Pes ničiteľ

nelly277
24. júl 2022

Zdravím, hľadám akékoľvek rady.
Mame 3 psov a dvore. Najmladší ma. 10mes. A trhá stromčeky, trhá fasádu, rozhryzol lavicku.. Manžel ho za to uz nepekne zmlatil, za čo sa hádame, nie som za ubližovanie. Vyhrážal sa, že ho hodí do Dunaja. Co by som mala so psom urobiť aby nenicil? Chodíme aj na cvicak. Je mi z toho nanič.

zmrzlinka2021
24. júl 2022

@nelly277
Nerada davam taketo vyroky, ale tovj manzel je debil a to by som pouzila iny vyraz, ale asi by ma z tadeto rovno vyrazili, ano, zacina sa to na "K"

Nie som psickarka, ale nenavidim agresivitu a nasilie, ci na detoch (ano aj "vychovne" facky"), tak aj na zvieratkach.

Ako mzes s takych chrapunom vobec zit?

Ak nemam cas, energiu a peniaze a vztah - neriesim ZIADNE ZVIERA

majkabajka321
24. júl 2022

@nelly277 Taký človek ako tvoj manžel by nemal vôbec byť v blízkosti zvierat,ďalšia vec pes je tvor a stromčeky sú stromčeky 🤦 na tvojom mieste zvážim a dám psy do lepšej rodiny kde ich budú milovat a vychovávať nie týrať 🤦🐄

lenka7477
24. júl 2022

@zmrzlinka2021
@majkabajka321 prečo riešite jej manžela ? Pýtala sa na psa .
Psa treba potrestať vhodným spôsobom v momente keď robí skazu- aby si ten trest spojil s činnosťou , ktorú spravil.Ak nie ste doma, treba ho uviazať, alebo dať do koterca . Chce to len čas a trpezlivosť .

nelly277
autor
24. júl 2022

@majkabajka321 on len toho jedného, ostatných dvoch nie. Je to hrozne. Čas aj energiu mam na nich.

0silvia0
24. júl 2022

@nelly277 10 mesacny pes je stale stena. S tymto treba u steniat pocitat, prejde ich to casom. Bitku nekomentujem, len otazka, ked nemate na psov trpezlivost, nestacil by vam jeden pes?
Lebo kazdy kto ma psa vie, ze do roka je to so steniatkami najnarocnejsie.

medina20
24. júl 2022

Ma 10 mesiacov chce sa hrat,je to zviera ,nevie s cim sa moze hrat a s cim nie.. to ste mohli ocakavat ked ste si brali psa! Mali by ste mysliet na ich dobro a dat ich niekomu kto ich bude mat rad a nebude ich tyrat!!!

klarolinne
24. júl 2022

V prvom rade je to šteňa, on sa iba hrá. Treba ho vychovať a predvídať. Napomenúť, zahriaknut, že nesmie. Keď ho nemáte na očiach, treba kúpiť volieru. Čo iné poradiť. Chápem že nemôžeš byť nonstop na dvore. Muž má nervy, čomu rozumiem ale násilie a agresivita na zvierati sa mi hnusí. Snáď ho udrel iba preto, že mu rupli nervy a nezopakuje sa to.
Mne môj pes raz rozhryzol sluchátka. Boli drahé, ale bola to moja vina, lebo som ich nechala padnute na zemi, ponáhľala som sa keď som odchádzala z domu. Pes sa zľakol keď som sa vrátila, vedel že urobil zle. Mala som nervy ale som si uvedomila, že to je moja chyba a on je šteňa. Odvtedy keď som nechcela aby niečo zničil tak som sa uistila, ze je to mimo jeho dosahu. Viac sa to neopakovalo.

nelly277
autor
24. júl 2022

@lenka7477 už aj to sa stalo keď bol prichytený, ale nič.

majkabajka321
24. júl 2022

@lenka7477 Máš pravdu psy treba vychovávať,ale keby mi môj manžel povedal že hodí psa do Dunaja tak ja s takým clovekom by som sa sama bála byť a niečo by som si o ňom pomyslela🤷

karhu
24. júl 2022

1. na co to chovate, ked sa tomu nevenujete a nezvladate to🙄
2. to stena je v "puberte", nudi sa, tak si hlada zabavky..
- zacnice ho cvicit, nie mlatit, cvicit - ak neviete ako, tak nech sa paci, na cvicisko pod dohladom profesionala
- nakupte/vyrobte mu primerane hracky, nas cuvac mal plastovu flasu zasitu v rukave stareho saka, bavilo ho to..drevenu cinku, rozne hrube povrazy s loptickou na konci..
predpokladam, ze ho nevencite..tak zacnite, dlhe prechadzky pomozu tiez
- pises, ze mas na to cas, tak studuj, vzdelavaj sa, spoznavaj ludi co sa tomu venuju a ries

pes sa bitkou nevychovava a nevychova, tak od toho radim upustit, hned👎🙈

lenka7477
24. júl 2022

@nelly277 viac x treba zasiahnuť , on si to po jednom raze nezapamätá

silvusa123
24. júl 2022

@nelly277 je to šteňa a niektoré psíky sú "aktívnejšie " a všetko šklbú ale to že bude psa biť nevyrieši nijako skôr ja by som mu jednu dala po tej jeho sprostej hlave ..to aj deti bije keď spravia niečo čo sa jemu nepáči?.. pes sa odnauči hrýzť stromčeky ale či sa váš manžel odnauči ho biť

lenka7477
24. júl 2022

@majkabajka321 v hneve povie človek čokoľvek - neznamená že to spraví

nelly277
autor
24. júl 2022

@karhu kto povedal, že sa mu nevenuje?
Neciatate? Chodím s nim aj na cvicak.

karhu
24. júl 2022

@nelly277 asi malo

zmrzlinka2021
24. júl 2022

@lenka7477
Psa nemozes uviazat!!! Je to tyranie zvierat.Ty si prisla z roku 1920, či čo?

A ano riesim manzela, pretoze je to agresor a psychopat. Zviera sa nebije!!! Nikto sa nebije. Nasilie je zle.

Jej muz nema vztah k zvieratam, pes si vyzaduje vela casu a energie a trpezlivosti, rovnako ako dieta.

mimi3008
24. júl 2022

@nelly277 aka je to rasa?

laurita285
24. júl 2022

Pes ničiteľ rovná sa neschopní majitelia. Na to niet čo iné dodať.

nelly277
autor
24. júl 2022

@mimi3008 mix stafford a niečo ako cane corso

lenka_xy
24. júl 2022

Podľa mňa najlepšie možné riešenie by bolo nájsť mu nový domov - u skúsených, trpezlivých a predovšetkým psychicky vyrovnaných ľudí.
Plus človek schopný takto ubližovať by mal tiež vyhľadať odbornú pomoc, nie je to normálne, nie je to tolerovateľné.

macikovaiveta
24. júl 2022

@nelly277 pes je zlý preto , že majiteľ je veľmi veľmi veľmi zlý , chudák

nelly277
autor
24. júl 2022

@macikovaiveta pes nie je zlý, len vyvadza

macikovaiveta
24. júl 2022

Podporuje v ňom agresivitu svojim správaním, máte pravdu pes neni zlý

macikovaiveta
24. júl 2022

@nelly277 som rada , že Vy ste rozumná žena ✊

deti95060810
24. júl 2022

@lenka7477 tiež mi príde od veci a hlavne drzé riešiť autorkinho manžela a nazývať ho dokonca vulgárne... To je asi v móde tu na MK pre každú blbosť maminku nahovárať na rozvod popr. jej napísať že prečo s ním ešte žije....chorá doba...

deti95060810
24. júl 2022

čo ti radia kynologovia? skús s nimi prebrať tento problém...

nelly277
autor
24. júl 2022

@deti95060810 no odpoveď bola že na to sa pýta veľa ľudí a ze je to puberta

zlostitko
24. júl 2022

@zmrzlinka2021 neries manzela, ries psa, ale to ty nemozes a nevies lebo nie si psickarka!

dada5000
24. júl 2022

@nelly277 ma prilis vela nevybitej energie, je to este stena. Ak ho to chces odnaucit, nedavaj mu prilezitost, musi byt stale pod dozorom. Mate volieru? Ak ano, mas vyhrate. Psika zatvorit do voliery, 2-3x za den dlhe vencenie , v den cvicaku o jedno menej. Pes musi ist na cvicak uplne oddychnuty, ziadne pobehovanie pred nim a po nom (samozrejme, okrem casu spinenia). 2x za den kratka pozornost s tebou, 5-15 minut, vezmi ho do zahrady sa spolu s nim prejst, poblaznit sa s nim na dvore, kludne aj na zemi, ponahanajte sa( pozor- ty mas utekat pred nim, nie za nim!). Mal by to robit len 1 clovek v rodine, inak v tom bude mat pes mišung. Ad jedna sa na teba naviaze a bude sa rychlejsie ucit povely, ad 2 zabudne robit neplechu. Vo vseobecnosti je lahsie psa ucit nieco nove, ako oducat, to trva dlhsie. Treba byt dosledny, a dodrziavat rezim. Zvlast teda pri tomto mixe plemien. Psik bude zrejme velmi sebavedomy a domunantny, ma to v povahe. Ak bude navolno pusteny na dvore, iba vo vasej pritomnosti a vzdy jedno oko na nom. Mate povel na to, ked robi nieco co nema a chcete aby okamzite prestal? Na cvicaku sa trenuje klasicke "Fuj",

kabinka11
24. júl 2022

@nelly277 tiež sme riešili tento problém. Nakoniec sme sa rozhodli, že spravíme koterec a pes bude v ňom pokiaľ nebude niekto s nim na dvore. Zničil tiež co sa dalo. Teraz ma rok a pol a už nenici nič. V koterci bol zavretý dva dni, aj to pre to, že sme mali majstrov. Tak možno toto by bolo riešenie.

lenka7477
24. júl 2022

@zmrzlinka2021 z čoho si usúdila že jej manžel je agresor a psychopat ? A urážaš aj mňa ? Ty musíš byť maximálne spokojná so sebou , lebo si najmúdrejšia...
Viem že je to týranie zvierat , ale nikde som nenapísala, že má byť priviazaný pri búde 24/7 na polmetrovom špagáte ... tak pokoj dobre ? Daj si zmrzku 🙂