Po 10. rokoch ma už nemiluje

scarletka34
25. nov 2020

Pred mesiacom sme s priateľom oslávili 10 výročie čo sme spolu. A dnes mi oznámil, že ma nemiluje. Za pár dní mam 40 rok. Takže pekný darček k narodeninám, naň určite nezabudnem. Mame spoločný úver, takže zatiaľ spolu bývať budeme a že aj uver platiť bude iná žena, že v tom není, len ma už nemiluje, že ochladí city, že za to nemôže. No ja ho milujem a je to pre mňa ťažké. Deti spolu nemáme. Nemám chuť sa spoznávať s niekym iným prežili sme spolu dobré aj zlé veci a teraz to zahodil. Neviem či sa to dá ešte zachrániť ako sa mam chovať a tváriť keď som s toho nešťastná a chcem náš vstah zachrániť. Keď išiel do práce dal mi pusu na lico povedala som mu ze takú pusu decku mi dávať nemusí

sissy27
25. nov 2020

@scarletka34 to ma mrzí, ale podľa mňa sa to zachrániť nedá. City buď sú alebo nie sú. Najlepšie (aj keď pre teba asi nepredstaviteľné) by bolo ísť od seba, vysporiadať úver a ísť každý svojou cestou. Nad druhým chlapom nemusíš vôbec teraz uvažovať, to časom príde, keď toto prebolí. Ale ja osobne by som nechcela žiť a trpieť vedľa človeka, ktorý ma nemiluje a žije so mnou len tak zo súcitu.

scarletka34
autor
25. nov 2020

@sissy27ved presne odísť napadlo aj mňa, ale zatiaľ na nový podnájom nemám. Teraz nastupujem do novej práci a snáď nejak čoskoro na zábezpeku nejako naskrabem. Ale keď ma nemiluje prečo mi s práce zavolá nechápem ho. Chlapi sú ako deti nevedia co chcú. Nechcem hneď zutekať zo vstahu ešte v kútiku srdca dúfam ze sa to zmení

sissy27
25. nov 2020

@scarletka34 tak zavolá, lebo cíti výčitky, ľútosť... Zas verím, že ani preňho to nie je jednoduché po tých rokoch. Ale povedal ti na rovinu, ako to je. A ak sa to má zmeniť, tak určite nie, ak ťa bude mať denno denne na očiach. Naozaj si vyrieš bývanie, možno keď budeš preč, tak príde na to, že predsa len s tebou bolo lepšie, ale veľké nádeje by som do toho nedávala.

scarletka34
autor
25. nov 2020

@sissy27 hmm tak najskôr musím dať peniaze do kopy a vážne už žiadneho chlapa nechcem ani vidieť.

maximilie
25. nov 2020

@scarletka34 už len z úcty k žene, s ktorou prežil 10 rokov... Si to mohol odpustiť!!! Podľa mňa to povie len idiot. Nech sa rozíde chlap, ale nech povie racionálne dôvody, a nie povedať že ,,už nemiluje". A nechápem, odkiaľ všetky ženy beriete istotu že v Tom nie je iná žena. Jednoznačne je. Chlap sa len tak svojho pohodlia a istoty nevzdá.
Život je nevyspytateľný. Ešte budeš určite šťastná , nevesaj hlavu. Držím prsty

maximilie
25. nov 2020

@scarletka34 neuvažovala by si o nejakom podnájme s niekým? Aspoň na začiatok? Mala by si spolubývajúcich, spoločnosť, nové známosti.... Dávajú do prenájmu napr. Garsónky v rodinných domoch. Aspoň kým sa stihneš dať dokopy.

littlefiona
25. nov 2020

@maximilie súhlasím s tebou, chlap sa 10ročného fungujúceho vzťahu len tak nevzdá, oni majú radi pohodlie a určitý stereotyp a kľud. Skôr, ženy sú tie, ktoré sa odmilujú, ale to vtedy ak im ten chlap ubližuje a chová sa zle. Aj ja by som za tým hľadala inú ženu.

sissy27
25. nov 2020

@maximilie nikto tu nepísal o tom, že v tom nemôže byť iná žena... len nejako mi nejde do hlavy, o akej úcte k žene v tomto prípade hovoríš? čo jej mal klamať, že ju stále miluje a vymyslieť si nejaký absurdný dôvod, prečo s ňou nechce ďalej žiť? alebo sa pretvarovať? to už by len bolo úctivé... Normálne na rovinu jej povedal, ako sa veci majú. Áno, je to nepríjemné, ale lepšie ako klamať. A vôbec to nie je také jednoznačné, že v tom musí byť iná. Nemusí. Poznám viacero chlapov, ktorí ukončili vzťah lebo to tak cítili, nie kvôli inej žene.
Ale ten podnájom s druhými ľuďmi je dobrý nápad, je to cenovo dostupnejšie a môže byť fajn mať okolo seba nové tváre.

anita6666
25. nov 2020

Veľmi oceňujem jeho úprimnost, týmto by som si ho vazila aspoň ako človeka a šla svojou cestou. (Aj keď pod jednou strechou). City si od nikoho nevynutis a práve toto jeho úprimne priznanie by malo podporiť odplávať aj tvoje zvyskove city k nemu. Kamarátmi (spolubývajúcimi) môžte byť úplne v pohode, dá sa to,len to treba vstrebať racionálne a dať tomu čas.

janinah
25. nov 2020

Nebude on jeden z tých,ktor za 10 rokov sa nezmôžu ani na zásnúbný prsteň,rozídu sa a do pol roka svadba s inou a dieťa na ceste? Čo už teraz,už len sa rozísť čo najslušnejšie a začať odznova,čo v 40tke úplná malina nebude,ale dá sa.

maximilie
25. nov 2020

@sissy27 o akej ucte??? Sa má pýtaš vážne? Tak napíšem ešte raz. O ucte k žene s ktorou prežil 10rokov ako partner. A nemusel jej klamať, ale nemal jej to hovoriť a povedať ako dôvod, lebo je to ,,...". Čo to je za argument??? Nemilujem? Prosím ťa....láska po 10rokoch sa nemeria motylikmi v bruchu ale v takom vzťahu sú už úplne iné hodnoty!!! Mohol povedať že ju už nepriťahuje, že s ňou už nechce žiť, že si nerozumejú v posteli, že sa pri nej nudi, že mu vadí že stále len pozerá tv (autorka, to sú len príklady, neviem v čom vám to nefungovalo)
Rozchod by sa mal.oddovodnit, napr, stále sú ti presnejši kamaráti a to sa už nikdy nezmení. Vysvetlila som dostatočne????

maximilie
25. nov 2020

@anita6666 vazila ako človeka že tebe povie, už tá nemilujem a s druhou ma niekde milostný románik? Ďakujem pekne za takého ,,HRDINU". Ja osobne by som chcela počuť racionálne vysvetlenie, lebo po 10r sa zrazu odmilovat... je naivne tomu ver8t

maximilie
25. nov 2020

@sissy27 a áno autorka písala, že iná žena vraj v Tom nie je

scarletka34
autor
25. nov 2020

@littlefiona ale kedy by tu inu ženu stihol? Chodí len do práce a domov. Peniaze mame spoločne a dokonca aj bankovi účet a milenka niečo stojí a neberie si ani peniaze do práce len pár drobných na kávu

sissy27
25. nov 2020

@maximilie podľa mňa je zas úplne normálna vec, že city ochladnú. A nie je to že "zrazu" sa odmiloval, proste to skončilo. Posledné čo by som chcela, aby partner so mnou zostával "z úcty" - to je inak povedané zo súcitu alebo zbabelosti, aby nebol za hajzla, čo opúšťa partnerku po 10 rokoch. A ak city ochladnú, tak je dobre povedať to na rovinu. A v podstate akýkoľvek dôvod tam je, tak je to úplne jedno, lebo výsledok je rovnaký - nechce s ňou byť. Čo viac potrebuje niekto počuť na to, aby pochopil, že je koniec?

marci77
25. nov 2020

mozno ho chytila iba druha puberta, to chlapi vraj mavaju okolo 40-tky ... nepochopitelne spravanie
a zmenil aj imidz? Dba viac o seba ako predtym?

anita6666
25. nov 2020

@maximilie áno vazila...99% mužov na to odvahu nemá....a nikto sa neodmiluje zo dňa na deň...možno to tak cítil od začiatku, možno 5 rokov,mozno mesiac.... absolútne bezpredmetné...nič iné by viac nezaujimo,nechala by som ho v mieri a s kľudom odísť...

scarletka34
autor
25. nov 2020

@marci77 imidž nezmenil len plánuje ísť k barberovi 🤦‍♀️ ale asi po 10 rok je v tom stereotyp. Nebehal s kamošmi po baroch že by mal možnosť niekoho spoznať asi sa začal nudiť vo vstahu vážne neviem iný dôvod v tom nevidím. Asi sa potreboval rozísť aby mohol niekoho nového spoznať.

kittykat22
25. nov 2020

@scarletka34 mozno je dovod ze sa vo vztahu nudi. Ma 40 a prichadza na neho kriza stredneho veku. Asi ma pocit, ze mu uteka vlak. A rozhodol sa, ze sa chopi prilezitosti a zacne zit. Neprekvapilo by ma keby zacal cestovat, zacal novy konicek alebo si nasiel novu zenu. Co s tym? Nic. Nemozes ovplyvnit spravanie ineho cloveka. Ale mozes rozhodnut o svojej buducnosti 🤷‍♀️ Nie je nieco po com ty dlhodobo tuzis? Niekam ist, nieco zazit? Mozno by si to mohla zobrat ako prilezitost zazit nieco super fantasticke - ked ti uz muz nevisi na krku.

matapo
25. nov 2020

...som na tom skoro podobne. Tiez mam 40 muz 42 a tiez ma uz nemiluje. Povedal z cista jasna a nas vtah uz achranovat nechce. uz je neskoro a nema zaujem. Sme spolu 20 rokov, mame 3 male deti s najmladsim som este na materskej. No co Ti mam napisat, velke sklamanie z chlapov, neviem si predstavit ze by som este niekomu verila niekedy a nejakeho chlapa k sebe pustila. mame dom, hypoteku, ale chce sa odstahovat a zacat niekde odznova. Ak je to len kriza stredneho veku a raz prejde, tak ma ale smolu, taktuto zradu mu nikdy neodpustim. poslednych 5 rokov sa stara len o seba a o svoje zaujmy ☹ Zije len pre kamaratov kamaratky a konicky.

tehulka2011
25. nov 2020

podla mna je v tom kolegyna.. dozvies sa mozno casom

marci77
25. nov 2020

dievcata, odporucam vam aj tuto skupinku tu na MK, su tam vseliake pribehy, akoze niekedy clovek z tych chlapov nechape .....
https://www.modrykonik.sk/group/2008/
@matapo
@scarletka34

asia83
25. nov 2020

@maximilie Presne. Určite je v tom iná žena.

misana84
25. nov 2020

ja by som sa snažial aby sa opat zalubil...nevnucovala by som sa...ale snažila by so sa aby som vyzera TIP-TOP, uplne v pohode, chodila vonku..ako nezadana a ked tam byva aby to videl

kayyaa
25. nov 2020

Ja teda vobec nechapem ze niekto poklada za normalne, ze "uz ma nemiluje" po tolkych rokoch...
A akoze sa city zmenit nedaju ? To je poriadna hlupost...laska je vec vole...rozhodnutie, ze tohto cloveka budem milovat...inak mozes menit city kazdeho polroka...
Podla mna si mnohi mylia lasku a zamilovanost. Proste uz z nej nie je taky hotovy ako na zaciatku, tak "nemiluje"...nepochopil, o com skutocna laska je...nudi sa, potrebuje vzrusenie...ako pubertak...zrely chlap toto nespravi...
Lebo ak by ozaj zenu mal rad, tak by sa pokusal vztah zachranit. Toto je najjednoduchsie...uz ta nemilujem...

kittykat22
25. nov 2020

@kayyaa laska je vec vole? 😕 nemyslis vazne. Takze ked k tebe postavia muza ktory ta vobec nepritahuje, nebude ti sediet povahovo tak ti si povies - ze ho budes milovat a hura do konca zivota budes stastna ako blcha?? 🙄 to je dobra konina

scarletka34
autor
25. nov 2020

@matapo tak to si horšie na tom. My aspos spolu deti nemáme ale úver ano. No nechápem to prečo chce zo vstahu vycuvat. Nebeha nikam s kamarátmi nemá fb ani instagram. Ale 10 rok vo vstahu bolo preňho asi dosť. Chlapi sú večný lovci a dlho na jednom mieste asi nevydržia. Keď sa s tohto dostanem tiež nechcem žiadneho chlapa ani vydiet

heleninamama
25. nov 2020

Po 10 rokoch sa vzťah často vyčerpá, je to úplne normálne. Buď je tu niečo, kvôli čomu človek ten vzťah zachrániť chce, aj keď jeho city ochladli, alebo nie. V tomto prípade tu nič nie je.
Nemajú spoločné deti, firmu, ani majetok, nie sú manželia (už len toto o niečom vypovedá), tak načo sa má niekto - v tomto prípade chlap - trápiť vo vzťahu s niekým, koho už nemiluje a je mu ľahostajný?
Aká úcta k žene, aké rozhodnutie byť s ňou, aká záchrana vzťahu, to o čom splietate?
Chlap už má vyhliadnutú druhú, zrejme aj začína nový život a aspoň povedal veci na rovinu. Zakladateľka urobí najlepšie, ak otočí tento list, nebude dúfať a nahovárať si hlúposti o vysvetlení, návrate, záchrane vzťahu a pod. a naučí sa fungovať sama.
Proste, neriesiť jeho, ale seba a potom ju nezabolí, ak ho zrazu stretne s inou ženou. Co môže byť už zajtra.

heleninamama
25. nov 2020

@kayyaa O rozvode/rozchode si už niekedy počula?

komplikovana
25. nov 2020

A to len tak z nicoho nic sa odmiloval? Nekomunikoval s tebou predtym, ze sa daco deje?