Kde sú tie časy ZŠ a SŠ, keď piatok a víkend rovnal sa radosti. Teraz pred 30tkou osamote sa nedokážem k ničomu dokopať. Sama v cudzom meste v podnájme s cudzími ľuďmi, s priemernou mzdou, pár psychických porúcha a absolútne neperspektívnym vzťahom. Piatok, radosť? Víkend? Čo zas budem...z postele sa mi ráno nechce, keď si spomeniem, že najbližia cesta niekam rovná sa pol hodiny MHD, je mi zle. Je mi zle zo všetkého. Nič ma nebaví. Prepáčte, že som taká negatívna. Má to niekto ako ja? Úzkosť z nadchádzajúceho víkendu? A z každého ďalšieho....Život nemá zmysel.
Život má zmysel, ale záleží od nás, ako si ho zariadime.
Prečo zostávaš v neperspektívnom vzťahu?
Prečo nehľadáš lepšie platenú prácu?
Prečo nemáš kamarátov?
Prečo sa nepresťahuješ bližšie, keď pol hodina mhd sa ti zdá ako tragédia?
Psychické problémy treba riešiť s odborníkom, ak máš liečbu a cítiš sa takto, tak ju treba prehodnotiť, zmeniť...
Ale v prvom rade sa každý musí sám pričiniť o to, aby sa mal lepšie, nikto iný to za teba neurobí.
Moja jediná úzkosť z víkendu je tá, že dva dni sú mi málo na to, čo všetko by som chcela stihnúť...
Nájdi si prácu v zahraničí ak si slobodná. To budeš mať iné zážitky 😊
Najdi si konicky, normalneho chlapa spravte si fieta a nebudes vediet kde ti hlava stoji. Este budes smutit za tymto nic nerobenim... alebo si len najdi konicky mozes ist na cely den na turistiku na kupko mozes studovat zvysovat si kvalifikaciu, mozes si najst pracu kde ocenia ze mas kopec casu a mozes sa 150% venovat praci a vybudujes si postavenie.. a vacsi prijem. Ja mat cas tak sa vzdelavam a ppdnikam, pracujem co som.vlastne aj robila ked som nemala dieta. Teraz som rada ze idem do lidla na nakup.. a led uz nechces nic z toho tak si aspon najdi dalsiu brigadu aby si mohla mat svoje byvanie a nie ppdnajom s cudzimi.
Ja idem napriklad zajtra zavarat broskyne.a to mam male dieta a este som tehotna.. jediny tvoj problem je nedisciplyna a prepac ale lenivost. Mozes robit cokolvek a hlavne mozes sa naucit cokolvek...ti ti nik nezoberie..
@jajanka31 Nie, nie v pohode. Vďaka za úrpimnosť. Ja viem, že môžem čokoľvek, akurát mám taký problém sa dokopať a nič ma nenapĺňa, nedáva zmysel.
Vstať, vyhrnúť rukávy a meniť jednu vec za druhou. Ako prvé kopnúť do zadnice neperspektívneho chlapa. Zapísať sa na vzdelávacie krúžky kde spoznáš nových ľudí, skamarátiš sa a posunú ťa kariérne aby si mohla zmeniť prácu. Krok za krokom, ale nestoj na mieste, hýb sa.
Dôležité je chcieť to zmeniť. V tvojom veku som bola na tom podobne, v meste kde som nikoho nepoznala, v podnájme so spolubývajúcimi, v novej práci. A ešte k tomu po rozchode, víkendy ma prestali tešiť. Našla som si brigádu na víkendy (predávala som zmrzlinu a burgre) :D Pracovala som 7 dní v týždni niekoľko mesiacov, ale strašne mi to prospelo.. Niečo som si odložila, spoznala som veľa fajn ľudí a časom aj moji kolegovia (mala som kancelársku prácu) začali za mnou soboty večer chodiť počkali kým zavriem a išli sme sa ďalej zabaviť.. A to sa mi na začiatku smiali, že tam vôbec robím po víkendoch.. mne to bolo jedno, hlavne že nebol čas smútiť 🙂 Takže moja rada zamestnaj svoju myseľ niečím keď nie brigáda, tak koníčky.. a hlavne preč s neperspektívnym vzťahom čím skôr.
@jajanka31 toto je dost tvrde... ano zvladas mozno vela, ale nic o autorke nevies. A su poruchy, napriklad porucha pozornosti, kde mozu byt podobne problemy a rozhodne nejde o nedisciplinovanost alebo lenivost :(
@autorka, neviem ake mas poruchy a ano na prvy pohlad sa zda, ze sa staci nakopat do zadku a trochu chciet a pojde to. Keby to bolo take jednoduche. Skus zacat pomalicky, drobnostami. Co by Ta motivovalo? Nejaka malickost, nedavaj si velke ciele, pretoze ak to nevyjde, budes mat negativne pocity.
ozvi sa a budes rada aby hned si mala pondelok 🙂
@cookie29 ked myslis.. o tom ze by autorka bola nesustredena a nepozorna nepise nic. Pise o tom ze ju nebavi zivot.. ked pojde k lekarovi ktory jej da kopec liekov zivot ju bavit nezacne. Ked pojde medzi ludi na kupko do prirody na kurz do prace mozno ju ten zivot zacne bavit. Preco by mala mat hned nejake poruchy. Je len sama a nema s kym travit volny cas..
Byt tebou, prvorado sa rozidem. Nemas deti, nemas ziadne zavazky, si slobodna, zbal sa a vycestuj niekam na vylet. Hocikam kde chces alebo kde ti financie dovolia. Neuvedomujes si to, ale mozes robit cokolvek, ist kdekolvek, vyskusat co len chces. Urob to kym nemas rodinu a deti, lebo potom to uz mozne nebude...
znies ze ma depresiuu. skus odobrnunpomoc
Mas zenaca? Ci preco neperspektivny.... Hod s nim rec, co pre neho znamenas. Co znamenas pre rodinu, chod ich navstivit a sprav si 30.tkovu inventuru zivota... Zbal kufrik veci, chod omrknut Makarsku... 🍓🐟🌸
no tak bezstarostné časy ZŠ a SŠ máme väčšina za sebou. Život a tvrdá realita niekedy žiada aj sebazaprenie a vytiahnutie síl aj z nechtu na malíčku chodidla. Skús poďla svojich možností krátkodobé a malé ciele. Nerob si výčitky ak zlyháš.... Liečiš sa? Aký máš režim?
Skús prečítať, možno ťa to motivuje a predpokladám, že sa tam nájdeš....
https://www.martinus.sk/750771-hyb-sa/e-kniha
https://www.martinus.sk/685003-hyb-sa/kniha
https://www.martinus.sk/1185613-dobehni-svoj-mo...
Ako pozitívny príklad spomeniem speváčku Adele, ktorá trpela úzkosťami, depresiou a jediný svetlý bod jej dňa boli cvičenie pol hodinu a hodinu denne. Vlastne to ju zachránilo.
Skoré zlepšenie prajem!
si mozno leniva daco zmenit.
zivot je zial aj o tom ze musime urobit zmeny a v tvojom pripade asi viac.
zial sme dospeli ludia, tak sa podla toho musime aj tak chovat. zivot je pekny no narocny, to len vyvolenim pada vsetko do huby
@jamimo Ďakujem.
Možno sa stačí len uskromniť. Naučiť sa za tie zarobené peniaze i žiť, niečo si dovoliť, dovoliť si ich i pustiť bez strachu. Možno začať byť vďačný za to, čo mám a nie za to čo by si mala mať na základe preferencií spoločnosti, atď. Možno si človek už toľko nenašetrí, možno nebude mať nejaké top zamestnanie, možno jeho život nebude pre niekoho vôbec zaujímavý....bude len obyčajný a skromý a čo...asi príliš riešim a nevážim si jednoduchosť života.
mam to podobne, s tym ze viem ze o chvilu znova pondelok a zase to iste dookola
odkial si?
ale taky zivot ako mas ty ma mnoho inych.
nie kazdy ma hned miliony na ucte a vsetko dokonale. zivot je o inom a HLAVNE SA NEPOROVNAVAJ a snaz sa robit nieco co ta robi stastnou
@caroline_ ano zivotne vyhorenie. normalne to mava vela ludi. round and round
no vidis, ty si zazila bezstarostny zivot a radost z vikendov aspon na zs a ss, to nema kazdy 😀 mas na com stavat, vies, co je to radovat sa, tak sa k tomu mozes vratit.. co si robila v tych casoch, ze si sa na to tesila? ved to mozes robit aj teraz..
a pokial mas depku iba z vikendov, nie je nic lahsie - najdi si brigadu a mozes pracovat aj cez vikendy 😀 nebudes mat splin z toho, ze by si si mala v case volna uzivat zivot a tebe sa nic nechce .. a zarobis viac penazi a mozes si dovolit v zivote lepsie veci, napr. byvanie bez cudzich ludi blizsie k tomu, co ta bavi, aby si nemusela cestovat pol hodinu busom.. alebo si kupis moped 😀
neperspektivneho chlapa sa zbav
Mala som to tak okolo 26-29r. zivota. Hrozne obdobie, nerada nan spominam. Zarabala som malo, vyse polovica vyplaty sla na podjanom, auto som nemala, nemohla som si dovolit ho financovat. Normalny vztah v nedohladne, lepili sa na mna neustale zenaci, vymyslaci, niekolko rokov som si nevedela najst niekoho seriozneho, kazdy vzdtag mi skoncil do par tyzdnovy/mesiacov. Vztahy s rodinou na bode mrazu. Cez tyzden, kym som bola v praci to bolo vsetko ok, ale az chorobne som sa na nu naviazala, na kolegov ktorych som mala rada. Tahala som nadcasy, vsetku energiu vkladala tam, lebo nic ine ma nebavilo, chodila som aj v soboty do prace dobrovolne, aby som zahnala tu hnusnu samotu, az som uplne vyhorela a nevladala rano vstat z postele. Zacala depresia, panicka porucha, skoncila som na liekoch.
Zmenilo sa to az ked som stretla sucasneho priatela, odstahovala sa za nim 120km, po roku sme si kupili spolu dom a priniesla si domov 2 psov. Vsetky tieto veci dali mojmu zivotu zmysel, ktory som dovtedy nepoznala. Neviem si uz predstavit byt znovu sama/v nefungujucom vztahu, znovu by som upadla do depresie.
Prehodnot to, kam vkladas svoju energiu. Ukonci vztah, ktory ti ju len berie. Skus na profesii najst lepsiu pracu, posli si zivotopis, len skusaj. Ani nevies ako sa ti v priebehu tyzdnov moze zmenit zivot. Kde koho stretnes (potencialneho partnera, kamosku) zarobis viac, najdes si vdaka novej praci hobby. Len vykroc z komfortnej zony a neboj sa zmeny. Drzim palce!
@hankab Ďakujem za Tvoj príspevok. Aj dodáva nádej, hoc u mňa je to tak, že ja sa nikdy nerozídem. Proste mám z toho strach, aj keď je to celé na per, že som spravila chybu a tak. Potom sa to natiahne na roky, kým som sa somnou nerozíde daná osoba a je to väčšinou za to, že chceme odlišné veci, podvody atď. V tomto som naozaj slaboch, že si skrátim život, životom niekoho iného.
Je to tazke a velmi. Kazdy ti tu radi “hned sa rozid”, ale ta samota bude este horsia. Poznam tu fazu, ked ta nic nebavi, zabijas cas nezmyselnymi cinnostami aby len co najrychlejsie presiel, aby si nemusela rozmyslat nad tym aka si sama, atd.
Dala som ti pohlad z tej druhej, uz teraz lepsej strany. Oplatilo sa mi rizist sa s chlapom, ktoreho “strasne vtipny” humor ma urazal, aj rozchod s manipulatorom bol vykupenie, aj s chronickym podvadzacom. S odstupom casu aj vsetky tie nevydarene vztahy davaju zmysel, ver mi. Konecne som nasla svoj vnutorny pokoj s clovekom, ktory ma netrpezlivo caka kym pridem z prace, aby mi mohol uvarit kavu. Niekolko zmien prace, ktore neboli lahke nakoniec vyustilo do toho, ze dnes zarabam viac nez dvojnasobok toho co v 27cke (rozdiel 6 rokov). Mam auto, sadnem a jazdim (predtym som nan nemala prachy).
Zmeny su narocne, ale ked zatnes zuby a vydrzis, vzdy ta posunu vpred.
vsak ale ty sama sa utapas v nestasti a nemas chut nieco spravit preto aby sa zmenilo.
ludia sa rochadzaju aj po 10tich rokoch a ziju. proste ked nieco nefunguje, treba to zmenit
takto sa budes stale len umarat a lutovat.
zmena nie je lahka, viem o com pisem,.
lenze zial , ked mas pocit ze stagnujes asi je niekde problem
a este dalsia vec, asi sa nudis. podla svetkeho si velmi unudena osoba.
ak sa nudis, najdi si zalubu, sport, nieco kde najdes samu seba a mozes v klude premyslat.
pis pre a proti, co ti dava terajsi zivot.
@cookie29 Ďakujem.
ale za toto vsetko. si mozes sama 😅 akoze naco si vo vztahu, ktory ta nenaplna? ked sa ti nieco nepaci/nevyhovuje ti, zmenit to mozes len ty sama. Lutovat sa vie kazdy, ale zodvihnut rit a nieco realne pre stastie spravit, len ti rozumnejsi...