Ahojte chcela by som sa opýtať ako to máte s platením vo vzťahu. Mam 19 a som brigádnička, priateľ je starsí a je zamestnaný. Keď ideme niekam na výlet stále mi pripomenie cenu koľko má ten výlet bude stáť. Ma úplne iný pohľad na peniaze a platenie ako ja. Je mu za ťažko mi zaplatiť pitie keď si ideme niekam sadnúť. A ja neviem co si mam o tom všetkom myslieť.
To je hrozné, ja si to neviem ani predstaviť.. a potom raz v budúcnosti budeš na materskej a nechá ta všetko platiť z rodicaku pol na pol, ako tu často na koňovi čítam 🙈
ja keď som mala priateľa a študovala som (on pracoval), tak platieval väčšinou on....keď som začala pracovať, tak už som platievala aj ja...neviem, či aj dovolenku celú neplatil, a bral to úplne samozrejme, nikdy mi to nevyčítal...povedal, že ja nezarábam, tak nemám to z čoho platiť.
ja by som si nemyslela nič, ale by som ho poslala do čerta, nech si žgrloší ale sám. Dovolenku mi neplatil, ale pitie, zmrzlina, sem tam večera, lístky do kina, na koncert, výlet to je hádam samozrejmé. Keby mi povedal, že koľko ma ten výlet bude stáť, tak mu poviem, že sa mýli, lebo mňa nebude stáť nič, ja naň totiž s ním ani nepôjdem. A to by bolo posledné, čo by odo mňa počul.
Otočka a to co najrýchlejšie!!!!!!! A aby si mala lepší prehľad vyhľadaj si tu podobne témy. Budes mat potom absolutne jasno. Neexistuje s takýmto človekom zit, mat dieta... obávam sa, ze mas docinenia s lakomcom.
od lakomca utekaj kade ľahšie!!! nie, nie je to normálne, aby mal problém zaplatiť ti kávu. jeho správanie počas randenia si vynásob desiatimi a umocni na tretiu a ani zďaleka nebudeš mať predstavu, ako sa bude správať v manželstve, keď ty "zarobíš" iba rodičák
brat nohy na plecia a utekat co najdalej. typicky priklad drzgrosa. to su take tie typy, co neskor ked je zena na rodicaku, vydeluju jej peniaze, kontroluju kazdy nakup a chcu; aby prispievala do domacnosti rovnakym dielom. bleeee. od takeho utekat. ja som nikdy na ziadnom rande neplatila ani cukor do kavy so ziadnym frajerom. ci som bola na VS, ci neskor pracujuca. dzentlmen nedovoli zene platit a uz vobec jej nebude vykladat, co ho kolko stalo. a teraz ako vydata nepoznam take, ze na mne chlap setri, ze mi pocas rodicaku daval € na pridel. pre mna by toto nebol vhodny partner a neminala by som nanho energiu.
Toto by som netolerovala
Jój toto by som nezvládla, je rozdiel, keď študuješ a on normálne zarába, nechcem vidieť, čo by bolo v budúcnosti keby ste mali deti. Veď to by nebolo normálne. Radšej cúvni už teraz.
@yvkay zaplatil mi pitie raz alebo také drobnosti že na benzínke tiež pitie. Ale rogroaval sme sa o to a povedala som si ako si myslím ze to ma fungovať no on ma vlastný názor a ze aký je rozdiel medzi nami.
Nemyslim si, ze chlap by mal platit vsetky vydavky, no myslim, ze pozvat priatelku na drink, na veceru...je podla mna normalne. Moj, zatial priatel, nezijeme spolu, je zasa opak, vsetko by chcel platit, odomna nechce nic, tak sa mu vzdy snazim odvdacit kupou nejakej kozmetiky, ked robim nakup,kupim mu, co ma rad, objednala som mu tricko s oblubenou znackou auta 🙂 Chlap drzgros...hotova pohroma, myslim, si....
Take mame vydaje ktore jeho nebolia a tebe su vela by Mal platit. Co sa tyka dovolenky,vylety a pod. To je tazke, bud chodte tam kde si to mozte dovolit obaja alebo nech ta pozve. Ked som sa zoznamila s manzelom Tak bol Student a ja som pracovala Tak som platila ja, potom Ked sme Mali babo, ja som Bola Doma a on dobre zarabal tak platil on.
Ja som teda asi už stará, ale aby ťa chalan niekam pozval a potom si útratu platíš? To mi príde normálne u kamaráta, nie u frajera.....nehovorím o dovolenke, o večeri(ak by bol nezamestnaný), ale ísť si sadnúť na kávu alebo bežne útratu do 5-10eur chcieť preplácať, to mi príde už cez....mala som kolegu takého žgrloša, prerátaval každú plienku a jedlo čo ho dieťa stojí, ak bol os synom v práci nelenilo sa mu zavolať z firemného telefonu či mu môže dať môj džús čo som mala na stole.....normálny človek by mu džús dal a na druhý deň by vrátil ....
a podľa neho máš odkiaľ brať peniaze? tak nech ťa nevolá vonku ani nikam...
Och, kde sú tie časy gentlemanov, keď pre chlapa bola urážka, aby žena platila.
Nie je to normálne. Nehovorím, aby veľké veci platil za teba, ale večera, pitie, výlet by mal a bez frflania...
@januarova ja sa divím, že na toto nejaká žena pristane a potom tu o pár rokov vyplakáva, ako z rodičáku platí stravu a oblečenie pre deti a muž z platu zaplatí poplatky za byt a ostatné di odkladá. Kto má toto v sebe, nikdy sa nezmení
nie som využivačný typ, ale zas odtiaľ - potiaľ. To že ti partner zaplatí večeru, pitie , nepovažujem za obrovskú sumu - žeby to partnera finančne zruinovalo a ešte keď je mladý pán aj zamestnaný...😉
mne by už blikala v hlave kontrolka...
v práci som mala kolegu, mladý muž - pán inžinier, ktorý mal manž. na materskej s dvoma deťmi a na dovolenky si chodil len on - lebo ako mi to povedal, jeho manželka si nenašetrila na dovolenku.... som myslela že zle počujem .... Obaja boli biolog. rodičia detí, takže som nepochopila aký problém mal vlastne kolega...
autorka - ten vzťah si dobre rozmysli...🙄
Z koho iniciatívy sú konkrétne výlety, posedenia atď?... Nie som za to aby vždy a všetko platil chlap, ale ak ma chlap niekam pozve očakávam ze to zaplatí on, ak niekam chcem ísť vyslovene ja, tak nečakám že musí všetko hradiť on... Čiže keď som chcela ísť do kina tak som lístky zabezpečila ja a on zaplatil večeru. Alebo ja lístky do jaskyne on lístky na hrad. Obaja ale pracujeme. Plus ja mam ešte dieta s predošlého vzťahu. Nikdy sme ale presne nepočítali že on dal cca 30e za lístky a ja len 20 e, alebo ja 30e v kine utrata a on večera 70e keď sme boli na dovolenke a on platil hotel a cestu, tak ja zas obed v restike.
Keby ze idete na dáku dovolenku, ok, tak ešte by som brala, aby platíte každý za seba. Ale aby mal problém zaplatiť ti kofolu, alebo zmrzlinu, tak to už je úplne o inom. To je typ, aký v manželstve vyžaduje presne platiť pol na pol všetky výdavky, či žena zarobí menej ako on, alebo je rovno na rodičovskom. A potom tu plaču ženy, že "som na materskej, a muž odo mňa chce, aby som naďalej prispievala polovicou do rozpočtu."Od toho ruky preč, nech si šetrí do ponožky
Byt platíme napoly, dovolenky, výlety tiež, potraviny... V reštaurácii platí priateľ, platí mi aj benzín keďže on nešoféruje a vozím ho ja, v kaviarni platí tiež on.. Ja platím kino, lebo to väčšinou vyberám iba ja 😂 potom také tie blbosti okolo väčšinou kto prvý vytiahne kartu 😀
So žgrľavým chlapom to budeš mať veru ťažké...
@sense na výlet ma pozval on. Celkom drahy okolo 20euro. Jasne veľká suma za oboch ale keď ma niekam pozve a mam si to platiť sama rak sa ma to veľmi dotklo.
@deti95060810 to co za debila ten kolega? Akože on seriózne nechal ženu s deťmi doma a on si šiel dovolenkovať? Lebo ona si "nenasetrila"? Tak to by som bila palicou takých "chlapov"
Jeden bol nedávno v zamene manželiek... všetky bločky z obchodu musela doniesť, evidoval to v exceli, ake boli výdaje (boli tam ale položky napr.nakup vložiek, obed u vietnamcov, nová podprsenka a iné skvosty), v kuse ju muž zdrbaval, že všetko minie, ona mu to trpela, aj preto išla do zámeny, nič nepomohlo, on sa nezmení...(nemám nič proti, keď si niekto eviduje výdaje, ale odtiaľ potiaľ..aby tam písal každú kúpenú zmrzlinu)... autorka pekne ho nechaj tak žiť svojím životom a ty bez čo najďalej
Lakomec žgrlavý...Utekaj od takého kým je čas.To sa bude len zhoršovať.
@jaskolka lenze to su presne taketo signaly vysielane na zaciatku ako popisuje autorka a potom sa to prehupne do takychto extremov. zena odtoleruje, ze jej vycita kazdu kavu a kofolu, darceky na sviatky ziadne, lebo ved laska nie je o darcekoch a po rokoch vztahu kazda tretia diskusia na MK - som na rodicaku a muz mi odmieta davat peniaze.
Ja som este studovala a brigadovala, aby som mala na zaplatenie vydavkov, on pracoval. Bolo mi blbe, ze vsetko plati on. Mna nechal maximalne za zmrzku zaplatit. Jemu sa to pacilo, ze sa ma o koho starat a tak. Myslim, ze je tak to ma byt. Predtym som mala aj takeho, ktory nic nezaplatil a este aj poslednu polievku co som mala na intraku, tak mi ju zjedol.
Teraz som doma s drobcom a keby mi povedal, ze kolko mu mam dat za najom a na stravu, tak ho asi niekam poslem.
@deti95060810 chodil na dovolenku bez detí a ženy lebo ona si z rodičáku nenašetrila? Tak toto je asi úplné dno. Na druhej strane, ja ešte viac nechápem tie ženy, načo sú im takí chlapi.
@jaskolka presne tak...
20 euro je drahá výlet?!?! To ako fakt? Tebe už nepomôže nič, ty si takého držgroša zaslúžiš.
20 eur veľká suma 😅😅😅😅 ved to človek len vide von a už je bez 20eur...nemala tam byť ešte nula?
Ani raz ti nezaplatí nič? No s takým to nebudeš mať ľahké, už ty musíš vedieť ci ti taky "drzgros" za nieco stojí.