Čakáme dieta a nie sme zobratí. Chcem sa spýtať ako to máte vy koľko vám dáva priateľ mesačne na dieta alebo čo platí? Ja som robila v zahraničí tak poberám všetko odtiaľ a priateľ tiež robí mimo sk a dáva mi mesačne 600€ - je to podľa vás dosť? Väčšinou 3 týždne robí 10 dni je doma ..
@158polica158 Je to dosť. Veľmi slušná suma na jedno dieťa.
Pekna suma, ak spolu nezijete a je to len na dieta
Chaem to tak, ze spolu zijete, ale on pracuje mimo. Velmi zalezi od toho, co z tych 600 eur kupujes, ci je to len suma na zabezpecenie dietata, a hypo/prenajom/energie platite napolovicu, takisto prispieva na nakupy, benzin atd.....
Budes mat aj matersku zo zahranicia, alebo si len nezamestnana a sla tehotna domov a poberas podporu? Toto dost rozhoduje... kazdopadne na dieta to staci, vyssie vyzivne by ti nevyratali... ale vy tvorite par a nebavite sa o vyzivnom na dieta po rozchode... treba niekde byvat, treba jest aj ty aj dieta, nielen dieta... rodicak + 600e bude tak natesno no... co sa tyka situacie, ze platis vsetko sama - byvanie, stravu, naklady na oblecenie, energie, benzin, auto a kruzky a boh vie co este...
600 na dieťa alebo aj na bývanie a domácnosť ? Akože ste spolu len on chodí robiť do zahraničia. Tak to máš dosť.
@158polica158
Tvoj snubenec, ked uz nebudes mat klasicky plat, a budes len na materskej, by sa mal postarat nielen o dieta ale aj o teba.
Dat si financie dokopy, spisat spolocne hlavne vydavky a bačovať spoločne.
@stanulienkat Napisala, "cakame dieta", tak asi nie je este na svete si myslim 😀
Teraz neviem ..dáva ti 600 na ešte nenarodené dieťa ,alebo na domácnosť a všetko ? Bývanie je vlastne ? Prenájom ? Ako financujete bývanie a nákupy do domácnosti ? 600 len na dieťa je podľa mňa brutálny luxus .Poznám ľudí ,čo celý mesiac za také peniaze pracujú .Ale nepoznám bližšie vaše finančné pomery .Lebo ak z toho máš nakúpiť a zaplatiť bývanie tak je to zas malo .Chcelo by to viac priblížiť kto ako prispieva do spoločnej domácnosti
No my keď sme neboli zobratí a čakali sme dieťa a aj keď narodilo tak všetko išlo spoločne proste raz sme sa rozhodli byť rodina tak to aj tak musí byť (zobrali sme ked malá mala 1 rok a 3 mesiace teraz má o dva viac) ..v podstate financie som od začiatku nášho vzťahu riadila ja kde čo ide ,nenávidím nejaké klamstvá alebo zatajovanie takze všetko pekne na rovinu kolko treba malej plienok mliečka čo koľko stojí nech to vie že sa treba obracať ...
@158polica158 podla mna je to divny sposob fungovania. Cakate spolu dieta, budete rodina, ale podla tvojej otazky usudzujem, ze napriek tomu planujete fungovat kazdy osve, kopat na vladtnom piesocku....
Ci je samotna suma dostatocna, to zalezi od mnohych faktorov. Jednemu dost, inemu malo..
@liljana nuz problemom zakladatelky v tebou spominanej diskusii nie je primarne to, ze si jej muz nechava nejaku sumu, ale to, ze jej to zatahujuje. Taketo klamstva do zdraveho vztahu jednoducho nepatria.
A preco to vlastne zatahujes sem? Mas tam malo priestoru na prezentaciu svojho nazoru?
@adrianka2606 nepozorna som😀
Ono je to tak že 600€ on a 600€ čo ja dostávam zo zahraničia kde som dlhé roky pracovala . Samozrejme výlety dovolenky to platil vždy len on. Takže tá suma ktorá mi vyšla je na mňa a dieta …
@158polica158 ak pracuje v zahraničí, tam musí aj bývať a stravovať sa , rovnako si platím zrejme aj cestu do práce , aj na Slovensko . Takže toto treba tiež odpočítať z jeho platu. Plus si musí nechať nejakú rezervu. Takže kolko zarobí je jedna vec a druhá vec sú veci ktoré musí zaplatiť. Veľa ľudí si myslí že keď pracuje v zahraničí tak je bohatý a má platiť viac žene na Slovensku. Dvojitý život, teda život v zahraničí a žena na Slovensku je veľmi drahý a stojí ďaleko viac ako keby ste žili spolu.
@stanulienkat cakaju dieta
@slavomira236 áno čakáme a bavili sme sa veľa o tom a takto sme sa dohodli pokiaľ je teda prec
Dobré ,dokopy máš 1200€ ..600 svojich a 600 ti dáva ..stále nevieme ,či z toho hradia bývanie ,nejakú hypotéku, či robíte nákupy spoločne trebárs ten týždeň keď je doma a ty dokukujes už len maličkosti ,alebo nakupujes priebežne ty sama .Nenarodené dieťa toho ešte až tak veľa nepotrebuje ,neviem ,ako si na tom s výbavičkou ..či to nakupujete spoločne ,alebo to má byť len v tvojej réžii ...stále máme málo informácií na posúdenie toho,či je ro dosť
@158polica158 kto plati byvanie, energie, a ostatne poplatky?
Ked je 10 dni v mesiaci doma, kto robi nakup, kto upratuje, vari a perie?
Veď píše že suma ktora jej vyšla je na ňu a dieťa,takže ostatok asi hradí on. Ona platí len stravu, ošatenie,drogeriu atď pre seba a pre ešte nenarodené dieťa. Rozumiem správne?
@ls56 tak
@158polica158 tak ak je to takto, tak si myslím, že máte veľmi slušný peniaz. 1200€ je dosť na to aby si si platila stravu, drogériu, oblečenie-tak pre seba ako aj pre dieťa. Nechcem ťa však strašiť, ale skúšala by som si čo najviac odkladať. Nikdy nevieš kedy dojde kríza a navyše nie ste zobratí, budete mať dieťa a muž robí v zahraničí. To je podľa mňa dosť rizikový vzťah.
@ls56 ja som zvysknuta odkladať si. mamina ma učila finančnej gramotnosti . takže toto robím. na seba mám byt čo som si kúpila ešte pred dieťaťom za svoje.. tak ja som bola tiež 8 rokov preč zvyknutá na to nebyť nonstop s daným človekom byt aj sama a vyhovovalo mi to. uvidíme čo vzťah prinesie ďalej . Nikde to nie je ideálne si myslím a zase viem že tam nebude robiť ešte 10 rokov.
To sa ozaj pýtaš , či je dosť dávať ti 600€ len na stravu a oblečenie pre teba a dieťa ? + teda ty máš dalších 600€ spolu je to 1200€ na dvoch ľudí bez réžie na bývanie .
Niektoré 4 člennej rodiny žijú po zaplatení bývania s 500 , 600€ mesačne a ty nevieš či je to dosť ? Ono jasne , preflakat sa dá kľud e aj 10 000€ mesačne , ale ty z týchto peniazi vies peknú čiastku aj ušetriť .
@mk1111111111 ak čítam dobre, ešte ho len čakajú??
Ak ste sa tak dohodli tak predpokladám že ti to vyhovuje, či sa to niekomu inému zdá dosť, málo alebo veľa je nepodstatné.
Dost.
Nepises sice, ako he dieta stare a kolko na neho minies ty. Teraz ti tu budu mamicky pisat, ze aspon 1000e ti ma posielat, lebo mikina od Diora stoji 1500e pod.🙄 A hodina tenisu stoji 50e..........