Mate niekto skusenost s tym, ze by Vam dieta plakalo za otcom, ktory odchadza do prace a dozadovalo by sa toho, aby mohlo ist aj ono do prace? Syn ma 2 roky a 8 mesiacov a take tri dni dozadu kazde rano place, ze jeho oco a aj nasa starka odchadzaju do prace do BA. Zacne plakat (nie je to taky ten hrany plac, ale ozaj - vzdy mu klesaju kutiky a vidiet, ze trpi psychicky), ze on nechce aby sli z domu a on chce ist s mamou do jej roboty (tiez robim v Ba). Uz sa mu to snazim pekne vysvetlit, dnes som si aj ja poplakala, bolo mi ho luto. Ale cely den si na oca kedy teda spomenie a stale sa dozaduje cesty do Ba. Viete mi poradit?
@pistinka2 : nie je to tvoja vina, aj moji chlapci to robili keď manžel niekam odchádzal, ešte aj dodnes keď už sú starší tak sa vypytujú kde je a kedy príde a načo tam išiel....u nás sme to riešili tak že som nechávala chlapcov volať manželovi, inak si nevoláme pokiaľ nie je niečo súrne, tak to ich upokojilo keď mu mohli zavolať
@pistinka2 nie je to tvoja vina. nas maly ma 4 mesiace a vzdy sa zobudi ked ide manzel do prace a zacne plakat, ak sa vrati domov z prace tak sa mu ligocu ocicka, ze je tatik doma 😀 😀
Naša princezná má 20mesiacov a každé ráno mi oznámi,že tatinko ide do jobotky zajobit kojunky 🙂 ja čakám na deň keď spustí za ním plač...rovno ju oblečiem a pôjde do práce s tatinkom 😀
Určite ho to prejde,časom to pochopí..
no normalka,maly zavislacek, chce mat vsetkych doma,lebo vie,ze tak to je najlepsie! 😉
Treba vysvetľovať že tatko ide zarábať korunky aby sme mohli kúpiť hračky a ísť na dovolenku , a dohodnúť niečo na čo sa bude dieťa tešiť na večer , trebárz večer sa budeme hrať s vláčikmi alebo si zahráme karty etc ..
my chodime do okna a tatinovi kyvame ked nastupuje do auta. snažíme sa nebyť na chodbe ked odchádza, ale ked sme tam a lucime sa, tak ideme aj do toho okna kyvat
@pistinka2 nas ma 3 a pol a tiez zvykne nariekat. Hlavne ked je hore a tato sa s nim nerozluci. Takze teraz sa musi vzdy rozlucit, dat pusu a je to lepsie. Ale bolo obdobie, ked ani to nepomahalo,a ni kyvt nic, prosto bol vrcholne urazeny. Teraz hysaci len ak tato nevie, ze uz je maly hore a odide. Potom musime aspon zavolat, to ho trochu upokoji.
@pistinka2 Nas drobec mal tiez obdobie, ked velmi plakal za tatinom. Ale postupne ho to preslo- zakyvali sme cez okno, poslali vzdusne pusinky, mavali. Taky rozluckovy ritual- a ja mu hovorim,ze "neboj sa, tatinom ide pracovat,vecer pride domov". Par krat sme boli v mm praci pozriet, takze drobec vie, kde tatino ide, mozno aj to pomohlo...
myslím, že vysvetlovanie veľa nepomôže, lebo to nechce pochopiť, podľa mňa to súvisí aj s tým, že okolo toho veku si začína dieťa uvedomovať aj vlastnú identitu a chce si presadzovať svoje.
takže ked vás chce mať všetkých doma, bude na tom tvrdohlavo trvať a nedá si vysvetliť prečo to nemôže byť tak ako on chce.
časom si zvykne, že to nemôže byť tak ako chce a nebude to už nariekať že idú do práce.
Mame to rovnake ...pomaha len pomojkat pusinku dat a prislub ze sa vrati este mu otvori dvere a zakyva . To iste ked my ideme do skolky musi robit babka. Do okna a kyva jak o zivot a ja s dvoma priveskami na chodniku cakam kym mladsi povie Zakuy ( zakry zaclonu ). Az vtedy mozeme ist do skolky..minule zakryla skor jak on povedal a to bolooo revu cestou ze som jej musela zavolat nech sa este ukaze v okne lebo maly reve...ukazala sa a rev bol prec...kedze oboch drzim za ruku tak sme sa so svokrou dohodli ze ked bude hovorit zakuy tak ja kyvnem hlavou lebo cez zatvorene okno nic nepocut🙂 tieto troj rocne decka nas privedu raz do cvokarne🙂)
@pistinka2 neviem poradiť, u nas bolo to isté...nejak to po čase prešlo...to bolo plačuuuu, a ked nedajboze este rano spali a ked zistili,,ze tatik je prec, to bolo náreku. Ale vyrástli z toho...asi len trpezlivosť treba