostala prsten a v lete bol svadba a dcerka na ceste. takze tak. ked sme sa o tom bavili tak sa mi priznal, ze s kym bol s nou, nevedel si predstavit ze by sa mal stat otcom, ju si nevedel predstavit ako matku pre svoje deti. kamaratka sa prednedavnom rozisla s frajerom, 9-rocny vztah, ktory neviedol nikam. uz pred 3-4 rokmi som uvazovala preco je s nim....a on teraz po kamaratoch zistuje ze PRECO sa s nim rozisla...

junovka
29. júl 2013

@sasha871 jednaj na rovinu s nim!!...zivot a vek uteka velmi rychlo, hlavne u zeny 😝 😖

simi222
29. júl 2013

Moja švagrina tak to žila 9 rokov spolu z priatelom a nakoniec si našiel inu z ktorov čaka babatko.A švagrina zostala sama,musiela opustit byt v ktorom spoločne byvali.Jej stale tvrdil že ešte nechce deti a svadbu ja si myslim že stale nebol isty či chce z nou byt.Tak že radšej porozmyšlaj či sa ti oplati z nim zabikjat čas alebo nech sa rozhodne čo chce.Držim ti palce

sasha871
autor
29. júl 2013

@standu ak by som mu zacala rozpravat o tom ci si ma predstavuje ako svoju zenu a matku svojich deti..odpovedal by mi,co vytahujem taketo kraviny,inak by so mnou nebol..a hned by bol nervozny,lebo sak ma urcite chyta depka a pod.