Pes u susedov

18. nov 2022

Žienky potrebujem poradiť.
Žijeme v RD, okná spálne mame otočené k domu susedom.
Pes u susedov celé noci šteká, nezastaví sa ani na chvíľku. Každú, úplne každú noc mi zobudí malé dieťa, ktoré aj bez toho spí absolútne minimum a ja už som zúfalá, ja už nevládzem na nohách stáť. Búdu má priamo pod nasim oknom, ale šteká pri dverách a pýta sa dnu. Okná máme zavreté, pustený biely šum ale aj tak je ho neuveriteľne počuť. Keď to s nimi chceme ísť riešiť , neotvárajú nám, nikto nepríde von sa porozprávať. Žienky čo môžem urobiť? Chceli sme ich poprosiť aby psíka schovávali na noc dnu, ale komunikácia žiadna.
My mame zvieratá (psa tiež) , milujem zvieratá ale toto už je naozaj veľa. Oni sú v RD v prenájme. Je zákonný spôsob ako sa dopracovať k tomu aby sme mali kľud a ticho v noci? Alebo musíme trpieť ešte nasledujúce roky kým bude psík žiť? Volať policiu keď sa snami odmietajú baviť? Alebo čo robiť?

petulda333
18. nov 2022

Kontaktovat majitela,ze aky mate problem. Nech to vyriesi,inak budete riesit s policiou

zuzanaokasova
18. nov 2022

Keď sú v prenájme, kontaktujte majiteľa, keď sa s nimi nedá...

maickamf
18. nov 2022

Kontaktovat majitela domu, pripadne obecny urad.
Je to nestastna situacia, ten psik nemoze za to, akych ma majitelov, ale zas celonocne stekanie by vadilo kazdemu.

autor
18. nov 2022

My si plne uvedomujeme ze psík za to nemôže. Ale keď vás každú noc budí čo 20 minút tak už je to absolútne zúfalstvo. Majiteľ domu má niekoľko nehnuteľností, zatiaľ sa nám nepodarilo skontaktovať ani s ním.

nika11103
18. nov 2022

Tak kým to nevyriešite tak dieťa dať spat do inej miestnosti čo nie je otočená k susedom by sa nedalo ?

autor
18. nov 2022

@nika11103 žiaľ celý dom je tak otočený. Aj obývačka, aj ostatne izby. Jediná je izba staršieho syna ktorá je otočená do ulice , ale nemôžem urobiť to aby nespal ani on. Je to len prvák 😔

zuzkaa1991
18. nov 2022

Riesiaa by som urcite cez obecny urad oni majú kontakt na majitela alebo sat staznost na obecny urad.....ako ked sme sa nastahovali do RD tiez jedni kupili psa.co stekal vkuse (našťastie bolo stena tiez sa pytalo dnu ale.do par dni so zvyklo) aj my mame 5m stena a tiez mu v noci nedovolim stekat keď viem ze mne to vadi....nie raz vybehnem skriknem na psa nech je ticho.....dnesni ludia su velmi netolerantni nerešpektu druhych hroooza....
Teraz akurát nervy mam sme na víkende hoteli mam dieta odkedy sme dosli upozorňujem malu nech nekrici a vedla.nas prisli hluk od pol7 o 7 isli na ranajky po chodbe vreskalo dupotalo ze mi malu zobudili 😡😡😡😡

autor
18. nov 2022

@zuzkaa1991 tu to trvá už mesiace a mesiace. Ešte v lete sa to ako tak dalo, ale teraz ako idú bábätku zuby tak ju zobudí aj "myší prd" a ani za svet zaspať. Už aj bez toho sme vstávali 8-10x za noc , ale teraz je to extrém nad extrém. 15-20 minút spánok, zobudenie na štekanie a potom 2-3h uspávania. Ja som ako mátoha, partner detto. Bábätko zlé, nervózne , nevyspate.

andrea_82
18. nov 2022

Skúsila by som im to napísať listom, keď neotvárajú. Potom by som kontaktovala majiteľa a nakoniec by som sa obrátila na obecný úrad.

onedaynick
18. nov 2022

neviem ti poradit, ale rozumiem. Napis neskor, ako ste to vyriesili. Tym, co tam byvaju to akoze vobec nevadi?

babina_33
18. nov 2022

No, to je smutne, ked normalna komunikacia so susedom zlyhava a nepomaha. Tak jedine majitel ti moze pomoct. Drzim palce, snad teda nieco vyriesite. Verim, ze to musi byt na nervy.

syslik81
18. nov 2022

inych susedov nemate zeby ste zasli za nimi ci aj oni maju ten isty problem? zajst potom spolu za starostom ... ono ked sa to dalo v lete a teraz nie - mozno vydrzat -zuby nepojdu vecne ty si nervozna dost aj z dietata a dieta z teba ... ukludnite sa vy , pes si zvykne a zas bude klud ..

mk1111111111
18. nov 2022

Presne ako radi
@zuzkaa1991 , pomoze obeny urad, daj ofiko staznost a oni ho musia kontaktovat

zuzkaa1991
18. nov 2022

Riešila by som s obecnym uradok urcite;).aj dnes hned to.je extrém ten spanok viem pochopit.my kazdy jeden zub sme boli hore 🙈🙈🙈

zojazoja
18. nov 2022

Stekanie je prirodzený prejav psa. Ale...Cez deň. Nočný kľud od 10tej večer do 6tej ráno. Bodka. Ja by som skúsila asi toto: hodiť nájomníkom do schránky nejaký krátky dopis, nech sa vám ozvu..dat tam kontakty na vás.. ak sa neozve skúsiť zistiť kontakt na majiteľa domu a ak to on nevybavi ísť na obecný úrad. Nič iné sa asi nedá už začať s tým robiť.

nepic
18. nov 2022

Ano verím tomu,že pes šteká,lebo iné nevie. Naučte ho kikiríkať a bude vás ráno budiť. Keby chovali prasce,tak by vám vadil smrad a to,že napr potkan prechádzajú ku vám? A keby ste bývali v paneláku,tak vám vadia hlučné deti? A keby niekde pri ceste,tak že tam chodia hlučné auta a ešte aj rýchlo?
Ja normálne niekedy neverím,že tu tie príspevky sú pravdivé,skôr mi to príde,že niekto umelo vytvára témy aby bola určitá sledovanosť stránky a tým pádom určité výhody. To isté prispievatelky,stále tie isté a o tom istom. Neverím,že žena ktorá má deti, stará sa o domácnosť a prípadne chodí do práce,ma tolko času to tu sledovať a prispievať skoro do každej témy.
A ešte k tomu psíkovi,môže mať aj iný dôvod k tomu, napr niečo počuje alebo vidí čo tam nie je bežné. Môj pes keď v noci šteká,tak viem že tam mám zver za záhradou.
Susedia majú dieťa autistu,to mi má tiež vadiť tie zvuky? Skôr mi je ľúto aj toho dieťaťa,ale aj tých rodičov. To že vám susedia ani neotvaraju,môže tiež o niečom svedčiť. Bohužiaľ ja mám takú sestru,ktorá má problémy so susedmi okolo,ešte aj so švagrovcami,len ona je tá normálna a dobrá.
Trocha tolerancie by naozaj nezaškodilo ľudia.

tykat
18. nov 2022

Zatial kazdeho noveho psa u susedov som poriesila s tymto. Od vlciaka po bisonika. Do 2tyzdnov bol vzdy klud.

petulda333
18. nov 2022

@nepic a tvoj pes steka nonstop celu noc? Ako nehnevaj sa,ja som toto zazila u svokry. Susedov pes tiez stekal vkuse do 5 rana rovno pod oknami. Normalne to nie je.

54tinka54
18. nov 2022

Kúpte psovi na Vianoce protištekací obojok 😁 to by však musel súhlasiť majiteľ psa samozrejme
Alebo potom existujú aj také protištekacie búdky.

autor
18. nov 2022

@nepic čakala som ze sa tu nájde niekto ako Vy.
Tak takto, ja zvieratá milujem , mala som dočasnú stanicu pre týrané zvieratá z ulice, sused z druhej strany chová sliepky, potkany a myši z jeho kurína loví naša mačka keď sem vbehnú. Žiaden problém nemám ani so smradom ani s kohútom ktorý kikiríka.
Ale keby vám, permanentne 6 mesiacov noc čo noc šteká pod oknom pes od 20:00 do 6:00, nemáte spánok dlhší ako 20 minút bez prerušenia a vaše malé dieťa detto, lebo susedom je zaťažko pustiť psa na verandu nech je s nimi a nech je ticho, asi by ste tiež nebol nadšený. Ja nemám problém si toho psa aj vziať a vytvoriť mu podmienky u nás, kde je každé zviera milované, ja mám problém ako riešiť to že tu nieje jednej noci čo by bolo ticho a susedia nekomunikujú.
A čo to svedčí o nás že nám neotvarajú? No to naozaj neviem, nikto s nami na ulici nikdy problém nemal, každý sa pristaví, porozpráva, nikto s nami problém nemá.
No na druhu stranu o susedoch od vedľa som už počula veľa nepekného, 80% ľudí čo býva v našej ulici má ťažké srdce na nich .

miskakyska
18. nov 2022

@nepic trochu tolerancie??..ako sa nehnevaj,susedove psisko vyblakuje celé dni a noci a ľudia,ktorým strpčuje život majú byť tolerantní?
Majiteľov psa sa to netýka?
Teba mať za suseda asi tiež žiadna výhra.. takí sú najhorší, čo sa toleranciou oháňajú .."ku mne buďte tolerantní všetci,ja Vám za to na hrb vyleziem" .. neznášam ľudí, čo od každého toleranciu vyžadujú a sami nemajú pojem,čo to slovo znamená..
No a ten prehľad kto,kde koľko prispieva radšej nekomentujem🤣🤣
Jasné jak facka.. nechodíš sem vôbec,ale vieš o každom prde..

zooeynka
18. nov 2022

@nepic Predpokladam ze tvoj sused autista chodi spat a nehuci celu noc v pravidelnych intervaloch. Neporovnatelne s debilnym stekajucim nestastnym psom...

janula12345
18. nov 2022

Nie je ten pes iba hladny? Nieco podobne sme mali u suseda, ale ten pes bol stale na retazi, a myslim, ze mu ani nedavali jest poriadne. Pes stekal cele noci chudak. Nam dost vtedy pomohla vonkajsia zaluzia, dost to utlmilo stekanie. Aj ked mame spalnu presne do strany, kde je pes. Samozrejme sme susedovi dohovarali, preco ten pes steka cele noci aj dni.. vysvetlenie volo, ze asi vidi nejaku macku alebo mysi. Ale zaroven stekanie aj odvtedy prestalo. Myslim, ze mu zacal davat jest viac a aj pes prestal tolko stekat a zavijat.

katuskamala1
18. nov 2022

Aj samotnemu ochrancovi zvierat by to vadilo. Mame suseda, ktory ma tych psov asi 7 uz som stratila prehlad a takto bresu na striedacku cele noci, a staci ze pocas dna prejde vtacik okolo a detto. Sused je totálny pako, je najvacsi "pripad" tu v dedine, aj starosta s nim nevie pohnut. A ano, mozu za to aj psy, su tak sproste az to boli, inak by nebrechali na cloveka 5km od nich co na nich ani hlavu neotoci alebo na mna co roky chodím okolo ked idem domov.. V lete nemozme v noci okno otvorit.. Sucitim s vami. Teraz ma zabite vsetky ochranci zvierat ale toto kebyze mate vedla co mam ja tak by ste takoj do lesa zaniesli... Prinajlepsom.
Btw aj ked nemali budú a neboli uviazane aj hocijako tak brechali, a jest im dava riadne..

zojazoja
18. nov 2022

@katuskamala1 toto nema s ochrancovia zvierat nič spoločné. Tiež mame psov a sme zvieratkoví, ale aj mne by vadilo keby nekonečné hodiny moji psy vystekavali. A v noci už tobôž. Toto neexistuje. Maju dáky režim predsa.

lenkadenisa
18. nov 2022

Susedia, majiteľ, úrad, polícia. Išla by som v tomto poradí. Svokre takto susedov pes bliakal pod oknami, našťastie len cez deň. Bol sám, nudil sa, bolo mu smutno. Oblievala ho vodou, ale to je také riešenie na chvíľu a nie príliš šťastné a výchovné.

pupi14
18. nov 2022

bohužiaľ niektoré psy sú bohužiaľ také. ak je o neho dobré postarané, pes nestráda, má sa kam schovať, má piť a jesť, tak s tým proste neurobíš nič

jankalukasova
18. nov 2022

@nepic o tolerancii najviac rozprávajú Tí, ktorí jej najmenej majú. Ja keď hovorím o tolerancii tak v prvom rade rozmýšľam nad tým, aby som nikoho nerušila ja. Teda aby môj pes nerobil po nociach bordel, aby moje deti nehučali na celú dedinu, aby naše rádio v záhrade nehralo cez tri záhrady, lebo to čo počúvam ja, nemusí niekto iný... Aby keď je u nás grilovačka, nebol cirkus na celej ulici, lebo to že ja mám párty neznamená, že niekto iný sa nepotrebuje vyspať do práce... Sú situácie, kedy sa to samozrejme nepodarí.. ale vyvíjame na to s manželom veľkú snahu. Pre mňa je tolerancia o tomto a nie aby som ja vykrikovala, že trošku tolerancie a pritom sama robila bordel okolo seba.

renat04
18. nov 2022

uff, toto su take veci, ktore absolutne nezavidim nikomu. velakrat sa nic vyriesit ani neda, to je ten problem. pes za nic nemoze, no a ked je sused ignorant, tak ti nepomoze ani majitel, s nim proste nepohne.

estrella5
18. nov 2022

Nahlasovala by som neustále dokolečka rušenie nočného kľudu na políciu.