Po 5 rokoch pracujem a som hotová

21. sep 2021

Ahojte. Mam 2 deti po sebe, za sebou rozvod, psychicke tyranie (chodim na terapiu 2 krat do mesiaca) a zacala som pracovat v hoteli ako chyzna (mimo Svk). Mam pocit, ze to moje telo neda :(. Som z tej prace strasne zbita a to pracujem len 6 a pol hodin cez den. Potom hned letim byt s detmi. Dokoncujem este jeden kurz do konca oktobra, kvoli jazyku, takze pracujem tak cc 3/4 dni v tyzdni. Pracu som si nasla po pol roku hladania a uz by som to financne nedala. Pracovali ste niekedy ako chyzna, co si o tej praci myslite, je to az tak narocne ? Mam 38 rokov, aby ste mali celkovy obraz. S detmi mi pomoct kto nema, 5 rokov sa o ne starame iba my s mojim uz byvalym, ziadni stari rodicia. Co robit ? Opatrovatelku si z platu dovolit nemozem.

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
21. sep 2021

@esterba tiez housekeeping ale pre rodiny, jednotlivcov, ale to som nemala deti.

martinkatinka
21. sep 2021

Kazda praca je zo zaciatku tazka (fyzicky aj psychicky). No je na tebe ako si zadelis cas mimo prace, aby si nebola tak vytazena..... A sama pises, ze financne to potrebujes, tak jedine vydrzat, hladat nieco ine.....

veromia
21. sep 2021

Opytaj sa žieňa samej seba : ,,ako som zvladla poslednu zatazkavaciu skusku vo svojom zivote” …co konkretne si vtedy robila?

autor
21. sep 2021

@bambulienka25 my mame 20minut na izbu, su to obrovske turisticke hotely. Ja som dala jednu izbu do cc 35/40 minut.

autor
21. sep 2021

@martinkatinka psychicky je prave fajn, ze som s ludmi novymi, ale fyzicky uz proste asi fakt nie som najmladsia, minuly rok som mala aj anemiu, doteraz beriem zelezo.

veromia
21. sep 2021

Vidim, ze mas ciel- dokoncit kurz…to je predsa uzasne, ze ides, ze rano vstanes, ze si sa nevzdala aj ked to musi byt extremne narocne. A to, ze ides na terapiu - to je skvelé. Robis to pre seba a pre svoje dietky. si silna, zvladnes to, co si povies, ze zvladnes…

miirka123
21. sep 2021

Na to si zvyknes začiatok je veľmi tazky ja som pracovala ako admin pracovník, čašníčka a chyžná spávala som niekedy len hodinu dve a utekala do ďalšej práce. Začiatok bol strašne tazky boleli má chodidla až som plakala niekedy ako boleli. Do toho aj chrbát ale asi po mesiaci som si zvykla. Takto som pracovala celé leto takze 4 letá som začínala od začiatku s bolesťami 🤦🏻‍♀️

pribinak
21. sep 2021

Koľko máš rokov? Je to pre teba zmena a chvíľku trvá kým sa zabehnes. To je prirodzene. Treba sa proste nastaviť tak, že prácu potrebuješ a musíš di len zvyknúť. Prepáč, ale čo robíš 40 min v jednej izbe?

autor
21. sep 2021

@miirka123 tiez verim, ze si telo zvykne, len mam z toho dost negativne myslienky, mam z toho proste depku, lebo kvoli financiam viacmenej nemam na vyber

autor
21. sep 2021

@pribinak Ty si robil/robila chyznu ? 38 rokov.

bluka2
21. sep 2021

A nechces povedat o aku krajinu ide? Lebo mam na mysli, ci ide o nejaku krajinu ako Nemecko, kde mat deti je ako dalsi job na plny uvazok, lebo ta v skolskej taske a schranke po sichte caka este 10 papierov kazdy den na vybavenie. Mna vycerpava najma toto. Teba hlavne ta fyzicka praca? Ci po psychickej stranke sklbit vsetky povinnosti naraz?

martinkatinka
21. sep 2021

Ja som zacala pred pol rokom ako predavacka, 11 hodin denne na nohach, aj tri dni po sebe, potom den - dva volno... Prvy mesiac mi isli nohy odpadnut, pitom druhy chrbtica..... A teraz som uz zvyknuta.....

hennyinnsbruck
21. sep 2021

Ako dlho uz pracujes?

pribinak
21. sep 2021

Áno, ako študentka na letnej brigáde, Rhode Island. Ale mala som dobrú angličtinu a rýchlo má posunuli do kancelárie. Čo ti poradit. Proste zaťať zuby a rýchlo sa zabehnut. 38 rokov fakt nie je veľa. Chyžne sú bežne aj dámy v preddôchodkovom veku.

hederamonstera
21. sep 2021

Verim, ze je to tazke, ale to zvladnes, neboj, bude to lahsie, ked ti skonci kurz a stale mozes hladat inu pracu. Skoc este na krv, ci ti nieco nechyba.
Drzim palce❤️

bluka2
21. sep 2021

Terapia 2x mesacne staci? Ja som po takom debilnom vztahu chodila kazdy tyzden a to velmi pomahalo

autor
21. sep 2021

@hederamonstera dakujem ti 🙂

kubkovamama
21. sep 2021

Kym si telo zvykne po 5r..Vydrz.Ja som pred 40tkou,bola som ako ty-sama s 2 detmi,este som kojila,nasla som si super pracu v zdravotnictve,12tky,myslela som,ze umriem,tam nebol cas ani sa vy...s prepacenim.Pacient je vzdy prvorady.Bolo to fyzicky velmi vycerpavajuce,ale telo si zvyklo,casom som dala veci co najprv trvali cele doobedie aj za 2 hodky.Proste sa zabehnes,najdes si svoje grify,hlavne pozor na chrbticu a pravidelne pi,to je asi zaklad co ti poradím,ak ta nebude nic boliet a budes hydratovana,lahsie sa ti bude makat.Aj psychika robi vela,mas to náročné asi v súkromí,tiez som mala,ale v robote sme sa aj nasmiali,dobry kolektiv,vyborny sef,ono všetko ide ruka v ruke.Kondicia uz je horsia po 30tke ak pravidelne necvicis,skus aj to,doma trosku odreagujes sportom,nevysilí ta to,naopak dobije

autor
21. sep 2021

@pribinak 🙂 ano su tam aj starsi, taky pan mu vravel, ze je to hard job mal asi 55.

dankavass
21. sep 2021

Ja robím chyžnú. Od júla. Mám dieťa a externe študujem, tento rok končím, sme na tom podobne 🙂
Keď som nastúpila, šla som vypustiť dušu. Doslova. Nevládala som dôjsť domov, úplne fyzicky zničená...
Ale vieš čo? Zvykla som si. Telo sa prispôsobilo a zvládam to už úplne v pohode 🙂
Drž sa

autor
21. sep 2021

@kubkovamama 🙂 to znie pozitivne. Ja praveze pravidelne sportujem ako relax, beh, uz veru aj skoro 10 rokov, som naucena makat, ale v kombinacii male deti a financna neistota, musis robit nemas na vyber :(((

janetinka27
21. sep 2021

mas pridelene tie iste izby? kamiska to robila par rokov a svoje izby udrziavala tak,ze kazdy den robila deep cleaning iba v niecom inom,ostatne robila velmi dobre,ale nie perfejtne. napriklad riadne vycistila kanaly v sprche raz do tyzdna, za skrinami tiez, atd. cize boli v celkom dobrom stave stale,ale nerobila to kazdy den. jej izby hodnotili ako najkrajsie. obcas sa stalo,ze jej pridelili ine izby a tam to nestihla tak vyskatulkovat,boli tam zanedbane dlhodobo veci a ked dosiel ssupervisor, tak ju dodzubal.

autor
21. sep 2021

@dankavass ok 😊 kolko ti trvalo, kym si telo zvyklo a co radis ako ulahcit to chrbtici ?

sslobodnamama777
21. sep 2021

Skús este vydrzat a skúsit vymysliet nejaky systém. A hlavne..musis to robit rýchlo a premyslene..podla mna, kazdy jeden krok navyse je zle, kazdé navyse mocenie handry, suchanie podlah, povrchov..strata casu. Proste rychle a premyslene pohyby, presné, silné kde treba, nehraj sa drobnostami. Je to zvyk. Motivuj sa cielom preco to robis, nemysli okolo toho na drobnosti. A hladaj si inu prácu, v kuchyni napriklad, alebo chod do vyroby, pokladna..co je naokolo ponuky, opatrovatelku. Sice som to nikdy nerobila, ale chcem sa spytat kde asi podla Teba je problem, ze trva dlhsie upratat izbu. Či tam zbadáš nieco navyse co treba, alebo kde stracas cas. To ze mas 38 rokov je v pohode, robia to aj starsie, ber to ako sport..:(. Skus sa zohýnat s kolenami, rozkrocit a pokrcit kolena nie cely chrbát sklanat. Mozno keby si si napisala zoznam cinnosti co tam treba, prísť do toho. A neserinkat sa s drobnostami, a kto Ta zaúčal, mohol nejake finty poradit, ale tak aj v tejto praci co mi vravi znama co to robi dlho je vela zakreností.

autor
21. sep 2021

@janetinka27 nie deep cleaning, ale su to vacsinou 5 hviezdickove hotely, takze musi to byt tip top. Prezliekat periny, kupelka, vysavanie. 14 izieb za den.

dankavass
21. sep 2021

Presne netuším, ale v auguste nastala situácia, keď som ťahala 17 dní nonstop od 5.45 ráno do cca 14-15 a niekedy vtedy, po mesiaci prišiel zlom 😃 a odvtedy je to úplne v pohode 🙂
S chrbticou nepomôžem, ťahám nonstop suché, mokré prádlo, hodiny žehlím, chrbát ma bolí neustále. Keď prídem z prace, po sprche si zvyknem na 20 minút ľahnúť na rovné a trocha sa zregenerujem 🙂

autor
21. sep 2021

@sslobodnamama777 nikdy som to poriadne nemerala mozno 30 minut, ale kedze som zacala pred tyzdnom, stale ma kontroluju, ci je vsetko ako ma byt