Ahoj som v 3m.tehotenstva. s priatelom sme si babo planovali a nakoniec sa poddarilo, lenze odkedy sa priatel dozvedel ze som tehotna obratil sa o 180stupnov. Vobec ho nezaujimam, nema zaujem so mnou ist k lekarovi, atd... kedze pracuje v noci a konci rano vracia sa domov dost casto aj poobede pretoze musi vypit 8piv s kolegami z prace a potom cely den prespi. Dnes som ho nacapala ako si vychutnaval travu a uz som to fakt s nervami nevykrila ze takeho chlapa pre svoje dieta nechcem tak mi vynadal do psychicky chorej a ze mam odist zo spolocneho domu, ze on si bude robit co chce a ze na dieta mi alimenty bude posielat. ja uz fakt neviem ci robim chybu ja alebo som taka sprosta ze som este s nim .... fakt som zufala. Aj ked to co som napisala nevyzera az tak hrozne, ale fakt ma to strasne mrzi ze sa tak sprava..
@laurika1995 tych osem piv s kolegami zacal tahat az ked si mu povedala, ze si tehotna? Ci to bol jeho standard aj predtym? A tie nocne ma az odteraz? Alebo mal aj predtym, len sa ti po nocnej vzdy venoval?
To, že s tebou nechce ísť k lekárovi by som tak tragicky nebrala, môj tiež zrovna neprežíva moje tehotenstvo vychutnávaním si. Často zdôrazňuje, že miluje malinkú v brušku a teší sa na ňu najviac na svete, atď ale "chytať ju cez kožu nechce" :D
No a k tomu, že si sama. Chodili ste von predtým spolu, alebo chodil na pivo sám? Vieš, ak mal vo zvyku ťa nechávať doma bez nejakých výčitiek (vlastných,nie tvojich), tak sa to dalo očakávať. Veľa báb žije štýlom "veď nech ide na pivo, nevlastním ho a bla bla bla" ale podľa mňa je to uprednostňovanie niečoho iného predo mnou, nikdy som to neakceptovala a ani nebudem (jasné, že sa sem tam stretne s kamošmi, ale nijak zvlášť). Resp.ja mam trčať doma (čoskoro s dieťaťom) a on si bude behať. Keď už, tak na striedačku. Ako som ja mama, tak je on otec. 🙂
Tým chcem povedať, že nezdá sa mi, že by chlap zrazu začal byť blbeček,možno si si to len teraz všimla, alebo ti to doplo. :/ aktualne asi len počkaj, čo bude. Ak sa s nim neda ani baviť a určiť si hranice a pravidlá.
A k trave, to sa mi tiež nezda, že by začal v dospelosti, to fakt?
@laurika1995 robil to aj pred tym ? Ak ano, čakala si azda, ze ho to,ze si tehotná zmení ?
ked pride z nocnej poobede potom asi spi a zasa ide do nocnej? kedy ma ist s tebou k lekarovi? A inak naco ? Je ti zle,nemozes chodit?
Zrazu nezacal pit 8piv denne to musel aj pred tehotenstvom.
@laurika1995 tak,ste v holandsku..tam je trava normalna vec..a k akemu lekarovi nechce ist s tebou? ku gynekologovi? ved to je chlap,nie je im to prijemne..nechaj ho nech si uzije kamaratov pokial moze,,pride dieta uz to bude o niecom inom..ale zas s tymi kamaratmi v miere,nie kazdy den ale obcas je to ok
Na pivo s kamarátmi vládze ist a s tebou k lekárovi nie? Keby len dospaval nocnu, tak okey, veď on bude hlavným zivitelom. Ale tie piva? A tráva? Aspon keby sa spýtal ci ti to nevadi (nemyslím pytat si dovolenie, ale trosku účty a rešpektu), ze potrebuje resetovať ... Urcite sa s nim porozpravaj, ale v pokoji a bez kriku 😊😊 drzim prsty
Denne 8 piv a ide na nocnu? V tom pripade pod vplyvom? Je to trosku nestastne napísané. A áno znie to hrozne.
Ja nechapem co sa to s tymi chlapmi robi ci si neuvedomuju ze ked sa snazia o babo tak to ma byt az vtedy ked sa na to citia a nie preto lebo zena chce a potom to takto dopadne.ved to ma byt najkrajsie obdobie pre oboch nie len pre zenu ale aj pre muza a ked sa na to necitim tak si otovrim usta a ako dospely si to vydiskutujeme.aj mi sme sa snazili v nespravny cas ale porozpravali sme sa o tom a obaja si priznali ze naozaj tam kde sme byvali dieta neprichadzalo do uvahy aj ked som chcela ale bola som bez prace nemala by som narok na nic tak sme to odlozili na obdobie ked budem mat pracu a narok na md.a tak aj bolo a tesili sme sa obaja.na vsetky 4.ale tyto dnesny mlady chlapci ja to fakt nechapem ked sa dokazu tak otocit no bez priciny to naozaj nebude lebo clovek sa len tak nemeni.musi ho nieco tazit ale o tom je ta komunikacia ze si to musite vyrozpravat vsetky obavy strachy.
Hm, asi som čudná, ale nechapem ta, ty si plánovala dieta s chlapom, ktory denne vypije 8 pív
To je alkoholik
Ale v momente by som sa zbalila a odisla...
Ze nevyzera to tak strasne. Som sa pobavila. 8 piv, ved to chodi nadrulany domov. K tomu trava. To nie je vobec dobre. Ja som sice bola tehotna pred 22 rokmi, ale tiez so mnou muz nechodil k lekarovi. Len som si odbehla z roboty a ani ma nenapadlo tam tahat muza.
lahsie ti bude zbalit sa teraz, akoo potom s dietatom, tak poriadne rozmyslaj ci s nim dokazes zit
Tazko verit tomu ze dokonaly chlap al. "bezproblemovy" chlap zrazu vypije 8piv....to by bol ako delo.... Co sa tyka lekara,to by som tragicky nebrala moj bol tiez asi 2x ked mal nahodou volno z prace a uz som bola v 8mes.inak som chodila sama... A radsej pokojna a slobodna ako zadana a nestadtna po boku alkoholika
@laurika1995 no, hrozne to vyzerá. Ale vždy keď toto počujem, je mi jasné, že buď to chlap dieťa nechcel. Buď ti klamal, alebo klamal sám sebe, alebo si ho zmanipulovala...ale muž, ktorý naozaj dieťa chcel pred otehotnením partnerky, ho chce aj potom. Vyhadzovanie z domu, 8 pív denne a do toho tráva..to nevyzerá, že by sa pripravoval na rodinný život.
Alebo je tu druhá možnosť a síce, že ty sa správaš tak trochu hystericky a veľmi požadovačne, kladieš si rôzne nezmyselne nároky a celý vesmír sa točí len okolo tvojho tehotenstva, čo si on interpretuje ako signál, že odteraz to bude už len takto a je z toho zúfalý, lebo nič také nečakal.
Skús sa chovať normálne. Ako pred tehotenstvom. Ak nechce ísť ku gynekológovi, ok - choď sama. Nič na tom nie je. Nech sa trochu skľudní a potom si sadnite a porozprávajte sa. Nech ti sám povie, kde je problém.
tak to si mala teda vybuchnut s nervami uz skor,ked vies,že takto pije a nie po tom,co si dal travu,je jasne,co je vacsie zlo,ak nevies,tak ti poviem-alkohol...len spolocnost je pomylena,že ho viac toleruje
Neverím,že do času otehotnenia to bol anjelik...len tebe sa asi až teraz otvorili oči 😒 Ako ti už písali,nie si jediná tehotná na svete,ži normálne ako doteraz....je x mužov,ktorí s tehotnou partnerkou neboli u gynekologa,mne osobne by to aj vadilo.Intímny život ako? ...lebo mne vychádza,že sa ťa chce zbaviť,chce ,aby si sama odišla,nie je nejaká iná v jeho živote? Chvíľu počkaj,nedoliezaj,nehysterči,nehádaj sa,uvidíš ako bude.
Preco je z Holandska? Odkial to mate? ... Aj tu na Sk je trava bezna vec...
@salfusco presne tak... Este som nepocula, ze clovek, co fajci travu a je vyznavacom rasta a spaty s prirodou, ze by bol agresivny... Za to alkohol je prikladom agresie...
@misiaknunu ja marihuanu ani neobhajujem,ani nezatracujem...Tu na SVK je nelegalna,ak som v krajinach,kde je povolena,nemam problem si zapalit.V Chile minuly rok konecne povolili pestovat iste mnozstvo aj pre vlastnu potrebu...v Holandsku to už nie je,co bolo...vsak europski magori zakazuju vsetko,z coho nemaju prospech.Nieco podobne ako otazka maku...( bol som par rokov v irsku,priatelka mi v baliku poslala mak,pretoze tam sa neda zohnať...samozrejme,že prisiel balik bez neho,pretože bol forbidden.Btw...listky koky,ktore sa pouzivaju na vyrobu kokainu su bežne dostupne v Bolivii a Peru,vsade inde su prohibitovane a dost risne trestane akykolvek prevoz mimo tieto staty.A tam sa z nich robí čaj....a je vyborny.Prečo tie listky z tohto keru su vsade zakazane?Este viac ako marihuanaPritom ma vela pozitivnych ucinkov a je perfektna aj na hnojenie pody...toto je čajik z koky,ktory som pil na litre,to je tá hrozna droga pre tento "civilizovany" svet 🙂
@laurika1995 a tu porodnicu na SK si si uz vybrala??? 🙂 🙂
Zijete stale v Holandsku či ste uz naspäť na SK?
Vieš čo tak ti poviem...neverim ze ten tvoj ,,don chujan,, nemal vazne charakterove vady uz pred pol rokom. Akeho si si vybrala otca pre svoje dieta tak take mas, teraz nevyplakavaj, hnusne povedane ale zial čo si čakala? Ak denne musi vychlondžať 8 piv tak to je sila...takze chybu si uz davno spravila. Ja by som s takym chlapom nebola a išla klasika ako vzdy k rodičom, kto iny pomoze? A ano...on si bude robit čo chce, lebo si uz davno robi čo chce a zrejme mu na vas nezaleží. Takze ja by som buchla do stola a bud sa trochu uvedomi alebo moze posielat alimenty lebo inak si sužitie s nim neviem predstavit.
@sardinka336 este raz sa opytam... Kde baba spomenula, ze zije v Holandsku? Ked kliknete na jej profil je tam Presov. A ona v texte nijakym sposobom nepisala o Holandsku. Vytvarate konspiracie na zaklade coho? Ze to niekto z diskutujucich spomenul a uz to je hotova vec - musi byt v Holandsku, lebo tam je trava legalna...
@misiaknunu dobré ránko stará mama!! Si nevieš dat jej nick do vyhladavača? Ta kolonka hore nad forum, kde sa diskutuje...ludia tu maju aj staršie temy takze ake konšpirácie do paže ?
@salfusco No ja drogy tiez ani neobhajujem a ani nevyznavam... Ide skor o to, ze vela z toho nie je legalne aj kvoli tomu, ze trebars trava je lacnejsia alternativa na navodenie inej atmosfery ako alkohol. Ja v tom vidim biznis. Ludia by nekupovali tolko alkoholu a roznych tlmicov od bolesti z lekarni, keby bola trava legalna. A tym by nesiel biznis farmacie a alkoholu. Ale zas dalsia vec je, ze ludia na to nie su pripraveni. Dovolia, aby droga ovladala ich a nie oni drogu. A tam zacina pruser... Mne osobne je to jedno. Ja nedrogujem, lebo nemam potrebu sa dostavat do inych stavov. Niektori tomu hovoria, vyssie duchovno. Ja som stastna vo svojom svete. Som stastne hlupa a nevedoma 😀
@sardinka336 ou, tak sorry...moja chyba. Az taka dobra vo vyhladavani o ludoch nie som, takze nie, nevedela som, ze sa tu da az takto posvietit na ludi 🙂
@misiaknunu pokial pijes caj,kavu,kakao,čiže aj ješ čokoladu,ktore obsahuje kofein,tak vlastne tiez do seba davas drogu...len s rozdielom,že legalnu,lebo nie je zakazana...ale je to droga
ak by si ludia preštudovali niečo o konope a prečo bolo zakazane v minulom storočí,možno by im to otvorilo oči
čo to o koke,zaujimave čitanie 🙂
Posobi to hrozne. Zachovaj si sebauctu. Treba si to vyrozpravat v klude.