Dobrý deň, viem ze toto je možno zla kategória skupina atď.. No ked už píšem mam taky problém ze mam 4 mesačne šteniatko Slovenský čuvač... My sme psa až tak nechceli pretože moja mama sa veľmi boji psov ma proste taky strach ako niekto z hadov a ani sa ho proste nedotkne... Lenže mala sestra strašne túžila po psíkovi doslova snívala o tom dokonca chodievala ku susedom a tak.. Tak otec sa rozhodol ze jej ho kúpi ale keďže je malá tak sa staráme o neho my a teraz je taka situácia že otec je v práci staršia sestra v práci tiež a ja v škole a keďže mama ma paniku zo psov tak jedine riešenie je také ze ráno keď idem do školy tak mu dám najesť atď.. A ho dám na 5m reťaz aspoň kým som v skole hneď keď prídem je celý deň aj noc vypustený ma sa fajn staráme sa o nho mame ho radi len ta mamka no... Co myslite je v pohode ta reťaz? Kým som v skole?
V poriadku to nie je, to vám je asi jasné. Rozumnejšie by bolo urobiť psovi priestrannú volieru, kde by mal dostatok pohybu a mamka by sa cítila bezpečne. Následne treba zabezpečiť dostatočné venčenie psa. Pustiť ho behať po dvore a záhrade nie je dostatočné.
Keď už ste si psa zaobstarali, treba prevziať zodpovednosť. Skús pozrieť, ako je to s tými reťazami i po právnej stránke, vo väčšine civilizovaných krajín a čoskoro aj u nás.
Ked sa mama bojí to ste už vačšie plemeno nemohli kupiť? Určite by sestre aj pudlík alebo koker spravil rovnakú radosť a nemali by ste teraz (dosť neskoro) tieto starosti.
Keď tú reťaz spoza plota zbadá nejaký iniciatívny človek, očakávajte nepríjemnosti. Už pri videní psa na dvore bez búdy minule slečne radili kontaktovať políciu a iné orgány.
Je to nákladnejšie, ale nedala by sa psovi oddeliť časť pozemku, nech si tam voľne behá, kým ste preč?
To o tej reťazi si si mohla vygooglovat, držanie psa na reťazi je protizákonné. Keď už máte toho psa, nech sa mama zmobilizuje a vykasle sa na paniku, priateľstvo so psom môže byť pre ňu prínosom.
Chúďa mama 😟 nechápem prečo ste kupovali psa, keď ste o tom neboli v rodine všetci presvedčení. A to že sestra chce psa, no každé dieťa chce psa, ale tak dospelí človek má mať rozum.
Fuuu, takto to dalej nepojde. Teraz je to stena, predpokladám, že nemá viac ako 20kil, čo bude mama robit za rok? Veď nemôže byt pes stále na reťazi a mama furt v dome. Buď treba začať pracovať na odstránení jej fóbie, alebo hľadať psíkovi nový domov, lebo moc dobrý zivot ho u vás necaka.. a suhlasim s názorom vyššie, keď tak voliéru, ale nie reťaz.
Ja chápem ja som nechcel aby sme mali psa keď to je takto,, lenžemala sestra nielen že túžila po psovi ale na stavali snou už také problémy že kvôli psíkom proste chodila von ku nim ani sme o tom nevedeli vkuse na okne bola a volala ho rucala im niečo do dvora vždy aby len videla psíka... Začínali byť už z toho problémy... Pes má koterec len som ho ešte neskúšal dnu zavrieť lebo ja tam boji a keď by som ho priviazal mal by tu reťaz o otvorený koterec... No ja to robiť nechcem ale nič iné mi asi nezostáva... :(
Nič sa nedeje. Je to zviera a pár hodín mu na reťazi neublíži. Aspoň bude kľudnejší.
I ja jsem měla totální paniku ze psu.Jako holku mě jeden dost pokousal.V přítomnosti psů jsem byla hotová.Velmi zle se mě dýchalo,pls na maximum-hrůza.Vyrostla jsem vdala se na dedinu a začali jsme s mužem gazdovat.Mame slepice,zajace,morky....a jednoho krásného dne liška-roztrahala nám polovic slepic,morku...bali jsme se o bezpečnost dcerek.Každý nám radil si pořidit psa.4 roky jsme odolávala ,snažili jsme se to řešit pevnějším plotem jen nic nepomahalo.Nakonec jsem na psíka jako na poslední možnost kývla.Dostali jsme štěňatko(že kdybych si nezvykla,dáme ho k svokrovcum),borderku.Napřed jsem byla opatrná-jen štěňatka jsem se až tak nebalala.Začla jsem si pomalinku zvykat i když jsem byvala ve střehu no a nakonec to dopadlo velikou velikou láskou-nedám na našeho Maxinka dopustit.Miluju ho nejvíc asi ze všech 😁 Díky němu jsem strach překonala a je ze mě velká psičkařka 😂Ať to maminka taky opatrně skusí,ta láska od psíka opravdu stojí za to!Ale na řetěz prosím ne.Ublížilo by mu to.A mohl by začít byt agresivní už jen skrz ten řetěz!
A inak ste duševne zdraví, celá rodina? Prvú vzduchom chladenu by schytal otec, čo privliekol tela domov. Toto keby mi spravil chlap, tak je na tej reťazi on a nie pes. Druhú obaja rodičia, že nevedia narobiť poriadky s deckom, ktoré ich terorizuje, lebo chce psa (strašne ho chce, keď sa teraz nestará). A tretiu všetci zaradom za tu reťaz. Psa by dostal na starosť otec roka, jeho nezaujíma, že mama ma panicky strach zo psov, ju nemusí zaujimat, ako si on zariadi psa v práci. Na dvor psovi veľkú ohradu A dávať žrádlo a chodiť venčiť (s otcom) bude sestra. Jej pes, jej problém. Inak pôjde pes z domu (do dobrých rúk a nie do útulku alebo vypustiť z dvora)
Už som to vyriešil pokiaľ som v skole dám ho do koterca co je hádam už normalne a povolené nie? 😄 A keď už som doma je vypustený a venujeme sa mu a ta mamka si za tie roky už určite zvykne... 🙂
4 mesačne stena na reťazi? Mamka chce ako svoju paniku riešiť? Navštevuje psychológa? Robí pre to niečo? Alebo sa bude teraz najbližších 10 - 15 rokov pes zatvárať lebo mamka je na dvore? Tatko je pri zmysloch kúpiť decku rovno cuvaca? Akože 7 (alebo koľko) ročná s nim pôjde na vychádzku? Nepostacil by nejaký malý nenáročný psík?
Sprostosť ľudí naozaj nepozná hraníc. A dopláca na to nevinné zviera
Mali jej radsej morca alebo kralika kupit a nie psa 😐 to je lepsie zviera pre dieta ako psik ktory potrebuje volnost a lasku a vela pozornosti a pochopenia 😪 viem ze ty s tym nic nenarobis ale chybu urobil otec, nikdy by nemal rozhodovat bez suhlasu tvojej mamy 😐 obaja su rodicia a ked jeden ma panicky strach tak nemali psa kupovat a dcere mali dat riadne na zadok ze nech sa sprava normalne na svoj vek 😪 ja mam neter a ta stale chce psa no nekupili jej ho pretoze oni su rodicia, namiesto toho ked ide vonku a vidi nejakeho psa tak sa z dialky opyta slusne ci ho moze pohladit ale urcite neruci ludom pod oknami a nikdy nehladka len tak hocijakeho psa cez branku, lebo nikdy nevies ako ten pes zareaguje..
Ale ked uz toho psa mate a sestra ho chcela treba ho dat do tej voliery, nie na retaz aby mal volnost a sestre a otcovi nakazat ze ked jeden kupil a druha chcela nech sa staraju... Nie aby s tym zatazovali teba a terorizovali tvoju mamu 😐 lebo takto si zvyknu ze sa nemusia starat a nechaju to na teba a co potom ked ty odides z domu?
Taketo rodiny by psa mat nemali...u nas psa berieme ako clena rodiny a ziadne take aby skoncil strceny niekde v kute na retazy ba...dokaze si sadnut na zadok aj na stolicku a je mu dopriate aj drahe muflonie maso ...a to je vlciak....neviem si predstavit mat takto psa a este aby trpel na retazy len zato ze sa ho niekto boji a len zato ze ho chcelo male dieta
Vychovat treba dceru a nie je kupovat vsetko za co ruci.. no ale... psovi to urcite neublizi, ale lepsia alternativa by bola ho proste zvykat na tu volieru, cim neskor zacnete tym horsie si na nu bude zvykat (poviem to tak, mam psa aj ja teraz na retazi.. v decembri nam zlikvidovali branu a nestihli samozrejme dorobit a proste pusteny byt nemoze, ale je tam len vtedy ked odideme z domu, chodi aj dnu ale teraz pomenej.. a zvlada to na moje prekvapenie super). Vyskusajte vy a uvidite. Velka chyba bola u vas vobec nejakeho psa kupovat... ale to si mala mama s otcom vydiskutovat, teraz jej odporucam aby si zvykala...
Btw najhorise sa na forach pytat, kde akurat tak kritiky sa docka clovek, lebo ochranari vsetkeho ziveho sa hned ozvu...
Jaj mam v paži kritiku niektorých ľudí... Len ako ja som psa ešte nemal a preto sa pýtam.. Ja som psa nechcel ani nič podobné nevim načo si kúpili a tak ale teraz už nič nenarobime pes sa ma myslím na to ze je to Pes u nas veľmi dobre ma kvalítnu stravu všetko a rozhodne nieje niekde v kúte zastrceny.. Čiže bude určitý čas v koterci ako väčšina psov co je myslím Normalne... Ja sa akurát starám o psíka nestarám sa o to na čo ho kúpili to nech si vydiskutuju sami.. Ale ajtak mame veľký dom a veľký pozemok čize malo by to byt v pohode ďakujem...
@zazvorka87 jebnuta, pardon za výraz si tu jedine ty!!!! Dobre urobili, brat nech si doštuduje zákony