Plač za otcom, ktorý odchádza do práce

pistinka2
4. dec 2013

Mate niekto skusenost s tym, ze by Vam dieta plakalo za otcom, ktory odchadza do prace a dozadovalo by sa toho, aby mohlo ist aj ono do prace? Syn ma 2 roky a 8 mesiacov a take tri dni dozadu kazde rano place, ze jeho oco a aj nasa starka odchadzaju do prace do BA. Zacne plakat (nie je to taky ten hrany plac, ale ozaj - vzdy mu klesaju kutiky a vidiet, ze trpi psychicky), ze on nechce aby sli z domu a on chce ist s mamou do jej roboty (tiez robim v Ba). Uz sa mu to snazim pekne vysvetlit, dnes som si aj ja poplakala, bolo mi ho luto. Ale cely den si na oca kedy teda spomenie a stale sa dozaduje cesty do Ba. Viete mi poradit?

anavila
4. dec 2013

@pistinka2 neviem poradiť, u nas bolo to isté...nejak to po čase prešlo...to bolo plačuuuu, a ked nedajboze este rano spali a ked zistili,,ze tatik je prec, to bolo náreku. Ale vyrástli z toho...asi len trpezlivosť treba

pistinka2
autor
4. dec 2013

@anavila vdaka. Mne je to vzdy tak luto a vzdy mam aj vycitky, ci to nie je moja vina a ciastocne neschopnost, ze ho nedokazem uz tak zaujat po tych rokoch doma ... aj ked viem, ze to tak z velkej casti nie je...ale predsa

hameeda
4. dec 2013

@pistinka2 : nie je to tvoja vina, aj moji chlapci to robili keď manžel niekam odchádzal, ešte aj dodnes keď už sú starší tak sa vypytujú kde je a kedy príde a načo tam išiel....u nás sme to riešili tak že som nechávala chlapcov volať manželovi, inak si nevoláme pokiaľ nie je niečo súrne, tak to ich upokojilo keď mu mohli zavolať

evickamalicka
4. dec 2013

@pistinka2 nie je to tvoja vina. nas maly ma 4 mesiace a vzdy sa zobudi ked ide manzel do prace a zacne plakat, ak sa vrati domov z prace tak sa mu ligocu ocicka, ze je tatik doma 😀 😀

mariannan
4. dec 2013

Naša princezná má 20mesiacov a každé ráno mi oznámi,že tatinko ide do jobotky zajobit kojunky 🙂 ja čakám na deň keď spustí za ním plač...rovno ju oblečiem a pôjde do práce s tatinkom 😀
Určite ho to prejde,časom to pochopí..

kiki68
4. dec 2013

no normalka,maly zavislacek, chce mat vsetkych doma,lebo vie,ze tak to je najlepsie! 😉

zita19
4. dec 2013

@pistinka2 To prejde, treba vysvetlovat, ze odchadzaju zarobit peniazky na nieco co ma rad. A povedat, ze ked bude velky bude zarabat peniazky na veci co ma rad sam.

bubelko
4. dec 2013

@pistinka2 ako pise zita, to prejde. treba len vysvetlovat a vysvetlovat. aj u nas plakaval mladsi - najskor, ze tatik isiel do prace, potom, ze brat odisiel do skolky a bolo mu sumafuk, ze som s nim doma. ale preslo to. 😉

broken_arrow
4. dec 2013

Treba vysvetľovať že tatko ide zarábať korunky aby sme mohli kúpiť hračky a ísť na dovolenku , a dohodnúť niečo na čo sa bude dieťa tešiť na večer , trebárz večer sa budeme hrať s vláčikmi alebo si zahráme karty etc ..

lucica
4. dec 2013

my chodime do okna a tatinovi kyvame ked nastupuje do auta. snažíme sa nebyť na chodbe ked odchádza, ale ked sme tam a lucime sa, tak ideme aj do toho okna kyvat

siska53
4. dec 2013

@pistinka2 nas ma 3 a pol a tiez zvykne nariekat. Hlavne ked je hore a tato sa s nim nerozluci. Takze teraz sa musi vzdy rozlucit, dat pusu a je to lepsie. Ale bolo obdobie, ked ani to nepomahalo,a ni kyvt nic, prosto bol vrcholne urazeny. Teraz hysaci len ak tato nevie, ze uz je maly hore a odide. Potom musime aspon zavolat, to ho trochu upokoji.

ervenka
4. dec 2013

@pistinka2 Nas drobec mal tiez obdobie, ked velmi plakal za tatinom. Ale postupne ho to preslo- zakyvali sme cez okno, poslali vzdusne pusinky, mavali. Taky rozluckovy ritual- a ja mu hovorim,ze "neboj sa, tatinom ide pracovat,vecer pride domov". Par krat sme boli v mm praci pozriet, takze drobec vie, kde tatino ide, mozno aj to pomohlo...

dada1212
4. dec 2013

myslím, že vysvetlovanie veľa nepomôže, lebo to nechce pochopiť, podľa mňa to súvisí aj s tým, že okolo toho veku si začína dieťa uvedomovať aj vlastnú identitu a chce si presadzovať svoje.
takže ked vás chce mať všetkých doma, bude na tom tvrdohlavo trvať a nedá si vysvetliť prečo to nemôže byť tak ako on chce.
časom si zvykne, že to nemôže byť tak ako chce a nebude to už nariekať že idú do práce.

cmulinko
5. dec 2013

@pistinka2 prezivala som to pri vsetkych detoch..momentalne sme v takom polostadiu pochopenia situacie potreby rodica chodit do prace s dcerkou,ktora bude mat v maji 3 roky. u starsich to u nas vyriesil cas...nic ine len cas.

vejinka
5. dec 2013

Mame to rovnake ...pomaha len pomojkat pusinku dat a prislub ze sa vrati este mu otvori dvere a zakyva . To iste ked my ideme do skolky musi robit babka. Do okna a kyva jak o zivot a ja s dvoma priveskami na chodniku cakam kym mladsi povie Zakuy ( zakry zaclonu ). Az vtedy mozeme ist do skolky..minule zakryla skor jak on povedal a to bolooo revu cestou ze som jej musela zavolat nech sa este ukaze v okne lebo maly reve...ukazala sa a rev bol prec...kedze oboch drzim za ruku tak sme sa so svokrou dohodli ze ked bude hovorit zakuy tak ja kyvnem hlavou lebo cez zatvorene okno nic nepocut🙂 tieto troj rocne decka nas privedu raz do cvokarne🙂)